לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 21-08-2008, 20:38
  emile-a emile-a אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.05.06
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי elvis1977 שמתחילה ב "[QUOTE=HummerH1]נראה לי שיש..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי elvis1977
שלא לדבר על החוש שלו להיכשל בתפקיד שאליו הוא לא היה אמור להתמנות כלל.

לא כזה עניין פשוט....הוא היה מפקד חיל אויר מעולה, לא היתה סיבה שלא יבחר לרמטכ"ל....אני לא צורך להזכיר כאן לאנשים בפורום כמה הדרג המדיני היה גרוע, תוסיף לזה את חובר המוכנות המוחלטת של הצבא הירוק וחברה ישראלית שלא מוכנה לשלם את המחירים הנדרשים...גדי אייזנקוט בעצמו אמר שאילו היה הכול קורה היום שוב הוא בעצמו היה מפעיל בדיוק את הפקודות שחלוץ הפעיל ופועל בדיוק כפי שחלוץ פעל.... לאחר שכל זה נאמר אין להכחיש ולא ניתן לסובב את האחריות האישית שיש לו בהגדרה כרמטכ"ל, ואין ספק שעשה טעויות, אבל אני לא רואה מישהו שבמצבו היה עושה אחרת...הכיצד הוא היה כל כך מוכשר בשנים שפיקד על חיל האויר ופתאום הפך לכשלון? מדובר בעסק הרבה יותר מורכב ממה שאתה מתאר.... צריך לזכור שמדובר בלוחם מפואר ובמפקד חיל האויר הנערץ ביותר ב 30 שנה האחרונות...אכן נכשל כרמטכ"ל אבל זה יותר בגלל הקלפים שחילקו לו מאשר בגלל אופיו או כשרונו....

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 21-08-2008, 20:53
  elvis1977 elvis1977 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.08.07
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "[QUOTE=elvis1977]שלא לדבר על..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי emile-a
לא היתה סיבה שלא יבחר לרמטכ"ל....אני לא צורך להזכיר כאן לאנשים בפורום כמה הדרג המדיני היה גרוע, תוסיף לזה את חובר המוכנות המוחלטת של הצבא הירוק וחברה ישראלית שלא מוכנה לשלם את המחירים הנדרשים

ועוד איך שהיתה סיבה: אין לו מושג בהפעלה של צבא יבשה.

מה קשור הכשל של הדרג המדיני? זה תירוץ עלוב ולא ענייני לרמטכ"ל הכי כושל שהיה כאן מאז ומעולם.

חוסר מוכנות של הצבא הירוק? ומי אמור לדעת שהוא לא מוכן אם לא הרמטכ"ל? מי אחראי על הצבא? הרבי מגור?

החברה לא מוכנה לשלם מחירים נדרשים? אלו מחירים? של חיל אוויר שגוזל את רובו של תקציב הביטחון ולא מספק תשובות למרות "מוכנותו"? איזה סיוע נהדר בדיוק קיבל צבא היבשה? ואיזה חילוצים נהדרים צבא היבשה קיבל מטייסים שלא רצו להסתכן?

הכי קל זה לשלוח חי"ר וטנקים, ככה לא מסכנים טייסים שחוזרים למועדון המרופד והממוזג לתחקיר על מסכי פלאזמה,ואוכל שמוגש בכלי חרסינה, על חשבון חיילים מזיעים בשדה הקרב ( האמיתי ) שנשארו בלי אוכל, בזמן שהרמטכ"ל הכושל והיהיר עסק בטיפול 10,000 בתיק המניות שלו.

מה לעשות: בטנק אי אפשר להפעיל לחץ קליל על הסטיק ולחזור תוך 2 דקות למזגן בתל נוף.

ישן 21-08-2008, 20:57
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
גדי אייזנקוט היה צריך ללכת יחד עם חלוץ, כמו גם גנץ, קפלינסקי ושאר ירוקים
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "[QUOTE=elvis1977]שלא לדבר על..."

אייזנקוט בהחלט לא יכול לטעון שהוא היה עושה אחרת מחלוץ, שכן לו חשב שההתנהלות של חלוץ במלחמה
היא איומה, ולא קם והתריע - הרי שהוא אחראי ל-פ-ח-ו-ת כמו חלוץ.
הוא וקפלינסקי היו הקצינים הירוקים הבכירים ביותר במטכ"ל והרושם הוא שהם היו יותר עסוקים בלחתור
תחת אדם ולהציג את המצב כאילו אדם הוא האחראי הבלעדי לכשלון, מאשר לחשוב על יעדים למלחמה...

אני תמכתי במינוי של חלוץ לרמטכ"ל (לא בעיתוי ובדרך - שנעשתה תוך ביזוי רמטכ"ל קודם והדחתו על
רקע פוליטי), שכן אין סיבה בעולם שמח"א לא יוכל להיות מפקד על כל זרועות הצבא, בדיוק כמו בשאר
הכוחות המזויינים ברחבי העולם, ובדיוק כמו שצנחן יכול להיות המפקד העליון גם על זרוע האוויר (כפי שהיה
כמעט תמיד...).
עם זאת, חלוץ כשל כרמטכ"ל באופן מוחלט. הוא לא היה לבד ובוודאי שגם אחרים כשלו יחד עימו, אבל זה
לא מוריד מכשלונו ומהצורך שהיה בהתפטרות שלו. אגב, כשלונו של חלות לא מהווה שום עילה להמנע
בעתיד ממינוי מח"א לרמטכ"ל. רמטכ"ל מעולה יכול לבוא מחיל האוויר בדיוק כפי שרמטכ"ל מחורבן יכול
לבוא מגולני או מהשריון (או מהתותחנים, אם חס וחלילה ימנו את דן הראל לרמטכ"ל...).
ישן 21-08-2008, 21:12

בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי elvis1977 שמתחילה ב "הצלחתו הענקית של חלוץ כמח"א..."

ציטוט:
הצלחתו הענקית של חלוץ כמח"א לא עמדה לו כהוא זה, והעיקרון הפיטרי כאן היה אכזרי, שלא לומר קטלני עבור 119 משפחות.

איך מח"א כלשהו יכול לפקד על צבא יבשה אם לא עבר הסבה לשריון כמקובל אצל חי"רניקים שרוצים להיות אוגדונרים ומעלה?

תזכיר לי גם מתי לאחרונה היה רמטכ"ל יוצא שריון?

ואיך בדיוקיכול רמטכ"ל ירוק לפקד על זרוע האויר והים בלי שעשה הסבה לסטי"ל ואפ-16 כפי שמקובל הא? לפי ההגיון שלך, או יותר נכון חוסר ההגיון אף אחד לא יכול להיות רמטכ"ל פרט ללוחם הידוע סא"ל במיל' ברק הר עציון שגדל בנח"ל החרדי כשריונר ולאחר קורס צוללנים בשייטת שלדג עשה הסבה מקוצררת לאפ-14 לטובת פיקוד על טייסת מטכ"ל...

ישן 21-08-2008, 21:08

בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "גדי אייזנקוט היה צריך ללכת יחד עם חלוץ, כמו גם גנץ, קפלינסקי ושאר ירוקים"

הכל נכון אורי אבל יש כאן עניין יותר מסובך, הכיצד הפך מפקד חיל האויר הטוב ביותר לרמטכ"ל כל כך גרוע? יום אחד הוא מוכשר ויום אחד לא?..והרי החיל שהוא עצמו פיקד עליו רק שנתיים לפני כן והכין למלחמה הוא החיל היחיד שתפקד כמו שצריך באותה המלחמה שהוא כשל בה..אז מי בדיוק היה צריך להיות הרמטכ"ל? אחד מאילו שאפילו את החיל הקטן שלהם לא הצליחו להכין למלחמה?.. יש כאן איזה פרדוקס שאני חושב שההסבר שלו נעוץ בכך שהעסק הרבה יותר מסובך ממה שמתארים..שכמות המשתנים שאינה בשליטה ואינה ידועה היא מאוד גדולה ושגם אדם טוב ומוכשר יכול לעשות טעויות קטנות שהתוצאות שלהן הן אסונות גדולים... אין לנו ויכוח במישור העקרוני והמעשי לגבי האחריות של חלוץ , אני רק טוען שכל אחד אחר רלוונטי היה נופל באותם פחים שנפל שהם חלוץ לאור התנאים הבעתים שהיו, איך אני יודע? כפי שציינתי, אף אחד מהגנרלים האחרים לא הכין את החיל שלו כפי שחלוץ הכין את חיל האויר...כולם כבר כשלו במשימות הרבה יותר פשוטות מניהול של צבא שלם בעת מלחמה, לכן אין סיבה לחשוב שהם היו מצליחים לעשות את מה שחלוץ לא הצליח... אין זה מוריד מאחריותו של חלוץ, כפי שאמרתי, על אחריותו אין ויכוח.

ישן 21-08-2008, 21:33
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
חיל האוויר לא כשל במלחמה. המשימות שהועמדו בפניו, בוצעו בהצלחה
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי elvis1977 שמתחילה ב "שיכנוע עצמי ודיקלום מנטרות..."

מי שציפה שחיל האוויר ישמיד כל רקטה של 122 מ"מ, פשוט לא מבין שמדובר על שטח עצום ושאין לנו
(או לכל אחד אחר) יכולת לכסות נון סטופ שטח כזה, בעוד שלשיגור ולהסתרת רקטה, לא צריך יותר
מכמה דקות).
את הרקטות ניתן היה להשמיד רק מהקרקע - אלא שנמנעו מהפעלת כוחות קרקע - וזה, אגב, הרבה באשמת
חלוץ, שהתנגד בתוקף לגיוס מילואים ולהכנסת כוחות קרקעיים, ממש עד לסוףץ. כמובן שהוא לא אשם לבדו,
שכן כל הירוקים מסביבו היו צריכים להקים קול צעקה על ההתעלמות מסוגיית הרקטות ומהצורך לפעול
קרקעית, אבל אין ספק שרק על זה היה עליו לעוף.

במבצעים שחיל האוויר אמור היה להצליח בהם - בדגש על חיסול הזילזאל והפג'ר - הוא עמד בהצלחה
גדולה.
ישן 21-08-2008, 21:42

בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "חיל האוויר לא כשל במלחמה. המשימות שהועמדו בפניו, בוצעו בהצלחה"

כשל גם כשל: בסיוע לכוחות הקרקע, בחיפוי בחילוצים, ביהירות והשחצנות של חלוץ שטען בתחילת המלחמה שהכל ניתן לפתור מהאוויר.הוא כמובן התגלה כקשקשן חסר כיסוי, וכשל ברגע האמת.

כל הקונספט שצריך כמות גדולה של מטוסים ( וטייסים, ומערך טכני, ומה לא ) הוא מטופש: את הכסף צריך להשקיע בטילים, שהם זולים עשרות מונים , ויעילים הרבה יותר.אפילו החיזבאללה הבין את זה מזמן.

חיל אוויר לא יכול לכבוש שטח, ולא להחזיק בשטח, והמלחמה מה לעשות לא נמשכת 3 דקות באוויר, אלא על הקרקע, שם האויב נמצא, וגם האוכלוסיות המעורבות.

תראו איך החיזבאללה עם הקטיושות המיושנות עשה צחוק ממדינה שלמה, לכו אחורה ל 1991, ותזכרו איך סדאם עם 41(!) טילים בלבד שיגע מדינה שלמה, בלי שום פיתרון של חיל האוויר ( למעט יחסי ציבור ) .

חיל האוויר כשל: כשאין לך פיתרון, אתה חלק מהבעיה.

ישן 22-08-2008, 02:07

בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי elvis1977 שמתחילה ב "כשל גם כשל: בסיוע לכוחות..."

רק כמה מילים, באמת ברמה בסיסית, כי מדובר באמת ברמה מאוד נמוכה של הבנה: נתחיל ביסודות-

את תורת הביטחון של ישראל לא קובע חיל האויר, חיל האויר מקבל משימות ומבצע אותן (ולא ניכנס כאן גם לשלוש הרשויות וכו' ומי מבצע מי מחוקק וכו' כי אני מקוה שלמדת את זה בחטיבה..)..
לכן טענות שיש לך הקשר לתפישת הביטחון אין סיבה להפנות לחיל האויר...

עכשיו כמה מילים מקצועית ממישהו שיודע מה זה "טילים" ולא רק ראה אותם בסרט בטופ- גאן: למטוסים יש היום עדיין יתרון רב על טילים בתחום ההגנתי ויתרון בתחום ההתקפי- אכן נראה שהיתרון הולך וקטן ולכן, כמה לא מפתיע חילות אויר רבים בעולם וחיל האויר שלנו בינהם משנים את היחס שבין המטוסים לנשקים האוטונמים והטילים...עדיין יש לא מעט דברים שטילים לא יכולים לעשות... מוזמן לעשות חיפוש או לשאול את החברה הרציניים בפורום צו"ב והם יסבירו לך

חיל האויר עשה במלחמה כמה דברים: ראשית פגע בטילי הזלזל....לולא עשה זאת היו יכולים טילים אלה לפגוע גם בתל אביב, שנית כל עניין החילוץ והחיפוי שאתה מספר עליו שהיה כישלון...היה לדברי וינוגרד הצלחה גדולה...אז מצטער שאני הורס לחובבן עלוב עם עובדות פשוטות אבל, חבר..בוא תתחבר למציאות... טיפסת על עץ גבוה והגיע הזמן לרדת ממנו.... בפורום צו"ב כבר היית נחסם ומופנה לעוגן "גולשים חדשים צריכים לקרוא- לכבוד החופש הגדול"....
היו תחקירים, היה דו"ח וינוגרד והיה חיל אחד שקיבל צל"ש על תפקודו.זה היה ח-י-ל ה-א-ו-י-ר...מבין צ'ומפי? אתה לא חקרת, לא קראת ובכלל לא בטוח שכבר סיימת תיכון וכבר יש לך דעה של מומחה לביטחון.?..חחח לך לישון, כבר מאוחר..את הדיון הזה סיימנו כאן, מוזמן לפתוח אותו שוב בפורום צו"ב...שם יהיו עוד עשרות גולשים שיסבירו לתיכוניסט כמוך כיצד דברים עובדים מחוץ לעולם הווירטואלי, כי לי אישית אין יותר סבלנות לחניכה שלך...

נערך לאחרונה ע"י emile-a בתאריך 22-08-2008 בשעה 02:10.
ישן 22-08-2008, 11:44

בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי elvis1977 שמתחילה ב "תוריד את משקפי השמש,שאתה..."

ציטוט:
תוריד את משקפי השמש,שאתה מרכיב גם בלילה, ( כן אני יודע, זה חלק מההפרעה הנפשית שלך ), הם מפריעים לך להתחבר למציאות, וגם גורמים לך להיראות עוד יותר מגוחך מאשר הדמות הנערצת עליך ב"ארץ נהדרת".

נו, אתה בא עם פעילי זכויות האדם היום לניעלין/בילעין? שמעתי שנשארו מקומות פנויים לחבר חד"ש כמוך.

לא יכול, אני בכוננות בבסיס, אם תשמע בסופ"ש מטוס של קרב ממריא כדברי המשורר...אל תשכח מי יושב שם בפנים ושומר עליך כשאתה יושב בבית מתקתק על המחשב ומשמיץ אותו...
תזכורת להיותך פאטתי: יש שעושים ויש שמתקתקים על המקלדת.... כל פעם שאתה שומע רעש של מטוס קרב אל תשכח לאיזה מהקבוצות אתה שייך ולאיזה אני.... ועכשיו, אתה מוזמן להשמיץ פעם נוספת (כי הרי אני בטוח שאתה לא יכול להפסיק..) ואני לפחות אשים את הדיון המגוחך הזה מאחורי ואמשיך להתכתב עם המבוגרים כאן בפורום...

ישן 22-08-2008, 11:55

בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "[QUOTE=elvis1977]תוריד את..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי emile-a
לא יכול, אני בכוננות בבסיס, אם תשמע בסופ"ש מטוס של קרב ממריא כדברי המשורר...אל תשכח מי יושב שם בפנים ושומר עליך כשאתה יושב בבית מתקתק על המחשב ומשמיץ אותו...
תזכורת להיותך פאטתי: יש שעושים ויש שמתקתקים על המקלדת.... כל פעם שאתה שומע רעש של מטוס קרב אל תשכח לאיזה מהקבוצות אתה שייך ולאיזה אני.... ועכשיו, אתה מוזמן להשמיץ פעם נוספת (כי הרי אני בטוח שאתה לא יכול להפסיק..) ואני לפחות אשים את הדיון המגוחך הזה מאחורי ואמשיך להתכתב עם המבוגרים כאן בפורום...

אפשר לפתוח ידיעה על כוננות בחיל האוויר?

אחד מן השתיים:

או שאתה מתחזה חולה נפש, או שאתה טייס אמיתי שירד מהפסים ומדבר חופשי בפורומים פתוחים על נושאים מסווגים.

כמו שכבר כתבתי קודם: אתה עניין ברור לטיפול של הגורמים הצבאיים ו/או הרפואיים המדינה.

ישן 22-08-2008, 12:49

בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי elvis1977 שמתחילה ב "[QUOTE=emile-a]לא יכול, אני..."

ציטוט:
אפשר לפתוח ידיעה על כוננות בחיל האוויר?

אחד מן השתיים:

או שאתה מתחזה חולה נפש, או שאתה טייס אמיתי שירד מהפסים ומדבר חופשי בפורומים פתוחים על נושאים מסווגים.

כמו שכבר כתבתי קודם: אתה עניין ברור לטיפול של הגורמים הצבאיים ו/או הרפואיים המדינה.

שוב אתה מוכיח ידע רב בתחומי צבא וביטחון... חיל האויר מחזיק כוננות בבסיסיו היא ידיעה לא מסווגת , ידועה לכל ופורסמה פעמים רבות בתקשורת... לא שחשבתי שאתה יודע זאת...
מעולם לא התקרבתי לפירסום ידיעות מסווגת, אתה מוזמן לעשות חיפוש, כמו כ, לידיעתך, בפורום צו"ב, שם אני כותב לעיתים תכופות יש קשר הדוק בין המנהלים לצנזורה וידיעות מסווגות נמחקות והגולשים מוזהרים ונחסמים...
אז שוב לסיכום: אין לך מושג בתחום, אתה כותב בצורה לא רצינית מבלי לחקור אפילו במעט את הנושא ולכן, לא מפתיע שאתה כותב דברים שנעים היכן שהוא בין השקר לחוסר הדיוק... רד מהעץ...חזור לתחומים שבהם אתה מבין קצת...ורד לי מהגב, יש לי דברים יותר טובים לעשות מאשר לריב עם טינאייג'ר..

ישן 22-08-2008, 14:43
צלמית המשתמש של looopy
  looopy looopy אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.04.02
מטבע הדברים
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "מתנצל בכנות, לא ידעתי שגם..."

פורום צו"ב מחייב יתר עירנות מצד המנהלים..

בחזרה לנושא האשכול,
לדעתי, מר חלוץ לא היה צריך לקבל על עצמו את תפקיד הרמטכ"ל שניתן או הוצע לו (ע"פ העיתונות של אז) ע"י עמרי שרון בבר כלשהו..(חלוץ, כך התבשרנו, היה "חבר" בפורום החווה הידוע לשימצה).
אני מניח ששרון האב, ידע כי יגשר על חוסר הידע של האדון חלוץ בתחומי הצבא הרבים, למעט כמובן חיל האוויר.
שרון שחשב באותה עת כי הוא נצחי, אמר בוודאי לעצמו, כי אם יתדרדר המצב הבטחוני, הוא יקח את המושכות לידיו וינהל מלחמה כלשהי במידה ותפרוץ בשל נסיונו הרב.

חלוץ קיבל צ'ופר, לנהל את ההתנתקות למגינת ליבי.
לדעתי, האדון חלוץ ידע הייטב שכישוריו בחיל האוויר, אינם מכסים על חוסר הידע והנסיון שלו בשאר התחומים. אני ממש לא יודע מתי "לאחרונה", פיקד חלוץ על כיתת לוחמים, מחלקת טנקים, פלוגה מסייעת, גדוד חי"ר, אוגדת שריון, תותחנים, חיל הים וכו'.

ההצעה קסמה לו. היהירות שבה התברך מיודענו ואולי ההבטחה כי יוצנח מאוחר יותר לפוליטיקה ע"י ה"מאפיה", בילבלה את חושיו של מפקד ח"א טוב (היו עוד מפקדים לא פחות טובים לפניו..) וההמשך ידוע.
הקומבינציה של אולמרט, פרץ וחלוץ היתה בעוכרינו והסוף ידוע..

(אפרופו, סיפור המניות, לו היה משאיר את מניותיו ולא נותן פקודת מכירה באותה עת, יכול היה אולי להכפיל את כספו..).

מה שכן, הוא ידע לשים את המפתחות בצד ולצאת לאזרחות.

חלוץ טעה כשקיבל על עצמו את הרמטכ"לות, הוא טעה כשפיקד על העקירה מגוש קטיף, הוא טעה שהסכים למינויו של פרץ כשר ביטחון עאלק, הוא טעה שלא מנע את המלחמה, הוא טעה כשחשב שרק בעזרת חיל האוויר יוכל לחיזבאללה, הוא טעה כשבעיצומה של המלחמה מכר את מניותיו ובקיצור הוא טעה וטעה וטעה.

ישן 22-08-2008, 14:56

בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי looopy שמתחילה ב "מטבע הדברים"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי looopy
לדעתי, האדון חלוץ ידע הייטב שכישוריו בחיל האוויר, אינם מכסים על חוסר הידע והנסיון שלו בשאר התחומים. אני ממש לא יודע מתי "לאחרונה", פיקד חלוץ על כיתת לוחמים, מחלקת טנקים, פלוגה מסייעת, גדוד חי"ר, אוגדת שריון, תותחנים, חיל הים וכו'.

ההצעה קסמה לו. היהירות שבה התברך מיודענו ואולי ההבטחה כי יוצנח מאוחר יותר לפוליטיקה ע"י ה"מאפיה", בילבלה את חושיו של מפקד ח"א טוב (היו עוד מפקדים לא פחות טובים לפניו..) וההמשך ידוע.
הקומבינציה של אולמרט, פרץ וחלוץ היתה בעוכרינו והסוף ידוע..

.

הכל נטחן עד דק... מהשקרים לגבי הצעה בבר ועד האמת לגבי המניות והשורה התחתונה במלחמה...
מה שלא ברור לי או יותר נכון, ברור לי ולכל מערכת ביטחון בעולם פרט לכמה יוצאי דופן כאן במזרח התיכון.. הוא: מדוע חלוץ לא יכול להיות רמטכ"ל כי לא פיקד על כיתת לוחמים, מחלקת טנקים, פלוגה מסייעת וכו'.. וגבי אשכנזי כן יכול להיות רמטכ"ל למרות שלא פיקד על מחלקת צנחנים, פלוגת ס"פ, טייסת הרקולס, סטי"ל וצוללת, סוללת תותחנים וכו'....מדוע אם כן? אין סיבה.... אולי רק אתה יודע ונשמח ללמוד משהו חדש..
אייזנהוור, על מה פיקד בדיוק?.

ישן 22-08-2008, 15:35
צלמית המשתמש של looopy
  looopy looopy אינו מחובר  

רמטכ"ל זה לא "שר ביטחון" או ראש ממשלה
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "[QUOTE=looopy]אתה צודק, התורה..."

היה לנו רמטכ"ל "קלוק" אחד מתל עדשים, אבל את רוב נסיונו הצבאי הוא רכש דווקא על הקרקע..

לדעתי, רמטכ"ל צריך "לגדול" על הקרקע. ממקום כזה, אתה יכול להיעזר בשני טכנוקרטים כמו, מפקד חיל הים או מפקד חיל האוויר.
ההגיון שלי אינו מאפשר לי להבין כיצד (לדוגמה) מפקד חיל האוויר, שכל חייו שירת בחיל האוויר, יכול בעיתות מלחמה להזיז כוחות קרקעיים בכמויות מסחריות כמו עשרות ויותר אלפי לוחמים בגזרות שונות, על ציודם ועל כל המשתמע מכך.

תיק תק, אפילו פרץ (שר הביטחון היותר גאוני שהיה לנו אי פעם..) הבין ושלף את אשכנזי מהיכן ששלף והעניק לו את הרמטכ"לות ובצדק.
..ואם פרץ הבין, שאתה לא תבין?

ישן 22-08-2008, 15:49

בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי looopy שמתחילה ב "רמטכ"ל זה לא "שר ביטחון" או ראש ממשלה"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי looopy
היה לנו רמטכ"ל "קלוק" אחד מתל עדשים, אבל את רוב נסיונו הצבאי הוא רכש דווקא על הקרקע..

לדעתי, רמטכ"ל צריך "לגדול" על הקרקע. ממקום כזה, אתה יכול להיעזר בשני טכנוקרטים כמו, מפקד חיל הים או מפקד חיל האוויר.
ההגיון שלי אינו מאפשר לי להבין כיצד (לדוגמה) מפקד חיל האוויר, שכל חייו שירת בחיל האוויר, יכול בעיתות מלחמה להזיז כוחות קרקעיים בכמויות מסחריות כמו עשרות ויותר אלפי לוחמים בגזרות שונות, על ציודם ועל כל המשתמע מכך.

תיק תק, אפילו פרץ (שר הביטחון היותר גאוני שהיה לנו אי פעם..) הבין ושלף את אשכנזי מהיכן ששלף והעניק לו את הרמטכ"לות ובצדק.
..ואם פרץ הבין, שאתה לא תבין?

אתה עדיין לא ענית, אתה רק מסתובב במעגלים... שוב אותה תאוריה.. איך מפקד חיל האויר יכול בעיתות מלחמה להזיז כוחות קרקעים גדולים? ואיך בדיוק יכול איש יבשה להזיז כוחות אויר רבים (אמנם לא בכמות המספרית של כוחות הקרקע אבל אם מודדים כח אש, תמרון, מהיררות תגובה וניידות הרי שמדובר בכח מקביל במורכבותו לכח הקרקעי...) אז איך בדיוק?....
יש לזה תשובה דרך אגב... הרמטכ"ל ירוק מזיז כוחות אויר גדולים בעזרת מפקד זרוע האויר..ורמטכ"ל כחול מזיז כוחות קרקע גדולים בעזרת מפקד זרוע היבשה..ואפילו יותר נכון להגיד שכל רמוכ"ל מזיז את הכוחות שלו בעזרת מפקדי הזרועות שלו...
אז, אם לעשות פראפראזה על ההערה הנמוכה שלך? איך זה שכל העולם וכמעט כל מומחה לביטחון בארץ הבין זאת ואתה עדיין לא?

ישן 22-08-2008, 16:23
צלמית המשתמש של looopy
  looopy looopy אינו מחובר  

טוב, אני לא מעיד על עצמי כמומחה..
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "[QUOTE=looopy]היה לנו רמטכ"ל..."

אתה עסוק מידי בחלוקת ציונים..מעגלים, הערות נמוכות ושאר ירקות.
כתבתי שזאת דעתי וזה גם ההגיון שלי ואין שום חובה לקבלם.

נראה לי, שמי שגדל וצמח מתוך הירוקים והגיע לתפקיד הרם, חווה אינספור אימונים (או קרבות) בהזזת כוחות קרקעיים, כמו חי"ר, שריון, תותחנים וכו', נעזר במפקד חיל האוויר.
אני ממש לא מתכוון שממ"סניק מאיזה מוסך יקבל פקודה ישירה מסגן הרמטכ"ל..

למפקד חיל האוויר יש מספיק עבודה במלחמה עם מטוסי קרב והפצצה, מסק"רים למיניהם, מטוסי תובלה ועוד כהנה וכהנה.

נראה לי שזה נוהג מובנה, ברור ומוכר בצבאות העולם המערבי ואולי לא ממש מקפידים עליו במדינות טוטליטריות למיניהן.

תשובה מוחלטת, מאורגנת ונתמכת ב"מקורות" תהיה ארוכה מידי לטעמי וגם אז (כך נראה לי) לא תקבל את העובדה (וזאת זכותך) שישנה עדיפות לרמטכ"ל מהירוקים מאשר מהכחולים.

לעומת זאת, להבדיל אלף אלפי הבדלות, לדעתי כמובן, ראש ממשלה אינו חיב להיות איש צבא "פר- אקסלאנס". (שר ביטחון בישראל, כן!)

אני יודע שנשארתי מבחינתך בתחום ה"אבסטראקט" ותשובתי אינה מספקת אותך, אבל זה מה שיש.
למרות זאת (מפאת הכבוד) חיפשתי ב"מקורות" ומצאתי משהו "קטנטן" שתומך בדעתי.
אז בבקשה:

http://news.msn.co.il/news/StatePoliticalMilitary/Military/200609/20060915122618.htm

אם נחזור לנושא האשכול ובכלל, תוכל לעיין בתגובות הטוקבקיסטים.

יתכן שגיורא איילנד ישלוף עבורך תשובה ממצה יותר...

ישן 22-08-2008, 17:06
צלמית המשתמש של looopy
  looopy looopy אינו מחובר  

סלח לי שאני לא ממהר להשיב, אני מקליד תוך כדי בישול לשבת..:)
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "[QUOTE=looopy] נראה לי שזה..."

עזוב את גיורא, מעגלים אמרת..?

רון-טל קרא בראיון לפיזור ועדת וינוגרד ולמינוי ועדת חקירה ממלכתית: "הדרך היחידה להגיע פעם אחת ולתמיד להבהרה מלאה של תמונת המלחמה בלבנון, היא הקמת ועדה ממלכתית. לפי מיטב שיפוטי, זה הדבר שיקרה, גם אם ייקח מעט זמן. שאלה נוספת שוועדה ממלכתית תצטרך לבדוק, היא מערך הפיקוד הסובב את הרמטכ"ל. אם מביאים לראשות הצבא רמטכ"ל שאינו איש יבשה, צריך להקיף אותו במערכת שתתמוך בו ותקבל סמכויות. לפי התוצאה, דבר זה לא נעשה".

http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/486/758.html

קונספצית רמטכ"ל "כחול"
אני מודה שקשה לי להעביר ביקורת על אבי התנועה שנלחם על חייו בבית החולים אך אין מניעה לתהות מה הניע אותו למנות רמטכ"ל כחול לצה"ל שרובו הוא צבא יבשה, ועוד במציאות שבה הכניסה לעזה ולגדה יכול להיות בלתי נמנע. ראש הממשלה, אריאל שרון, ידע מה הולך בלבנון ואף אחד לא יכול לומר אחרת, סיבותיו למה לא להכנס לעימות עם חיזבלה כנראה לעולם לא יתגלו. ביודעו איזה איום צומח לנו מתחת לאף, אדם בעל חושים מפותחים כמו שלו היה רואה את הנולד וצופה את העימות הקרב. חיל האויר הוכיח לנו במלחמה זו כי אינו יכול להכריע את המערכה ואין דרך אחרת מאשר כניסת כוחות קרקעיים. מי אם לא מצביא ומנהיג ברמתו של אריאל שרון, היה צריך להבין זאת ולא להניח שהקרבות הבאים יהיו קרבות אויר. רא"ל חלוץ לא אשם, מאחוריו עומד צבא מיומן שנושא באחריות, אך בראש המערכת צריך לעמוד מ"פ לשעבר שהריח את האדמה ולא טייס שהריח את דלק הסילון.

http://www.yallakadima.co.il/article.asp?item_id=1179

כשם שאינך לוקח מנהל כספים טוב והופך אותו למנהל היצור או ההנדסה במפעל, אינך יכול לקחת טייס טוב ולהסב אותו לשריונר או חי"רניק, ללא אימון ולימוד ראויים. בשיטות הסמוך והחפיף הרגילות שלנו, הכל אפשרי; אבל האם בכדי להמשיך בשיטה הקלוקלת מהעבר מונה לצה"ל רמטכ"ל "כחול"? איזה שעור ניהולי ביקשו ממניו להעניק לכלל הצבא? אם לא לשם שיפור הצבא בוצע המינוי, כי אז למינוי זה ולמינוים של "כחולים" נוספים במסגרות "יבשתיות" מובהקות, יש רק חסרונות.

http://nfc.livedns.co.il/ArticlePrintVersion.aspx?docId=18221&subjectID=3

ולמען האיזון

http://www.fresh.co.il/vBulletin/showthread.php?t=307497#post2037983

ישן 22-08-2008, 17:52

בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי looopy שמתחילה ב "סלח לי שאני לא ממהר להשיב, אני מקליד תוך כדי בישול לשבת..:)"

ברמה העקרונית רון טל צריך לשתוק הוא האחראי הישיר לכשלון הגדול ביותר של צה"ל במלחמה.. הוא הוא היה עד רגע לפני המלחמה מפקד זרוע היבשה...זרוע שלא התאמנה לא היתה מוכנה ולחייליה לא היה נעליים במלחמת לבנון 2... הוא בעל הבית של החלק שתיפקד הכי גרוע במלחמה..(וזאת מבלי להעליב את לוחמי החי"ר האמיצים- הם עשיו ככל יכולתם באומץ רב..לפעמים ללא אימון וללא ציוד מתאים..) אם כבר מדברים על אחריות, לחלוץ יש את האחריות בראש ובראשונה וגם לא מעט אשמה..אבל אחרי המשפטים הגולבליים הללו לרון טל יש את האחריות הישירה והכישלון הכי גדול במלחמה הזאת- הוא מפקד ישיר של זרוע יבשה ללא נעליים!!
לאחר שזה נאמר הוא צריך לסתום את הפה ולשבת בשקט,אבל אם כבר הוא מדבר.. הוא אכן צודק שצריך לעטוף את הרמטכ"ל במערכת שתתמוך בו ותקבל סמכויות..חד משמעית. ולא, זה לא משנה מאיזה חיל הוא מגיע..
דוגמא לאיך זה צריך לעבוד:

http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Jcs_orgchart.png

לא שצריך להעתיק כל קשקוש מארגונים צבאים אחרים בעולם אבל במקרה הזה כן..(לא חייבים בדיוק אבל העיקרון נכון)

לגבי שאר הערותיך, לא הוכח שחיל האויר לבד יכול לנצח מלחמות, ובוודאי שלא הוכח שצבא יבשה לבד יכול לנצח מלחמות..ונחש מה? גם חיל הים לבד לא יכול לנצח מלחמות.... אין לזה קשר לבחירת רמטכ"ל..

הערותיך לגבי הסבת השריונר לטייס אינן רלוונטית בעיני, אינך יכול לעשות הסבה לטייס לשריונר ואינך יכול להפוך שריונר לטייס, אין כאן שום קשר לתרבות החפיף שקיימת או לא קיימת במחוזותינו.... הפתרון לבעיה זאת בהקשר הרמטכ"ל הוא הפתרון שמציין רון טל ונתמך ע"י המבנה הארגוני שבקישור..

לגבי זמן התגובה שלך, אין סיבה להתנצל, קח את הזמן..

ישן 21-08-2008, 21:35

בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי elvis1977 שמתחילה ב "שיכנוע עצמי ודיקלום מנטרות..."

ילד, די לקשקש בנושאים שאתה לא מבין בהם..
יום כיפור הוא ארוע מסובך ומעניין, יפה שהעילית אותו, בטח ראית שהמבוגרים דנו בו בפורום צו"ב..(למרות שאם היית קורא גם את מה שכתוב אז היית מבין שחיל האויר לא ממש נכשל כפי שאתה מתאר זאת אבל ניחא..)
לגבי מלחמת לבנון2 על כך אין כבר כמעט ויכוחים, די ברור וידוע שחיל האויר הוא החיל היחיד שתיפקד היטב, זה מצוין בפירוש בדו"ח וינוגרד (לא שחשבתי שקראת את הדו"ח.) זה פחות או יותר מקובל בעולם המחקר הביטחוני וחבל לדון בזה עוד הרבה, חיל האויר הצליח להשמיד בדיוק את המשגרים הארוכים והבינונים כפי שהוא הבטיח, ולא הצליח את הקטנים..בדיוק כפי שהוא טען שלא יצליח..מעבר לזה הספיק לעשות עוד דברים רבים שלא היו בכלל בתחום אחריותו כמו לחלץ ירוקים מהבוץ ולזרוק להם מים ואוכל למרות שהם רק 5 ק"מ מהקו.... כמובן שלא הכול היה מושלם אבל לא זה העניין בשירשור הנ"ל.. העניין הוא שאתה שוב מדבר על דברים שאתה לא מבין בהם דבר וחצי דבר... אז די להפריע למבוגרים להתדיין בצורה רצינית..

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 02:29

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר