לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה  ✡ ברוכים הבאים לפורום יהדות ✡  חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > יהדות והלכה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 01-06-2008, 19:42
צלמית המשתמש של שחף דרור
  משתמשת נקבה שחף דרור שחף דרור אינו מחובר  
מנהלת פורומי הצילום

חבר מתאריך: 12.04.05
שלח הודעה דרך ICQ אל שחף דרור
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי cookoorookie שמתחילה ב "פנימייה - כן? לא?"

כן כן וכן.
גם אני למדתי בפנימיה, ואני ממליצה על כך בחום לכל מי ששואל. אפילו בנות שקשה להן בהתחלה רחוק מההורים - בד"כ מסתגלות ומצליחות להרוויח מהמסגרת הזו את הדברים החיוביים הגדולים שבה. ומי שלא - תמיד יכולה לעזוב.
לדעתי לימוד בפנימיה מפתח מהרבה בחינות (למשל אלו שנתנאל ציין), אבל הכי חשוב זה שהוא מצייד את התלמידים בשק חוויות ענק שנשאר לכל החיים. נהניתי מכל רגע של שהייה עם החברות שלי, אפילו אם במסגרת הלימודים עצמם לפעמים היה מעצבן. אני זוכרת את עצמיח הולכת בשבילי האולפנה וחושבת: "כל כך טוב לי עכשיו, איזה כיף שבעתיד אני לא אצטרך להצטער שלא ניצלתי את התקופה היפה הזו".
אני לא אומרת שהכל ורוד. לפעמים מתגעגעים, לפעמים זה לא נוח (גם כי זה פנימיה, וגם כי לפעמים צריך להיות בבית בשביל סידורים וזה), אבל בסך הכל - זו חוויה מדהימה ובונה. כמו צבא, רק עם הרבה פחות חלקים מגעילים.
חזרה לפורום
ישן 02-06-2008, 02:16
צלמית המשתמש של הנשר הקטן
  הנשר הקטן הנשר הקטן אינו מחובר  
מנהל "מה שבכיפה" בדימוס,מו"ס במיל',וסטודנטים בשוטף

חבר מתאריך: 10.06.05

אז אני אישית למדתי בפנימיה שקרובה לבית,מה שאומר שהייתי מבריז הביתה איזה פעם בשבוע,מן דרך ביניים שכזו. בכל מקרה,אני חושב שלרוב בני הנוער בגיל הזה זו יכולה להיות חוויה טובה,חשובה,מבגרת,ובהחלט מכינה לקראת ה"חיים האמיתיים" שבחוץ. כמובן שיש את ילדי הבית,אלו שקשורים לאמא ולאבא ולמסגרת המשפחתית.לאותם אלו,אולי עדיף להישאר בבית עוד 4 שנים,לפני שבאמת יהיו חייבים לעזוב.
לגבי חלופות-לא מכיר,לא יודע.

הישיבה התיכונית שלי,תפסה כאידאל את הקשר והחינוך שאמורים ההורים לתת לילד,ולכן,למרות שמדובר בישיבה תיכונית עם פנימייה מלאה,היתה מגמה למעט בשבתות ישיבה (גם בתקופות שהיה כסף) כדי לתת לתלמידים את הזמן שלהם עם ההורים,אם לא כל השבוע,אז לפחות בסופו.

חזרה לפורום
ישן 02-06-2008, 23:20
צלמית המשתמש של זיו
  זיו זיו אינו מחובר  
L'enfer, c'est les autres

חבר מתאריך: 21.11.01

למדתי והייתי בפנימיה בערך מגיל 16, ואח"כ צבא. מה שאוכל לומר שזה מגעיל, מעצבן, חוסר פרטיות משווע, חוסר נוחות וחיים שאינם חיים. כאילו, לחיות עם אותם יצורים את כל סדר היום, (ובעיקר הלילה) כל הזמן לוותר, להשאר ערים רק בגלל שלמישהו בא עכשיו לחגוג, לשמוע שיחות טלפון ארוכות שממש ממש לא רוצים לשמוע, ולנסות לדבר כאלה בלי שאף אחד ישמע.
נכון, יש בזה גם קטעים יפים לפעמים. יש את הקטעים והצחוקים אל תוך הלילה, יש את החשיפות הנפשיות שלא מגיעים אליהם בדרך אחרת, אבל זה רק לפעמים. לרוב יותר עסוקים בשאלה איך זה שהקפה שקניתי נגמר תוך יום, ולמה אני צריך להתעורר בבוקר לצלילי ריקי מרטין (למשל)

לי כל הקטע הזה לא התאים, ועד היום יש לי רתיעה לעזוב את הבית לכל מקום, אפילו למלון.

אני חושב שפנימיה זה רע באופן כללי, ואם ממש חייבים להיות במקום כזה, לנסות לשפר אותו ולמצוא חברים שיתאימו. אין כמו הבית.
חזרה לפורום
ישן 04-06-2008, 09:14
צלמית המשתמש של cookoorookie
  משתמשת נקבה cookoorookie cookoorookie אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.08.06
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי זיו שמתחילה ב "למדתי והייתי בפנימיה בערך..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי זיו
חוסר פרטיות משווע, חוסר נוחות וחיים שאינם חיים. כאילו, לחיות עם אותם יצורים את כל סדר היום, (ובעיקר הלילה) כל הזמן לוותר, להשאר ערים רק בגלל שלמישהו בא עכשיו לחגוג, לשמוע שיחות טלפון ארוכות שממש ממש לא רוצים לשמוע, ולנסות לדבר כאלה בלי שאף אחד ישמע.
נכון, יש בזה גם קטעים יפים לפעמים. יש את הקטעים והצחוקים אל תוך הלילה, יש את החשיפות הנפשיות שלא מגיעים אליהם בדרך אחרת, אבל זה רק לפעמים. לרוב יותר עסוקים בשאלה איך זה שהקפה שקניתי נגמר תוך יום, ולמה אני צריך להתעורר בבוקר לצלילי ריקי מרטין (למשל)

סופסוף מישהו שחושב כמוני.
אני מהתחלה לא כ"כ רציתי פנימיה אבל לא ממש הייתה לי אפשרות אחרת - אני גרה ביישוב קטן ואין שום תיכון ללא פנימיה ברדיוס של 40 דקות נסיעה (במכונית! באוטובוס זה שעה+), וגם אין לשם אוטובוס בבוקר
כך שהמקום שבסופו של דבר הלכתי אליו היה הרע במיעוטו

חזרה לפורום

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:49

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר