לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 22-05-2008, 22:35
  משתמש זכר steaua rosie steaua rosie אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.04.07
קיבלתי ריתוק 21, מוצדק או לא?

אני משרת בגדוד 603 של הנדסה ,כסמב"צ.

התגייסתי במרץ, לאב"כ, סיימתי שם טירונות 02, והוציאו אותי מקרבי{רפואי} לגדוד 603, ז"א- אני נמצא שם חודש אחד.
כשנתנו לי את הכומתה לפני שלושה שבועות, לא נתנו לי סיכה, כי לא היה להם במלאי. שאלתי את הסמל מחלקה שלי אם המ.צ יעשו לי משהו בלי סיכה, והוא אמר שאין סיכוי. ואכן, ביום ראשון, מ.צ תפסו אותי בבוקר לביקורת, נתתי להם את הפטורים שלי {נעליים, זקן}, הם הסתכלו עליי ואמרו "שיהיה לך יום טוב".
בתחנת מאסף לא רחוק מהבסיס, תפס אותי הרס"ר של הגדוד, צילם אותי ולקח ממני פרטים, וכשהגעתי לבסיס, הועלתי למשפט מול המג"ד. כשהסברתי לו שנאמר לי שסיכת כומתה היא לא עילה לדו"ח של מ.צ {ונתתי לו את המקרה באותו בוקר עם המ.צ} על חוסר דיגום, ושלא היה סיכות בלוגיסטיקה, הוא אמר, במילים כאלה או אחרות, שהקטנתי ראש. אני בכלל חושב שהוא לא הבין למה התכוונתי { אני חושב שהוא התכוון לסיכה רגילה שנתפסת בכומתה} ושהוא גם לא ידע שרק עכשיו התגייסתי {הוא דיבר איתי על סיכת פלס...למען האמת, אני חושב שהוא חשב שלא הייתה לי סיכת פלס, למרות שבכלל לא אמורה להיות לי אחת כזאת}, לכן הוא לא נתן לי הערה, או נזיפה, אלא ריתוק מיידי של 14 יום....
קיבלתי את זה די בהלם, אבל המשכתי הלאה {מה אני כבר יכול לעשות..לערער למפקד של המג"ד? נו באמת...}....
לאחר מספר ימים, כשאני עדיין לא שולט ב100% במקצוע שלי {מה לעשות שלא עשו הכשרת כזאת מקצועית של למידת מכשיר הקשר על כל צדדיו, כי לא שלחו אותי לקורס סמב"צים}, המפקד שלי נכנס לחמ"ל, ניגש לדבר לקשר ומבחין שהוא לא שומע את עצמו בקשר, ואז פתאום הוא מסתכל על הכפתור של וסת שמע {= ווליום} ורואה שהוא מכובה...אין לי מושג מי כבה אותו, מתי ולמה, אבל על המקום הוא אומר לי "תוסיף עוד שבת לריתוק שלך".....

מה אתם אומרים ?
האם הפסיקה של המג"ד צודקת?
האם הפסיקה של המפקד שלי חוקית ?

תודה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 23-05-2008, 00:05
צלמית המשתמש של הנשר הקטן
  הנשר הקטן הנשר הקטן אינו מחובר  
מנהל "מה שבכיפה" בדימוס,מו"ס במיל',וסטודנטים בשוטף

חבר מתאריך: 10.06.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי steaua rosie שמתחילה ב "קיבלתי ריתוק 21, מוצדק או לא?"

פקודת מטכ"ל 33.0302 בנושא דין משמעתי:

י. אם אינך מרוצה מתוצאות המשפט, אתה זכאי להגיש מכתב ערר למפקדו של קצין השיפוט בתוך שלושה ימים מיום מתן הפסק. אם המשפט נערך על פי הוראת פרקליט, הינך רשאי להגיש ערר בתוך 15 ימים מיום מתן הפסק. באפשרותך להגיש ערר גם לאחר מועדים אלה אך במקרה כזה קצין השיפוט אינו מחויב לדון בו. בערר יחליט מפקדו של קצין השיפוט בתוך שבעה ימים מהגשתו.

יא. חשוב שתדע כי קצין השיפוט הדן בערר מוסמך לזכותך. באם לא יזכה אותך הוא מוסמך להפחית את עונשך, אך גם להחמירו.

יב. ככלל, אין חובה לקיים את הערר בפניך, אך אם קצין השיפוט החליט להחמיר בעונשך או לשמוע עדים הוא חייב להזמינך ולאפשר לך לומר את דבריך.

יג. נוסף על הערר, אתה זכאי לפנות בכתב, בכל זמן, לקצין בדרגת אלוף שיחידתך כפופה אליו ולבקש שימתיק לך את העונש. להבדיל מערר, האלוף אינו יכול להחמיר בעונשך,אך גם אינו מוסמך לזכותך.

הפ"ע 6.0301

3.מניעת חופשה תיעשה אך ורק על ידי מפקד מוסמך (סרן, לפחות, ובבסיסי טירונים וביחידות לוחמות- גם מפקד מחלקה). המפקד המוסמך יזמן אליו את החייל, יודיע לו אישית על הכוונה למנוע ממנו החופשה, יאפשר לו לטעון את טענותיו בע"פ או בכתב וימסור לו את החלטתו.

בהצלחה.

ישן 23-05-2008, 00:44
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי steaua rosie שמתחילה ב "קיבלתי ריתוק 21, מוצדק או לא?"

קשה לי להאמין שהמג"ד לא יודע שאתה חייל שהגיע סך הכל לפני חודש לגדוד, מג"דים בדרך כלל מכירים את רוב החיילים בגדוד, בטח שאת הסמב"צים.

נתחיל מהסוף - אין לך מה לדאוג מהרישום, המשפט לא יפגע בך בשום צורה, לא מדובר בסעיף כל כך רציני והשבת לא נכנסת לתיק האישי (בטח לא שהיא בוצעה בצורה שמנוגדת לפקודות).

לפי איך שאתה מספר את זה המשפט נשמע מעט חסר פרופורציות - סך הכל העבירה היא פעוטה ואתה חייל צעיר אפשר היה לסיים את זה בתנאי או בנזיפה. יכול להיות באמת שהוא לא הבין את מה שאמרת לו. אולי כדאי לך לדבר עם המפקד שלך ולנסות להסביר לו את המקרה, להגיד לו שאתה לא בטוח שהבנת בכלל על מה נשפטת ועל מה העונש.
עוד אפשרות היא שהמג"ד החליט לשים דגש מיוחד על הופעה צבאית, ואז הוא בכוונה נותן עונשים כבדים מהרגיל (ואז גם יתכן מאוד שהגשת עירעור תהיה חסרת משמעות, כי הוא בתאום מלא עם המח"ט).

בקשר לשבת - פה כבר מדובר בתקלה מבצעית, קשר מושתק בחמ"ל זה בהחלט משהו חמור וזה גם אחריות הסמב"צ לוודא שכל הקשרים עובדים ותקינים במהלך המשמרת (זה לא קשור לרמת הידע, אתה לא חייב לדעת לתקן אבל אתה חייב לשים לב לדברים האלו) כמו שהבנת בעצמך צורת מתן העונש לא תקינה במיוחד, השאלה מה אתה יכול לעשות עם זה - אני לא הייתי קובל על דבר כזה, קבילות כאלו לרוב לא זוכות להתייחסות רבה מידיי וכמו ששמת לב כבר בגדוד שלך אוהבים לתת עונשים ואתה עלול למצוא את עצמך נשפט על כל שטות. בנוסף לזה המג"ד עלול לטעון שהוא נתו גיבוי מלא למפקד שלך לתת שבת במקום על ארועי משמעת מבצעיים.

בקיצור, אני לא הייתי עושה משהו עם השבת, זה עלול להזיק יותר מלהועיל. בקשר למשפט הייתי פונה למפקד ומנסה לראות אם יש אפשרות להמתיק את ההחלטה - אולי הוא בעצמו ימליץ לך להגיש ערעור, תשדל להתנסח בצורה הכי ברורה שיש, אם יוצא לך לדבר שוב עם המג"ד דבר איתו בכבוד אבל אל תתבייש להסביר לו מה קרה בידיוק, הרבה חיילים נענשים רק בגלל שהם מתביישים לדבר עם המג"ד אז הם סתם מגמגמים.

אני באמת לא מבין את הגדוד שלך, מצד אחד המג"ד אומר לך לא להקטין ראש, מצד שני על כל דבר מענישים - זה מתכון בטוח לחיילים מקטיני ראש (מי שלא עושה לא טועה).

ישן 24-05-2008, 15:31
צלמית המשתמש של High_Hopes
  משתמש זכר High_Hopes High_Hopes אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.05.02
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי tomcarr שמתחילה ב "האלן דן"

צר לי לאכזב אותך - אבל אתה קצת חי בסרט.

לי לא יצא להכיר אף מפקד בצבא שפחד מקבילות. קבילות שלא מוגשות על עיניינים רציניים באמת (חייל שמנעו ממנו אוכל, התעללות בחיילים או השפלה פומבית (השפלה אמיתית, לא השפלה של "המפקד דיבר אליי לא יפה מול כולם), התעלמות מתנאי שרות וכו..) בדרך כלל זוכות לביטול, הרבה פעמים הם רק זוכות ל"תתקנו את הליקויי", ולעיתים זה באמת מגיע לאיזה שהוא סוג של ענישה ולרוב זה לא יותר מנזיפה.

לדעתי ברוב המקרים אם יש אפשרות לסגור את הדברים ביחידה זה עדיף בהרבה וזה גם מעלה את הסיכויים לקבל את מה שרצית, אם יש בעיה עם אחד המ"מ פונים למ"פ, אם יש בעיה עם המ"פ פונים למג"ד וכן הלאה, רק במידה שמוצו כל ההליכים בתוך היחידה, ועדיין החייל מרגיש שנעשה איתו חוסר צדק אז כדאי להגיש קבילה - ברגע שאתה מגיש קבילה אחרי שאתה מוכיח שניסית לעשות הכל בשביל לתקן את המצב אז הקבילה שלך הופכת ליותר מוצקה.

אני זוכר שבגדוד שלי היה חייל באחת הסוללות שהיה מגיש קביל כל שני וחמישי, החייל הזה אומנם "ניצח" בחלק מהקבילות - אבל: א. אף אחד לא באמת נפגע מהקבילות שלו, פרט לכאב ראש מיותר. ב. הוא היה אומלל כל השירות, אף מפקד לא העניש אותו סתם או פגע בו בצורה ברורה - אבל כן דאגו שהוא לא יקבל שום דבר שהוא מעבר לזכויות הבסיסיות של חייל (לא קיבל קורסי צ'ופר, לא עלה למשימות היותר נחשבות וכו..) אז ברור שאפשר לצאת כל הזמן נגד המערכת ולהרגיש מנצח, בסופו של דבר אתה זה שנפגע מזה הכי הרבה.

ואני אתן דווקא דוגמא מצויינת מהטור של יאיר לפיד לפני כמה שבועות (בדרך כלל אני לא אוהב את הטור שלו, אבל הפעם הוא קלע בול): הדבר הכי כיפי שיכול להיות זה להיכנס לבוס שאתה שונא למשרד לקלל אותו ולהגיד כל מה שאתה חושב ובסוף להגיד שאתה מתפטר. הבעיה שאתה מרוצה ליום אחד ואז מגלה שאתה צריך לחפש מקום עבודה חדש, ולך תסביר בראיונות עבודה למה התפטרת (מן הסתם להגיד בראיון עבודה שטרקת את הדלת במקום הקודם זה לא דבר חיובי במיוחד) ולמה אין לך מכתב המלצה - ואז אתה מבין שבשביל הרגע הקטן הזה של הגאווה העצמית גרמת לעצמך נזק גדול לטווח ארוך הרבה יותר.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:52

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר