13-06-2008, 01:15
|
|
|
|
חבר מתאריך: 15.08.05
הודעות: 2,844
|
|
אתה מחפש טעם מיוחד?
אפשר טעם מתוק,
ואפשר לעשות מרינדה שתדגיש את הטעם של הבשר,
טעם חריף- לימוני,
יש המון אפשרויות...
לטעם מתוק, תחתוך בצל לחתיכות קטנות ,תקח חצי כוס מיץ תפוזים ווחצי כוס אננס , תבלינים (כרגיל למנה רגילה לשני אנשים זה חצי כף (או כפית, הקטנה ביניהם אני לא זוכר מה זה מה) מלח , שלושת רבע כפית סוכר, תבלינן לעל האש,תבלין לבשר,קצת פלפל שחור גרוס, פפריקה) תחתוך שני שיני שום ותשים את הכל בקערה, תערבב ושים עם הבשר בשקית זיפלוק .
לטעם בשרי, תשרה את הבשר, בקולה (טרייה - עם גזים) או בירה שחורה., שוב תערבב עם בצל ושם ותלבינים, אבל שים רק חצי כף סוכר ומלח.
לטעם לימוני (שדווקא עשיתי את זה אתמול ואני אוכל את זה מחר.. מקווה שזה יצא טוב ) תקח לימונדה (טרייה- עם גזים) ושוב שים עם תבלינים ובצל ותשרה.
עכשיו תלוי בסוג הבשר עצמו (מאיפה הוא בא) והאיכות שלו, לגבי כמה זמן השרייה, כרגיל זה בין שעתיים למקס' 6 שעות .
ובסופו של דבר, זה הכל תלוי בטעם! אם לא תנסה לא תדע... (יש דברים שלא עושים[נגיד, לא הייתי ממליץ לערבב את הבירה עם המיץ תפוזים ולקוות שזה יצא טוב, כי זה לא ] ) כרגיל רוב המרינדות אותו דבר, אבל מיץ הבסיס שונה.
אני מקווה שהבאתי לך מידע על קצה המזלג, ומקווה שזה עוזר, ספר איך יצא...
אל תשכח שאם אתה מכין סטייק, זה נחשב גורמה, אז אל תשכח להגיש את זה בצורה נאותה או לקשט עם עלים טריים של אורגנו או רוזמרי.
אתה יותר ממוזמן להסתכל באשכול מתכונים שפירסתי ולקחת משם רעיונות ..
בהצלחה!
|