20-04-2008, 20:01
|
|
|
|
חבר מתאריך: 26.08.07
הודעות: 1,837
|
|
מתכונים כשרים לפסח :)
אמא שלי הכינה השנה את העוגיות הכשרות לפסח הכי טובות שאי פעם טעמתי והחלטתי שזה יהיה נחמד לשתף במתכון הטעים הזה חוץ מזה, בגלל שזה פסח כל הזמן מוצאים דרכים להכין מאכלים מגניבים וכשרים אני חושבת שיהיה נחמד אם כל אחד יושתף במתכון כשר לפסח .
אז יאללה, עוגיות שוקולד כשרות לפסח :
החומרים הדרושים לכ-80 עוגיות
350 גרם שוקולד מריר
50גרם חמאה
3ביצים
1/2כוס (100 גרם) סוכר
3כפות ליקר או חלב
3/4כוס גדושה (120 גרם) קמח תפוחי אדמה
קליפת תפוז
אבקת אפיה כשרה לפסח
1כוס (100 גרם) שקדים טחונים
סוכר, לציפוי בערך כוס וחצי)
אבקת סוכר, לציפוי (בערך 2 כוסות)
ההכנה
ממיסים יחד שוקולד וחמאה.
במיקסר מקציפים ביצים וסוכר 5 דקות במהירות גבוהה. מקפלים את קצף הביצים לתערובת השוקולד המומס. מקפלים פנימה גם ליקר. מנפים מעל קמח תפוחי אדמה ואבקת אפייה ומקפלים. מערבבים פנימה שקדים טחונים. מתקבלת בלילה נוזלי. וזה בסדר.
מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות או עד שהתערובת מתקשה.
מגלגלים את התערובת לעיגולים בקוטר כ-4 ס"מ. מכינים כלי אחד עם סוכר וכלי שני עם אבקת סוכר. מגלגלים כל כדור בצק בסוכר, ואחר כך באבקת סוכר. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
לציפוי מסיבי יותר ומראה דרמטי של העוגיות, מגלגלים פעמיים באבקת סוכר, בהפרש של כמה דקות, כי חלק מהאבקת נוטה להיספג.
אופים בחום של 190 מעלות למשך 7-8 דקות בלבד. העוגיות ישתטחו וייסדקו מאוד, אבל יהיו עדיין מאוד רכות למגע. זה בסדר – במהלך הצינון הן מתקשות. אפיית יתר מייבשת את העוגיות (הן אמורות להישאר עסיסיות במרקם המזכיר בראוניז בפנים
.
מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בשכבה אחת, בטמפ' החדר.
נערך לאחרונה ע"י Light Sleeper בתאריך 20-04-2008 בשעה 20:04.
|