לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-02-2009, 16:27
  roniel90 roniel90 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.02.09
אכזבה מהשירות ורצון לעבור למסלול אחר

אני כרגע מסיים מסלול בחיל שריון.
התגייסתי לחיל מורעל והגעתי אליו מרצון. אני עדיין מאמין שהחיל הוא אחד החשובים אם לא החשוב ביותר מבין חילות צה"ל. אני נדהם כל פעם מחדש מהכוח של הטנק ומהדברים שניתן להפיק ממנו עם צוות מיומן.

העניין הוא שאני מרגיש שאני לא ממצה את עצמי ולא מוצא את עצמי בחיל.
אני משקיע כל הזמן ומנסה לחפש את עצמי שם, לעשות משהו שאני אוהב, שאני ארגיש שאני עושה משהו... אבל אני לא מוצא.
אני מרגיש שעשיתי בחירה שגויה ושהייתי צריך ללכת לחטיבת חי"ר כלשהי.

זה לא ששריון לא קרביים חלילה, או שהם לא עושים כלום, להפך הוא הנכון. העניין הוא שאני אישית מחפש פעילות מסוג שונה.
כבר הגעתי למצב שאני לא יכול להסתכל על טנקים, אני מרגיש שמקומי בחטיבת חי"ר ולא בשיריון. אפילו מפקדים וחברים שלי אמרו לי שבחרתי לא נכון.
כרגע אני עוד מתלבט האם לצאת משריון ולהתחיל מסלול מחדש בחטיבת חי"ר כלשהי או לא. כי במבצעית אני לא אשרוד בקו טנקים... אני אהיה שבוז יותר מדי מכדי לתפקד בצורה יעילה.
מה שמדהים זה שבתחילת-אמצע המסלול הייתי הכי מורעל שיש, מבחינתי הקמ"ט והקק"ש היו חובה, אין מצב שלא הייתי מגיע לשם. אבל מאז משהו השתנה, הבנתי יותר ויותר איפה מקומי צריך להיות והמוטיבציה שלי ירדה יחד עם זה, וגם שיחות עם המ"פ לא עזרו...
מישהו כאן היה במצב שלי? עצות ממישהו?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 07-02-2009, 20:25
  metooshelah metooshelah אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.06.03
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי roniel90 שמתחילה ב "אכזבה מהשירות ורצון לעבור למסלול אחר"

תראה, האפשרויות העומדות בפניך הן אלו:
1) להגיש טופס 55 דרך מש"קית ת"ש ולבקש להתנדב לסיירת / טיס (בהנחה והפרופיל שלך מתאים), או בכלל לעבור מהחיל (לא פשוט בכלל)
2) שיחת מג"ד - לבקש לעבור. סיכויים נמוכים מאוד.
3) לבקש לעבור קורס רגמים ולהגיע לאחר מכן למחלקת מרגמות באחד הגדודים המבצעיים. - זוהי האפשרות בעלת הסיכויים הגבוהיים ביותר. אבל - רמת האנשים בקורס היא לא מהגבוהה ביותר וזה יכול להשביז אותך במהלך הקורס, אך אם תעבור אותו ותשובץ בגדוד מבצעי, לא תתעסק יותר עם טנקים. אמנם באימונים תהיה מצוות לכלי המחלקתי, אבל אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. אני ממליץ לך לדבר עם שליש הגדוד והמפקדים האישיים שלך.
ישן 07-02-2009, 20:39
  metooshelah metooshelah אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.06.03
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי roniel90 שמתחילה ב "אני לא מחפש להיות ג'ובניק או..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי roniel90
אני לא מחפש להיות ג'ובניק או תומך לחימה, ואני לא מנסה לברוח מהטנקים, אני מחפש פעילות עם אופי חי"ר...
מרגמות זה בטח שלא הכיוון שלי....

אגב במידה ואני אתחיל מסלול באחת מחטיבות החי"ר יכולים לחייב אותי לחתום על ויתור פז"ם/ שס"ן?

מישהו אמר שתהיה ג'ובניק או תומך? והמרגמות בשריון זה לא מה שאתה חושב. הם מבצעים כביכול "רק פעילות חי"ר" גם בקווי שריון.
אני מניח שאתה איפשהו באמצע המסלול, אז לא. לא יבקשו ממך לחתום שס"ן. שים לב להצעה של הנשר, בנוגע ליציאה לקורס חובשים. רק תשים לב, שבמידה ותעבור את הקורס, גם אם תגיע לגדוד מבצעי, רוב הסיכויים הם שתשובץ בתאג"ד, כי הפלוגות מעדיפות לוחמים שלהן שיצאו לקורס, כך שיותר מדי פעילו לא תראה.
ישן 07-02-2009, 20:44
  roniel90 roniel90 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.02.09
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי metooshelah שמתחילה ב "[QUOTE=roniel90]אני לא מחפש..."

אני לא באמצע מסלול, השבוע הזדכיתי על הטנקים וכרגע נשאר לי עוד סד"ח וסיימתי.
בקשר לחובשים לא הבנתי...
אני יוצא לקורס חובשים קרביים ומשם אני משובץ במקום אחר? מה האינטרס של היחידה להוציא אותי לקורס אם אני לא חוזר אליהם?
וגם כן איך אני אוכל להשתבץ ביחידת חי"ר מסויימת אם לא עברתי הכשרה של חי"רניק?

בקשר למרגמות, מה שאני יודע זה שכל אלו שעשו בעיות אצלנו במסלול ורצו לצאת הגיעו למרגמות, היציאות שלהם זה חמשושים והם נחשבים לתומכי לחימה- זה לא השירות שאני מחפש.

בקשר לגיבוש לפלס"ר, העבודה של הפלס"ר זה לא הכיוון שאני מחפש, אני מעדיף לעשות מסלול כלוחם בגדודי חי"ר, שלמעשה זו אותה הכשרה עד סוף האימון המתקדם...
אני מאמין שאם יתאפשר לי לצאת לגיבוש אז גם יתאפשר לי לעבור ליחידה אחרת...
ישן 07-02-2009, 21:53
  sgt.itzhak sgt.itzhak אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.04.07
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי roniel90 שמתחילה ב "אז מה יתן לי לצאת לתאג"ד?..."

אתה מזכיר לי אותי ואת חברי אנטון בדיוק שלושה שבועות לפני סיום צמ"פ.
שנינו באנו למ"מ וביקשנו יחד לעבור למרגמות.כי גם רצינו יותר פעילות חירניקית.
המ"מ הסתכל עלינו ואמר שיבדוק.לי לא אושרה הבקשה ולאנטון כן.
נתנו לי את הבחירה בין קורס חובשים וקורס מט"קים ובחרתי חובשים.
בקורס חובשים התברר שהמ"מ שבינתיים עבר לפלוגת "פריצה" (לא בטוח שזה שמה) בחילוץ והצלה וניסה למשוך אותי אליו.
ללא הצלחה חזרתי לגדוד לתאג"ד ואחרי חודש וקצת יצאתי לקורס חוג"דים ושחזרתי תאמין לי שעשיתי הכול מהכול ויותר.
בתור חוג"ד הובלתי מארב.השתתפתי במארב.פיקדתי על פילבוקס.פיקדתי על אכזרית.
וכל תפיסת קו גם בעזה וגם קו כחול המחלקה שלי עשתה המון מאשר סתם לשבת ולגרבץ!
וכול זה עשו החיילים שלי איתי (טוב נו לא כולם האחראי מרפאה הוא כוסית(משום מה זה כלל צה"לי))
אל תתבאס מהתאג"ד,עם חוג"ד מורעל אתה תעשה הרבה הרבה פעילות.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:19

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר