לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 10-01-2008, 20:53
צלמית המשתמש של Dark Waters
  Dark Waters Dark Waters אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.01.08
יאללה נלך על זה - מאמר שלי יום סיירות ינואר 2007 וגיבוש ש13 מרץ 07

ולא, אני לא מתבלבל בשנה זה 2007
יצא לי לכתוב 2 מאמרים על זה בפורום אחר.. אז רציתי גם לשתף אתכם

*המאמר של היום סיירות כבר בטח לא יעזור.. אבל המאמר של הגיבוש במרץ אשתקד דיי אקטואלי (הגיבוש הבא הוא גם במרץ) בקיצור..

יום סיירות 8.01.07
יום לפני היום סיירות:

דואג לישון היטב, קם בשעה טובה, יוצא לריצת בוקר, ארוחת בוקר, ספר טוב ומעביר את הזמן ... (דאגתי לא להיות במחשב יום לפני)
כמו כן גם ניצלתי את הזמן ללמוד לבגרות באזרחות שהייתה יום אחרי היום סיירות ... הגיע הערב .. יצאתי לריצה חזרתי הבייתה... קצת טלוויזיה, הכנתי את כל הדברים ומחר השכמה ב4:30 ... חתכתי לישון ב22:00
האדרנלין זורם בצורה מטורפת בדם, סוף סוף אני יעשה משהו מוחשי מעבר למבחנים על הנייר ובמחשב ! אני פשוט לא רואה את עצמי שם, דיסטאנס, מפקדים, אלונקות, שקים, משמעת מה? איך לעזאזל!?
השעה כבר 23:30 .. ואני פשוט לא רוצה לישון נשאר עם העיניים פקוחות וערני כאילו כרגע יצאתי ממקלחת בוקר...
"תיק" אומר שהשעה כבר חצות...
מנסה להרדם אבל לא מצליח ...
"תיק" 1 בלילה
נרדם ... פתאום קם בבהלה מתוך חלום (בחלום חלמתי שאני מתעורר ב9 ולא מגיע ליום סיירות (הייתי צריך להתייצב ב7 בוינגייט, שם עושים את היום סיירות, תכף אני יפרט על רוב היום). טוב מתעורר כמו ארייה בודק מה השעה!
2:30 מההההה?!?
טוב.........
"תיק" 3 בלילה...
"תיק" 4 בלילה ... אוקיי זה כבר ניהיה קטע ממש מסריח איך אני יתפקד מחר!
אולי נדחה את היום... נרדם ... (מזל)
4:30 שעון מעורר ... קם בטיל אוכל פרוסה עם שוקולד קצת חלב ותה עם עוגייה... מתקלח מתרענן ועושה את כל הסידורים ויוצא לכיוון וינגייט.

יום סיירות
אני הולך לכתוב על כל היום, מה עושים בו, איך הוא עובר, טיפים וכו'
מי שמתכוון ללכת לשם יכול להעזר בזה המון ! לדעת לקראת מה אתה הולך מכין אותך מנטלית יותר טוב מכל דבר אחר.

מגיעים לשטח .. רואה המון ילדים ... בסביבות ה400
ואז נעלם פתאום הרעל שהיה בכל הזמן הזה והוא הופך לבחילה (לא באמת הייתה לי בחילה) פשוט הרגשה רעה כזאת .. איך אפשר לבלוט מתוך כל ה400 האלה... אין לי פשוט סיכוי אני יחזור הבייתה כמו אפס, בוא ננסה רק להחזיק מעמד ולא לפרוש.
אוקיי מקבל מספר "321" מספר חמוד
הולך לרופא שבודק דופק והכל ושואל אם ישנת 6 שעות "בהחלט אדוני".
אוקיי מתחיל היום,
טוב מצטרף לקבוצה של 40 חבר'ה שעושים חימום עם איזה מד"סניק קצת ריצות סיבובי ידיים מתיחות גמישות וכו' ...
ישר אח"כ מתחיל מבחן הבר אור: מבחן שכיבות סמיכה, בטן וריצת 2000 (שכיבות סמיחה 15 נקודות, בטן 15 ו2000 70 נקודות לתוצאה הכי טובה)
תזכרו, לבר אור אין כל השפעה על התוצאה הסופית מה תקבלו, הוא רק ממיין אתכם לקבוצות, כך שאם תוציאו ציון גבוה בבר אור תתמיינו עם צוות חלש יחסית וככה תוכלו לבלוט יותר, יש?!

מתחילים משכיבות סמיכה. (בשביל לקבל 15 נקודות יש לעשות 76 שכיבות סמיכה ברצף, בלי לעצור ליותר מ2 שניות, לרדת עד הסוף (יש בן זוג ששם את האגרוף מתחת לחזה ואתה צריך לגעת עם החזה באגרוף ואז לעלות עד הסוף וליישר את היידים והוא סופר בקול) עשיתי 52 כי המדסניקיות ממש מציקות ... היו כמה פעמים שלא החשיבו לי כי או שלא ירדתי עד הסוף או שלא עליתי וממש מקפידים על זה... בקיצור ל52 זה 10 נקודות.

עוברים לתחנה הבאה - כפיפות בטן (15 נקודות, מצטיין זה 86 ב2 דקות)
עכשיו פה זה ממש קריעה וזה לא כמו בספורט שעושים 70 בדקה. פה אתה מחזיק את הידיים מאחוריי הצוואר, עולה ויורד עד הסוף שהשכמות יגעו בריצפה, ולא מרים את התחת מהריצפה ממש קריעת תחת, הצלחתי לעשות 86 בשנייה האחרונה (יישש!!) מהצוות שלי רק אני הצלחתי.

תחנה הבאה - ריצת 2000 (70 נקודות לזמן של 6:48)
מתוך 60 חברה הגעתי חמישי, מכובד.. אבל לא באתי לתת את הנשמה.

חוזרים לשטח שלנו .. קצת מייבשים אותנו
באים נציגים ומפקד היום סיירות, מדברים אינו על היום, שואל אם כולם מרגישים טוב, מסבירים על התהליך, מכינים אותנו לקראת היום ותמיד מחזקים אותנו במילים של ה"אתם הנוער הכי טוב במדינה".
אח"כ אנחנו מקבלים מין דף כזה ששם אתה מדרג את העדיפויות שלך בין סיירת מטכ"ל, שייטת 13 וחובלים אני סימנתי שייטת- 1 סיירת מטכל - 2 חובלים - 3
וע"פ תוצאות היום שלך וצרכי הצבא הם משבצים אותך, יכול להיות שגם לא תקבלו כלום.

טוב, מגיע איזה מישהו שמחלק מספרים לקבוצות ...
קבוצה 10: ........ 321.......
קם מהר ורץ למקום של קבוצה 10
כעבור מספר דקות מגיעים 3 המפקדים של הצוות שלנו
אומרים לנו לקחת את כל הציוד מהמשאית (2 ג'ריקנים, אלונקה, שקי חול, אתי חפירה וזהו ניראה לי)
יוצאים עם הציוד לדיונה מפחידה אבל עם נוף מדהים לים.
זאת דיונה דיונה מגיעים לקצה... עושים הכרות קצרה, שוב הוא שואל אם כולם מרגישים טוב ... התחלנו בערך 20 חברה בצוות, הוא מביא למישהו את חפירה ואומר לו לרדת איתו לאמצע הדיונה בערך, במרחק של כ40 מטר מאיתנו ואז המפקד אמר לו לתקוע את האת באדמה. הבחור חוזר ... וישר מתחיל היום
רואים את האת? כן המפקד. 30 שניות עיקפתם אותה חזרתם לפה בשלשות, יוצאים בריצה כמו עדר בהמות מעקיפים את האת חוזרים בשלשות. עמדתם בזמנים? לא המפקד. טוב.... 30 שניות זוז... וככה בערך 10 פעמים אני חייב להודות שזה היה ממש קשה ומשביז כי אתה יודע שבעצם עוד לא התחלת את היום אפילו, בנתיים הספיקו לפרוש כבר 2.
טוב שותים טיפה מיים.. מוכנים שוב בשלשות.. הפעם עושים תחרות מגיעים בסדרי הגעה, הראשון משמאל האחרון מימין... "צא"!
ראבאקקקק אנשיםם תבינו אתם רצים עם 15 אנשים אחד מאחוריי השני, אין מה לעשות צריך להיות אגרסיבי אסור לוותר.. האמ לא הייתי טוב בזה אבל בעלייה חזרה פשוט זיגזגתי בינייהם ... טוב מגיע מספר 1 - "321" הם רושמים הכל ... שוב פעם "צא" הפעם הגעתי שני .. "צא"! ... גרועע הגעתי רביעי ! תזכרו שצריך לתת רבאק על ההתחלה כדי שהצוות לא יתעסק איתך יותר .. להוביל פשוט ואף אחד לא יעיז לעקוף אותך. אוקיי הפעם הוא משנה טיפה את חוקי המשחק וקובע שהוא רושם רק את ה5 הראשונים ...
"צא" !! הגעתי ראשון !
"צא" עוד פעם ראשון !!
עכשיו אני אומר בלב זהו אין לי כח להגיע ראשון אבל בוא נגיע שוב פעם ראשון
"צא" ושוב הגעתי ראשון !!
עכשיו אמרתי זהו נגיע באמצע ופתאום ... הוא אומר אוקיי מספיק תשתו מיים 10 דקות הפסקה !!
ממש הרגשה נפלאה זה רק מוכיח שצריך לתת 100% בכל מצב כי אח"כ תצטערו על זה... אם הייתי מוותר לעצמי בפעם השלישית ולא הייתי מגיע ראשון הייתי ממש מתאכזב !!
זהו נגמר הזמן .. ממלאים 3 שקי חול ענקיים, פותחים אלונקה, את כל השקים עלייה (בערך 90 קילו) והכללים הם כאלה: זה נקרא אלונקה סוציומטרית, יוצאים כמו קודם, 4 ראשונים לוקחים אלונקה, מקום 5,6 ג'ריקן וכל השאר כלום. בשלב הזה היינו בערך 12 איש.
מתחילים .. הגעתי דיי הרבה לאלונקה בשלב מסויים הכתף מתחילה ממש לכאוב כי סוחבים אותה בירידה ועלייה ויש נקודות שכל המשקל עלייך ... טוב גם לא תמיד יש לך כח להגיע אלייה ... עשינו את זה לפחות שעה וחצי בערך 25,30 פעם ! מתוכם הייתי לפחות 20 פעם מתחת לאלונקה ופעם אחת עם ג'ריקן וכל השאר כלום בשביל לנוח טיפה ... זהו ברוך השם נגמר התרגיללל הזה ~!! עושים הפסקה קטנה .. פתאוםם הוא אומר אוקיי להיות מוכנים עושים אלונקה סוציומטרית שוב !!! הפעם עשינו "רק" 10 הכתף פשוט הלכה לי .. זהו ..
אוקיי תרגיל אחר .. כ"א ממלא שק חול גדול לוקח אותו על הכתפיים... המפקד מצביע על עמוד בערך 100 מטר מאיתנו והמטרה פשוט להעקיף אותו ולחזור למפקד ולספור את מספר ההקפות שלך ... "321 הקפה מספר 1" "321 הקפה מספר 2" בתרגיל הזה מותר לעצור אבל אני לא ממליץ ... אל תוותרו לעצמכם כמה שכואב בגב תמשיכו בלי לעצור בסוף זה נגמר וזה לא יהיה משנה אם עצרתם או לא ... אוקיי אחרי בערך שעה של שקים זה נגמר ... עכשיו מגיעים לתרגיל האחרון ... חפירת בור מטר על מטר שנוכל להסתתר בו מפני התקפה אווירית .. הבור עצמו יצא לי דיי סבבה והמפקדים שואלים אותך כל מיני שאלות על הבור, החוות דעת שלך ועוד כל מיני שאלות... הכי חשוב בחפירת בור זה לחפור לחפור לחפור כל הזמן בלי הפסקהה לחפור כמו מטורף עם האת עם הידיים עם הרגליים בקיצור להשתגע על הדיונה הזאת בכל זאת זה תרגיל אחרון עושה לך שמח בלב !
זהו .. נגמר החלק הפיזי.. מתיישבים בח' מול המפקדים הם מדברים ומשבחים אותנו על המאמץ והרצון, שוברים דיסטאנס הם מציגים את עצמם, ואז כל אחד מהחבר'ה שנשארו (בערך 9) מספר על עצמו מאיפה הוא מה הוא עושה בחיים ומה הוא סימן ומה השאיפות שלו וכמובן איך הוא התאמן לקראת היום הזה.
לוקחים את כל הציוד עליינו וחוזרים לאוהלים ... שם אנחנו מקבלים שאלוני סוציומטרי... אלו שאלונים מאוד חשובים, מה שעושים בהם זה כל אחד מדרג את חבריו לצוות מהטוב ביותר שמתאים לפחות טוב, אסור לדרג את עצמך.

מביאים קצת לחם עם ריבה.. אוכלים קצת.. מחכים בערך שעה ואז מגיע המפקד עם התוצאות.
את היום סיירות התחילו 400 איש סיימו בסביבות ה250
קיבלו שייטת : 25 ואני ביניהם (מהצוות שלי רק אני קיבלתי שייטת)
מטכ"ל : 40 בערך. (מהצוות שלי 2 למטכ"ל)
חובלים: 70 (אין לי מושג כמה מהצוות שלי)
**תזכרו שלא בהכרח אם סימנת מטכל תקבל מטכל. אם לא הייתה מספיק טוב תקבל חובלים או שלא תקבל כלום. זה הולך לפי שיקולי הצבא ולפי הרצון שלך, אז בשביל להוכיח שאתה באמת רוצה ומגיע לך אתה צריך להוציא תוצאות טובות.

וכל השאר לא קיבלו כלום אבל לפחות הם סיימו וגם זה מאוד חשוב, בשביל ההרגשה העצמית והחווייה!

כל מי שקיבל שייטת היה צריך לקום וללכת למקום שנמצא בערך 50 מטר מהקבוצה .. מגיעים לשם כולם שמחים ומאושרים עד הגג, מכירים קצת אחד את השני, (מותר לשמוח אבל אל תשמחו יותר מידי גם כי לא עשיתם כלום עדיין ויום סיירות זה משחק יחסית לגיבוש, וגם כי יש כאלה שלא קיבלו כלום ולא צריך להיות מגעילים תנחמו אותם)
אוקיי אחרי כמה זמן מגיע נציג מהשייטת ועוד חיילת מחיל הים שמברכים אותנו ומביאים לנו זימון ליום מיון בחיל הים לקראת הגיבוש.. יום שכולל מבדקים פסיכוטכניים ושאלון אישי וכו'. וזהו נגמר היום עולים על האוטובוס וחוזרים הבייתה ) !!!!!!!! אין כמו הביית תאמינו לי :] !!

עוד מעט אני יכתוב מה קורה במיונים בביתן חיל הים ובגיבוש !

טיפים
1) לתת 100% בכל מצב !!!
2) לעזור לאנשים, המפקדים רואים הכל, אני בהפסקות מזגתי מיים לאנשים שפשוט שכבו על החול ולא היה להם כח לקום אז הבאתי להם את הכוסות עם המיים"
3) מאוד חשוב, לא לשחק אותה מפקד, תיהיו אתם, בכל צוות יש את זה שמתחיל לחלק פקודות כמו יאללה חברה המפקד אמר ככה נעשה ככה קדימה אתה בוא תעשה ככה אתה תעשה ככה. תיהיו עצמכם ותעשו מה שמבקשים.
4) תתחברו אל אנשים. יש שם אנשים תותחים מכל הארץ. תכירו חברים ואנשים חדשים, אולי גם תפגשו אותם בגיבושים, חוץ מזה תמיד טוב להכיר ולהיות נחמד איתם, כי אח"כ אתה תקבל מהם דירוג טוב בשאלון הסוציומטרי =) !
5) לישון טוב לפני, למרות שזה לא השפיע עליי, כשאתה על הדיונה אתה לא חושב על זה וזה לא מעניין אותך.
6) יום לפני לדאוג לארוחה טובה עם פחמימות בערב, לדוגמא - פסטה.
7) להביא מיים איתכם .. יהיו מלא מצבים לפני היום ואחרי היום שאתם צמאים ובא לכם לשתות.
8) לבוא בשיא הרצינות ליום הזה, אם זה להיות בשקט תהיו בשקט, ואם זה לא לדבר בטלפון אז לא לדבר, והעיפו לא מעט אנשים הבייתה גם כאלה שסיימו הכל !
9) בשקים לדאוג לקשור את השק טוב טוב !!!! אחרת הוא יפתח לכם ... וגם תעצרו וגם תבזבזו זמן ותצטרכו למלא אותו מחדש ושוב לקשור אותו אז בשביל למנוע אי נעימויות פשוט תקשרו אותו טוב טוב בהתחלה !!
10) תגיעו עם בגדים קצרים, מכנס קצר וחולצה לבנה (גם אם קר) תגיעו עם בגדים חמים ואח"כ תורידו אותם כשיתחיל היום ... אל תדאגו במהלך היום בטוח לא יהיה לכם קר.

גיבוש שייטת 13 25.03.07-28.03.07
מה? איפה אני מה מה עכשיו שעון מעורר =/ 4:30 אמצע הלילה ואיי...
קמים מתקלחים מתרעננים אוכלים משהו מזין וטוב מלא באנרגייה כמו ריבה עם לחם ובננה, שותים תה או קפה ויוצאים לתחנת רכבת ומשם מגיעים לתחנת חוף הכרמל בחייפה ושם אתם כבר תיראו קבוצה של הרבה חבר'ה שקשה לפספס שמחים ומבסוטים מעצמם ולא מודעים לכך שעוד מספר שעות הולכים לפתוח להם חור חדש בתחת.
משם מגיע איזה קצין מיון של השייטת ועוד 2 אוטובוסים ולוקחים אותנו לבסיס, אבל לחלק הצפוני שזה החלק של הגיבושים, החלק שנמצא ליד המבצר.

עוברים תהליך קליטה, קודם כל לוקחים מאיתנו את כל המכשירים האלקטרונים כמו מצלמה פלאפון נגנים וכו' וחוזרים ומדגישים שזהו בסיס ברמת סיווג סודי ביותר וחל איסור על דיבור בפלאפון, צילום וכו'
בודקים דופק, שואלים אותך אם אתה מרגיש בסדר ומשחררים אותך
אחרי שכולם מסיימים מחתימים אותנו על ציוד :
M-16 ארוך + רצועה (חבר נעמן שלא עוזב אותכם לאורך כל הגיבוש)
תד"ל עם שק חול 12 קילו וכל מילה מיותרת
אפוד + 2 מימיות
שק שינה
מדי ב'
חגורה
כובע
מזרן

מייבשים אותנו עוד קצת אבל תנצלו את הזמן הזה בשביל לסדר את כל הציוד שלכם כמו לשפצ"ר טוב את האם 16, לסדר את התד"ל את האפוד, יש מצב גם תקבלו מדים לא במידה שלכם ... תמצאו מישהו ותחליפו איתו כולם שם חבר'ה טובים
מחכים עוד קצת .. חלק עושים עבודות רס"ר ובנתיים מגיעים כל מיני אנשים שמסבירים לנו על הגיבוש ועל מה שנעבור ושזה לא קל ומסבירים על כל החוקים וכללי זהירות, ואז מגיעים המפקדים של הצוותים, מילואימניקים של היחידה, קרנפים!! רק מלראות אותם עושה לך חשק לחזור הבייתה כל אחד קרח סוף פשוט הר עם משקפיים מחלקים אותנו לצוותים .. אני צוות 8 ואנחנו מחכים על יד האוהלים שלנו למפקדי צוות שלנו, 3 מפקדים לכל צוות.
מציגים את עצמם ודורשים מאיתנו לקרוא להם בשמות ולא "המפקד"
מורידים אותנו קצת למצב 2 לפמפם ולעשות "פרס" ככה הם קוראים לזה שכיבות סמיכה.. פרס... מבהירים לנו לאן הגענו שזה לא טיול שנתי כל הזמן צועקים עליינו ואומרים שאנחנו פעורים לא מבינים כלום מהחיים אתם בגיבוש לקומנדו הימי !!! ליחידה הכי טובה בצה"ל !!!
טוב נכנסים לאוהל .. עושים שיחה קצרה כל אחד מציג את עצמו והם אומרים שהם ילוו אותנו לאורך כל הגיבוש ואז מתחילים בשיעורים על מאג ואם 16, מפרקים ומרכיבים מאג ואם 16 ואח"כ עושים תחרות מי מרכיב הכי מהר - הכל נרשם כמובן!
יוצאים לארוחה קצרה יש לנו זמן, קצת טירטורים וב20:00 עומדים בחוץ בשלשות עם כל הציוד + ציוד מחלקתי מוכנים למסע ! עכשיו שימו לב ! כשאומרים ציוד מחלקתי מדברים על ג'ריקנים 2 אלונקות על תחילת הגיבוש תתנדבו לקחת את האלונקה ואתם פשוט לא עוזבים אותה את האלונקה סוחבים סגורה בכל המסעות רק בסוף פותחים אותה ושמים עלייה משקל ... יש חילופים לא לדאוג אבל להשתדל לסחוב כמה שיותר !!
המסע הראשון עומד לצאת לדרך.. המפקדים מרעילים אותנו ואחד המפקדים מציע שמישהו יספר בדיחה, בהתחלה כולם נבוכים ומתביישים אבל בסוף מישהו סיפר ואז עוד מישהו ועוד מישהו והיה נחמד : ) חבר'ה תבואו עם המון רעללללל אבל עם המוןן מצב רוח גם !!! ואז זה מתחיל אחד המפקדים צועק כזה טוב בואו נצא עכשיו "יאלללללללללללללללללללללללללה" !!! עם כל הציוד והתדלים יוצאים בריצה אחריו ומגיעים לרצועת החוף שבה מתנהל כל הגיבוש .. רצועה של קילומטר 1 . את המסע עושים עם כל הציוד עליינו זה נשק ותדלים ואפודים ואלוקנות .. מסע ראשון הוא מסע קליל של 2 קילומטר לא משהו מיוחד נועד לנפות את מי שבמצב אבוד ואחד שלא ישרוד את הגיבוש.
חוזרים לאוהלים, אוכלים ארוחת ערב, מתקלחים והולכים לישון.

היום השני
אני בתוך חלום, חלום נעים כזה ... פתאום אני שומע צעקות מתוך החלום ... עדיין הגוף לא עיכל איפה הוא נמצא מה מה מה קורה פה אתמול בשעה הזאת הייתי בבית בכלל ... כולםםםםםםםםם לקוםםםםםםםםםםםםם!!!! צוות 8 יש לכם 2 דקות להיות בחוץ בח' עם כל הציוד עלייכם מוכנים למסעעע!! אני מציץ בשעון 3:20 !!! אלוהים ישמור אותי שלא תדעו מצרות
כולם יוצאים חצי ישנים גם במצב שלי לא יודעים איפה הם בכלל כמובן שלא הצלחנו לעמוד בזמנים ועשינו קצת תיזוזים 20 שניות נגעתם במבנה הזה וחזרתם וכו' וקצת מצבי 2 וכאלה .. בקיצור יוצאים למסע סוף סוף 3:40 !
המסע היה מסע ממש ממש קשה, לפחות בשבילי הוא היה הכי קשה בגיבוש 14 קילומטר ! כל הציוד עליינו .. אחרי 4 קילומטר מורידים תד"לים ויוצאים לעוד 4 קילומטר בלי תד"לים, אני אומר לכם כשרצים בלי תד"ל אתם מרגישים שאתם מרחפים יודעים מזה להוריד מעצמכם 12 קילו ולהמשיך הכי כייף .. אבל עדיין יש אלונקה וצריך לעזור !! וכל הזמן צמודים למדריך המסעות כולם בריצה לא הלכתי אפילו פעם אחת וצריך להיות ממש צמוד למדריך .. מי שסוחב אלונקה צריך להיות בקו עם המדריך, תזכרו שתמיד צריך לעזור זה חשוב !! יש אנשים שקשה להם אל תיהיו סוציומטים !! תיהיו אנשים טובים אח"כ יעריכו אותכם על זה וידרגו אתכם טוב בשאלון הסוציומטרי (שאלון שכל אחד מדרג את החברים לצוות שלו) כשאתם עם האלונקה אז תצמדו אל המדריך כשאתם בלי אלונקה אז תתדחפו שאת זה שעם האלונקה כל הזמן להיות מאחוריו לדחוף ולדחוף !!! אח"כ יצאנו לעוד 4 עם התד"לים ואז עוד 2 עם אלונקה פתוחה ועלייה כל התד"לים עכשיו פה עשו לנו קטע לא נעים האלונקה שוקלת בסביבות ה100 קילו ואפילו יותר ומאוד קשה להיות בקצב של המדריך שרץ ריצה קלה, והכתף נשחקת ופשוט מתה כבר כואבבבב מה כואבב בגלל זה יש עוד חבר'ה בצוות שמחליפים אותך אבל היה איזה פעם שהמדריך היה כבר 10 מטר מאיתנו והייתי מתחת לאלונקה והוא צעק עליינו שנצמצם עכשיו !! ולא הצלחנו ובדיוק באתי להרים את היד לחילוף כי פשוט סחבתי כבר הרבה אז פתאום המדריך עושה טוב עכשיו אין חילופים עד שאתם לא צמודים אלי.. נשכתי את השפה עמדתי לצעוק אבל אמרו לנו לסתום את הפה כי בהתחלה מישהו צעק אז המדריך יש צעק "מי הילדה שבוכה"!? וניסנו לצלצם ולא הלך ולא הלך עמדתי ליפול כבר אמרתי מה אני צריך את זה אוףףףף אבל אין מצב שאתה פורש עכשיו אמרתי לעצמי תפסנו כולם אחד את השני הצוות דחף 3 4 ו.. רצים 2 צעדים ועוצרים חח עד שב בכוחות האחרונים נצמדנו למפקד זה היה ממש ממש קשה אבל איזה צוות זה ממש חיזק וגיבש אותנו שכולם תופסים את כולם בידיים ומושכים ומושכים ובסוף הגענו ... שכחתי לציין שאחרי כל 4 קילומטר יש הפסקה של כמה דקות ובזמן הזה המפקדים דואגים שנרוקן לפחות מיימייה אחת .. אל תדאגו זה בא בטוב כי אתם ממש רוצים לשתות! זהו נגמר המסע חוזרים לאוהלים חושבים שיש לנו זמן לנוח חלק מתקלחים פתאום מקפיצים את כולם ואומרים שיש לנו 5 דקות להיות מוכנים למסע בחוץ עם המדים של המסע ויש חלק במקלחות !! מזל שאני עדין לא התקלחתי ! יצאנו שוב לשם .. עשינו קצת תיזוזים 15 שניות טבלתם את כל הגוף במיים ועמדתם בח' עכשיו לטבול את כל הגוף זה לטבול !!!!! למרות שאף פעם לא תספיקו לעשות את זה ב15 שניות תדאגו לטבול את כל הגוף כי יש אנשים שאכלו אותה על אמינות בגלל זה.. היתה להם נקודה יבשה בגב קטנה ככל שתיהיה רשמו אותו ...
חוזרים לאוהלים, אוכלים ארוחת בוקר, מתקלחים, עושים עוד קצת תחרויות ובדיקת זמנים לפירוק מאג ואם 16 הכל נרשם תמיד טיפ חשוב: תלמדו מהטעויות של האחרים !! אח"כ מביאים לכל אחד מפת הגעה לבית של מחבל, עם זוויות וכיוונים ומרחק יש לכם בערך 10 דקות ללמוד את הדרך בעל פה ואז נכנסים אחד אחרי השני לבדיקה עם המדריכים, יש שאלות על המפה ואתה צריך לענות, כמו מה תעשה אם תצטרכו לברוח מאיפה כדאי יהיה לחזור?
אחרי התרגיל הזה יוצאים לתרגילים בים הכוללים:
* שחייה למצוף וחזרה פעמיים זה בערך 600 מטר בים, זה לא פשוט כי אתם עושים את זה בלי משקפת ככה שלא תמיד שוחים בקו ישר.
* שהייה במיים, בחורף זה סיוט, כי המיים ממש קרים ואתם פשוט תלויים בחבלים בתוך המים לאיזה 20 דקות בלי לזוז, אחד קיבל היפותרמיה מצוות אחר אבל זה עובר... תנסו להרכז בדברים אחרים, יש כאלה שאפילו השתינו על עצמם כדי לחמם את הגוף חחח לי לא יצא.
* שחייה למרחק של איזה 100 מטר עם מסיכה אטומה שלא רואים דרכה כלום ועם שנורקל לאיזה מצוף בים עם כמה שפחות הצצות. טיפ: שחו בהתאם לגלים ולזרם אם הזרם הוא שמאלה אז אל תשחו ישר לכיוון המצוף אלא בנטייה ימינה ככה עשיתי והגעתי ב3 הצצות שזה מצויין יש כאלה ששחו בכלל אחורה או שכאלה שהסתובבו סביב עצמם חחח תרגיל דיי משעשע .. אחרי התרגילים האלה מחכה אחד המדריכים בדרך לאוהל עם תצלום אוויר של הבסיס וכל אחד ניגש אליו בתור וצריך לזהות איפה אנחנו נמצאים ומה כל נקודה על המפה מסמנת, לא קשה בכלל.
אוכלים ארוחת צהריים .. יש קצת זמן .. עובדים עוד קצת עם המאג...
ובערב יוצאים לתיזוזים, התיזוזים של היום השני שואה!! פשוט שואה!!!!!
המון זחילות המון טבילות, קור ! ספרינטים בלי הפסקה ! בערך 4 שעות ברצף זה פשוט טירוף עדיין מהדהד לי באוזן הצלי של ה: "צאאאאאאאאאא!" "צאאאאאא"! אבל גם זה נגמר בסופו של דבר, חשוב מאוד לא לוותר לעצמכם לתת 100% תמיד לקרוע את עצמכם בזחילות למרות שאתם ניראים כמו שניצל מחול כי המדים רטובים והחול נדבק אלייהם חחח ..
סוף סוף זה נגמר חוזרים גמורים לאוהלים מתקלחים והולכים לישון ...

היום השלישי
היום השלישי דומה ליום השני .. בבוקר מסע של 12 קילומטר הפעם במקום 14
אחרי המסע הזה נשארנו רק 3 אנשים בצוות שהתחיל עם 18 ! האמת המסע השלישי הלך לי ממש טוב קמתי עם מצב רוח והנוף היה יפה ומאוד נהנתי במסע ! כמה שזה נשמע אירוני... מנשנשים קצת ארוחת בוקר, ממלאים שאלון סוציוטרי וזהו.
בצהריים נוסעים לבסיס השייטת ... אוכלים ארוחה בחדר אוכל של הבסיס, מטבח שכל מלון 5 כוכבים היה בכייף מאמץ לעצמו ! אוכל מעולה וזה רק "חדר אוכל בסיס" כשיש שם גם "חדר אוכל לוחמים" אבל לשם כמובן לא נכנסנו...
אחרי האוכל הולכים לבריכה של הבסיס ועוברים תרגילי בריכה שונים שכוללים:
*צלילה למרחק, פשוט לוקחים נשימה עמוקה וצוללים כמה שיותר רחוק, אני עשיתי 30 מטר שזה בריכה ועוד 5 מטר .. היה איתי אחד עשה 50 מטר אבל זה מטורף.
*פירוק והרכבת מאג בתחת למים בלי מסיכה כמה שפחות נשימות ופחות זמן.
*לאסוף טבעות מקרקעית של 3 מטר בלי מסיכה ועם מסיכה אטומה (אטומה זה מסיכה שלא רואים דרכה כלום - שחורה)
*להחזיק משקולת עם המרפק מעל למים .. משקולות של 3 קילו בערך.
*ולרוקן מסיכה מתחת למיים זה הדבר הכי קל שהיה בגיבוש חחח ... זה שטויות מסבירים לכם כבר שם.

חוזרים לבסיס .. יש שיחה אישית עם המפקדים כל אחד בנפרד
חלק ממש כייפי בגיבוש, בשיחה האישית כל אחד צוחק עם המפקדים והשיחה מתנהלת באווירה טובה ושמחה אני אישית יצאתי ממש מבסוט מהשיחה צחקתי איתם ודיברתי משוחרר, תפגינו בטחון !

בערב יוצאים שוב לתיזוזים כמו ביום הקודם רק שביום השלישי זה קצר יותר ובסוף יש עוד פעם את תרגיל השהייה במיים באמצע הלילה קור איימים !!

אחרי זה חוזרים לבסיס מתקלחים, נאספים באוהל והמפקדים אומרים שנגמר למעשה הגיבוש , החלק הפיזי , שוברים דיסטנס עם המפקדים, צוחקים איתם :] שואלים שאלות הם מספרים על עצמם מדברים קצת כל אחד אומר משהו על הגיבוש ובאמת הכל מתנהל באווירה טובה ואנחנו כבר על אזרחי שאף פעם לא הערכתי את הבגדים שלי כמו שהערכתי אותם אז!

היום הרביעי
קמים ב5 ... עושים המון המון עבודת רס"ר תזכרו הגיבוש עדיין לא נגמר תיהיו נחמדים תעזרו בהכל, מפרקים את כל האוהלים מחזירים את הציוד ואוכלים ארוחת בוקר אחרי כמה שעות של המתנה מגיע קצין המיון ומקריא בשמות של אלה שעולים לוועדות בערך 60 עלו לוועדות ..
מקבלים את הציוד האישי בחזרה מגיע אוטובוס ואוסף אותנו לתחנת הרכבת בעתלית.

סיכום
התחילו 270
סיימו 100~ (מי שמסיים לא בהכרח חייב להיות אחד שסיים את כל המסעות)
עלו לוועדות 60 מתוכם איזה 15 הלכו לפסיכולוג
התקבלו 20 בערך

תזכרו תמיד לעזור ולדחוף !! לא להיות מנייאקים תיהיו תמיד שם בשביל לעזור, תקחו הרבה את האלונקה המסעות זה החלק הכי קריטי בגיבוש ! גם אם אתם לא כל כך טובים בתרגילי ים ובריכה אל חשש אני מכיר אנשים שהיו גרועים בזה והתקבלו כי הם פיצו על כך במסעות והתיזוזים והפגינו נחישות ורצון !
תיהיו מרוכזים ותקשיבו טוב למה שאתם נתבקשים לעשות ! חבל סתם לעשות פאדיחות.. לא בריא , תיהיו אמינים, בלי לעגל פינות וכו'

מה להביא?
המון המון חולצות לבנות
טוש
אזיקונים
איזולירבן
כסף לאורחת שחיתות אחרי הגיבוש
תבואו בשיא הרצינות אבל עם המון מצב רוח !
תביאו חטיפי אנרג'י ללילה, אני לא הבאתי אבל אני מצטער על זה
אפשר לפנק את החבר'ה ואת עצמכם זה ממש כייף
תביאו בנגאיי, וולטרן מה שאתם מעדיפים תזדקקו לזה הרבה
אל תזניחו את תרגילי המתיחות והשחרור !!! כל הזמן לדאוג למתוח את השרירים היטב, ראיתי אנשים שנתפסים חבל על הזמן, אני דאגתי לעשות טוב טוב מתיחות ולא נתפסתי אפילו.
סכין יפנית
ואת עצמכם כמובן ! הכי מוכנים בעולם, עם המון רצון ורבאק !!!

עוד קצת תמונות מהמקום היפייפה הזה !

https://2007-uploaded.fresh.co.il/2...20/84844536.jpg
https://2007-uploaded.fresh.co.il/2...20/62851317.jpg
https://2007-uploaded.fresh.co.il/2...20/32828317.jpg
https://2007-uploaded.fresh.co.il/2...20/71000906.jpg
https://2007-uploaded.fresh.co.il/2...20/47529229.jpg
https://2007-uploaded.fresh.co.il/2...20/99921673.jpg
https://2007-uploaded.fresh.co.il/2...20/13257057.jpg
https://2007-uploaded.fresh.co.il/2...20/23684315.jpg
https://2007-uploaded.fresh.co.il/2...20/82745581.jpg
https://upload.wikimedia.org/wikipe..._fortress_6.JPG
https://upload.wikimedia.org/wikipe...00px-Atlit1.jpg

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:43

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר