28-10-2007, 01:47
|
|
|
|
חבר מתאריך: 26.12.06
|
|
אני ממליץ לך לבנות תכנית אימונים מסודרת עם עצמך כדי להכין את עצמך טוב לגיבוש,
כשהייתי רץ בעבר הייתי עולה בהדרגה עד שהגעתי למסקנה מהו המרחק האולטימטיבי עבורי,
מרחק אשר אני יוכל לרוץ אותו בכל פעם מחדש גם כשלא מתחשק לי לרוץ ואז מדדתי את הזמן שבו אני רץ את המרחק, ובכל פעם שרצתי את המרחק ניסיתי לשפר את הזמן בהתחלה שיפרתי המון אח"כ השיפורים נעשו יותר ויותר קטנים אבל הכושר נבנה (שיפר לי את הריצה),
הבנתי שהפתרון טוב והמשכתי בעוד תחומים באותה השיטה ושמתי דגש תמיד על אימון נכון כמעלה ראשונה, בריצה הדגש הוא על מהירות אבל נאמר בשכיבות סמיכה על השליטה בעצמי כשאני עולה ויורד ובמתח ההצלחה לרדת ולעלות מלאים ובמקום לנסות לשאוף ליותר אחרי הניסויים ניסיתי לשחזר את הקבוע שלי ופעם ב... הייתי עושה "אימון רצח", אני קורא לו "אימון רצח" כי בו הייתי מסמן לי יעד ונותן את כל כולי אבל הייתי עושה את האימון פעם בחודשיים, עוד עצה כדי לשפר לך את הריצה,
כשתגיע למסקנה מהו המרחק שלך, מהי כמות הביצוע של תרגיל הכושר כדי שיהיה הכי איכותי,
קח כמות יותר גדולה של ביצוע תרגיל ונסה לבצע אותה עד כלות,
קח מרחק יותר גדול של ריצה שיגרום לך להרגיש מאומץ כשאתה רץ אותו בקצב אחיד ובאותו המרחק סמן לך מידי פעם נקודות ומנקודה לנקודה הבאה הגבר את קצב הריצה שלך ואחרי שתעבור בכל פעם את הנקודה שסימנת לעצמך חזור לקצב הריצה הרגיל שלך (מחזק סיבולת לב ריאה).
חדר כושר - טוב אני ממליץ לך לפני שתגיע לחדר כושר לעשות פעילות אירובית כגון:
ריצה (קלה וקצרה), רכיבה על אופניים,
ולעשות מתיחות וחימום כללי לכל הגוף.
כדאי לך להיעזר במכשירים מסוימים בחדר כושר:
פרפר (מחזק בעיקר את החזה ומרכיב כח אדיר), מתח ומקבילים (מלאים), יש מכשיר ובו יש משטח שעולים עליו והוא מחובר למשקולות שתומכות בעולה ועוזרות לשיפור היכולת,
אני לא ממליץ לך לנסות לעשות מתח/מקבילים ללא התמיכה, תתחיל מהתמיכה וכשתרגיש מוכן עבור לרגיל, חתירה על לחץ אוויר (מבנה), משקולות יד (בדוק שכשאתה מרים הגב ישר אחרת תוריד משקל),
משיכת משקל לחיזוק כתפיים וחזה.
תרגילים ריקים (ללא משקולות): שכיבות סמיכה (לשלב סוגים), כפיפות בטן (לשלב סוגים).
תרגילי גמישות: גשר, שפגטים.
ולסיים את האימון עם שק אגרוף,
למד לחזק את המכות שלך ואת יכולת התנועה שלך והשליטה שלך בגוף והגוף יתחזק.
לגבי אימונים (התכנית שלי):
ריצה 2-3 בשבוע,
חדר כושר 2-5 בשבוע (עד שתסיים את המטרה בכל פעם),
הרעיון בגיבוש הוא המנטליות לסמן מטרה ולהגיע איתה עד לסופה,
ומכיוון שאתה תשתפר ואין לי ספק בכלל שתשתפר המטרות ישתנו.
אימונים בבית על שכיבות סמיכה וכפיפות בטן - מתי שמזדמן לך.
|