|
04-09-2007, 14:42
|
|
|
|
חבר מתאריך: 15.08.05
הודעות: 2,844
|
|
תמונות של כמה ארוחות שהכנתי - כולל מתכונים. (6 ארוחות)
האמת, רק לא מזמן הבנתי ש"גורמה" זה אוכל.. חשבתי שזה בכלל משהו אחר.
לא משנה..
כל הארוחות הם מאוד קלים לעשות ועשוים מווריאציות שונות של דברים שאני אוהב .
הארוחה הראשונה מהאתר שמפורסם ליד המתכון.
ארוחה ראשון: צלעות כבש במרינדה עם רוזמרי, עם פטריות מצופות ורוטב מתוק.
המתכון המקורי, מהאתר הזה אני עידכנתי אותו קצת.
המתכון לפטריות המצופות :
מכינים מראש פטריות שמפניון שטופות, ביצה מקושקשת, כלי המכיל פירורי לחם.
לוקחים כמות של פטריות שמפניון, ושוטפים אותם. אחרי לפחות 20 דקות (אחרי שהם התייבשו, אם לא מחכים כל המים יצאו בזמן הבישול) שמים בתוך הביצה המקושקשת ודואגים שהביצה תכסה את כל הפטריה.
אחרי שלפטריה יש ביצה טובלים את הפטריה בכלי שמכיל פירורי לחם.
לאחר מכן לוקחים מטלית נקייה, ושמים בה קצת שמן ומורחים על המחבת.
לאחר מכן שמים את הפטריות על המחבת ומידי דקה הופכים את הפטריות, ממשיכים ככה עד שהציפוי נהיה חום .
בסופו של דבר, הצלעות והפטריות (עם הרוטב של המרינדה) נראה ככה:
מתכון שני: מלוואח פיצה מתובלת.
מדליקים תנור ל220 מעלות.
חותכים בצל לעיגולים,ופטריות לאורך, וקוביות גבינה צהובה.
לוקחים מלאווח ומסדרים את הבצל מהמרכז (בסיבובים) עד שנגמרת הטבעות.
את הפטריות מסדרים מעל הצל.
מעל זה שמים את הקוביות גבינה (מה שאני עשיתי זה קוביה במרכז, ואז קוביות מסביב לפטריות והבצל).
מתבלים במלח, תיבול "על האש", אורגנו, ופילפל חריף,
שמים בתנור ל11 דקות, על חום של 200 מעלות וזה יוצא ככה:
מתכון שלישי: נודלס נוסח סיני,לחם, סלט אבוקדו.
סלט אבוקדו: לוקחים אבוקדו,ביצה קשה,בצל (או בצל ירוק).
לוקחים את האבוקדו (מורידים את הקליפה מהאבוקדו) חותכים את האבוקדו לקוביות קטנות, לוקחים את הביצה וחותכים אותה גם לחתיכות קטנות , ולוחקים בצל וגם אותו חותכים לחתיכות קטנות.
שמים את הכל ביחד בכלי ומערבבים, אחרי זה מוסיפים קצת מיץ לימון וקצת מלח ומרעבבים שוב.
(אני שם גם קצת פלפל שחור)
פיתה: קונים .
נודלס: לוקחים בצל,פטריות,נבטים,גזר.
חותכים בצל לטבעות ושמים במחבת עם קצת שמן. שמים על הבצל קצת תיבול "על האש" וקצת מלח ומערבבים, חותכים את הפטריות לחתיכות, ואז הולכים לערבב את הבצל שוב, לוקחים נבטים ושוטפים אותם ושמים בצד, את הגזר חותכים לחתיכות קטנות (אפשר עם מכונה שחותכת).
מוצאים את השמן מהמחבת עם הבצל (מורידים את המחבת מהאש ולוקחים כפית מעץ ומטים את המחבת על הכפית עד שכל השמן יוצא.) לוקחים את הפטריות ושמים במחבת, מערביים עד שהפטריות מתחילות להחליף צבע, אחרי זה לוחקים את הנבטים והגזר ומערביים הכל ביחד, מכסים ומשאירים על אש נמוכה.
לוקחים אטריות אורז ושמים בסיר עם מים , מוסיפים טיפה שמן זית וטיפה מלח, ומערביים עד שהאטריות מוכנות (אפשר גם לראות את זה בעין) {לוקח בערך חמש דקות על אש בינונית}.
מסננים את המים מהאורז ושמים את האורז במחבת עם הירקות. מערבבים הכל ביחד ומבשלים לכמה דקות ,ואז שמים על צלחת . זה נראה בסופו של דבר ככה:
מתכון רביעי: ירקות מוקפצים עם תירס, סיגרים וגבינה.
לוקחים תירס (מפחית) ושמים בקערה ושמים בצד.
לוחקים מחבת ומכינים שמה סיגרים (זה deep fry, שמים כמה סיגרים שרוצים ושמים שמן שיכה את הסיגרים עד שהם נהיים חומים ואז הם מוכנים (זהירות! חם!)
שמים את הסיגרים בצד.
מכינים זיתים שחורים,זיתים ירוקים,נבטים, ופטריות.
חותכים את הזיתים לעיגולים ואת הפטריות לאורך (ואת הנבטים שוטפים)
שמים קצת שמן במחבת ומטגנים את כל הירקות ביחד למשך 10 דקות ומתבלים לפי הטעם.
שמים את הירקות על התירס, שמים את הסיגרים ליד ולמעלה שמים גבינה צהובה.
זה נראה ככה:
מתכון חמישי : מלוואח מטוגבן (חצי מטוגן-חצי בתנור עם גבינה) ועגבניה.
לוקחים מלוואח וחותכים לחצי .
לוקחים פטריות ובצל (איך לא ) וחותכים לאורך.
לוקחים כמות של גבינה וחותכים כמה שרוצים.
מחממים תנור ל220 מעלות .
שמים על חצי אחד מהמלוואח את הבצל ואת הפטריות ולמעלה שמים גבינה צהובה.
שמים בתנור ל9 דקות על חום של 200 מעלות.
את החצי השני של המלוואח מכינים במחבת (שמים קצת שמן על מחבת ושמים את המלוואח עליו. מידי כמה דקות הופכים את המלוואח עד שמוכן).
עגבנייה:
מגרדים עגבנייה ושמים פלפל וקצת מלח.
מגישים עם משקה אנרגיה
מתכון שישי: ירקות מוקפצים עם פטרוזיליה וסיגרים.
לוקחים סיגרים ומכינים בתנור (מחממים מראש תנור ל240 ואז שמים סיגרים לעשר דקות על 210
מעלות).
לוחקים סלרי, גזר, זיתים שחורים חותכים לחתיכות ושמים במחבת , מתבלים בקצת סויה ו"על האש" וקצת מלח.
מבשלים ל 5-7 דקות . ומשאירים על האש.
מניחים את הסיגרים בעיגול בצלחת.
לוקחים את הירקות מהאש ושמים באמצע הצלחת .
למעלה מגרדים גבינה צהובה ופטרוזיליה .
מקווה שנהנתם, אם יש שאלות אפשר לשאול.
|
|