לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 12-02-2012, 20:33
  עידו גנוט עידו גנוט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Max206 שמתחילה ב "הטיימס הבריטי: המוסד ממשיך להשתמש בדרכונים זרים"

אני חייב להבין משהו בנוגע לכל נושא הדרכונים אחת ולתמיד.
נטען שישראל צריכה לכאורה דרכונים של בעלי אזרחות כפולה או לנקוט באמצעים מאד מורכבים ביחס לכאלו האפשריים עבור שירותי ביון של מדינות אחרות בכדי להפעיל סוכנים בארצות יעד שונות.

ואני שואל שאלה פשוטה - האם כאשר אני נכנס למדינה זרה הם יודעים מי אני? אציג זאת אחרת - אני מגיע למדינה כמו גרמניה - ומציג את הדרכון שלי - איך הם בודקים שאני מי שאני טוען שאני?
הרי אין בכלל ספק שהמוסד מסוגל לזייף 1:1 דרכון בריטי או אמריקני או כל דרכון אחר (אני רוצה לקוות לפחות כי אני מאמין שלמוסד יכולות "קצת" יותר מתקדמות מאשר זיוף דרכון).

כאשר אני אומר לזייף אני מתכוון ליכולת ליצור אדם פקטיבי ששמו XY ולייצר עבורו דרכון מלאכותי של המדינה (למשל ניתן לו אזרחות אמריקנית או בריטית או שוויצרית). עכשיו נשאלת השאלה - כאשר אני מגיע עם הדרכון של אותה מדינה והזהות הפקטיבית של XY האם בגרמניה יש להם דרך לדעת שקיים או לא קיים בן אדם כזה בשוויץ? האם יש להם גישה בלתי אמצעית ממוחשבת למרשם האוכלוסין או הדרכונים של ממשלת שוויץ? אם כן אני די אופתע האמת שמדינות מוכנות להעמיד פרטים כאלו לרשות מדינות אחרות (תזכרו שזה אומר שארה"ב לדוגמא מעמידה סוג של מרשם אוכלוסין שלה לרשות מדינות עויינות לה כמו אירן - לא עניין של מה בכך לדעתי לפחות).

בקיצור איך זה עובד?
www.MegaPixel.co.il
http://lensvid.com/ - אתר סרטוני הוידאו לצלמים

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 13-02-2012, 02:30
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.09
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי עידו גנוט שמתחילה ב "אין שום ספק שלעיתים באמת צריך..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי עידו גנוט
אותי עניין בהקשר הזה האם לרשויות ההגירה של מדינות שונות יש יכולת כלשהי "לדעת" מי הוא האדם המופיע בדרכון המוצג לפניהם בשדה התעופה או מעבר הגבול - מכל התשובות שאני מקבל פה התשובה היא בסופו של דבר לא
זה לא לגמרי מדויק. שים לב לתשובתו של lior432, שממה שהבנתי יש לו נגיעה בתחום:
ציטוט:
במקור נכתב על ידי lior432
כן, היכולות האלו קיימות, חלקן בזמן אמת.
השאלות הן איפה ומתי ובאיזו מדינה מדובר, וכו', ולא שאלה פשוטה של כן או לא.

הייתי מנחש שדווקא אזרבייג'ן לא עומדת בחזית הטכנולוגיה בתחום, אבל זה ניחוש לחלוטין לא מבוסס. אולי דווקא ביקורת הגבולות שם היא מהרציניות שיש.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי עידו גנוט
ולפיכך אם ישראל או כל מדינה אחרת רוצה היא יכולה להמציא אנשים ככל העולה על רוחה והסיכוי שיתפסו סתם כך במעבר הגבול הוא אפסי.
כאמור (בהתבסס על תשובתו של ליאור), זה לא תמיד המצב.
מעבר לכך, התרחיש שלך כולל רק כניסה למדינה. אבל מה אם בתוך המדינה, לוחם המוסד צריך לעשות פעולות כאלה ואחרות, במסגרתן הוא מזדהה מול גורמים שעורכים בדיקות יותר רציניות, ואמצעי הזיהוי הלגיטימי היחיד שיש לו הוא הדרכון שאיתו הוא נכנס? בגלל זה הוא צריך דרכון לגיטימי - לא כי הוא מפחד מביקורת הגבולות, אלא בגלל מישהו אחר לגמרי.
הוא יכול היה כמובן להיכנס למדינה באמצעות דרכון מזויף, ולהזדהות מול אותו צד שלישי בצורה אחרת אבל אולי זה היה מעלה שאלות אחרות, שעדיף לא להיכנס אליהן, ופשוט להחזיק רק בזהות בדויה אחת...

אמר פסטן: שניהם גרועים, אבל עדיף להיות טיפש מאשר שקרן.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 13-02-2012, 19:10
  עידו גנוט עידו גנוט אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.09.05
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב "[QUOTE=עידו גנוט]אותי עניין..."

כמה התייחסויות:
1. tagging של אדם כזה או אחר זה בהחלט עניין בעייתי אבל הוא ברוב המקרים דורש "הפללה" כזו או אחרת שלו קודם לכן. המצב עליו אני מדבר הוא כזה בו סוכן חדש - "נקי" עבורו נתפר דרכון פקטיבי של אדם שלא קיים - עם זה אני לא רואה בעיה מיוחדת.
2. הסכמתי איתך לגמרי שיש הרבה מקרים שבהם יש צורך ליצור סיפור כיסוי מקיף יותר לסוכן - ושם דרכון של אדם שלא קיים אולי באמת לא יספיק. זה מאד תלוי במשימה ובארץ היעד. האם למשל סוכן במדינה לא ידידותית לגמרי - נניח אחת מן המדינות המפרציות לדוגמא נעצר לביקורת כלשהי (ללא מידע ספציפי אודותיו) - האם יש לכוחות הביטחון המקומיים יכולת "להריץ" בדיקה בנוגע לקיומו או אי קיומו כאזרח במדינה אחרת (נניח שוויץ אם נמשיך עם הדוגמא הקודמת)? אני ממש לא בטוח.

אגב מי שזוכר את סיפור המעצר של הגורם בעקבות הפעולה בדובאי בפולין/גרמניה - לדעתי בסופו של דבר כל העניין הושתק וירד מן הכותרות - זה לרוב מה שיקרה אם סוכן ייתפס במדינה ידידותית והוא לא גרם נזק כלשהו (אם כי היו מקרים מעולם וסוכנים גם ישבו בכלא כמה שנים במדינות "ידידותיות" - זה סיכון שלוקחים).
www.MegaPixel.co.il
http://lensvid.com/ - אתר סרטוני הוידאו לצלמים

נערך לאחרונה ע"י עידו גנוט בתאריך 13-02-2012 בשעה 19:14.
ישן 13-02-2012, 20:32
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.09
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי עידו גנוט שמתחילה ב "כמה התייחסויות: 1. tagging של..."

אני מניח שדבר כזה דורש הסכמים ספציפיים בין המדינות, וחיבור בין המערכות שלהם כדי שזה יעבור בזמן-אמת. אני לא יודע אם יש הסכם וקישור כאלה בין אזרבייג'ן לשווייץ. אני לא בטוח שהם בכלל יענו אפילו אם תשאל אותם.

מצד שני, יש הרבה מדינות שמחלקות דרכונים ביומטריים מוגנים קריפטוגרפית.
החלק החשוב פה הוא לא זה שיש מידע ביומטרי (כי אם אני מזייף דרכון, אני אשים עליו את הנתונים שלי כמו שאני שם עליו תצלום שלי), אלא שהנתונים הממוחשבים שעליו חתומים דיגיטלית. במצב כזה, אתה לא צריך גישה למאגרים של המדינה שהנפיקה את הדרכון, אם אתה סומך על 4 דברים אחרים: שציוד הסריקה שלך פועל כמו שצריך, שההנפקה עובדת כמו שצריך והדרכון באמת מוגן, שהפרוטוקול שציוד הסריקה שלך והדרכון אמורים לעמוד בו באמת שווה משהו, ושהמדינה המנפיקה שומרת על הנתונים הסודיים שלה כסודיים באמת.

כל הדברים האלה מוטלים בספק, ונמתחה עליהם ביקורת (ראה אפילו בויקיפדיה), אבל באותה מידה אפשר להגיד שאפילו אם עורכים בדיקה אונליין מול המאגר של המדינה שהנפיקה דרכון (בלי קשר לכל הסיפור הזה), כל מה שצריך זה שהמוסד יזייף דרכון וגם שסוכן של המוסד במדינה שדרכון שלה מזייפים יכניס רשומה מזויפת למאגר. אם אתה לא סומך על המדינה המנפיקה שהדרכונים שלה בטוחים, למה לסמוך על זה שמאגר הדרכונים שלה מאובטח?

אמר פסטן: שניהם גרועים, אבל עדיף להיות טיפש מאשר שקרן.
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:25

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר