לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 10-07-2009, 13:55
  חנצ'. חנצ'. אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.12.08
שאלות לגבי הציוד הנדרש לטירונות

אז ככה. אני מתגייסת עוד שבוע וחצי למודיעין (21/7) והחלטתי להתחיל לעשות רשימת ציוד.
ידוע לי על כל הרשימות שנמצאות בשבו"ז ובעוד כל מיני מקומות באינטרנט, אבל זה רק גורם לי להתבלבל עוד יותר.
יש לי כמה שאלות:
1. מה הקטע של החולצות שצריך לקנות? בשביל מה? בשביל שיעורי הספורט בטירונות? ואם כן, אני אשתמש בהן גם במהלך השירות הצבאי שלי?
3. במקום אחד כתוב שצריך לקנות גופיות ובמקום אחר שצריך חולצות. מה צריך?!
2. איזה צבע יותר רצוי לקנות, זית או לבן? במה משתמשים יותר?
3. אני מתגייסת בשיא הקיץ, יש באמת צורך שאני אקנה גם חולצות ארוכות?
4. אותה שאלה כנ"ל לגבי מכנסיים טרמים ללילות (גטקעס).
5. באיזה צבעים מותר שיהיו נעלי הספורט? אותה שאלה כנ"ל לגרביים ולמכנסי טרנינג.
6. מה הצבא מספק ביום הגיוס אבל בכל זאת כדאי לקנות חדש מלבד גרביים וחולצות?
7. משחת נעליים באמת נחוצה? מה לגבי סכין יפנית, מצית ואולר? איך זה בדיוק מתקשר לשיפצור הכומתה?

ושאלה אחת שלא קשורה לגיוס- כמה קשה באמת טירונות 02 (בחלק הפיזי שלה) למי שלא בכושר יומיומי?

המון תודה למי שיענה על כל חפירת השאלות שלי.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 10-07-2009, 14:14
  משתמש זכר mt999 mt999 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.10.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי חנצ'. שמתחילה ב "שאלות לגבי הציוד הנדרש לטירונות"

1. אמרו לך לקנות חולצות? חדש לי... חולצות צריך בשביל מד"סים שינה וללבוש מתחת למדים (לבן או ירוק ברוב המקומות)
3. שתיהם
2. לוחמים מקפידים על חולצת זית מתחת לב' אבל אפשר גם לבן לג'ובניקים\ תומכ"ל, בטירונות זה כבר יהיה תלוי במפקדים שלך
3. לפעמים קר בלילה
4.כנ"ל
5. כל צבע שאת רוצה רק שתדעי שבצה"ל המכנס התעמלות שלך צריך לעבור את הברך (השילוב הראוי או משהו כזה)
6. מדים, נעלי צבא (אפשרות לסנדלים לבנות לא לוחמות), כלי רחצה בסיסיים, מעיל א' וזהו בערך, עוד כמה דברים קטנים וחסרי חשיבות
7.משחת נעליים נחוצה לגלח"צ (גילוח צחצוח) כיוון שאת בחורה אז אני מניח שאת לא מתגלחת אבל בהחלט תדרשי לצחצח את הנעליים כל יום ויום, בד"כ מקבלים שעות ביציאה מי שלא עושה..
טירונות 02 זו קיטנה, למרות שיכול ליהות קשה לאנשים שלא מורגלים במשמעת...
בהצלחה...
ישן 10-07-2009, 14:24
  חנצ'. חנצ'. אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.12.08
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי mt999 שמתחילה ב "1. אמרו לך לקנות חולצות? חדש..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי mt999
1. אמרו לך לקנות חולצות? חדש לי... חולצות צריך בשביל מד"סים שינה וללבוש מתחת למדים (לבן או ירוק ברוב המקומות)
3. שתיהם
2. לוחמים מקפידים על חולצת זית מתחת לב' אבל אפשר גם לבן לג'ובניקים\ תומכ"ל, בטירונות זה כבר יהיה תלוי במפקדים שלך
3. לפעמים קר בלילה
4.כנ"ל
5. כל צבע שאת רוצה רק שתדעי שבצה"ל המכנס התעמלות שלך צריך לעבור את הברך (השילוב הראוי או משהו כזה)
6. מדים, נעלי צבא (אפשרות לסנדלים לבנות לא לוחמות), כלי רחצה בסיסיים, מעיל א' וזהו בערך, עוד כמה דברים קטנים וחסרי חשיבות
7.משחת נעליים נחוצה לגלח"צ (גילוח צחצוח) כיוון שאת בחורה אז אני מניח שאת לא מתגלחת אבל בהחלט תדרשי לצחצח את הנעליים כל יום ויום, בד"כ מקבלים שעות ביציאה מי שלא עושה..
טירונות 02 זו קיטנה, למרות שיכול ליהות קשה לאנשים שלא מורגלים במשמעת...
בהצלחה...

קודם כל תודה על התשובות.
אתה לא הבנת את השאלה השישית שלי. לא שאלתי מה צה"ל מספק ביום הגיוס, אלא מה הוא מספק ובכל זאת כדאי לקנות חדש.
ולגבי תשובה 5, אני הבנתי שלגרביים ולטרנינג יש צבעים מסוימים שמותר. אני הרי לא יכולה לבוא עם טרנינג בצבע ורוד לשיעורי הספורט.
ומה זה קייטנה? קייטנה אולי לקרבי שעושה טירונות קשה ורצינית יותר. אתה לא אובייקטיבי בתשובה שלך.
ישן 10-07-2009, 14:21
  משתמש זכר Amit_G100 Amit_G100 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.05.08
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי חנצ'. שמתחילה ב "שאלות לגבי הציוד הנדרש לטירונות"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי חנצ'.
אז ככה. אני מתגייסת עוד שבוע וחצי למודיעין (21/7) והחלטתי להתחיל לעשות רשימת ציוד.
ידוע לי על כל הרשימות שנמצאות בשבו"ז ובעוד כל מיני מקומות באינטרנט, אבל זה רק גורם לי להתבלבל עוד יותר.
יש לי כמה שאלות:
1. מה הקטע של החולצות שצריך לקנות? בשביל מה? בשביל שיעורי הספורט בטירונות? ואם כן, אני אשתמש בהן גם במהלך השירות הצבאי שלי? כן את צריכה בגדים לספורט, וגם במהלך השירות שלך את תרצי לעשות ספורט.
3. במקום אחד כתוב שצריך לקנות גופיות ובמקום אחר שצריך חולצות. מה צריך?! בשביל הטירונות עדיף לך חולצות
2. איזה צבע יותר רצוי לקנות, זית או לבן? במה משתמשים יותר? משתמשים יותר בלבן
3. אני מתגייסת בשיא הקיץ, יש באמת צורך שאני אקנה גם חולצות ארוכות? אין צורך
4. אותה שאלה כנ"ל לגבי מכנסיים טרמים ללילות (גטקעס).אין צורך
5. באיזה צבעים מותר שיהיו נעלי הספורט? אותה שאלה כנ"ל לגרביים ולמכנסי טרנינג. לא צריכים צבע מסויים לנעליים ובגדים לספורט.
6. מה הצבא מספק ביום הגיוס אבל בכל זאת כדאי לקנות חדש מלבד גרביים וחולצות? לא זוכר ממש
7. משחת נעליים באמת נחוצה? מה לגבי סכין יפנית, מצית ואולר? איך זה בדיוק מתקשר לשיפצור הכומתה? משחת נעליים צריך, ובקשר לכומתה זה לא כל כך דחוף לך.

ושאלה אחת שלא קשורה לגיוס- כמה קשה באמת טירונות 02 (בחלק הפיזי שלה) למי שלא בכושר יומיומי? אם את מדברת על טירונות של מודיעין במפרשית - אז זה ממש כלום

המון תודה למי שיענה על כל חפירת השאלות שלי.

ד"א לאיזה קורס את מגיעה?
ישן 10-07-2009, 15:15
  gromp gromp אינו מחובר  

חבר מתאריך: 31.07.06

אהלן,

עשיתי טירונות במפרשית עם אנשים לקורסי ב"מ שונים.
העניין עם הגופיית\חולצות T הוא העבודה שאת הולכת להיות עם אותם מדים לתקופה של 14 יום (אלא אם כן יענישו אותך ואת תסגרי שבת נוספת) ללא שטיפה. וגם כאשר ישחררו אותך הבייתה את לא הולכת לסחוב את מדי ה-ב' שלך לשטיפה. כנ"ל עם מדי א' אחרי הקורס.
הפתרון הוא לבישת חולצת T המוכרת כ-"גופיה" לעומת גופיה ללא שרוולים - "גופית סבא". הראשונות יותר נוחות ואפשר להשתמש בהם גם כאשר נמצאים על חצי ב' וגם בזמן שנמצאים על אזרחי. (מה גם שלדעתי הן יותר נוחות.
הצבע התקני מתחת למדי א' (שזה מה שאת תלבשי אחרי הקורס) הוא לבן (יפה) וירוק זית (מכוער).
מתחת למדי ב' ביום של מטווחים צריך צבע ירוק זית\שחור.
לכן מתוך הנחה שאת הולכת לסגור רק 14 יום (כי את לא תקבלי שבת - לא בטירונות ולא בקורס) את צריכה 13 חולצות T כאשר מומלץ חלוקה של 11 לבנות ו-2 ירוקות זית. (אלא אם את רוצה לשטוף כל שישי)
מבחינת מכנסי ספורט שיהיו באיזה צבע שבא לך ושיגיעו לברכיים.
נעלים לספורט באיזה צבע שבא לך.
במפרשית קר בלילה. זוג אחד של גופיה ארוכה וגטקס בנוסף לאמור לעיל יספיק. הרי את שמה אותם רק לשמירה של חצי שעה\שעה כמה לילות בשבוע. בנים כנראה לא יצתרכו אך מהכרות עם הבנות שאני משרת איתן הייתי ממליץ לכל בת להגיע עם גופיה ארוכה
גרביים לבנות בצבעים שחור, אפור ולבן בלבד. (לבנים אסור לבן)
אין צורך לקנות שום דבר חוץ מגופייות\גרביים שחסרות לך.אם תסתכלי על רשימות ציוד של הפורום תגלי שהכול המצא בבית שלך. אולי חוץ משק כבישה שהוא שימושי.
מבחינת שפצור כומתה תשתמשי בסכין גילוח ישנה שלך וזה יספיק. העניין הוא שאם יתנו לך כומת בקו"ם אין טעם לשפצר עד שתקבלי כומתת מודיעין. ואין טעם לשפצר כאשר את בטירונות - הרי כולם יודעים שאת צעירה. הכומתה רק יראה לאנשים שאת מנסה להיות יותר פז"מנקית ממה שאת באמת.
אין צורך לשפצר באמת שום דבר בטירונות. יתנו חוטי שפצור בשביל הנשקים.
הטירונות עצמה מבחינת כושר דורשת אפס כושר. אל דאגה. אפשר להיכשל בבר-אור
הטירונות היא בין שלושה שבועות לחודש. ויש מדי פעם מד"ס ואין כמעט תיזוזים. גם לג'ובניק הטירונות היא קלה ולא רצינית.

משחת נעלים זה הכי טוב אבל לא קריטי. קצת טישו עם מיים - או מגבונים לחים עשו את העבודה לבנות אצלי בטירונות.

ישן 11-07-2009, 18:39
  elad28 elad28 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.09.06
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי gromp שמתחילה ב "אהלן, עשיתי טירונות במפרשית..."

אני רוצה לחדד משהו.
לשעורי ספורט מותר להגיע עם כל חולצה ובכל צבע. כנ"ל על נעלי ספורט
למיטב ידיעתי את לא מתגייסת לסיירת שדורשים אחידות במד"סים

משחת נעליים הצבא צריך לספק לך. בד"כ יש ליד משרד רס"ר היחידה. מיותר ופעור מאד לקנות

אני ממליץ לך לא לקנות כלום מבחינת ביגוד וציוד לפני הגיוס.
אני קניתי המון והציוד סתם שוכב לי בארון איפשהו

הצבא משחרר אותך לשבת הראשונה שלך. ככה תוכלי לדעת מה את מקבלת, מה כדאי לקנות ומה לא
חבל סתם לבזבז.

אם את מקבלת נעליים גבוהות ולא סנדלים אז אני ממליץ על קניית גרבי כותנה (דלתא, H&O וכו')
מכיוון שגרבי הצמר לא הכי נוחות וממש לא במידה.

עברתי בחפיף על השאלות שלך, אם יש לך עוד משהו חשוב שתרצי לדעת, מוזמנת לפנות
ישן 11-07-2009, 21:37
  cant_stop cant_stop אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.05.07

אני סיימתי את אותה הטירונות (טירונות מעורבת) במפרשית לפני חודש (יוני 09). כמה עצות:
1) את תצטרכי ללבוש חולצות לבנות (ירוק-זית במטווחים ובמסע) מתחת למדים במהלך כל הטירונות.
אנחנו שוחררנו בשבת הראשונה ונשארנו שנייה אז פשוט תוודאי שיש לך מספיק חולצות לבנות לשבוע + 2 חולצות ירוק זית (זה לפחות היה ההסדר שלי ובשבת השנייה כיבסתי מספיק בשביל שיספיק לשבוע האחרון). לשיעורי ספורט מגיעים באזרחי, אז את יכולה להשתמש גם שם בחולצות. בכללי, מה שgromp אמר.
2) תלוי, יבקשו ממך לשמור על שילוב ראוי (כשאת מחוץ למגורים אז רק עם חולצה שלא חושפת כתפיים, טי שירט בקיצור) ויהיו לך מטלות שתהיי בהם על חצי ב' (רק חולצה לבנה ומכנסיים) אז מומלץ חולצות. כשאת במגורים זה לשיקולך.
3+4) מאוד מאוד מאוד חם במפרשית, גם בלילה. בשבוע הראשון שהבאתי טרנינג התחרטתי מהר. אם יהיה לך קר, שאני מאוד בספק, המדי ב' יחממו אותך מספיק. כשהיינו במגורים המזגנים לא עבדו אבל ראיתי שהתחילו להתקין מזגנים חדשים, אם תיפלי על חדר כזה תגידי תודה
5) לא מסתכלים על זה. האירוע היחיד שהיה בנושא הייתה מפקדת ששאלה חייל שהיה לו פטור מנעליים גבוהות למה הנעלי ספורט שלו לא מגולחצות
6) מטליות לחות. בכמויות. אם תהיי עם נעליים גבוהות זה יספיק לך לגלחץ וכל בוקר יהיה לך מסדר ניקיון בחדר אז תצטרך לנקות הרבה אבק. נייר טואלט - לפחות 3 גלילים, תמיד יש מחסור. אני יודע שזה לא קשור לשאלה אבל הדברים האלה היו קריטיים.
7) ראי מטליות לחות. מה גם שיש תמיד עמדת גלחץ ליד הרס"ר. אנשים לרוב השתמשו בסכין גילוח שהם קיבלו בבקום (קשה לי להאמין שאת תקבלי ) בשביל לגלח את הכומתה כשהיה משעממם. בכללי אל תחשבי על שיפצורים. עוד חראם לי על חבר שגילח את כומתת הבקום שלו כל הטירונות וביום של ההשבעה לקחו את הכמותות בשביל לתת לנו כומתות מודיעין במקום.

סליחה על החפירה, אם תצטרכי עזרה בעוד משהו תרגישי חופשי לשאול.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:32

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר