לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 20-05-2011, 04:27
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
על רקע נאומו של אובמה - רוב הציבור בארה"ב סבור שהמצב במזה"ת מתדרדר מבחינתנו

סקר שערך מכון רסמוסן מיוזמתו (דהיינו, לא בעקבות הזמנה של גוף מעוניין) מלמד ש55% מהציבור
האמריקני רואה בהתפתחויות במזה"ת, סכנה לישראל, ולא הזדמנות, כפי שמנסה לטעון "האחד".

עורכי הסקר (אחד המכונים היותר נחשבים בארה"ב) מציינים שהציבור האמריקני תמך ותומך בעקביות
בישראל, רואה אותה כבעלת ברית חשובה ביותר, ומציין אותה כאחת מחמש מדינות בלבד בעולם שארה"ב
צריכה להשתמש בכוח צבאי להגנתן במקרה ויותקפו.

http://www.rasmussenreports.com/pub...srael_less_safe

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

הסקר הזה הוא בעל חשיבות גם בהקשר לעיתוי - ערב התחלת קמפיין 2012. ככל שהמצוקה של אובמה
בקרב ציבורים בעלי פוטנציאל של תמיכה בישראל וקירבה לדמוקרטים, תהיה גדולה יותר - כך תפחת יכולתו
להפעיל לחץ.
הדבר היחיד שנדרש מראש ממשלת ישראל, הוא כושר עמידה. למרבה הצער, זה הדבר היחיד שכנראה
לא נתברך בו באופן מספק...
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 20-05-2011, 05:26
  viv77 viv77 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.04.10
למרבית הצער זה הרבה יותר גרוע.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "על רקע נאומו של אובמה - רוב הציבור בארה"ב סבור שהמצב במזה"ת מתדרדר מבחינתנו"

מומחים מכובדים כמו צ'ארלס קראוטהמר ודיק מוריס קבעו שאובמה "זרק את ישראל תחת האוטובוס"
כל' זרק אותה לכלבים. קראוטהמר אמר שהוא הפר מחוייבות כתובה -עם הנסיגה מעזה- שארה"ב לא תדרוש חזרה לגבולות 67 . דיק מוריס אמר שאובמה התייצב לצד הפלשתינאים באופן ברור. אם ישראל תיעתר לא יהיה לה עם מה לנהל מו"מ על ה"שלום", כי היא כבר נתנה הכל.
ואוסיף עוד: התגובות בעיתון "הארץ" המבחיל על הדיווח הזה, כמעט כולן מטעם ערבים המתחזים לישראלים יהודים (בשמות עבריים כ: "דן") והמשת"פים השמאלנים שלהם. הם מצנזרים את האחרים, שהם לדעתי רוב העם.
ישן 20-05-2011, 08:56
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

למרות מה שאתה כותב על נתניהו, ביומיים האחרונים נראה שהוא "גידל זוג"
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "על רקע נאומו של אובמה - רוב הציבור בארה"ב סבור שהמצב במזה"ת מתדרדר מבחינתנו"

כנראה שהוא מעודד מהידיעות על תורמים יהודים שמאיימים על הכל-יכול ומהתמיכה לה זוכה ישראל בארצות הברית באופן כללי ומכך שאובמה לא בדיוק בעמדה לסחוט אותו.

לכן הוא נתן אור ירוק לועדת הבנייה בירושלים, לכן הוא דרש מאובמה לקבל על עצמו את ההתחייבויות של הממשלה האמריקאי ב - 1994 , לכן הוא מדליף לעיתונות שהוא לא מרוצה מאובמה.

ניתן לומר, איפוא, שכיוון הרוח משתנה. יש לקוות שנתניהו יתמיד בפעילותו נגד אובמה ולא יכנע ללחץ.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 20-05-2011, 12:44
צלמית המשתמש של צ'נדלר בינג
  צ'נדלר בינג צ'נדלר בינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.06.06
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "המצב במזה"ת מתדרדר מבחינתנו"

אני לא חושב שזה מדויק. לתחושתי יש היום חוסר כימיה כרונית בין ראשי ההנהגה הישראלית לראשי הרשות הפלסטינית וזה מה שמנע עד היום (מאז הבחירות אצלנו) את קידום התהליך לקראת הסדר סופי. אחד הדברים שהתרשמתי מהם בכתבות בהם דיבר אולמרט על היחסים שלו עם הפלסטינים זה שהיה שם איזשהו מימד אנושי שנבע מהרצון שלו לבסס מערכת יחסים נעימה ופוריה עם אבו מאזן ואלו שבקרבתו.

(יש למשל את הסיפור על המפגש הראשון של אולמרט ואבו מאזן. האחרון הגיע למפגש באווירה לוחמנית וחוסר אמון מוחלט והתלונן על זה שישראל לא מעבירה כספים שהרשות אמורה לקבל ושיש צורך דחוף בקבלת כמה מיליוני שקלים. אולמרט הפתיע אותו בזה שאמר שלפי החישובים של אנשיו הרשות זקוקה ליותר ודאג אישית שהכספים יועברו.

כואב לי הלב שאולמרט התגלה כאדם בעייתי מבחינת ההתנהלות שלו בענייני כספים. אם מתעלמים (וקשה להתעלם) מהיציאה החפוזה למלחמת לבנון השנייה (הוא הפיק לקחים לקראת עופרת יצוקה) אז הוא היה ראש ממשלה טוב ברמה מפתיעה).

ישן 20-05-2011, 14:09
צלמית המשתמש של צ'נדלר בינג
  צ'נדלר בינג צ'נדלר בינג אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.06.06
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי infected aviad שמתחילה ב "אני קפוא משמע אני קיים. מה..."

מה בדיוק הפתרון שלך?
אם לא חתירה להסדר אז מה כן?

בנאום של אובמה הוא ציין בתבונה שהטכנולוגיה תהפוך את היכולת של ישראל להתגונן לקשה יותר. הפלסטינים התקדמו כבר מזריקת אבנים לזריקת נשק תלול מסלול בתוך פחות מדור אחד.

המצב הקיים בו ישראל נתפסת כמי שכובשת את הפלסטינים לא יוכל להימשך לנצח. אנחנו במצב התגוננות וניסיון לשמור על הקיים בעוד שהאויבים תמיד מחפשים דרכים חדשות להלום בנו. גם אם נהיה עם היד על העליונה בעשרת אלפים ההתרחשויות הבאות ,מבחינה סטטיסטית אנחנו בטוח נכשל מתישהו בעתיד ונמצא את עצמנו במקום גרוע.

הסדר זה הפתרון היחידי. יכול להיות שנצטרך לצאת לעוד כמה סיבובים אלימים בהם ימותו הרבה ערבים כדי להגיע למצב בו הצד השני יהיה מוכן להסכים להסדר שיספק לנו את הביטחון שאנו דורשים אבל החתירה להסדר צריכה להיות בלתי פוסקת.

ישן 20-05-2011, 14:11
צלמית המשתמש של רועי AZ
  רועי AZ רועי AZ אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.01.05
כנראה שכל זה לא מבלבל אותו ולא גורם לו ולחבר מרעיו לעצור ולחשוב..
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי infected aviad שמתחילה ב "אני קפוא משמע אני קיים. מה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי infected aviad
אני קפוא משמע אני קיים.
מה לעשות שזאת התוצאה של ההיסטוריה:
ב-1995 ישראל נותנת לאש"ף שטחים ביו"ש ומקבלת אוטובוסים מתפוצצים.
ב-2000 ישראל מציעה לאש"ף 97% מיו"ש כולל חלוקת הבירה ומקבלת אינתיפאדה שעולה לה ב-1500 הרוגים
ב-2005 ישראל נותנת את עזה ומקבלת רקטות על אשקלון
ב-2008 ישראל חותמת על רגיעה עם עזה ומקבלת רקטות על באר שבע ואשדוד

העובדה היא, שהם מתעלמים מכל העובדות, מתחמקים מדיון וממתן תשובות ודבקים במשנתם ההרסנית.

ומי שמת - מת, מי שנפצע מקבל פיצוי - העיקר שיימשך "תהליך השלום"..

ישן 20-05-2011, 19:57
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

13 אישומים? יש לך לינק לכתב אישום, או לטיוטת כתב אישום, או להמלצה לכתב אישום?
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי bx1905 שמתחילה ב "כפי שאמרתי לאדם השני שבחר..."

תראה, אתה הצבעת קדימה, וליברמן הוא אכן שדרוג עצום (גם בנוגע לאינטגריטי) מבחינתך. זה לא הופך
אותו למשהו אחר מכפי שהוא - אדם שמקורב למרטין שלאף.

אם אתה רואה בעצמך איש ימין באיזושהי צורה - אתה לא יכול לתמוך בחברים של מרטין שלאף, כי ראינו
כבר איפה זה נגמר...
ביום שמרטין שלאף יוכל לנחות כאן מבלי להעצר, וביום שליברמן יתנער ממנו - יהיה ערך לניסיונות המשעשעים שלך ליצור גזירה שווה בין החשדות נגד ליברמן לחשדות נגד מי שאינו ליברמן (בכוונה לא כתבתי
ביבי, מכיוון שנגד ביבי, אין שום חשדות, מעבר למה שדרוקר ניסה לייצר - ונעלמו משום-מה...
ישן 20-05-2011, 20:07
צלמית המשתמש של bx1905
  bx1905 bx1905 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.03.11
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "13 אישומים? יש לך לינק לכתב אישום, או לטיוטת כתב אישום, או להמלצה לכתב אישום?"

מעניין מה תגיד אחרי השימוע של ליברמן,כי הכתבים ועו"ד בעצמם לא יודעים, אם בכלל יש בסיס לקחת את זה לבית המשפט גם אחרי 15 שנה של חקירות! הכתבים בעצמם ביקרו את מערכת המשפט ואת המשטרה בהתנהלות החקירה של ליברמן ככה שאתה אופטימי מדי וחכה יש נגד נתניהו 13 אישומים שונים.

הם לא נעלמו למרות שאתה היית רוצה לחשוב ככה.
מבקר המדינה והיועץ צריכים לתת את דעתם בנושא והעובדה שהם לוקחים את הזמן לא אומר שנתניהו נקי מאותם 13 אישומים. אומנם דרוקר פיספס 3 אישומים,אבל 13 אישומים נגד נתניהו עדיין נמצאים נגדו ותקפים נגדו וכן זה יחזור לסדר היום הציבורי כמה שאתה לא אוהב את העניין.

אותי מעניין מה תגיד אחרי השימוע של ליברמן שיוציאו אותו זכאי ואחרי שימצאו שנתניהו אשם באותן 13 נסיעות.

Seinfeld forever

ישן 20-05-2011, 20:22
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

נכון שאתה לא יודע זה מה זה אישומים, ומה ההבדל בינם לבין האשמות?
בתגובה להודעה מספר 22 שנכתבה על ידי bx1905 שמתחילה ב "מעניין מה תגיד אחרי השימוע של..."

אני כאן כדי לעזור:
האשמה זו טענה של אדם כלפי מישהו אחר, שיכולה להיות נכונה ויכולה להיות שטות: אני למשל מאשים
אותך בתמיכה עקבית במושחתים מתוך אהבת השחיתות. האם ההאשמה שלי נכונה? אני מאוד מקווה
שלא...
דרוקר האשים את ביבי בנהנתנות רבתי בנסיעות. זה לא נעים, ולחלוטין לא פלילי. הוא ניסה להאשין את
ביבי במימון כפול של נסיעות, האשמה שהיא בהחלט פלילית - אלא שזו כבר נחשפה כבולשיט מוחלט.

אישום, לעומת זאת, הוא החלטה של היועמ"ש לאחר סיומה של חקירה משטרתית שעברה לפרקליטות
וזו החליטה יש מספיק ראיות בכדי לקבוע שאדם פלוני עבר עבירה פלונית. למשל, ליברמן חשוד במספר
עבירות שחיתות לא נעימות, אחרי שהמשטרה חקרה במשך שנים.

אתה מבין, אם אחרי חקירת משטרה, והחלטת יועמ"ש יוגש כתב אישום נגד ביבי, תוכל לספר על "אישומים"
נגדו. עד לאותו רגע, ליברמן הוא נאשם וביבי, אבוי, איננו כזה...

בכל מקרה, אני שב ואומר שעדיף שתצביע לליברמן מאשר לקדימה, ובר הוכחת שאתה מסוגל להצביע
להם, ועוד להאמין שהם ימין...
ישן 20-05-2011, 20:50
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

המון סימני קריאה, ומעט מאוד הבנה בחוקי המדינה. לא הכי מרשים...
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי bx1905 שמתחילה ב "מבקר המדינה והכי חשוב היועמ"ש..."

מבקר המדינה לא מעמיד איש לדין, ובוודאי שלא מזכה.
הוא יכול להעביר תוצאות חקירתו ליומ"ש ולהמליץ על פתיחת חקירה פלילית. זה הכל.

אני שמח שבחנת את חומרי חקירתו של דרוקר והגעת למסקנה שהם מדוייקים לגמרי, למרות שלפחות לגבי
החלק הפלילי שבהם, כבר הוכח שאינו נכון...
לי אין את הקשרים המצויינים שיש לך בערוץ 10 ונאלצתי להסתפק במה שהופיע בטלוויזיה ונראה כמו כתבת
חיסול קלאסית מהסוג שלו נעשה על ליברמן, היית מזדעק על רדיפה פוליטית...

בקיצור, יש אישומים נגד פוליטיקאי אחד בלבד - והוא נגד הגיבור שלך. בעצם לא, גם נגד הגיבור הקודם שלך
(אולמרט), יש אישומים.

אגב, במידה ושחיתותו הנוראה של ביבי אכן מציקה לך כ"כ, אני סבור שעליך לפנות בקריאה לליברמן להפסיק
לשבת בממשלה עם מושחתים כנתניהו, אחרת לו תוכל לתמוך בו. זכור, ללא תמיכת ליברמן, תיפול מייד
ממשלתו של המושחת הזה שכתבת נגדו כ"כ הרבה סימני קריאה...
ישן 20-05-2011, 21:35
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

זו עשיית סדר?
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי bx1905 שמתחילה ב "טיעון חלש כהרגלך אורי. עכשיו..."

א. אין לי מושג מהו חוסר הברירה שלך, אבל מתוך כמה עשרות מפלגות בחרת לתת קולך לאולמרט. ייתכן
שאתה נורא שונא אותו - אבל את כל השאר שנאת יותר...
ב. אני שמח לגלות שאתה מצליח למצוא נימוקים מדוע נשאר ליברמן נקי הכפיים בממשלתו של ביבי המושחת,
אלא שהם מעקרים כל הגיון בעצם התמיכה שלך בליברמן: אם הוא מונע בכך את כניסת קדימה שתבצע,
לשיטתך, בדיוק את אותה מדיניות - אזי אין שום תועלת בהשארותו בממשלה...

כתבת שבשורה האחרונה שאחרי הסכם עם הפלסטינים, יעזבו, הליכוד, לבירמן וש"ס את הממשלה, והליכוד
יקבל את קדימה הועבודה. אני מניח שאתה זיהית הגיון בטענה שהליכוד גם יעזוב את הממשלה וגם יישאר בה,
אבל מצד שני, אתה הצלחת הלצביע לקדימה, אגב הגדרת עצמך כאיש ימין, ולתמוך באולמרט וליברמן בקלפי
אגב זעקות "שחיתות" כנגד נתניהו, כך שעקביות זה אכן לא הצד החזק שלך...

בכל מקרה, העובדה שאני מוצא סתירות ובורת בטיעונים שלך, לא מחליש את הטיעונים שלי. זה אמנם מצער,
אבל זו המציאות שבה נגזר עלינו לחיות. אם ברצונך להתמודד עם טיעונים אחרים, נסה להציג טיעונים שלא
יסתרו טיעונים אחרים שאתה מעלה. זה פוגע בקייס שלך - ומתומך של אולמרט וליברמן אנחנו מצפים שיבין
כמה חשוב שיהיה שיהיה קייס חזק - שאל את אלפי עורכי הדין שמייצגים אותם...
ישן 20-05-2011, 22:39
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

א. כשתמצא לי מצביע של המפלגה שהצביע עבורה בגלל אהדתו לסופה לנדבר, אשנה דעתי...
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי bx1905 שמתחילה ב "א, מספיק לכתוב ליברמן על..."

יודע מה? גם מעריצים שרופים של אלכס מילר יוכלו לשכנע אותי שזו לא מפלגה של איש אחד - וגם אם תמצא
לי כמה גרופיז של פאינה קירשנבאום.

אני יכול לשער שעל חלק מהשמות שכתבתי, קראת לראשונה זה עתה...

המפלגה היא מפלגת ליברמן, לטוב ובעיקר לרע.

ב. הטיעון שלך היה שהליכוד, ליברמן וש"ס יעזבו את הממשלה, הליכוד יקים מחדש ממשלה עם העבודה
ואט"ד.
ציטוט:
והליכוד ישראל ביתנו וש"ס יעזבו את הממשלה והליכוד יקבל את קדימה והעבודה במקום

אני מודה שאני חלש בקריאה והבנה, אבל לא יכולתי שלא לשים לב לכך שהליכוד גם יעזוב את הממשלה וגם
ירכיב אותה מחדש. תראה, אני הצבעתי לליכוד ויש בי הערכה מסויימת למפלגה הזאת - אבל אפילו אני לא
חושב שהם מסוגלים לעשות את שני הדברים בו זמנית...

מה שכן, אתה מגלה יכולת מרשימה להצביע עבור הטרנדים החדשים. אני מניח שיאיר לפיד יכול לבנות עליך
בבחירות הבאות?
ישן 20-05-2011, 23:02
צלמית המשתמש של bx1905
  bx1905 bx1905 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.03.11
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "א. כשתמצא לי מצביע של המפלגה שהצביע עבורה בגלל אהדתו לסופה לנדבר, אשנה דעתי..."

א, שכחתי לערוך את הליכוד בקטע הזה ואתה נכנס כאן לקטנות ומנסה לשנות את הדברים שכתבתי כולל התיקון שלי בהודעות אחרי אותה הודעה. לא מתאים לך אורי...

ב, ישראל ביתנו היא לא מפלגת ליברמן,אבל,אם אתה מחפש מפלגה שאין לה עמוד שדרה לצאת נגד הראש שלה? תחפש קרוב לבית שלך בליכוד,כאשר נתניהו זרק את הבוחרים שלו לפח כולל אותך והולך להביא לנו הסכם יותר גרוע מאוסלו וכן אנשי הליכוד בשקט כולל ה"מתנגדים" שלו בליכוד. כאשר תשפוט את נתניהו והליכוד הזכות לבקר את ישראל ביתנו תהיה שלך,אבל אתה לא עושה את זה,כאשר אתה צריך לעשות את זה.

ג, אני מבקר את ישראל ביתנו לגבי המדיניות החברתית שלה, מדיניות אוצרות הטבע של ישראל ובעד שישראל ביתנו תעמיד את נתניהו במקומו יותר פעמיים בניגוד אליך שבחרת לשתוק בכל הנוגע לניהול המדינה של נתניהו והליכוד כלפי פנים וחוץ.
תשאל את עצמך מדוע אתה לא מבקר את נתניהו והליכוד,אם אתה מגדיר את עצמך כאיש ימין אמיתי.
אני יודע מה לא בסדר אצל ישראל ביתנו ולכן יש לי זכות לבקר גם מפלגות אחרות כולל הליכוד.

Seinfeld forever

ישן 20-05-2011, 23:14
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אוקיי, אז הליכוד מופיע רק פעם אחת, בתור מפלגה שנשארת בממשלה, הידד...
בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי bx1905 שמתחילה ב "א, שכחתי לערוך את הליכוד בקטע..."

ב. ליברמן זו מפלגה של איש אחד, ותישאר כזו עד לרגע שבו תמצא לי את החסיד האדוק של מוץ מטלון...
הליכוד, לעומת זאת, מאופיינת בכך שהרשימה לא מורכבת בידי ראש המפלגה, כך שגם אנשים שלא מסכימים
עם היו"ר, יכולים לכהן ברשימה ולבטא עמדותיהם. אשמח למצוא מקרה שבו חברי מפלגת ליברמן חלקו על
המנהיג, ונותרו במפלגה...

ג. יפה מצידך שאתה יודע שמפלגת ליברמן אינה מושלמת (רבאק, זה כמעט כמו לדעת שאחד פלוס אחד שווה
שתיים...), אבל מכיוון שביקורת מצידי על נתניהו וחולשותיו באה לידי ביטוי באשכול זה ממש, הרי שבאמת איני
מרגיש את הצורך להסביר את ההבדל בין הגישה שלי כלפי מפלגה שאני מצביע עבורה, לבין הגישה שלך
בעניין זה.
ביקורת על מפלגת ליברמן (מפלגה שהמהות שלה היא אנטי דמוקרטית, מתוקף העובדה שהרכב הרשימה שלה יכול להיקבע אגב ישיבה על אסלה, או בזמן אכילת פיצוחים מול הטלוויזיה), לבין מפלגה כמו הליכוד,
שהרכב רשימתה לכנסת נקבע ע"י רבבות מתפקדים שבאים להצביע, זה בערך כמו להשוות בין סוריה לישראל
בכל הנוגע לסדרי שלטון ומשפט...

אגב, שים לב שגם כשהצבעת לאט"ד, הרשימה שלה לא נבחרה באופן דמוקרטי, אלא במחשכים בידי כמה
מנהיגים. מה יש לך נגד הדמוקרטיה, למען השם?
ישן 20-05-2011, 18:23
  Sam Weller Sam Weller אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.01.05
אובאמה לא חרג מהקו שהציגו כל ראשי ממשלות ישראל מאז 99

אובאמה צריך להחליט ומהר אם הוא מתכוון ללכת על הסכם ישראלי-פלשתיני בקדנציה הנוכחית שלו, או לא. ברור שהוא לא יכול לפצוח ביוזמה מדינית בשנת בחירות, משום שהסיכון גדול מדי. יש לו עדיין כמה חודשים של תמרון. המערכת הפוליטית האמריקאית בשני צדדיה מתנהגת כאילו כהונה שניה של אובאמה מובטחת - הדמוקרטים ממשיכים בקו הפוליטי שלהם בלי סטיה משמעותית ימינה, ובצד השני כל התותחים הכבדים של הרפובליקאים מדירים את רגליהם מהמרוץ לנשיאות. זה מותיר לאובאמה עוצמה פוליטית לא מבוטלת והוא יכול לרתום אותה לעיצוב מדיניות תקיפה יותר.

אם אובאמה יעריך שהוא מסוגל להשיג הסכם, לדעתי הוא יציב באופן מפורש את מתווה קלינטון על השולחן ויפעיל לחץ על שני הצדדים, ובעיקר על ישראל, לקבל אותו. מה שהועלה אתמול בנאום היה פחות ממתווה קלינטון, ולדעתי זה היה בלון ניסוי לראות אם הצדדים מוכנים לשבת לשולחן מרצונם (התשובה היא לא). כל ראשי ממשלת ישראל מאז ברק, כולל נתניהו בקדנציה הנוכחית, קיבלו את העקרונות שהציג אובאמה אתמול. הפלשתינים גם הם קבלו נוסחא שמקובלת עליהם כללית - גבולות 67 הובטחו להם, ונושא הפליטים וירושלים נותרו מעורפלים. שני הצדדים, לו היו מעוניינים במו"מ, היו יכולים להענות לקריאה הזאת, אבל זו היתה קריאה רטורית. כעת הכל תלוי במידת הסיכון שאובאמה מוכן לקחת על עצמו. לדעתי הוא ייקח את הסיכון (אבל הערכתי כך גם לפני שנה והתבדיתי).
ישן 20-05-2011, 20:06
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

גבולות 67 כבסיס זה משהו שביבי לא קיבל, מהטעם הפשוט שאינו יכול לקבל...
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי Sam Weller שמתחילה ב "אובאמה לא חרג מהקו שהציגו כל ראשי ממשלות ישראל מאז 99"

אין לו דרך להעביר גירוש של מאה אלף ישראלים פלוס-מינוס, וכליאת מאות אלפים נוספים במובלעות,
וטוב שכך.

המערכת הפוליטית רחוקה מלהתנהג כאילו כהונתו השנייה מובטחת. אנחנו יותר מחצי שנה מתחילת
הפריימריס בפועל, ומיץ' דניאלס או טים פולנטי (שני מושלים רפובליקניים, שאין סביבם יותר מדי "תרסיס
דחייה") טרם הכריזו על הימנעות מריצה.
נכון להיום, כהונתו של אובמה היא בגדר של סבירות גבוהה, אבל מאוד לא מובטחת. אם נתניהו בסה"כ
יסרב להתחייב לו - לאובמה אין הרבה מה לעשות.

הוא מנסה לכוון הרבה יותר קדימה מקודמיו (בטח יותר מבוש, ולדעתי גם יותר מקלינטון), בכל מה שקשור
ללחץ עלינו. למרבה צערו, יכולתו ללחוץ מוגבלת. במיוחד בשנה הזו, ובמיוחד כאשר המציאות המזה"תית
היא הפוכה בדיוק למה שהוא הציג, וככל שיתקדם הזמן, יאלץ גם הוא להודות בכך (הממשלים שקמים
ברחבי המזה"ת, ע"ח הרודנים ידידי-ארה"ב, הם אנטי-דמוקרטיים, אנטי-נוצריים, ואנטי-אמריקניים).

הוא עויין אותנו, אין ספק - אם ביבי יידע לעמוד על שלו - יכולתו של אובמה להזיק לנו (מעבר לנזק העצום
שבסיכול מניעתה של פצצה איראנית) מוגבלת מאוד.
ישן 21-05-2011, 06:13
  ישראל היפה ישראל היפה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.10.04
אם ביבי יידע לעמוד על שלו - נעבור מדיון על גבולות 1967 לדיון על גבולות 1948
בתגובה להודעה מספר 39 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "גבולות 67 כבסיס זה משהו שביבי לא קיבל, מהטעם הפשוט שאינו יכול לקבל..."

אני מאד מקווה שביבי הציג בפני אובמה, את גבולות הקבע על פי תפיסתו. כל עוד שלא תוגש תוכנית משלנו - יכפו עלינו תוכניות שרקחו אחרים.
אינני מבין "מה הרעש" סביב התייחסות לגבולות 1967 - אלו הם הגבולות היחידים המוכרים על ידי כולם ומהווים נקודת התייחסות. לאף אחד מידידנו (אם עדין נותרו לנו כאלו) אין כל כוונה לקבוע את גבולות הקבע של מדינת ישראל בדיוק על פי גבולות 1967.
ממשלות ישראל התוו את כוונתם בגדול, באמצעות בניית גדר ההפרדה, שמרביתה תואמת ומותאמת לגבולות 1967 , עם המצב העכשווי בשטח. נותרו מספר אתרים שבמחלוקת + מחלוקת חריפה בנושא ירושלים, במיוחד האגן הקדוש. כל אחד מהצדדים איננו מוכן לותר על השליטה בו..
הנאום של אובמה יחד עם הצהרותיו ונאומיו האחרונים של בנימין נתניהו - יכולים לשמש בסיס טוב לקידום המו"מ. כמובן שתלוי בהסכמת הפלסטינאים ולהורדתם מן העץ..
ישן 21-05-2011, 08:12
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

דן, די ע הפנטזיות.א ני יודע שאתה נורא שיכפו עלינו נסיגות - אבל זה לא קרה ולא יקרה...
בתגובה להודעה מספר 44 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "אם ביבי יידע לעמוד על שלו - נעבור מדיון על גבולות 1967 לדיון על גבולות 1948"

למעט נסיגה ב1956, בתנאים אחרים לגמרי - מעולם לא נכפתה על ישראל משטחים. כל הנסיגות שביצעה
ישראל מאז נבעו משיקולים טיפשיים יותר או פחות של מנהיגיה. כאשר בחרו שלא לסגת - השמאל אמנם זעם
עד מאוד, וכמה שונאים בעולם מחו בחריפות - אבל השמיים לא נפלו.

אלה שרוצים שניסוג יודעים שרוב הציבור נגדם, ולכן מנסים לאיים ש"אם לא ניסוג מיוזמתנו, אז יכפו עלינו
לסגת". זה בערך כמו בן אדם שאומר "אני אציל עצמי מאלה שרוצים להרוג אותי בכך שאתאבד בעצמי"...

אני מסכים שיש יופי של בסיס למו"מ. אפשר לדבר בהנאה. אסור, כמובן, לחתום על כלום, שכן הצד השני
לא יכבד שום חתימה - ובוודאי שאסור לסגת. אבל בהחלט מותר לנהל מו"מ. מה רע? זה נותן תעסוקה
לפטפטנים...
ישן 21-05-2011, 11:23
צלמית המשתמש של רועי AZ

למה אתה ממשיך ומתעקש על תכנית שתציב את קו הגבול רבע שעה מביתי
בתגובה להודעה מספר 47 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "אלו הן תקותי ולא אחרות"

ורבע שעה מן הים? למה אתה חושב שנוכל להגן מן האזורים החדשים על ראשך שלא יפלו עליו רקטות...?!

מדוע אתה ממשיך ומתעלם מן העובדה שקיבלנו את חמאס אחרי שנסוגנו מעזה אמנם ללא הסכם,

אבל עדיין מילאנו את חלקנו בקונספט של נסיגה תמורת פיסות נייר ו"שלום".. (כתבת בתגובה לי בפעם קודמת, שאתה חושב ש"הסכם היה מרגיע את הטרור" - ואז עניתי לך ש"הסכם היה מרגיע את הטרור כמו שהסכמי אוסלו הרגיעו את הטרור"? ולאחר מכן לא ענית לי ואני עדיין מחכה לתשובה......)

ומה תעשה אם תקבל את ממשלת חמאס בגדה עם כל ההשלכות - אחרי שתיסוג? אתה יודע, להיראות נאור ולבקש שלום ולחתור לשלום ולחלום שלום זה דבר אחד.. ולהתעורר למציאות זה דבר אחר..

אני מבקש התייחסות רצינית שלך לתגובה זו, ואנא בכובד ראש - כי אני יודע שאמנם זה די מטרפד את חלומך ומקשה ומבלבל.. אבל אני סומך עלייך.

(ונא השתדל להמנע מקלישאות "מעמדות כוח" ו"אמונה בכוחות ביטחון חזקים")

ישן 21-05-2011, 13:57

אני ציפיתי לתוכנית שתוגש ע"י ראש הממשלה - האם תוכניתו היא המסכנת את מדינת ישראל
בתגובה להודעה מספר 48 שנכתבה על ידי רועי AZ שמתחילה ב "למה אתה ממשיך ומתעקש על תכנית שתציב את קו הגבול רבע שעה מביתי"

ורבע שעה מן הים? מדינה יהודית ודמוקרטית לעומת חצי שעה מאותו ים - מדינה בעל רב מוסלמי בעתיד הלא רחוק.

אנחנו מוקפים מכל עברינו בטילים ורקטות - אפילו אם נשלוט על כל שטחי ארץ ישראל המערבית.

מדוע אתה חושב שאני מתעלם מן העובדה שקיבלנו את חמאס - אינני מתעלם כלל ועיקר. אתה לבד מציין את היציאה מעזה ללא הסכם - כל התייחסויותי הם למצב של הסכם.

אתה מדבר על שלום - עם הפלסטינאים לא הגענו לשלום. הסכם אוסלו, שהיום הימניים ביותר בליכוד מסתמכים עליהם, נקטעו בסמוך ללידתם - טרם החלו לשאת את הפרי.

אכן הסכם עשוי להרגיע את הטרור. אפילו לפני ההסכם אבו מאזן הגיע למסקנה, שבטרור הוא לא יוכל לנו. אכן הטרור נרגע מאותו השטח בו הוא שולט. כוחות הבטחון לא היו מצליחים כל כך במניעה, ללא סיוע של הרשות הפלסטינאית.

מענין שאת מה שאתה מבטל בהינף יד - חתירה לשלום, חתירה להסכם עם הפלסטינאים וקיומן של שתי מדינות לשני העמים בשטח הגדה המערבית של הירדן, היא סיסמא השגורה בפיו של ראש ממשלתנו, שאי אפשר להאשים אותו בשמאלנות. האפילו ההצגה מול אובמה, במטרה להבטיח את כסאו (אני מניח שבתוך החדר הסגור - היתה קריצת עין הדדית), אינה משכנעת ויגיע במוקדם (רצוי) או במאוחר (מצוי) רגע האמת של "חלוקת הארץ" כולל ירושלים.

מה תעשה אם תקבל את ממשלת חמאס בגדה עם כל ההשלכות - אחרי שתיסוג?
בדיק מה שנעשה אם במצרים ובירדן יתחלפו המשטרים - למשטרים עויינים. אני יוצא מתוך הנחה, שכאשר תהיה להם מדינה ויחתם הסכם - לא בקלות ראש מבטלים הסכמים, למרות שהיו דברים מעולם. אנחנו חזקים בכל התחומים ויכולים לקחת סיכונים מחושבים בעבור עתיד טוב יותר והמשך קיומנו בחבל ארץ זה המוקף ערבים (צמודים) ומוסלמים.

חלומי הוא לשמר את מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית זוהי אינה קלישאה - זוהי האמת לאמיתה. כמו גם אחד התנאים להבטיח זאת הן "מעמדות כוח" ו"אמונה בכוחות ביטחון חזקים" - בלעדיהם לא נשרוד כאן.
ישן 21-05-2011, 14:46
צלמית המשתמש של רועי AZ

בתגובה להודעה מספר 49 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "אני ציפיתי לתוכנית שתוגש ע"י ראש הממשלה - האם תוכניתו היא המסכנת את מדינת ישראל"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ישראל היפה
ורבע שעה מן הים? מדינה יהודית ודמוקרטית לעומת חצי שעה מאותו ים - מדינה בעל רב מוסלמי בעתיד הלא רחוק.

חמישים שנה זה עוד הרבה זמן.. נעשו כבר הרבה מחקרים הסותרים את המחקרים החוזים עתיד שחור בדבר רוב כזה או אחר של הערבים.. אני מדבר על איומים קיומיים כבר בחמש השנים הקרובות והם מתקיימים הלכה למעשה כבר עכשיו

אנחנו מוקפים מכל עברינו בטילים ורקטות - אפילו אם נשלוט על כל שטחי ארץ ישראל המערבית.

בינתיים הטילים נורים אך ורק מאזור עזה שאינו בשליטתנו. יצאנו מדרום לבנון בצורה מלאה, ומוסכמת ע"י האו"ם. בפועל יושב שם ארגון טרור רצחני - זרוע איראנית - שכבר ירה עלינו טילים בסיבוב הראשון למרות שמילאנו את חלקנו בנסיגה..

מדוע אתה חושב שאני מתעלם מן העובדה שקיבלנו את חמאס - אינני מתעלם כלל ועיקר. אתה לבד מציין את היציאה מעזה ללא הסכם - כל התייחסויותי הם למצב של הסכם.

אתה לא מתעלם אך גם לא מייחס את החשיבות ההכרחית בדבר היותם איום ואת האפשרות הממשית שישתלטו גם על הגדה.. תושבי הדרום אמנם אנשי פריפריה סבלו תקופה ארוכה - ורק הודות לנחישות ישראלית ואך גם אינטרס חמאסי להשתקם צבאית כרגע מונעים את המשך הסבל

אתה מדבר על שלום - עם הפלסטינאים לא הגענו לשלום. הסכם אוסלו, שהיום הימניים ביותר בליכוד מסתמכים עליהם, נקטעו בסמוך ללידתם - טרם החלו לשאת את הפרי.

אני מדבר על הסכם חתום הן ע"י מדינת ישראל והן ע"י הפלסטינים שכובד במלואו על ידינו והופר ע"י ערפאת וארגוני הטרור תדיר, בפיגועים רצחניים ושמנעו משמעון פרס לעלות לשלטון בשנת 96 ולהמשיך את אותו תהליך מפורסם - כמובן שמניעת שלטון מפרס הייתה אסטרטגיה פלסטינית - הם קיבלו ר"מ סרבן חלוקת הארץ ומסירת שטחים בדמות נתניהו ואכן קיבלו עילה להמשיך בטרור...

אכן הסכם עשוי להרגיע את הטרור. אפילו לפני ההסכם אבו מאזן הגיע למסקנה, שבטרור הוא לא יוכל לנו. אכן הטרור נרגע מאותו השטח בו הוא שולט. כוחות הבטחון לא היו מצליחים כל כך במניעה, ללא סיוע של הרשות הפלסטינאית.

כוחות הבטחון לא היו מצליחים במניעת טרור.. אתה צודק לחלוטין - את חומת מגן יזמנו והוצאנו אל הפועל בסיוע הפלסטינאים - אם לא הם, לא היינו מצליחים להכנס בית בית ולעקור את תשתיות הטרור מלב ערי הטרור..

מענין שאת מה שאתה מבטל בהינף יד - חתירה לשלום, חתירה להסכם עם הפלסטינאים וקיומן של שתי מדינות לשני העמים בשטח הגדה המערבית של הירדן, היא סיסמא השגורה בפיו של ראש ממשלתנו, שאי אפשר להאשים אותו בשמאלנות. האפילו ההצגה מול אובמה, במטרה להבטיח את כסאו (אני מניח שבתוך החדר הסגור - היתה קריצת עין הדדית), אינה משכנעת ויגיע במוקדם (רצוי) או במאוחר (מצוי) רגע האמת של "חלוקת הארץ" כולל ירושלים.

אני מבטל כלאחר יד כל ניסיון עקר להגיע להסדר עם טרוריסטים צמאי דם שבעברם ובהוה ובעתיד שלהם דם ישראלי על ידיהם

מה תעשה אם תקבל את ממשלת חמאס בגדה עם כל ההשלכות - אחרי שתיסוג?
בדיק מה שנעשה אם במצרים ובירדן יתחלפו המשטרים - למשטרים עויינים. אני יוצא מתוך הנחה, שכאשר תהיה להם מדינה ויחתם הסכם - לא בקלות ראש מבטלים הסכמים, למרות שהיו דברים מעולם. אנחנו חזקים בכל התחומים ויכולים לקחת סיכונים מחושבים בעבור עתיד טוב יותר והמשך קיומנו בחבל ארץ זה המוקף ערבים (צמודים) ומוסלמים.

זו בדיוק הבעיה.. זה כבר יהיה מאוחר מדי להפוך הקערה על פיה ויעלה לנו בנהרות דם שלא ידענו כמותם - אולי יותר מכל המלחמות והפיגועים יחד. אכן לא בקלות ראש מבטלים הסכמים, אך בקלות ראש יתרה יורים עלינו טילים ומסרבים להכיר בנו.

חלומי הוא לשמר את מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית זוהי אינה קלישאה - זוהי האמת לאמיתה. כמו גם אחד התנאים להבטיח זאת הן "מעמדות כוח" ו"אמונה בכוחות ביטחון חזקים" - בלעדיהם לא נשרוד כאן.

בלעדי עומק אסטרטגי לא נשרוד כאן.. ראה דן, מסירת שטחי א"י בתמורה לדפי נייר שהאויב לא מכבד - לא יניבו את השלום המיוחל.. והטאטוא וההתעלמות המכוונת שלך מכל מה שקורה עד עכשיו מצד הפלסטינים על אף נכוכות חוזרת ונשנת שלנו להדברות וביצוע נסיגות - וביצענו נסיגות וכן התעלמות מכוונת מן הטרור המכה בנו מזה כשמונה עשרה שנה והתעלמות שלך מנתח נכבד מאזרחי ישראל ומשפע ההרוגים שספרנו מאז הסכמי אוסלו שבהם רק כיבדנו ומילאנו את חלקנו - לא הם שיביאו את השלום המיוחל - אלא את אובדננו.

נערך לאחרונה ע"י רועי AZ בתאריך 21-05-2011 בשעה 14:56.
ישן 22-05-2011, 05:25

הלוז של הדיון - כפי שנכתה על ידיך
בתגובה להודעה מספר 50 שנכתבה על ידי רועי AZ שמתחילה ב "[QUOTE=ישראל..."

"אני מדבר על הסכם חתום הן ע"י מדינת ישראל והן ע"י הפלסטינים שכובד במלואו על ידינו והופר ע"י ערפאת וארגוני הטרור תדיר, בפיגועים רצחניים ושמנעו משמעון פרס לעלות לשלטון בשנת 96 ולהמשיך את אותו תהליך מפורסם - כמובן שמניעת שלטון מפרס הייתה אסטרטגיה פלסטינית - הם קיבלו ר"מ סרבן חלוקת הארץ ומסירת שטחים בדמות נתניהו ואכן קיבלו עילה להמשיך בטרור..."

לא אכנס לדיון מה כובד במלואו ומה הופר - בכל מקרה אין ולא היתה כל הצדקה לתנופת נטרור והפיגועים, שעשו מתנגדי ההסגם הפלסטינאים בעקבותיו.

סכום זה מוכיח עד כמה אנחנו פועלים על פי תשריטי הטרוריסטים. הם קבלו את מה שרצו - הפסקת תהליכים האמורים להוביל להסדר. נוסיף לזאת את ההסתה הבוטה והרצח הנתעב שבה מתוכנו ונקבל את המצב אליו הגענו היום, כאשר, אותו בנימין נתניהו עומד בראש ממשלתנו היום.
ישן 22-05-2011, 10:33
צלמית המשתמש של רועי AZ

בטח שלא תכנס לדיון.. אם באמת נכנס לזה ונסתכל מה קרה לכל אורך 18 השנים האחרונות
בתגובה להודעה מספר 51 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "הלוז של הדיון - כפי שנכתה על ידיך"

ציטוט:

לא אכנס לדיון מה כובד במלואו ומה הופר - בכל מקרה אין ולא היתה כל הצדקה לתנופת נטרור והפיגועים, שעשו מתנגדי ההסגם הפלסטינאים בעקבותיו.

רק מצידם, תצטרך להפרד מכל מחשבותייך הורודות בדבר "שלום אמת"... ולא ידעתי שאתה מכליל את עראפת כ"מתנגד הסכם", שהיה כידוע קבלן ראשי וחתום אישית על הוצאה אל הפועל של פיגועים כנגדנו - (מה שנתגלה במסמכים בזמן חומת מגן, ומה שגרם לבוש, בין שאר ההוכחות, לזנוח את ניסיונות ה"פיוס")...ונחשב לאורך כתקופה ארוכה (משנת 93' עת חתמו על הסכמי אוסלו ולחיצת היד המפורסמת) כ"פרטנר"

כי בזמן שהיינו אנו עסוקים בנסיגות ובמילוי חלקנו בתהליך (עדיין לא שלום זה ברור אבל היה תהליך - פנינו היו לכיוון הפסקת מעגל הדמים והקמת מדינה פלסטינית) - משמע התקפלות ונסיגות פירשו את זה הם כחולשה והפליאו בנו טרור...

סכום זה מוכיח עד כמה אנחנו פועלים על פי תשריטי הטרוריסטים. הם קבלו את מה שרצו - הפסקת תהליכים האמורים להוביל להסדר. נוסיף לזאת את ההסתה הבוטה והרצח הנתעב שבה מתוכנו ונקבל את המצב אליו הגענו היום, כאשר, אותו בנימין נתניהו עומד בראש ממשלתנו היום.

אתה רואה דן? זה בדיוק מה שאני ומרבית אזרחי ישראל רוצים להמנע ממנו - לפעול עפ"י "תשריטי" הטרוריסטים השרוטים..

וטרוריסטים נוכחנו לדעת במרוצת שנות האינתיפאדה (הראשונה ובעיקר השניה) הם - עראפת, אבו מאזן ואבו עלא, אבו ירד ואבו נתקע במעלית, עבד רבו, ג'ורג' חבש, פת"ח, חמאס, חזית עממית - ולמעשה רוב הפלסטינים (אסור להכליל.. נצא מתוך נק' הנחה שיש כמה שפויים) - כל אלה שהיו הינם ויהיו לעולמי עד טרוריסטים.. ואין להם לא כוונה ולא חצי כוונה לכבד הסכם שלום.

כולם רוצים אותך בים...

כולם תמכו תומכים ויתמכו בטרור...וכולם יצרני טרור.

נערך לאחרונה ע"י רועי AZ בתאריך 22-05-2011 בשעה 10:41.
ישן 22-05-2011, 12:08
צלמית המשתמש של רועי AZ

ב"יישורת הנוכחית"? אז אתה מקיים הפרדה בין מה שהיה עד כה, ל"תקופה נוכחית"
בתגובה להודעה מספר 54 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "רוצה רוצה אבל לא יוצא"

ציטוט:
לאורך הדרך ב"ישורת" הנוכחית - אנחנו איננו יוזמים, אלא רק מגיבים ובעיקר דוחים.

כאילו שדברים השתנו ועכשיו הם אוהבים אותך ומקבלים את קיומך כאן?

והאם הצעתו של אולמרט (שהיה ר"מ עד לפני שנתיים) להתקפלות מאסיבית - איננה נחשבת בעינייך ליוזמה שלנו??

אני יודע שלא, כי הצורך להאשים אותנו ולתלות בנו את הכישלון - חזק אצלך מן הצורך בשלום עצמו..

אבל אני שב ושואל אותך - על אף כל מה שעברנו וכל מה שציינתי לעיל - אתה עדיין תומך ב"שלום" במתכונתו הנוכחית של החזרת שטחים תמורת פיסות נייר - למרות שהצד השני מספיק טיפש להוכיח את אי רצונו בשלום ואת רצונו בלהעיף אותך מכאן??

ישן 22-05-2011, 13:29

כאילו שדברים השתנו ועכשיו הם אוהבים אותך ומקבלים את קיומך
בתגובה להודעה מספר 55 שנכתבה על ידי רועי AZ שמתחילה ב "ב"יישורת הנוכחית"? אז אתה מקיים הפרדה בין מה שהיה עד כה, ל"תקופה נוכחית""

הם לא השתנו - אנחנו השתנינו. היינו יוזמים : ברק, שרון ואולמרט - הפכנו לדוחים ומדיבים.

לא הייתי ב"סוד הדברים" בפגישתו האחרונה של בנימין נתניהו עם ברק אובמה. אבל אני בטוח, שאם הייתה מוגשת הצעה משלנו - לדיון היה אופי אחר. מה בסך הכל "הקפיץ" את ביבי - האם ההתייחסות לגבולות 1967 ? הרי לא נאמר שם שעלינו לחזור לגבולות אלו. אני מבין שלדעתך ההתייחסות צריכה להתחיל מגדת הירדן וכל התפשרות תהיה על שטחים שמזרחה לה. זה לא רציני ויביא עלינו רק כליה.

"והאם הצעתו של אולמרט (שהיה ר"מ עד לפני שנתיים) להתקפלות מאסיבית - איננה נחשבת בעינייך ליוזמה שלנו??" כאן אתה מאשש את דברי בהקשר לממשל הנוכחי.

"אני יודע שלא, כי הצורך להאשים אותנו ולתלות בנו את הכישלון" היכן ציינתי כשלון למרות שחוסר יוזמה היא כשלון בפני עצמו.

"אתה עדיין תומך ב"שלום" במתכונתו הנוכחית של החזרת שטחים תמורת פיסות נייר"
אם תקרא בעיון את מה שאני כותב - תבחין בעצמך שהשלום שאני מייחל לו (אינני יודע על מי אתה מדבר בהתייחסך לשלום במתכונת הנוכחית. אם כוונתך לשלום עם מצרים ועם ירדן - התשובה שלי כן) אינני פיסת נייר. זה שלום המבוסס על בטחון, על פרוז המדינה הפלסטינאית ועל שלבי בקרת בצוע ארוכות טווח.
ישן 22-05-2011, 14:40
צלמית המשתמש של רועי AZ

הם לא השתנו ועל זה אנחנו צריכים לתת להם פרס בדמות השתנות שלנו?
בתגובה להודעה מספר 56 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "כאילו שדברים השתנו ועכשיו הם אוהבים אותך ומקבלים את קיומך"

ציטוט:
הם לא השתנו - אנחנו השתנינו. היינו יוזמים : ברק, שרון ואולמרט - הפכנו לדוחים ומדיבים.

לא הייתי ב"סוד הדברים" בפגישתו האחרונה של בנימין נתניהו עם ברק אובמה. אבל אני בטוח, שאם הייתה מוגשת הצעה משלנו - לדיון היה אופי אחר. מה בסך הכל "הקפיץ" את ביבי - האם ההתייחסות לגבולות 1967 ? הרי לא נאמר שם שעלינו לחזור לגבולות אלו. אני מבין שלדעתך ההתייחסות צריכה להתחיל מגדת הירדן וכל התפשרות תהיה על שטחים שמזרחה לה. זה לא רציני ויביא עלינו רק כליה.

אין לי שום בעיה שאי נסיגה שלנו תביא עלינו כליה (אם היא תביא), לפחות זה ייקח כמה עשרות שנים ולא חמש שנים כמו שיקרה אם ניסוג.. וכפי שכבר קרה כל אימת שנסוגונו..

דן, אני חוזר על סדר האירועים במיוחד בשבילך -

ב 1988 פרצה האינתיפדה הראשונה, לאחר מכן היו דיבורים על הכרה באש"ף (דיבורים "רשמיים" יותר מאורי אבנרי ושות') וב 1993 על מדשאת הבית הלבן בחסות הנשיא הגרוע ביל קלינטון- רבין לוחץ את היד של המטונף ערפאת וחותם איתו על הסכמי אוסלו - תחילתו של תהליך שלום. מזמן זה ועד שנת 1996 פקד את מדינת ישראל גל טרור רצחני שהובילו הפלסטינאים. משעלה נתניהו לשלטון הוא ניהל מלחמת חורמה אך בה בעת ביצע התקפלויות משל עצמו. בשנת 1999 עלה לשלטון הגרוע בראשי הממשלה עד אז ומאז.. בשנת 2000 פרצה האינתיפדה השניה בצונאמי טרור שלא היה כדוגמתו.. בקמפ דייויד - הציע מר ברק לערפאת למעלה מתשעים אחוז משטחי הגדה ונענה בשלילה... הטרור הגיע למימדים מפלצתיים ובחודש מרץ 2002 ספרנו 130 הרוגים בחודש אחד - עד שבא הבולדוזר עד לאותו הרגע באוגוסט 2005 אריק שרון.. וכמו אריק האגדי - ריסק את האוייב ואת תשתיות הטרור.. בשנת 2005 הוביל הלה מטעמים שניחוח רע עולה מהם - את ההתקפלות הגדולה ביותר בסבב ההתקפלויות מאז ומעולם - שעלתה לנו בממשלת חמאס שלא מכירה בנו ובגל התחמשות של ארגון טרור שכמותו אנו יודעים רק מצפון לנו

"והאם הצעתו של אולמרט (שהיה ר"מ עד לפני שנתיים) להתקפלות מאסיבית - איננה נחשבת בעינייך ליוזמה שלנו??" כאן אתה מאשש את דברי בהקשר לממשל הנוכחי.

"אני יודע שלא, כי הצורך להאשים אותנו ולתלות בנו את הכישלון" היכן ציינתי כשלון למרות שחוסר יוזמה היא כשלון בפני עצמו.

"אתה עדיין תומך ב"שלום" במתכונתו הנוכחית של החזרת שטחים תמורת פיסות נייר"
אם תקרא בעיון את מה שאני כותב - תבחין בעצמך שהשלום שאני מייחל לו (אינני יודע על מי אתה מדבר בהתייחסך לשלום במתכונת הנוכחית. אם כוונתך לשלום עם מצרים ועם ירדן - התשובה שלי כן) אינני פיסת נייר. זה שלום המבוסס על בטחון, על פרוז המדינה הפלסטינאית ועל שלבי בקרת בצוע ארוכות טווח.

שמונה עשרה שנים של טרור מצידם דן, ושמונה עשרה שנים של התקפלות מתמדת מצידנו שהובילה לכל הטרור וחיזקה אותו.. ואתה עדיין תומך בנסיגות. ואתה עדיין בא בטענות לממשל הנוכחי שלא התקפל מספיק ושאיננו מוכן להפקיר את חיינו בידי אוייבנו...

חתמנו על הסכם שלום עם ירדן ולא נדרשנו לויתורים מרחיקי לכת... חתמנו על הסכם עם מצריים וויתרנו על עומק אסטרטגי.. בינתיים נוכחנו לדעת מקץ 30 שנה של שלום חם, שאצלהם התחלף השלטון והמחליפים המיועדים בלי יוצא מן הכלל מדברים על לבטל ההסכם שלא לדבר על לצאת נגדנו למלחמה..

יחי השלום!!!

נערך לאחרונה ע"י רועי AZ בתאריך 22-05-2011 בשעה 15:08.
ישן 23-05-2011, 10:03
צלמית המשתמש של רועי AZ

מגעיל דמי אחייך זועקים אלייך מן האדמה דן!
בתגובה להודעה מספר 58 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "תמשיך לראות צל הרים כהרים - עד שהתבוננותך תתגשם"

דמם של אלפי קורבנות האסון הנורא שפוקד אותנו כבר 18 שנה..

ואתה מתעלם דן.

במחי משפט מחית את כבודם ואת זכרם..

אבל בינינו מי הם אותם אלפי הקורבנות.. מי הם אותם בני משפחת פוגל, שיטרידו את מנוחתך ושיעירו אותך מחלומותייך הורודים ושיפסיקו את הסגידה האדוקה לפיסות נייר..

ישן 23-05-2011, 12:13
צלמית המשתמש של רועי AZ

מגעיל אמר זה שדם יהודי הפקר בעיניו...
בתגובה להודעה מספר 60 שנכתבה על ידי ישראל היפה שמתחילה ב "דמי אחייך זועקים אלייך מן האדמה למעלה ממאה שנים"

ציטוט:
במקום זאת אנו הולכים ושוקעים במדמנה

אל תטרח אפילו לענות מבחינתי הדיון הסתיים - חשפת את פרצופך האמיתי.. הוא אינו שונה בהרבה מזה של עוכרי ישראל שמסביבנו.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 14:22

הדף נוצר ב 0.12 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר