לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה    ברוכים הבאים לפורום צילום!!!       אוסף אתגרי הצילום של כל הזמנים   מצגת-סרטון ישראל 3 מוכנה כעת להפצה, לצפייה לחצו כאן חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > צילום סטילס ווידאו
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 25-08-2008, 23:35
  משתמש זכר TheShield TheShield אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.08.08
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי Narxx שמתחילה ב "1. אחלה מצלמה. 2. אתה יכול..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Narxx
1. אחלה מצלמה.
2. אתה יכול לקנות חדשה ב 2,200... :/
אני אישית הייתי הולך על חדשה + 200 שקל. לב יותר שקט...
3. זה שווה כשהמחיר ממש אטרקטיבי. ככל שהמחיר קרוב יותר למחיר חדשה, זה פחות משתלם.
כמובן שיש לגיל המצלמה השפעה ישירה על השווי שלה. מצלמות טובות לא מתקלקלות מהר מדי. המצלמה שלי כבר 4 שנים איתי וההערכה שלי שהיא עשתה בסביבות ה 100,000 קליקים, והיא עדיין עובדת.
4. עדשות מתקלקלות עוד פחות ממצלמות. כמובן שיש לבדוק את הציוד טוב טוב לפני הקניה, ולוודא שהוא תקין לחלוטין והמצב שלו מצויין.

תודה על התגובה המפורטת =]
הקטע זה שבשבילי הבדל של 500 שקל הוא קריטי..במיוחד במצלמה כזאת שדורשת את ה-2 עדשות וזה לפחות... =/
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 26-08-2008, 00:04
  משתמש זכר TheShield TheShield אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.08.08
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי Narxx שמתחילה ב "אם הכסף קריטי, אז קנה את מה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Narxx
אם הכסף קריטי, אז קנה את מה שהכי זול.
ואגב, המצלמה לא דורשת לפחות שתי עדשות אלא לפחות אחת.

אני הסתובבתי עם DSLR תקופה ארוכה מאוד עם ה 18-70 בלבד, עד שקניתי לה אחות חדשה.
תלוי בך ובמה שאתה מנסה לצלם. אל תתן למיינסטרים להכתיב לך שאתה צריך X עדשות כדי לצלם.
אתה גם לא צריך בהכרח את ה 18-55 כעדשה ראשונה. אתה יכול להתחיל עם 50 מ"מ אם הפשן שלך זה פורטרטים, או ישר במאקרו אם חרקים עושים לך את זה.

זה לא שאמרו לי מה כדאי...זאת פשוט הנחת יסוד שלי לטווח הבינוני (כי זה לא לטווח הקרוב ולא לרחוק פשוט...חחח)

וסבבה אני עוד יום/יומיים אתחיל לברר לעומק ואני אראה מה כדאי לי...

דרך אגב, יש לך המלצה למצלמה טובה אחרת בתחום התקציב הזה? (1500-2000)
ישן 26-08-2008, 03:37
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי TheShield שמתחילה ב "[QUOTE=Narxx]אם הכסף קריטי,..."

רוב האשכולות בפורום הזה מתעסקים בהמלצות למצלמות מהסוג שאתה מחפש (או בעיקר בסביבות המחיר שאתה מחפש).
בגדול, מצלמות DSLR ב 1500 שקל זה נדיר למצוא, ואם אתה מוצא זו כנראה גרוטאה ישנה (משהו בסגנון הגרוטאה שאני עדיין מחזיק בתיק הצילום שלי).
נראה שאתה מאוד חנוק עם תקציב ולכן אנסה להוריד אותך מקניה של DSLR בשלב הזה.
קניה של DSLR זה עסק מאוד יקר כי למעשה כשאתה קונה את המצלמה, אתה מקבל אותה עירומה מכל פיצ'ר אפשרי (בערך). אין לה יכולת מקרו בכלל, אין לה יכולת זום בכלל, אין לה יכולת צמצם פתול או זוית רחבה.. אין לה שום דבר. היא כולה מצלמה.
את כל הפיצ'רים שהזכרתי למעלה אתה מקבל עם העדשה שלך. וככל שאתה רוצה יותר פיצ'רים אתה צריך עדשה יותר טובה, יותר איכותית והרבה הרבה יותר יקרה.
עדשת זום-טלה 'עממית' עולה בסביבות ה 1,500 שקל (עדשת סיגמא 70-300).
עדשה איכותית (צמצם 2.8) שמפיקה תוצאות הרבה יותר חדות עם צבעים יותר טובים ויכולת פיקוס הרבה יותר טובה, תעלה כבר קרוב ל 5,000 שקל בעוד שאותה עדשה מהיצרן האמיתי של המצלמה שלך, תעלה בכמה אלפים יותר.
ככל שתתפשר על ציוד יותר זול, תקבל תוצאות יותר זולות.
ככל שתקנה ציוד יותר יקר - תוכל לקבל תמונות יותר יקרות. זה כמעט תמיד עובד ככה.

ב 2,000 שקל אתה יכול לקנות מצלמה שהיא לא DSLR אשר לה עדשה איכותית שתספק לך תוצאות סבירות, ושתהיה לך נוחה לצילום. בקניה של מצלמה כזו אתה אמנם לא מקבל את האיכות של DSLR אבל זו קניה חד פעמית בהחלט. אין לקנות עוד עדשות, עוד פילטרים, עוד פלאש, עוד חצובות וכו'... הכל זול, הכל פשוט, הכל נגיש.

לדעתי, כדאי לך או לקנות מצלמת דמוי-SLR או פשוט לחכות לתקציב יותר גדול כדי שיאפשר לך באמת לקנות DSLR שתספק אותך ולא תבאס לך את הקניה.

ישן 26-08-2008, 04:16
צלמית המשתמש של Narxx
  משתמש זכר Narxx Narxx אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.12.04
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי TheShield שמתחילה ב "חומר למחשבה... =/ זה אומר..."

לא 7,000 אבל בטח שלא 2,000.
לך לזאפ ותעשה קצת מתמטיקה.
מצלמה: Canon 400D
עדשה: נגיד ואתה הולך כמו המיינסטרים על הזול והפשוט: Canon 18-55
כרטיס זיכרון: Sandisk ultra II, נגיד 4 ג'יגה. זה זול היום...

זהו, יש לך בסיס שעובד.
עכשיו, המצלמה שלך מצלמת רק מ 18 עד ל 55 מ"מ. שזה לא זום 'מלהיב'. בהנחה שאתה רוצה לשדרג את הזום כדי לתפוס דברים שנמצאים רחוק, תוספת של 1,500 שקל עבור Sigma 70-300.
או שאולי אתה יותר בקטע של נופים... ואז אתה מוותר על ה Sigma 70-300 וקונה במקום Sigma 10-20 שמחירה כיום עומד על משהו כמו 2,200-2,400 שקל...
אתה יכול לוותר על נופים וחיות בינתיים ונגיד להתמקד בפורטרטים. פה אתה יכול למצוא עדשה מצויינת וזולה: Canon 50mm f/1.8 שעולה לא יותר מאשר 500 שקלים בלבד.

אתה צריך גם חצובה? בשביל 400D ו 18-55 אתה לא צריך חצובה רצינית.
תאכלס, גם חצובה ב 100 שקל תעשה את העבודה (אבל אם אתה רוצה להתעניין בנוגע להבדל בין החצובות השונות, יש פה אשכול לא רע).

הממ... עוד משהו? אולי סוללה ספייר (חייב שתהיה עוד סוללה... תמיד קורה שאתה שוכח פעם אחת להטעין או שאתה חושב שהיא יותר טעונה ממה שהיא, ואז אתה יוצא לשטח בלי סוללות. קרה לי יותר פעמים משאוכל לספור על 10 אצבעותי).

אהה, וכמובן, תיק צילום. אחד טוב שלא ישבור לך את הגב יעלה כמה מאות (בודדות) של שקלים.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:12

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר