לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 14-02-2013, 23:27
צלמית המשתמש של sheep
  sheep sheep אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.01.06
נתניהו ביקש וקיבל הקצבה של 10,000 שקל בשנה מתקציב המדינה על גלידה למעונו

ל"כלכליסט" נודע כי במהלך השנה האחרונה נרכשו גלידות למעון רה"מ בהיקף של אלפי שקלים. ממשרד רה"מ: "מדובר בהסכם מסגרת בלבד לאירוח במעון הרשמי של ראש ממשלת ישראל ואין הדבר מחייב כי יעשה בסכום שימוש בפועל"; לאחרונה חשף ב"כלכליסט" כי משלמי המסים שילמו 2.46 מיליון שקל ב-2011 על התחזוקה השוטפת של המעון הרשמי של רה"מ עבור סעיפים כמו ניקיון, ביגוד ומזון

לשכת ראש הממשלה ביקשה וקיבלה אישור מיוחד לרכוש למעון ראש הממשלה גלידה בהיקף של 10,000 שקל בשנה מתקציב המדינה. ועדת המכרזים הממשלתית אף פטרה את רכישת הגלידה למעון ראש הממשלה מחובת המכרזים ואישרה לזוג נתניהו לרכוש את הגלידה מגלידרייה הסמוכה למעון הרשמי ברחוב בלפור בירושלים, כיוון שזו מצליחה לקלוע "לטעמו האישי" של נתניהו (כך לשון בקשת משרד ראש הממשלה).
...ב־2009 מימן הציבור את ניקיון המעון כ־553 אלף שקל וב-2010 לא פחות מ-710 אלף שקל.
http://www.calcalist.co.il/local/ar...3595612,00.html

אני לא מבין מאיזה כיוון הסכומים האלה נראים סבירים למישהו. למעט אבטחה.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 14-02-2013, 23:55
  Sam Weller Sam Weller אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.01.05
כמה זה לעומת ראשי ממשלה אחרים?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי sheep שמתחילה ב "נתניהו ביקש וקיבל הקצבה של 10,000 שקל בשנה מתקציב המדינה על גלידה למעונו"

תרשה לי לא להתרגש יותר מדי מפרסומים אודות אורח חייו של נתניהו בתקשורת הישראלית. אשמח לראות השוואה לראשי ממשלה אחרים כדי לגבש דעה.

עם זאת, אין סיבה שהמדינה תממן ביגוד לראש הממשלה ומשפחתו. זו אמנם צריכה להיות הוצאה מוכרת לצרכי מס, אבל על חשבונו. פרט לכך, אני סבור שמידה של צניעות, או לקיחת חלק בהוצאות על "פינוקים" זה דבר שאפשר "לדרוש" מראש ממשלה של מדינה ננסית ולא עשירה במיוחד. אין גם סיבה שהמדינה תתחזק לראש הממשלה בתים נוספים מלבד המעון הרשמי.

אבל בגדול לגבי ההוצאות, אני מתקשה לשפוט משום שמעון ראש הממשלה אינו רק דירת מגורים, אלא הוא משמש גם לארוח ומן הסתם יש בו גם אזורים לעבודה. אין לי מושג מה עלות אחזקת מבנה כזה שמובן שצריך לעמוד בסטנדרטים הגבוהים ביותר מבחינת תחזוקה, בטחון ונקיון, ולכן אין לי מושג עד כמה הסכומים האלה חריגים.
ישן 15-02-2013, 08:32
צלמית המשתמש של צ'אקי.
  צ'אקי. צ'אקי. אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.01.12
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי sheep שמתחילה ב "נתניהו ביקש וקיבל הקצבה של 10,000 שקל בשנה מתקציב המדינה על גלידה למעונו"

כידוע אני ועד הבית בבניין שלי. בניגוד לנתניהו, כשאני משתמש בכסף מהקופה המשותפת של הבניין שלי אני תמיד זוכר היטב שזה לא הכסף הפרטי שלי אלא של כל הדיירים בבניין ולכן מוטלת עלי החובה המוסרית לעשות כל מאמץ להתנהל בצורה חסכונית. אני מדגיש את המילה "מוסרית" כי החוק עצמו לא דורש ממני להתנהל בצורה חסכונית או אפילו סבירה (חוק המקרקעין המסדיר את פועלם את ועדי בתים). אם אני רוצה (כדי לעשות לעצמי חיים קלים או מתוך אטימות מרושעת) אני יכול לקנות נורות לחדר מדרגות בסופר ב35 ש"ח במקום ללכת במיוחד לסיטונאי ולקנות ממנו את אותם נורות ב15 ש"ח. אם אני רוצה אני יכול לקבל הצעת מחיר יקרה של אינסטלטור שהוא קרוב משפחה ולהתעלם מהצעות מחיר נמוכות של זרים.

כלומר בסופו של דבר השאלה האם תהיה התנהלות אחראית, חסכונית וסבירה תלויה אך ורק ברצון הטוב שלי. עצם זה שמישהו במשרד ראש הממשלה חשב שזה בגבולות הסביר לבקש תקציב של 10,000 ש"ח עבור גלידות (אפילו אם לא ישתמשו במלוא הסכום בפועל) מעיד על ריקבון מוסרי והשקפת עולם שמזלזלת במשלם המיסים הישראלי.

בכלל כל העניין הזה של תקציב משרד ראש הממשלה הוא יצור מוזר. בשנת 2012 המשרד קיבל הקצאה של 2,072,099,000 ש"ח על חשבון משלם המיסים הישראלי ונראה שהכסף הזה משמש בחלקו לקניית תמיכתם שם שותפים פוליטיים. בשביל לקנות את החרדים מעבירים משם כסף לחרדים ובשביל לקנות את סילבן שלום (שיהיה לו במה להתעסק במקום לחתור תחת שלטונו של ביבי) מממנים לו את המשרד המיותר לפיתוח הנגב והגליל שהמציאו אותו במקור כדי לסדר ג'וב לשמעון פרס ומאז משאירים את המשרד הזה בחיים בשביל לסדר אותו בתור ג'וב מיותר לאנשים מיותרים שראשי ממשלה רוצים לצ'פר או להשתיק אותם. באותה מידה אפשר להקים משרד לפיתוח בקעת הירדן ומשרד לפיתוח רמת הגולן ומשרד לפיתוח הבגט הכי ארוך בעולם - העיקר שיהיו ג'ובים לחלק לחבר'ה כדי שיתמכו בך.

תראו מה מסתתר מאחורי השם היפה "תקציב משרד ראש הממשלה לשנת 2012". מקסים.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

נערך לאחרונה ע"י צ'אקי. בתאריך 15-02-2013 בשעה 08:55.
ישן 15-02-2013, 11:00
  שימיadmin שימי אינו מחובר  
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"

חבר מתאריך: 25.10.01
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי צ'אקי. שמתחילה ב "אם אתר חדשות היה מפרסם..."

אותי מעניין מה התשובה לשאלה של looklook - מה הייתה ההוצאה בפועל על העניין.

הסכם מסגרת זה משהו שעושים אותו כדי להסדיר פוטנציאל למשהו. אתה לא רוצה בזמן אמת לטפל בעניין ובבירוקרטיה - אז עושים את הבירוקרטיה מראש.

זה דבר מקובל מאוד בעולם העסקים.

אגב, גם בכרטיס האשראי שלך יש מסגרת כלשהי - למשל - 20,000 ש"ח בחודש. האם זה אומר שאתה מוציא 20,000 ש"ח בחודש (ובסה"כ 240,000 ש"ח בשנה)? כנראה שלא...

אז כמה הוציאו בפועל, בממוצע, בשנה? בסוף עוד נגלה ש 100 שקל...

כמו כן מעניין אותי לדעת האם אכן "נתניהו" ביקש (לא הקטע שיהיה "לטעמו", יש בכך הגיון, אלא עצם בקשת התקציב לעניין זה), או שמא הייתה זו לשכת ראש הממשלה (שזה לא "נתניהו"), וממתי קיים ההסכם הזה (אולי בכלל מתקופתו של ראש ממשלה קודם... אבל בגלל שזה ביבי... יש לדווח על כך מיד)

ישן 15-02-2013, 11:44

בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי צ'אקי. שמתחילה ב "אז ההבדל בינינו הוא שאני שופט..."

אינני יודע מה המטרה המדוייקת של הסכם זה - כלומר עבור מי אמורה להרכש הגלידה הזו. אם זה דבר שיכול לשמש לאירועים רבי-מוזמנים, אזי סכום של 833 ש"ח לחודש הוא לא כזה מטורף. מן הסתם ציינו את העלות לשנה, כי המספר נראה מרשים יותר, ואם הקבוצה של נוני יכולה לרדת על ביבי, ודאי שלא תפספס את ההזדמנות לכך. מזל שלא ציינו את סכום הוצאות הגלידה עבור עשור, מאה, או מילניה...

יש הרבה הוצאות שלדעתי הן "חוצפניות", כפי שאתה אומר, אבל זה חלק מהמשחק הדמוקרטי והפוליטיקה. מישהו החליט לאשר לזה (חלק) מתקציב ראש הממשלה. הנבחרים שלנו אישרו את התקציב הזה. ביבי לא מעביר את חוק התקציב לבד.

גם לא מוצא חן בעיני שהמסים המיוחדים שגובים ממני כבעל רכב וכקונה אנרגיה עבורו (וגם מדי פעם מיסי הקנסות כי לא באתי טוב בעין של איזה שוטר או פקח), משמשים לדברים שאינם תחזוקת תשתיות הנהיגה בישראל [אלא רק אחוז מועט מהם] - מה שהיה מפחית את תאונות הדרכים, מצמצם את זיהום האוויר, ועוד). אבל מה לעשות, כך קבעה הדמוקרטיה.

מותר לשאול למי הצבעת בבחירות האחרונות?

ישן 15-02-2013, 12:13

בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי צ'אקי. שמתחילה ב "..."

אכן, אינני עוקב.

הייתה לי הרגשה שזו תהיה תשובתך.

אז הנה, מצאנו "איפה הכסף", הבזבוז בוטל. בבחירות הבאות כבר תוכל להצביע למפלגת שקר אחרת

ואבהיר את תגובתי:

אנחנו מדברים פה על שטויות. ישנם הליכים מסויימים שעולים למדינה מליארדים כל שנה, ואפשר לבטל אותם בהינף יד, אם רק יוחלט. רק שזה לא ממש מעניין את העיתונות, שתפקידה הוא לעשות כותרות, ולא ממש טובת האזרחים... שלא לדבר על כך שיש דברים שבהם העיתונות לא נוגעת מתוך עקרון (כי הם בצד ה"נכון" של המפה), שאחראים על לא מעט מהמליארדים האלה.

תחסוך את המיליארדים, ותחסוך באגרות החוב של המדינה, ותחסוך בעלויות גיוס הכסף הזה... ובסוף עוד יישאר לנו ספייר מעבר למה שחסכנו. אבל כנראה שזה לא יקרה, כי... אלייך, שרוקי!

ישן 15-02-2013, 16:59
  משתמש זכר Vladin Vladin אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.10.12
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי ybd123 שמתחילה ב "פוסל זה לא, אבל זה מאפשר..."

אתה מפספס את הנקודה. הנקודה היא שכלכליסט פירסמו כתבה בלי לבקש את תגובת ראש הממשלה לפני שהיא מתפרסמת. וצ'אקי התחיל לגבש את חוות דעתו על המוסר הירוד של ביבי עוד לפני שקרא את הכתבה בוואלה, שמימנה מבינים שביבי ביטל את "תקציב הגלידה" בתגובה לכתבה בכלכליסט. ועל זה אני מוחה. כמו שהוא רוצה שהמפלגה שלו תקבל צ'אנס בלי שיקטלו אותה לפני שהיא התחילה לעבוד, כך אני מצפה מימנו להיות הוגן ולא להתחיל לגבש דעה על המוסר הירוד של ביבי לפני שהוא הגיב.

בנוסף לזה, מתחתי ביקורת על כלכליסט שמתנהגים בצורה לא הוגנת כלפיו. כל עיתונאי צריך לתת למושא ההכפשות שלו צ'אנס להגיב לכתבה לפני שהוא מפרסם אותה. אבל היי, למה שצ'אקי ימתח ביקורת על האתיקה העיתונאית הביזיונית הזאת. ביבי הרבה פחות מוסרי!!!!!! הוא עסוק בלהשליך עליו בוץ בפורום. אין לו זמן למתוח ביקורת על התקשורת הגרועה שאותה הוא צורך יום-יום, ועל התקשורת הזאת הוא מבסס את כל הביקורת שלו על ביבי.

צ'אקי, זה לא אישי
ישן 15-02-2013, 12:21

בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "מעניין אם אפשר לקנות ג'ל לשער..."

אם אפשר לקנות על בשנה קלנדרית אחת 2 GPS-ים בעלות כוללת של 7,500 ש"ח, אז אני משער שהתשובה חיובית. (ובאותה שנה שזה התפרסם, בדקתי בזאפ, ה GPS היקר ביותר שיכולתי למצוא, עלה 3000 ש"ח כולל מע"מ במקום היקר ביותר... מעניין)

(אבל זה לא מטריד את צ'אקי, כנראה. תקציבי "הקשר עם הבוחר" הן אחת השערוריות שאליהן התכוונתי - שפשוט צריך לבטל. אולי שישאלו בכלל אם הבוחרים רוצים שישמרו איתם על קשר [וזה בכלל אם יוצאים מנקודת הנחה שיש משהו מההוצאות האלה שאכן משמש לקשר עם הבוחר...], ולא, לדוגמא, שישקיעו את הזמן ב...לעשות מה שהם הבטיחו לעשות, לפני שנבחרו!)

ישן 15-02-2013, 14:36

בתגובה להודעה מספר 33 שנכתבה על ידי sheep שמתחילה ב "[QUOTE=שימי]אז כמה הוציאו..."

תודה לך כבש, ידעתי שאתה תבוא ותעמיק בכתבה ותמצא עבורי את המספרים

אז אחרי שעשיתי ctrl+f על המחרוזת שהשקעת בלהעתיק כל כך יפה, והגעתי לחלק המתאים בכתבה, עיני צדו את המשפט:

"מדובר בהסכם מסגרת בלבד לאירוח במעון הרשמי של ראש ממשלת ישראל"

כמובן, יכול להיות שזה שקר, וראש הממשלה שלנו זולל גלידה בכמויות מטורפות (שצריך לצרוך כדי להגיע למחירים אלה, כי היה "מיצוי"), אבל נראה לי שהוא היה יוצא יותר שמן ועם כלי דם סתומים אם זה היה המצב. שמעתי לאחרונה שרופאו אישר שהוא במצב בריאות מצויין. כנראה שרוב העלות היא באמת בשביל אורחים... ולא בשביל האזרח ביבי.

כמו שנכתב כבר מתחתי: http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...630#post4374603

באמת שמטריד אותי כמה כסף ישראל שורפת על בטחון בעקבות הטעות של השמאל שנקראת אוסלו :\ יש לי הרגשה שטיפה יותר מתקציב הגלידה לאירוח של ביבי (וסביר להניח - של כל ראשי הממשלה שהיו לפניו, שגם להם, מן הסתם, היו אורחים)

גילוי נאות: על הפתק שאני שמתי בקלפי, לא היו האותיות מחל, למקרה שיטען שאני מוטה.

וגם, הרשה לי לצטט את טוקבקיסט מס' 60 לכתבה:

עמי, (14.02.13)
60. אם רוצים להיות קטנוניים, אפשר לכתוב על תקציב לשכת ראש הממשלה לשעבר אריאל שרון שבעצם הוא צמח ולא צריך לשכה.

על כפל הלשכות של הנשיא שמעון פרס. אפשר גם לחשב את סכומי הפנסיה אותם הוא מקבל כבכיר בשירות המדינה, ח"כ, שר וראש ממשלה לשעבר - אפשר לחשב כמה הוא עולה לנו.

פתאום הסכומים שהמדינה משלמת על ראש הממשלה בפועל, יראו קטנים. אבל אז הכתבות שמנסות להשחיר את נתניהו, יראו "לא סקסיות" מספיק.

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:56

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר