|

29-01-2008, 16:10
|
 |
מנהל "מה שבכיפה" בדימוס,מו"ס במיל',וסטודנטים בשוטף
|
|
חבר מתאריך: 10.06.05
|
|
אני רוצה להעלות כאן את דמותם של שני חברים,דוד רובין ואחיקם עמיחי הי"ד,שנהרגו בפיגוע,ביום שישי,יט' טבת,2007\12\28.
למען האמת,למרות שלמדתי עם דוד 4 שנים באותה כיתה,לא היינו חברים קרובים. דיברנו פה ושם,כמו שכולם היו מדברים,ולא הרבה יותר. ועם כל זאת,אתה מרגיש את החסר. המספר השמור בפלאפון,שלא יענה יותר,ובשבת מחזור,רק שבוע אחר כך,כולם מסתכלים מסביב,מחפשים את הדמות המוכרת של דוד,ופתאום היא כל כך חסרה.
לפיגוע בו נהרגו דוד ואחיקם,הגעתי כחייל,כחובש,אבל לא יכולנו לעזור,כשהגענו,כבר לא היה מה לעשות.
בתוך כדי השעות של חוסר הבהירות,שם ליד נחל תלם,התברר לאט לאט מי ההרוגים. כששמעתי שמדובר בלוחם שייטת בן 21 מקריית ארבע,ישר הבנתי במי מדובר,ומהמקום הקטן שבו יש קליטה,ניסיתי להתקשר אליו שוב ושוב,אבל לא זכיתי לתשובה.
אחרי שעתיים,הייתי האחרון מהמחזור שלנו שראה אותם,בחדר הטהרה של קריית ארבע.
אין לי מילים כדי לתאר את שניהם.לכן אזכיר כאן את מה שאמר בניה שראל,חבר של שניהם מקריית ארבע,ולוחם ביחידה מובחרת בעצמו: "אחיקם, אין מעיין שלא טבלת בו, אתה בשבילי טיול, מסע, הליכה, לפעמים ללא תכלית. פחד לא נכלל בעולם מושגייך. אחיקם ודוד, שני גיבורים, אריות, זן שנכחד ואיננו. דוד, אף פעם לא בכית, אף פעם לא נשברת ותמיד הובלת קדימה. מחר בבוקר מדינה שלמה בשפלה, תתעורר ותתעניין בכמה צמח השיער של נינט. כל הג'ובניקים וכל המשתמטים עוד לא קמו משנתם בשעות שאתם הספקתם לעשות מסע, לטייל, להילחם ולמות. את אף אחד לא מעניין שם שני גיבורים, מתגעגעים אליכם".
באמת שני אנשים שלא נראים כמותם הרבה.חבל על דאבדין ולא משתכחין.
אחיקם עמיחי הי"ד
דוד רובין הי"ד,בתמונה שצולמה ע"י אחיקם,מספר דקות לפני הפיגוע.

|
|