לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-01-2009, 01:53
צלמית המשתמש של יוסיפון
  יוסיפון מנהל יוסיפון אינו מחובר  
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות

חבר מתאריך: 07.04.02
Facebook profile Follow me...
מידע מבצע עופרת יצוקה-אשכול חדשות יומי,7.01.09

אנא נסו לרכז את כל המידע החדשותי באשכול הזה ולא לפתוח אשכולות נוספים. אשכולות בנושאי חדשות אחרים שיפתחו יאוחדו לתוך אשכול זה או יימחקו.

כלי עזר שימושי ביותר לעידכונים שוטפים:
עמוד המבזקים של פרש.
ניתן לצפות בחדשות מהטלוויזיה בשידור ישיר גם באינטרנט:
ערוץ 10
ערוץ 2
הערוץ הראשון
אל ג'זירה באנגלית
ערוץ הג'יהאד מתוך עזה- http://qudstv.com/ בערבית

רדיו:
גלי צה"ל- למעלה מימין, האזנה לשידור החי.
רשת ב'- למעלה משמאל- האזנה לשידור החי.

שימו לב:
באשכול הנוכחי יתקיימו אך ורק דיונים הקשורים לנושא הפורום: צבא וביטחון.
עדכוני חדשות כלליים יופיעו אך ורק
בפורום סקופים וחדשות.
ככלל, הנושא החדשותי שייך לפורום סקופים וחדשות ולא לפורום צבא וביטחון. אנחנו מקיימים את האשכול הזה רק לצורך עידכון שוטף וכמענה לגולשים שביקשו זאת. לכן, אין לפתוח אשכולות אחרים שעוסקים בחדשות גם אם הם בנושאי צבא וביטחון.
דיונים פוליטיים יתקיימו רק
בפורום פוליטיקה ואקטואליה.

תזכורת לנושא בטחון המידע:
אין לפרסם מיקומי נפילות, פעולות מתוכננות, סד"כ הכוחות הפועלים וכו', למעט מידע אשר פורסם במקורות רשמיים. אנו נפעל במדיניות של אפס סובלנות כלפי גולשים שלא יפעלו בהתאם לכך.

בנוסף, גם בעת מלחמה לא נסכים להתבטאות מגעילה כלפי בני אדם ואפילו אם הם האוייב. לא רק "בנפול אויבך אל תשמח", אלא שזילזול באוייב מוביל לטעויות מסוכנות.

תודה, בהצלחה לצה"ל, ושכל חיילינו יחזרו הביתה בשלום.
הנהלת הפורום

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 07-01-2009, 14:13
צלמית המשתמש של יוסיפון

מידע הודעת דובר צה"ל
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "מבצע עופרת יצוקה-אשכול חדשות יומי,7.01.09"

פעילות צה"ל ברצועת עזה במהלך הלילה
יום רביעי 07 ינואר 2009, י"א טבת תשס"ט, 08:00
במהלך הלילה המשיכו כוחות גדולים של חיל-הרגלים, שריון, הנדסה ארטיליריה ומודיעין, בסיוע של זרועות האוויר והים, בביצוע "תמרון" יבשתי בתוך שטחי רצועת עזה.

במהלך הפעילות הקרקעית בצפון רצועת עזה, איתרו הכוחות ריכוזי מחבלים ומבנים ממולכדים אשר נוטרלו. בנוסף, חשפו הכוחות מצבורי אמצעי לחימה רבים, ביניהם: מנהרות מסתור, מלכודים שונים וחומר נפץ רב.

כלי טיס של חיל-האוויר תקפו מעל 40 יעדים נוספים, ביניהם:

• נקודות שיגור רבות ובונקרים מהם בוצע ירי לכיוון כוחות צה"ל
  • ריכוז פעילים חמושים
  • כ-10 מנהרות אשר שימשו את פעילי החמאס בפעילותם נגד כוחות צה"ל, חלקן מתחת לבתי פעילים

כוחות חיל-האוויר, חיל-הים והתותחנים המשיכו במהלך הלילה במאמץ הסיוע לכוחות הקרקע, השריון וההנדסה, ביצעו ירי על יעדי חמאס ותקפו ריכוזי חמושים אשר שהו סמוך לכוחות צה"ל ונקודות שיגור רקטות בהן התארגנו חמושים לירי לעבר הכוחות.

צה"ל ימשיך ויפעל כנגד כל ארגוני הטרור וכל מי שנותן חסות לטרור.

ישן 07-01-2009, 14:16
  סיילו סיילו אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.09.08
אני לא אוהב את הורדת ההילוך שאני רואה ביממה האחרונה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי יוסיפון שמתחילה ב "מבצע עופרת יצוקה-אשכול חדשות יומי,7.01.09"

כל עוד ארצות הברית מטילה וטו על כל החלטה שפועלת נגדינו אין סיבה לקחת יותר מדי ברצינות את המלמולים חסרי התוכן של האו"ם. אנחנו במלחמה, לא בתחרות פופולריות.
בסופו של דבר הפסקת האש של ה"מזדרון ההומניטרי" הוא ההזדמנות של החמאס להיערך מחדש, ומה המשמעות ?
תדריכים מסודרים להמשך הלחימה ויכולת פריסה טובה יותר של כוחות הגרילה, מלכודים נוספים, אפשרות להתכנס ולשתף מידע מודיעיני(תמונת מצב יותר ברורה של הקרב, שכרגע ממש אין להם!), התרעננות וטיפול רפואי ללוחמי החמאס והתחמשות נוספת.
עד עכשיו הכל התנהל בצורה כל כך טובה, למה להוריד לחץ? למה לפגוע בכל ההישגים שהצבא הרוויח בדם יזע ודמעות ?
ישן 07-01-2009, 18:53
  סיילו סיילו אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.09.08
להוציא את החיילים זאת לא אופציה
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי הכל בסדר שמתחילה ב "החמאס : לא נירה טילים במהלך ההפוגות ההומניטיריות"

יכולת ההרתעה מול חמאס שוקמה, לפי התגובה של נסראללה גם יכולת ההרתעה מול חיזבאללה תקינה. כל עוד הם לא יעשו פאשלות כבדות עכשיו הדברים מתנהלים היטב.
אבל אני מסכים איתך לגבי ההפסקת אש המטופשת הזאת שנותנת לאוייב זמן להתארגן על עצמו. אנחנו לא נראה לפתע כצדיקים בפני העולם. אם היו יכולים לעצור אותנו כבר היו עושים את זה אבל כנראה שהלגיטימציה לפעול ויכולת ה-וטו של ארצות הברית מספיקות. חבל מאוד שברגעים המכריעים הגופים שמקבלים את ההחלטות מתקפלים, זה הרגע במשחק שזורקים את כל הזוטונים פנימה ומהמרים על הכל.
יש לנו קלפים יותר טובים, כל מה שנדרש עכשיו זה לא להתקפל.
ישן 07-01-2009, 20:15
  Elad E Elad E אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.02.05
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי סיילו שמתחילה ב "להוציא את החיילים זאת לא אופציה"

יש יתרונות בלתי מבוטלים שהושגו כבר עכשיו במבצע:

1. שיקום ההרתעה ולא רק מול החמאס.
ההרס בעזה, שלמימדיו האמיתיים נתוודא רק ביום שלאחר הפסקת האש, יזכיר לחמאס וגם לחזרזיר המתגורר בצפון מהו תג המחיר.
2. לגיטימציה אמריקאית וצ'כית ובמובן מסויים גם מצרית וירדנית שלדעתי זכינו בה רק בגלל שעמדנו הפעם על זכויותינו ועקרונותינו.
3. הנהגת החמאס תצטרך להתמודד ביום שאחרי הפסקת הלחימה עם אלפי אזרחים חסרי בית ועם משבר הומניטרי לא קטן.
בטווח הקצר תיפגע יכולת הלחימה שלהם והם ייאלצו לראשונה לקחת אחריות ולטפל בתושבים.
בטווח הארוך החמאס עשוי לאבד את השלטון או לשנות את סדר העדיפויות ולעשות הסבה למערכת שלטון אמיתית שפועלת לטובת האוכלוסיה (לא סביר לצערי).
4. נזק כלכלי לאיראן. האיראנים נתנו בטחונות שונים לבני חסותם האפשרות הראשונה היא שהנטל הכלכלי הכרוך בשיקום עזה יפול על כתפיהם, האופציה השנייה היא שהם יפנו עורף לחמאס ויחזרו בהם מהבטחתם מה שיבקיע עוד סדקים בברית שכרתו ביניהם מטורפי האיסלאם בציר טהרן-ביירות-עזה.
5. ישראל עמדה על עקרונותיה וכך מסתכלים עלינו כעת. הגינויים נשמעו בקול חלוש ועמום לעומת התמיכה מצד ארה"ב וצ'כיה, הקריאות המאולצות להפסקת האש בשני הצדדים מצד מערב אירופה והגינויים נגד החמאס מצד ירדן ומצרים.
מישהו זוכר איך נראה המצב בדין וחשבון, ענבי זעם, חומת מגן ומלחמת לבנון 2.0 שבועיים אחרי תחילת הלחימה?
מי שסבר כי ישראל לא יכולה לנהוג כרוסיה בקווקז טעה הפעם ואני שמח להיווכח שכשאנחנו לא לא מתביישים מאף אחד ופועלים בהתאם העולם רואה אותנו כפי שאנחנו רואים את עצמנו.
6. השבת הבטחון והכבוד הלאומי. אני אישית ישן הרבה יותר טוב כשאני יודע שיש מערך הסברתי ראוי וכשאני רואה את האחידות בעם ובצבא.
אני מקווה מאוד שמה שראינו עד עתה הוא לא חד פעמי.

ד"א, אין שום פסול בעיניי בפעולות שמטרתן היחידה היא תגמול וגביית מחיר שירתיעו את אויבינו כל עוד הן מנוהלות בצורה חכמה ונכונה (כמו שהיה עד עתה לדעתי במבצע הנוכחי).
גם בעבר נקטנו בפעולות שמטרתן היחידה הייתה תגמול ולמרות שהייתי שמח לראות את הנהגת החמאס מככבת כמסמר הערב בהלוויות השהידים או מארחת חברה למר ברגותי, את גלעד שליט חוזר לחיק משפחתו ואת מרחבי השיגור כשטח מפורז בפיקוח כוח שמירת שלום רציני של האו"ם גם המצב כרגע טוב בעיניי אלף מונים ממה שהיה לפני כן.

נערך לאחרונה ע"י Elad E בתאריך 07-01-2009 בשעה 20:19.
ישן 07-01-2009, 21:24
צלמית המשתמש של יוסיפון

מידע הודעות דובר צה"ל

משעות הבוקר המשיכו כוחות גדולים בביצוע הפעילות הקרקעית בתוך שטחי רצועת עזה
יום רביעי, י"א בטבת התשס"ט, 7 בינואר 2009, 19:05

דובר צה"ל מוסר כי משעות הבוקר המשיכו כוחות גדולים של חיל-הרגלים, שריון, הנדסה, ארטילריה ומודיעין בסיוע של זרועות האוויר והים בביצוע הפעילות הקרקעית בתוך שטחי רצועת עזה.

במהלך הפעילות הקרקעית בצפון רצועת עזה, פגעו כוחות צה"ל במחבלים חמושים במספר מקרים שונים. במספר מקרים פתחו באש מחבלים חמושים לעבר כוחות צה"ל אשר השיבו לעברם בירי מדויק וזיהו פגיעה.

כוחות האוויר, הים והתותחנים השתתפו במהלך היום במאמץ הלחימה יחד עם כוחות הקרקע, השריון וההנדסה, ותקפו ריכוזי חמושים אשר שהו סמוך לכוחות צה"ל וכן נקודות שיגור רקטות בהן התארגנו חמושים לירי לעבר הכוחות.
כלי טיס של חיל-האוויר תקפו במהלך היום מעל 40 יעדים נוספים, ביניהם מספר מנהרות אשר שימשו להעברת אמצעי לחימה בדרום רצועת עזה, 10 אתרי ונקודות שיגור, 4 חוליות חמושים, מוצב חמא"ס, 9 מנהרות מתחת לבתים, מחסן אמצעי לחימה וכן 4 בורות שיגור.
צה"ל ימשיך ויפעל כנגד כל ארגוני הטרור וכל מי שנותן חסות לטרור.

משעות הבוקר ועד לרגע זה, נפצעו תשעה חיילים באורח קל במהלך הלחימה של כוחות צה"ל באזור רצועת עזה. נתון זה אינו כולל את הנתונים בהודעה שיצאה הבוקר.

הנחיות ההתנהגות לאוכלוסייה ליום חמישי, 8 ינואר 2009, החל מהשעה 06:00 למשך 24 שעות
יום רביעי, י"א בטבת התשס"ט, 7 בינואר 2009, 18:30
תושבי הישובים סמוכי הגדר, לרבות העיר שדרות, רשאים לצאת משהייה רצופה במבנים. תושבי הישובים הנ"ל ייכנסו למיגון בתוך 15 שניות מרגע הישמע צבע אדום/קול נפץ. בישובים אלה חל איסור על התקהלויות והתכנסויות.

לא יתקיימו לימודים. מותרת פעילות חינוכית בגנים הממוגנים. מי שלומד מחוץ לטווח ה – 40 ק"מ , רשאי לצאת ללימודים.

בישובים אלה תתקיים עבודה במפעלים חיוניים. במקומות העבודה בהם קיים מרחב מוגן תקני לכל העובדים, תותר העבודה. במקום שאין מרחב מוגן תקני, העבודה תותר מתחת ל-2 תקרות בטון.
ניתן לפתוח מרכזי קניות עם מרחב מוגן.

תושבי יתר הישובים עד לטווח 10 ק"מ ייכנסו למיגון בתוך 15 שניות מרגע הישמע צבע אדום/קול נפץ.
בישובים אלה חל איסור על התקהלויות והתכנסויות.

לא יתקיימו לימודים. פעילות חינוכית בגני ילדים ממוגנים או במקלטים מותרת. מי שלומד מחוץ לטווח ה – 40 ק"מ , רשאי לצאת ללימודים.

בישובים אלה תתקיים עבודה במפעלים חיוניים. במקומות העבודה בהם קיים מרחב מוגן תקני לכל העובדים, תותר העבודה. במקום שאין מרחב מוגן תקני, העבודה תותר מתחת ל-2 תקרות בטון או שניתן להגיע למקום תחת 2 תקרות בטון עפ"י זמן ההתרעה.

תושבי הישובים שבין 10-20 ק"מ לרבות אשקלון, נתיבות והסביבה, יכנסו למיגון תוך 30 שניות מרגע הישמע אזעקה/קול נפץ.

בישובים אלה מותרות התקהלויות והתכנסויות עד 100 איש תחת תקרה קשיחה בלבד. בישובים אלה לא יתקיימו לימודים. מאושרת פעילות חינוכית במקלטים. מי שלומד מחוץ לטווח ה – 40 ק"מ, רשאי לצאת ללימודים.
בישובים אלה תתקיים עבודה במפעלים חיוניים. במקומות העבודה בהם קיים מרחב מוגן תקני לכל העובדים, תותר העבודה. במקום שאין מרחב מוגן תקני, העבודה תותר מתחת ל-2 תקרות בטון או שניתן להגיע למקום תחת 2 תקרות בטון עפ"י זמן ההתרעה.
ניתן לפתוח מרכזי קניות עם מרחב מוגן .

תושבי הישובים שבין 20-30 ק"מ לרבות אשדוד, קריית גת, קריית מלאכי, אופקים, רהט והסביבה יכנסו למיגון תוך 45 שניות מרגע הישמע אזעקה/קול נפץ.

בישובים אלה מותרות התקהלויות והתכנסויות עד 300 איש תחת תקרה קשיחה בלבד. בישובים אלה לא יתקיימו לימודים. מאושרת פעילות חינוכית במקלטים . מי שלומד מחוץ לטווח ה – 40 ק"מ, רשאי לצאת ללימודים.
במקומות העבודה בהם קיים מרחב מוגן תקני לכל העובדים, תותר העבודה. במקום שאין מרחב מוגן תקני, העבודה תותר מתחת ל-2 תקרות בטון או שניתן להגיע למקום תחת 2 תקרות בטון עפ"י זמן ההתרעה.
ניתן לפתוח מרכזי קניות עם מרחב מוגן .

תושבי הישובים שבין 30-40 ק"מ לרבות באר שבע, גדרה ויבנה יכנסו למיגון תוך 60 שניות מרגע הישמע אזעקה/קול נפץ.

התקהלויות והתכנסויות יותרו עד 300 איש תחת תקרה קשיחה בלבד.
בישובים אלה לא יתקיימו לימודים. מאושרת פעילות חינוכית במקלטים. מי שלומד מחוץ לטווח ה – 40 ק"מ רשאי לצאת ללימודים.

במקומות העבודה בהם קיים מרחב מוגן תקני לכל העובדים, תותר העבודה. במקום שאין מרחב מוגן תקני, העבודה תותר מתחת ל-2 תקרות בטון או שניתן להגיע למקום תחת 2 תקרות בטון עפ"י זמן ההתרעה.

להלן מספר דגשים לתושבי כלל הישובים:

• • שהייה במרחב המוגן היא למשך 5 דקות, אלא אם ניתנה הנחיה אחרת, למעט בישובים סמוכי גדר.
  • • יש להימנע מהתקהלות באתרי נפילות הרקטות. חשוב להתרחק מחפצים לא מזוהים או מרקטה המונחת על הארץ. במקרה כזה יש להודיע למשטרה.
  • • יש להימנע מלהתקרב לחוטי חשמל חשופים או קרועים ולהודיע לחברת החשמל בטלפון 103 או למשטרת ישראל בטלפון 100.
  • • פיקוד העורף מבצע ניסויי צפירה בישובים, יש להקפיד להיכנס למיגון בזמן ניסויים אלו ולהתנהג לפי כללי ההתנהגות בהישמע אזעקה.
  • • הקפדה על מילוי ההנחיות וכניסה לחדרים המוגנים – מצילה חיים.
  • • אולפן פיקוד העורף משדר מידי ערב בשעה 22:00 בערוץ 33 הנחיות להתנהגות נכונה בעברית ובשפות נוספות ושידורים חוזרים בבוקר למחרת בשעה 11:00 וב – 14:00.
  • • מידע נוסף במרכז המידע של פיקוד העורף בטלפון 1207 ובאתר האינטרנט בכתובת www.oref.org.il
  • • יש להמשיך ולהישמע להנחיות באמצעי התקשורת

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:49

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר