לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 15-05-2005, 02:59
צלמית המשתמש של לייקח
  לייקח לייקח אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.05.05
הצעה: להקים ממשלת צללים הלכתית בישראל

הצעה: להקים ממשלת צללים הלכתית בישראל

חבר מועצת הרבנות הראשית בישראל ורבה של קרית אונו, הרב ציון ערוסי, קורא להקים ממשלת צללים, כנסת צללים ובית משפט עליון צללים, שיהיו נאמנים להלכה. בכנסת הצללים מציע הרב ערוסי למנות 120 רבנים, אישי ציבור והוגי דעות שכולם נאמנים להלכה, שידונו בכל נושא שהכנסת דנה בו, אבל מההיבט ההלכתי.

במאמר שפירסם בעיתון הישראלי "הצופה", כותב הרב ערוסי: "עלינו לייסד 'בית משפט עליון צללים', שיתמודד עם כל נושא שדן בו בית המשפט הנוכחי וייתן פסקי דין על פי ההלכה".

עוד כותב הרב ערוסי: "בתחום השלטון והמשטר, אין אנו מציגים אלטרנטיבה. אנחנו נגררים. אנחנו נמצאים כשותפים בכנסת, ותחת להיאבק על אופיה של הכנסת, אנחנו משלימים עם העובדה שהיא פרלמנט, והממשלה הישראלית חסרה את חזון הדורות של עמנו. כך מצטרפים אנחנו לכל חוקה, גם כזו שהיא תשלום מס שפתיים לזהותנו היהודית. כך מצטרפים אנו למערכת משפט שאינה יונקת ממשפט התורה של עמנו".
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 15-05-2005, 07:16
  dkdkd dkdkd אינו מחובר  

חבר מתאריך: 18.03.02
יחזירו את הקורבנות לכוהנים?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי לייקח שמתחילה ב "הצעה: להקים ממשלת צללים הלכתית בישראל"

לפי איזה הלכה ? בית הלל ?בית שמאי? כל משפחת כהן לא יעבדו יותר?מזל שיש כהן אחד במדינה

יסלקו באבנים? מה יהיה מעמד עובדיה ? מה יהיה מעמד של אומי לפיד ובוחרים בו

האם הבת והחבר במיל של עמר ישרודו? . ולא יסלקו אותם באבנים

אני מקווה שאלו שיקחו על עצמם. ישתמשו גם להבעיר אש אם אבנים. וכל הטכינקה מזמן שולחן ערוך
ומה עם פרה אדומה?

והנה שאלה הלכתית באתר כיפה

נגיעה

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.kipa.co.il/ask/spacer.gif]

[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.kipa.co.il/ask/spacer.gif]

תוכן השאלה

שלום רב אדוני הרב...יש לי שאלה...תגיד לי מה הקטע שצריכים לשמור נגיעה?כאילו מה אם אני אוהבת מישהו ואני רוצה לקיים איתו יחסי מין למה שאני לא אוכל לקיים זאת ע"פ הדת? אודה לך אם תענה לי בהקדם האפשרי... בברכה שולמית.........

תוכן התשובה
תשובה לשולמית, כמחולת המחניים – וזהו הקטע המבוקש:

יחסי מין יש בהם משהוא מקודש, מפני שהם נבראו עם האהבה, כדי שהאדם ידמה לבוראו, ויביא לעולם מכוח בוראו, יצורים חדשים בדמותו כצלמו, ילדים. יחסי מין הם קרובים מאוד אל קדושת היצירה, - לחבר איש ואישה באהבה כדי ליצור הריון ולידה. מכאן גם עוצמתה הכבירה של החוויה המינית.
אמצעי המניעה , ובפרט הגלולה למניעת הריון, הפכו את יחסי המין למעשה של חול במקרה הטוב, ולתועבה במקרה הרע, מפני שהם סילקו הצידה את התכלית הטבעית של יחסי המין. נכון, בין איש ואשה מותרים גם יחסים שלא לשם הריון, שהרי כל איש מתחייב בכתובה לחיות עם אשתו, על פי העונה המקובלת, וזה קושר אותם יחד באהבה, ומציל את שניהם מעבירות. אולם יחסי מין בלי נישואין יוצרים בעיות קשות:
1. לפי הרמב"ם זהו איסור לאו מן התורה.
2. אמנם, לדעת הראב"ד והרמב"ן זה מותר, כל עוד היא מיוחדת לאיש קבוע, אבל זה נקרא בתנ"ך ´פילגש´, שם שמבטא זלזול ונחיתות. – אשה ללא קידושין וללא כתובה, שאפשר להיפטר ממנה בכל יום, בלי כלום.
3. ברוב המקרים, בחורה משלמת מחיר גופני ונפשי די כבד, בפרט אם רבו מאהביה.
4. אם הבחורה איננה טובלת לטהרתה, כמו רוב הבחורות, אז שניהם עוברים עבירה חמורה, שדומה לחילול יום הכיפורים ולאכילת חמץ בפסח.
לכן, ע"פ התורה, אם את אוהבת באמת, למה לא תינשאי לאהובך, ותשירי לו שירת אהבה טהורה?! כמובן, בתנאי שגם הוא אוהב אותך, ואתם בטוחים באהבה, וגם סומכים זה על זו, ולהפך. זו הדרך הנכונה.

נערך לאחרונה ע"י dkdkd בתאריך 15-05-2005 בשעה 07:19.
ישן 15-05-2005, 07:52
צלמית המשתמש של לייקח
  לייקח לייקח אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.05.05
הקשר בין איש לאשה צריך להיות בקדושה ולא כאומות העולם
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי dkdkd שמתחילה ב "יחזירו את הקורבנות לכוהנים?"

איסור הנגיעה הוא איסור בפני עצמו גם בלי קשר לעניין אחר.
וכן מפורש בתורה "ואל אשה בנידת טומאתה לא תקרב" וכל נערה שאינה נשואה טמאה בטומאת נדה כל הזמן.
וכן כתוב בשולחן ערוך יורה דעה סימן קפ"ג "ואין חילוק בין פנויה לנשואה לעניין איסור נדה" ואדם נשוי כאשר אשתו נדה אסור לו לגעת אף לא באצבע קטנה וכל נגיעה אסורה באיסור עצמי.
לכן, אין מקום לשאלה אם הנך יכול לשלוט על עצמך או לא ואיסור שמירת הנגיעה הוא מכל בת.
צדקת שיש באיסור הנגיעה איסור נוסף והוא שמתוך נגיעה שהיא אסורה כשלעצמה יבואו גם לידי איסורי כרת נוספים.
וגם כאן הנך חושב שאתה יכול שנתיים שלוש לגעת בלבד ולא לעבור עבירות נוספות אך זו עצת היצר הרע שהיום אומר לך כך ומחר אומר לך אחרת.
וכאמור החשיבות לשמור על הנגיעה היא אותה חשיבות לשמור שבת ולהניח תפילין, יש לנו מצווה אשר צווה אותנו לקיים את מצוותיו ולהשמר מעבירות ואת זאת עלינו לעשות.
אחד התחומים המייחדים אותנו מאומות העולם הוא בשמירת איסורי העריות ובכל הקשור להתרחקות מפריצות , ולהיפך החתונה היהודית היא קדושין שבה מתקדשים ומקימים בית טהור .
הקשר בין איש לאשה צריך להיות בקדושה ולא כאומות העולם , ומכאן נובעים האסורים של נדה ונגיעה וכל הדינים ופרטיהם בנושא זה
ישן 15-05-2005, 16:04
  הרואה את הנולד הרואה את הנולד אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.06.02
קניידאלך-כיצד אתה מעז פנים אל מול גדולי ישראל
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי לייקח שמתחילה ב "הקשר בין איש לאשה צריך להיות בקדושה ולא כאומות העולם"

עז פנים שכמוך, הרי האינטרנט נאסר באיסור חמור ביותר וחובה על כל ישראל שעדיין בחזקת "ועמך כולם צדיקים, לעולם יירשו ארץ" שלא להעיז פנים בפני גדולי הדור ולא לבטל זמן תורתינו הקדושה וימצא מקיים את דברי דוד המלך עליו השלום "אשרי האיש אשר לא הלך בעצת רשעים, ובדרך חטאים לא עמד ובמושב לצים לא ישב", לכן אני פונה אליך בקריאה נרגשת, שלא יתקיים בך הכתוב "דֶּרֶךְ רְשָׁעִים, כָּאֲפֵלָה: לֹא יָדְעוּ, בַּמֶּה יִכָּשֵׁלוּ."

" וְשֹׁמֵעַ לִי, יִשְׁכָּן-בֶּטַח; וְשַׁאֲנַן, מִפַּחַד רָעָה. " בתקווה שלא נראה אותך כאן שוב
ישן 15-05-2005, 16:30
צלמית המשתמש של רוגלאך
  רוגלאך רוגלאך אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.05.05
כאשר לאדם יש קצת יראת שמים ואחריות על עצמו ועולמו הרוחני,
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי הרואה את הנולד שמתחילה ב "קניידאלך-כיצד אתה מעז פנים אל מול גדולי ישראל"

אצלי בבית כמובן אין טלויזיה מטעמי חוסר חינוך ובזבוז זמן שהכלי הזה גורם, אך לשימושי האישי ושל רעייתי עומד אינטרנט (שאליו לילדים אין גישה מטעמים מובנים). כאשר לאדם יש קצת יראת שמים ואחריות על עצמו ועולמו הרוחני, אין שום בעיה לנצל את ים האפשרויות הטובות שקיימות ולהתנזר משלל השטויות ותת-הרמה שגם קיימות. לעומת זאת בטלויזיה יש בעיקר שטויות שמטרתן להעביר את הזמן בבידור רדוד ולא מעורר חשיבה ובנוסף גם אין שום שליטה על מה שרואים. קשה מאד לפסוק באופן גורף שהגלישה באינטרנט רצויה או לא כי אצל כל אדם המצב הוא אינדיבידואלי ועליו לערוך את חשבונותיו בעצמו
ישן 15-05-2005, 09:01
  מדינאי מדינאי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.04
הציונות החילונית פשטה את הרגל
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי לייקח שמתחילה ב "הצעה: להקים ממשלת צללים הלכתית בישראל"

ולכן אין ברירה, אם חפצי חיים אנחנו, הציונות הדתית צריכה להתאחד עם היהדות החרדית והמסורתית ולהוביל למהפך, אחרת המדינה תתמוטט רחמנא ליצלן ונשקפת סכנת חים ל6 מיליון היהודים שבארצנו.

מיליוני יהודים בעולם חיים כיום לפי ההלכה ומאושרים. גם כשתהיה מדינת הלכה, אפשר לתת מקום לאלו שרוצים לחיות את החיים שלהם כמו שהם רוצים, כל עוד זה לא פוגע בצביון היהודי של המדינה. יש לזה מקום בהלכה עם כמה נימוקים: דרכי שלום, ועוד ועוד.

יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן (תהילים קכט, ח)

ישן 15-05-2005, 17:29
צלמית המשתמש של looklook
  משתמש זכר looklook looklook אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.01
אז אמרתי "לא נקרא להם פלסטינים"
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי העכבר ששתק שמתחילה ב "ולכן "לא קראתי להם בשם"..."

זה ממש עוזר שאתה לא קורא להם בשם המפורש , ככה אף אחד לא מבין . אני למשל , יכולתי להשתמש שם ב"בני דודים" וכשהיית בא בטענות לומר לך שהתכוונתי לקרובי משפחה של מישהו . חבל שלא עשיתי את זה בויכוח ההוא , כי זה היה מתאים בצורה מושלמת לרמתם (קצת קשה להשתמש במונח רמה בהקשר הזה) של הטיעונים שלך ובמקרה של "נחפז להגנתם" , לרמתם של ההמצאות שלך....

לגבי "מחליף מקום" , אני לא אתנצח איתך , אתה מבין ב"החלפות מקום" יותר טוב ממני . תגיד , מה שלום רבינו ישעיהו ?

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 15-05-2005, 17:46
צלמית המשתמש של looklook

הייתי מציע לך להתאפס בעצמך ..
בתגובה להודעה מספר 26 שנכתבה על ידי העכבר ששתק שמתחילה ב "כדאי שתתאפס על עצמך"

את הסיבה שבגללה אתה לא יכול לעשות זאת , אני לא אפרסם כאן מפאת כבודה של האכסניה.
בתור התחלה , כדאי שתפסיק להמציא את דעותיהם של אחרים עבורם , אני מעולם לא "נחפזתי להגן" על החרדים . אין ולו מילה אחת של הגנה שנתתי להם בעניין זה . ובגלל שאתה לא יכול למצוא את ההגנה-לכאורה , אתה פשוט חוזר על כך שוב ושוב...בתקווה שישכחו שאין לזה מקור. תתפלא , אני ביקרתי את החרדים בעניין הזה עוד לפניך , כך שאני לא נזקק להסברים שלך. אתה שמכליל על קבוצות מסוימות אבל אוסר להכליל על קבוצות אחרות , צריך לתת הסברים .
"ממלא מקום" "מחליף מקום" יחי ההבדל הקטן .. . פשוט תהיתי באיזה פורום אתה מתכוון לגלוש . או לחלופין , איפה אתה מתכוון להעלב קודם .

ישן 15-05-2005, 18:04
  העכבר ששתק העכבר ששתק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.03.03
LOL
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "בטח ! אפשר למצוא אותו במשולש , ביפו , בירושלים המזרחית וכו וכו '"

הרוצה לטשטש ירחיק עדותו... הרי אנחנו מצויים באותו אשכול, שבו הגבת כך על דברי אודות צבא הצללים:

ציטוט:
במקור נכתב על ידי looklook
בטח ! אפשר למצוא אותו במשולש , ביפו , בירושלים המזרחית וכו וכו '. שיט , שוב יצאתי גזען , הייתי צריך להפנות את ההודעה כלפי החרדים , כך הייתי יכול לצאת "נאור"

רק אתה יודע מה בער לך לשרבב את הערבים לביקורת (שגם אתה מסכים איתה) על המשתמטים מבין החרדים.

בעניין "הסיבה שבגללה אתה לא יכול לעשות את זה" - תרגיש חופשי לכתוב בדיוק מה שיש לך לומר, אחרת סתם תצא כמי שמפריח השמצות ללא כיסוי.
ובעניין ה"היעלבות", להזכירך - אתה היית "בצד שלי" באותו אשכול. מה שאומר שעכשיו אתה שוב מנסה לדבר בתור ממלא-מקום...
צריך תזכורת?
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...1227#post269665

(הערה בעריכה: שורשר בטעות למקום הלא נכון).

(אח של מישהו שהכיר את ג'ון לנון)

נערך לאחרונה ע"י העכבר ששתק בתאריך 15-05-2005 בשעה 18:08. סיבה: טעות בשירשור
ישן 15-05-2005, 18:19
צלמית המשתמש של looklook

מי שלא קרא את האשכול על הפלסטיני , אולי יאמין לך...
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי העכבר ששתק שמתחילה ב "LOL"

אני חייב לומר שאתה מדרדר , פעם הרמאות שלך הייתה יותר מחושבת , היום אתה לא מציב אפילו אתגר

אתה יודע , מה גרם לי "לשרבב את הערבים לביקורת" :

תקציר הפרקים הקודמים לאומלל שלא יודע ונאלץ לקרוא את צבר ההודעות המטופש הזה .

1. פרסמתי ידיעה ממעריב , לפיה פלסטיני רצח את אם אהובתו היהודייה וחטף את תינוקם המשותף .
2. טרחתי לציין (בדיוק כמו הכותרת במעריב ) שמדובר בבן דוד
3 . העכבר גינה אותי על דברי הגזענות האיומים הנ"ל . עצם ציון לאומיותו של מבצע הפשע הוא גזענות , לשיטתו . בגלל "שיש גם יהודים " שעושים מעשים כאלו
4. לאחר שלמדתי דבר או שניים על התנגדותו להכללות מהנימוק ש"גם אוכלוסיות אחרות עושות את זה " נכנסתי לאשכול זה , ונדהמתי לגלות שהוא מכליל על החרדים , לכן עקצתי אותו כמי שמכליל על אוכלוסיה אחת ומתנגד להכללות על אוכלוסיה אחרת . (במאמר אגב , אני לא מסכים גם להכללה שהוא עשה שם , אבל זה לא עניין אותי ובוודאי לא היה גורם לי לומר למישהו שהוא גזען או שונא חרדים וכו' , השתמשתי בזה רק כדי לעקוץ אותו קצת בנוגע לסטנדרטים הכפולים שלו .
5. העכבר התחיל להמציא שטויות
6. לי נמאס
7. רות , סוף .

ישן 15-05-2005, 21:36
  העכבר ששתק העכבר ששתק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.03.03
"עכשיו זה הפך"?
בתגובה להודעה מספר 43 שנכתבה על ידי looklook שמתחילה ב "אתה טענת שהתייחסת לחרדים שלא משרתים בצבא"

הנה התגובה המקורית שלי:

ציטוט:
במקור נכתב על ידי העכבר ששתק
צבא הצללים לישראל. אלה שיהיו בו לא ממש יתגייסו, לא ממש ישרתו 3 שנים, לא ממש יסכנו את חייהם, ובכל זאת הם יקבלו הטבות ותנאים כאילו שירתו בצבא.
רגע, יכול להיות שיש כבר צבא כזה?!

והנה התייחסות קודמת שלך כאן לדברי, שבהם אתה עצמך מזכיר את התנאים וההטבות:

ציטוט:
במקור נכתב על ידי looklook
"צבא הצללים לישראל. אלה שיהיו בו לא ממש יתגייסו, לא ממש ישרתו 3 שנים, לא ממש יסכנו את חייהם, ובכל זאת הם יקבלו הטבות ותנאים כאילו שירתו בצבא.
רגע, יכול להיות שיש כבר צבא כזה?!"

לאיזה מגזר התכוון המשורר . מי מקבל הטבות ותנאים כאילו שירת בצה"ל ? מי לא ממש משרת 3 שנים ?

אז מה אתה מבלבל עכשיו במוח? כבר אמרתי לך: זו לא בושה להודות בטעות (וגם התנצלות קטנה על כך שכינית אותי רמאי רק תוסיף לכבודך).

(אח של מישהו שהכיר את ג'ון לנון)

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 05:07

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר