13-02-2012, 02:30
|
 |
|
|
חבר מתאריך: 14.12.09
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי עידו גנוט
אותי עניין בהקשר הזה האם לרשויות ההגירה של מדינות שונות יש יכולת כלשהי "לדעת" מי הוא האדם המופיע בדרכון המוצג לפניהם בשדה התעופה או מעבר הגבול - מכל התשובות שאני מקבל פה התשובה היא בסופו של דבר לא
|
זה לא לגמרי מדויק. שים לב לתשובתו של lior432, שממה שהבנתי יש לו נגיעה בתחום:
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי lior432
כן, היכולות האלו קיימות, חלקן בזמן אמת.
|
השאלות הן איפה ומתי ובאיזו מדינה מדובר, וכו', ולא שאלה פשוטה של כן או לא.
הייתי מנחש שדווקא אזרבייג'ן לא עומדת בחזית הטכנולוגיה בתחום, אבל זה ניחוש לחלוטין לא מבוסס. אולי דווקא ביקורת הגבולות שם היא מהרציניות שיש.
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי עידו גנוט
ולפיכך אם ישראל או כל מדינה אחרת רוצה היא יכולה להמציא אנשים ככל העולה על רוחה והסיכוי שיתפסו סתם כך במעבר הגבול הוא אפסי.
|
כאמור (בהתבסס על תשובתו של ליאור), זה לא תמיד המצב.
מעבר לכך, התרחיש שלך כולל רק כניסה למדינה. אבל מה אם בתוך המדינה, לוחם המוסד צריך לעשות פעולות כאלה ואחרות, במסגרתן הוא מזדהה מול גורמים שעורכים בדיקות יותר רציניות, ואמצעי הזיהוי הלגיטימי היחיד שיש לו הוא הדרכון שאיתו הוא נכנס? בגלל זה הוא צריך דרכון לגיטימי - לא כי הוא מפחד מביקורת הגבולות, אלא בגלל מישהו אחר לגמרי.
הוא יכול היה כמובן להיכנס למדינה באמצעות דרכון מזויף, ולהזדהות מול אותו צד שלישי בצורה אחרת אבל אולי זה היה מעלה שאלות אחרות, שעדיף לא להיכנס אליהן, ופשוט להחזיק רק בזהות בדויה אחת...
|