לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 27-01-2009, 17:10
  משתמש זכר בנג'ו בנג'ו אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.05.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ishsh שמתחילה ב "קורס חובשים"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ishsh
שלום
אני מתגייס ב16 למרץ אין לי מושג לאיפה ואני חשבתי על ללכת לקורס חחובשים
יש במרץ את הקורס הזה?
אם אני פרופיל 82 ואני יבקש יכו להיות שישלחו אותי לשם?
ותנו קצת מידע אם שווה ללכת לקורס חובשים....
תודה

אני יכול להגיד לך שבחי"ר בכל מחזור יש חובשים, לא יודע מה קורה בשאר החילות אבל מין הסתם נראה לי שיהיה חובשים בשאר החילות הקרביים.
אני משרת בצנחנים לכן אני אומר מה שקורה בחטיבה, אם תבקש נראה לי יתנו לך להיות חובש כי זה לא מבוקש כל כך בקרב אלה שרק מתגייסים.
ישלחו אותך אחרי חודש וחצי בערך של טירונות בצוות חובשים לקורס ובסיומו אתה תרד מחזור ותמשיך טירונות ואימון מתקדם עם המחזור אחריך(אוגוסט).
אם אתה שואל אם כדאי לצאת אז אני אישית ממליץ לך ללכת, זה בעיקר יעזור לך הפק"ל הזה בצבא למרות שיהיו קצת חסרונות.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 27-01-2009, 18:49
צלמית המשתמש של הנשר הקטן
  הנשר הקטן הנשר הקטן אינו מחובר  
מנהל "מה שבכיפה" בדימוס,מו"ס במיל',וסטודנטים בשוטף

חבר מתאריך: 10.06.05
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי ishsh שמתחילה ב "אוקיי תודה רבה לשניכם אני..."

כחובש בחי"ר,תוכל לצאת לקצונה באחד מ2 מסלולים.

1. אחרי קורס חובשים לצאת לקורס מ"כים,ומשם להמשיך לקצונת חי"ר ולהיות מפקד מחלקה,ובעצם לוותר על התפקוד כחובש. קח בחשבון,שיותר קשה לצאת למ"כים אחרי חובשים,אבל זה אפשרי בהחלט.

2. קצונת חובשים (קא"רים),בערך חצי שנה אחרי סיום הקורס,תוכל לצאת למסלול קצונה לחובשים של חיל הרפואה,שבסופו תהיה קא"ר,שזה קצין ארגון רפואה. עוד על התפקיד הזה,תוכל למצוא בחיפוש המילה קא"ר,בפורום או ברשת.

לגבי שיבוץ,כל אחד יגיד לך אחרת,אבל השיבוץ הראשוני הוא בדרך כלל כחובש מחלקתי,כאשר אחר כך ניתן להתקדם או להיות חובש פלוגתי,או לתאג"ד.

באיזה בסיס-זה כבר לא תלוי בך,אתה הולך עם הגדוד.

בכללי,אם אתה רוצה ללכת לחובשים,שיהיה בכיף.את כל השאלות המסובכות של לאן ללכת בתפקידי פז"מ,קצונה,פיקוד וכו',תשאיר לאחרי הקורס,כשתדע יותר על הצבא ועל חובשים.

ישן 29-01-2009, 01:33
צלמית המשתמש של הנשר הקטן
  הנשר הקטן הנשר הקטן אינו מחובר  
מנהל "מה שבכיפה" בדימוס,מו"ס במיל',וסטודנטים בשוטף

חבר מתאריך: 10.06.05
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי ishsh שמתחילה ב "אחי אתה בתור חובש במרפאה..."

אם יורשה לי גם להגיב.

עשיתי כמעט את כל התפקידים שיש ל"עולם החובשים" להציע,כלומר: מרפאה עורפית,תאג"ד קדמי-בתור חובש ובתור חוג"ד,וחופ"ל,גם בפלוגה מבצעית קצת ובעיקר בטירונים. רק חובש מחלקתי לא הייתי.

באופן כללי,כחובש בד"כ יהיה לך הרבה זמן פנוי,והעיקר הוא איך אתה ממלא אותו,ומי החבר'ה שאיתך.

יש כיף וסיפוק בכל המקומות כמעט,פשוט כל מקום והעניין שלו. אם זה העבודה עם רופאים וצבירת הידע המטורפת שיכולה להיות לך במרפאה,אם זה ההווי החברתי והטיפול בפצועים של תאג"ד,הצחוקים של פלוגת טירונים,האקשן של הפלוגה המבצעית. כל מקום והדברים הטובים והרעים שלו.

ותמיד העיקר הוא איך אתה לוקח את הדברים,ומה אתה מפיק מהם.אפשר לשבת במרפאה,להתמרמר על החיים והשיעמום,ואפשר לשבת עם הרופאים,ולצבור ידע וניסיון. אפשר גם להיות בפלוגה מבצעית ולהתעצבן על ההקפצות והעייפות,ואפשר לקחת את זה כחוויה. הכל נתון לבחירה שלך.

ישן 30-01-2009, 17:25
  orisfsf orisfsf אינו מחובר  

חבר מתאריך: 30.04.06
אני חובש מחלקחתי... לשעבר לפחות.. יש לי כמה דברים שבטח תרצה לדעת
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי ishsh שמתחילה ב "וואי עכשיו עשיתם לי חיים קשים..."

אז ככה... כשהתגייסתי באוג' 7 הייתה מחלקת חובשים אבל ממרץ כבר אין מחלקת חובשים והחובשים עוקצים 3 וחצי של הכשרה וזה מוציא אותם קצת בלאי...
בקיצור אני הייתי חובש מחלקתי.. תפקדתי כחובש מוצב שזה אומר לקום לפני כולם ולבדוק את התברואה של המוצב... זה היה בנוסף להיותי חובש מחלקתי.. כל מבצעעע אבל כל מבצע מוציאים חובשם ולא מאשרים שום מבצע בלי חובש!! להיות חובש אחי בחי"ר זה משקלים כבדים! עם הפקל"ח והפקלחו"ן והאלונקת 8.. אבל זה שווה כל רגע תאמין לי... אני כרגע עומד לסיים קורס מכים אז ככה שזה אפשרי בהחלט לצאת לפיקוד אחרי קורס חובשים... זה ידרוש ממך מאמץ אבל זה אפשרי.. כל הקצאה למכים הגדוד חייב להוציא חובש אחד.... אם יש לך שאלות או משהו תשאל... אני ממליץ על הקרוס הזה.. התקופה הכי יפה בשירות שלי
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:08

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר