לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 15-07-2006, 17:51
  emile-a emile-a אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.05.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב ""תקיפה ישראלית משמעותית על העיירה אל-חיאם" (אל ג'זירה)"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
הם מודיעים בנוסף שהארטילריה שלנו מפגיזה אזורים שונים בדרום לבנון.
------------------------------------------------------------------------------------------------
אל-חיאם היה בלב-לבו של אזור הבטחון. שם שכן הכלא של צד"ל (בו הוחזקו מאות מחבלי
חזבאללה), ומהיישוב גוייסו לוחמים לא מעטים ששירתו בצד"ל. שש שנים אחרי היציאה המפוארת,
וצה"ל צריך לתקוף עוד נקודה שפינינו רק כדי שתה]וך לעמדה של האוייב (בדומה לצפון הרצועה...).

ועדיין- זה עדיף מהמצב הקודם.
אתה כל פעם מעלה כאן נקודות שאפשר לצמצם אותם לטקטיות, אתה עושה שימוש ציני בתשובתך הרגילה ש"תראו, המצב לא מושלם!!!" וזוהי לא השאלה. השאלה לא מה מושלם, כי לא יהיה אף פעם מושלם, השאלה היא, מה עדיף? עדיף שאנחנו עושים את המלחמה הזאת כשאנחנו לא יושבים בלבנון ובעזה.
אמיל.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 15-07-2006, 17:57
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
המצב אינו "לא מושלם", אלא קטסטרופאלי.
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "[QUOTE=ori]הם מודיעים בנוסף..."

העובדה שעמדות שאנחנו בנינו משמשות לירי עלינו, מבטאות את כשלון קונספט ה"ניסוג ויהיה
בסדר".
הקונספט של הנסיגה ללבנון הביא למלחמה הנוכחית. הוא הביא אותם לגדר, הוא אפשר להם
להתחמש בכמות רקטות דמיונית (כשאנחנו נזהרים לא לפגוע בהצטיידות שלהם מחשש להבערת
הגבול, תוך דחיית הבלתי נמנע) והוא ששכנע אותם שאנחנו חלשים מקורי עכביש.

לולא האמינו בכנות שאנחנו רופסים מכדי להנחית עליהם מהלומה משתקת, לא היו יוזמים כזו הסלמה
נגדנו.
במצב הקודם לא הייתה להם יכולת איום אסטרטגית עלינו, שאותה רכשו בימי "השקט" שמכרו לנו (שקט שדומה נורא לשקט הנפלא שבין 1970 ל1973, שבהם בנו המצרים מערך נ"מ אדיר על התעלה, וכאן לא העזו לחבל בבנייתו - עד שהמצרים תקפו ראשונים, ואז היכולת לפגוע במערך הזה, נפגעה
משמעותית, דבר שעלה לנו בפגיעה קשה בשליטה האווירית בגזרה, ובעשרות מטוסים וטייסים).

לו ישבנו בעזה ובלבנון סביר שלא הייתה המלחמה הזו (והכוונה בעזה-עזה, היכן שישבנו עד 1994,
כאשר כל האמל"ח שלהם היה כמה רובים והמון אבנים - לא עזה 2005, שכלל לא ישבנו בתוכה,
חרף האגדות, מה שהפך אותה למבצר חמא"סי ענקי...).
ישן 15-07-2006, 18:10

בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "המצב אינו "לא מושלם", אלא קטסטרופאלי."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
העובדה שעמדות שאנחנו בנינו משמשות לירי עלינו, מבטאות את כשלון קונספט ה"ניסוג ויהיה
בסדר".
הקונספט של הנסיגה ללבנון הביא למלחמה הנוכחית. הוא הביא אותם לגדר, הוא אפשר להם
להתחמש בכמות רקטות דמיונית (כשאנחנו נזהרים לא לפגוע בהצטיידות שלהם מחשש להבערת
הגבול, תוך דחיית הבלתי נמנע) והוא ששכנע אותם שאנחנו חלשים מקורי עכביש.

לולא האמינו בכנות שאנחנו רופסים מכדי להנחית עליהם מהלומה משתקת, לא היו יוזמים כזו הסלמה
נגדנו.
במצב הקודם לא הייתה להם יכולת איום אסטרטגית עלינו, שאותה רכשו בימי "השקט" שמכרו לנו (שקט שדומה נורא לשקט הנפלא שבין 1970 ל1973, שבהם בנו המצרים מערך נ"מ אדיר על התעלה, וכאן לא העזו לחבל בבנייתו - עד שהמצרים תקפו ראשונים, ואז היכולת לפגוע במערך הזה, נפגעה
משמעותית, דבר שעלה לנו בפגיעה קשה בשליטה האווירית בגזרה, ובעשרות מטוסים וטייסים).

לו ישבנו בעזה ובלבנון סביר שלא הייתה המלחמה הזו (והכוונה בעזה-עזה, היכן שישבנו עד 1994,
כאשר כל האמל"ח שלהם היה כמה רובים והמון אבנים - לא עזה 2005, שכלל לא ישבנו בתוכה,
חרף האגדות, מה שהפך אותה למבצר חמא"סי ענקי...).

קטסטרופלי זה יחסי.
המצב היה גרוע יותר לפני כן כשהיו הרוגים כל יום בלבנון, וקסאמים במידה זהה בשדרות.
היכולת האסרטגית שלהם לא ממש השתנתה וגם אם כן- לפעמים שווה לקחת סיכונים.
יש כאן אלמנט של חיזוי עתידות, כמו בבטיחות גם בטקטיקה- אתה לא יודע מה מנעת כשיצאנו מלבנון.
מה שידוע הוא רק מה שקורה, אני יכול להסכים במובן התאורטי כמובן שיתכן שמצבנו היה יותר טוב אם היינו נשארים, וזאת בהמשך לקו המחשבה שאנו לא נביאים. אבל אין שום הוכחות היום שהמצב היה יותר טוב ואני בהחלט חושב שהמצב היה גרוע הרבה יותר אם היינו נשארים.
במסגרת התגובה (שלי) אני יכול רק להגיב גם כאן לגבי הטוקבקיסטים שמתלוננים על קשירת ידי צה"ל. אני יכול רק להגיד (וזה כמובן עניין יחסי גם כן) שב15 השנה האחרונות לא היה כדבר הזה בחופש הפעולה של צה"ל- אולי לא התגובה האטומית ששאבז מייחל לה, אבל יד חופשית גם ברמת התיכנון וגם ברמת הביצוע מאוד רחבים. ותוספת נוספת- זכותם של הטוקבקיסטים המומחים להגיב ככל שהם רוצים, אבל פעילות צבאית היא עניין מסובך מאוד. כל אחד יכול להגיב "להיכנס בהם" אבל העסק הרבה יותר מסובך, גם כאשר באמת רוצים להיכנס בהם... מה שלא מסובך, זה להגיב באינטרנט...
אמיל.

ישן 15-07-2006, 18:24
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

מטרתו של הצבא להגן על אזרחים - ולא להיות מוגן על ידיהם...
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "[QUOTE=ori]העובדה שעמדות..."

"הרוגים כל יום בלבנון" לא היום מאז יוני 1982, וקשה להתייחס למשפט כזה. רקטות על שדרות הן
פטנט של הימים שאחרי הנסיגה מעזה (נסוגנו מעזה ב1994, והמלחמה מתוכה פרצה ב2000), אבל
הן עלו שש מדרגות, כאשר התברר שהטרור מקבל מתנות-חינם ואין ענישה לטרור חסר אבחנה
שכזה.
היכולת האסטרטגית של חזבאללה עלתה באופן דרמאטי בין 2000 ל2006, והחולשה שהופגנה הן
בנסיגה והן באי קיום ההתחייבות ש"אם יירו אחרי הנסיגה (מלבנון/רצועה) אדמת לבנון/עזה תבער",
יצרה תמריץ אדיר לנסות לפגוע ברמה הולכת וגוברת, מה שאכן קרה.
הם בנו עוצמה אדירה הן בערי יש"ע (זו שבאיו"ש צומצמה משמעותית רק אחרי חומת מגן - זו שבעזה
עודנה שלמה למדי, ותושבי שדרות טועמים זאת מדי יום) אבל בעיקר בלבנון, שם לא נגעו לרעה בעוצמה זו, כשאפשר היה לעשות זאת במאמץ קטן בהרבה מזה שנדרש כרגע (קל לפגוע ברקטה
כשיודעים איפה היא, מאשר כשלא יודעים זאת...).
לו נשארנו שם - רמת היכולת לפגוע באזרחים הייתה נמוכה דרמאטית. כמות הנפגעים שלנו בארבעה הימים האחרונים, שקולה לשהייה של חצי שנה בלבנון באותם שנים ש"כל יום היו לנו
הרוגים בלבנון". בנוסף, הצפון משותק לחלוטין, ברמות שלא ידע מעולם (גם לא בימי הזוהר של
אש"ף בלבנון בסוף שנות השבעים), וגם לזה יש השלכות - וגם זה תוצר של הבריחה ללא תמורה,
ולפירות שהיא הניבה למעמד חזבאללה ולנכונותו "לבחון" אותנו בכל פעם.
תפיסת הנסיגות-החד-צדדיות כשלה לחלוטין. זה הוכח כבר ביום שבו אש"ף פתח במלחמה ארבעה חודשים בדיוק אחרי הבריחה מלבנון, ושבוע אח"כ חזבאללה חטף לנו 3 חיילים ללא כל תגובה מצידנו. כעת ההוכחה הגיעה לרמות שהתכחשות להן, היא רק תוצאה של התחפרות
בעמדות וחוסר יכולת להודות בטעות.
העקירה של 25 היישובים בחבל עזה וצפון השומרון קרסה אפילו מהר יותר - ובשדרות יעידו על
כך (וכך גם בחוצות אשקלון...).

איש לא טען שמונעים מצה"ל להכין תכניות לכל תרחיש - אבל ברמת הביצוע צה"ל מוגבל, הן מבחינה פוליטית, והן מבחינה תפיסתית (איש לא יטרח לתכנן מה שברור שלא יאשרו לו לבצע -
שכן מה הטעם בכך?...).
ישן 15-07-2006, 19:35

בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אין נבואה. יש תחזית של תומכי הנסיגה, שקרסה; ותחזית של מתנגדיה, שהתממשה, למרבה הצער."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
היה לנו ניסיון מר עם הפסקת אש שהצד השני הפר, ואנחנו עצמנו עיניים - ואז הוא פתח בעימות
בתנאים שלו. באוגוסט 1970 הוכרזה הפסקת אש בתעלת סואץ. באותו לילה קידמה מצרים סוללות
נ"מ לתעלה. ישראל לא הגיבה להפרה בוטה זו (כי המצרים לא ירו בפועל, אלא "רק" התארגנו), ואז
כשהם פתחו באש, אחרי 3 שנים - כבר הייתה לנו בעייה להתמודד עם זה.
אני מאחל לך שתנוח היטב, אבל העובדות בעינן עומדות.

לא עובדות...דעות....גם אם תכתוב זאת עוד כמה פעמים..
אתה עושה כאן את אותה הטעות שבה האשמת אתמול את טל... הכללות של הימנים/ תומכים/ שמאלנים.
אני, וגם רבים אחרים שתמכו בנסיגה, לא תמכנו בפעולות (או חוסר הפעולה) שבאו לאחריה!!
בעצמך התלוננת רק בשרשור הנוכחי על המחדל לאחר הנסיגה כך שגם אתה מסכים עם זה.
לכן בהקשר לוגי פשוט- יכלו לסגת ועדיין לעשות אחרת.
מה שנכשל הוא חצי העבודה שנעשתה, נסיגה, ללא עמידה באיום שבר לאחריה, שמעכשיו יש "חוקים חדשים"...
שוב, יש לנו הסכמה מסוימת (וגם זה לא עניין פשוט- פרט למתקתקי האינטרנט שאצלם הכל פשוט..) לגבי טעויות רבות במשך 6 השנים האחרונות, אלא שאתה בתפיסתך הפוליטית (לא מפתיע..) מצביע על הנסיגות כבעיה העיקרית, ואני מצביע על ההתנהגות שלאחריה כבעיה העיקרית..(גם לא מפתיע..)
לשנינו אין את יכולות הנבואה, מה היה קורה אילו? אנחנו לא יודעים.
מה גם שאתה מגלה חוסר סבלנות בלחימה הנוכחית, יתכן ואתה צודק, ויתכן שיש כאן רק חצי עבודה שרק חמורים יגיבו עליה... ובאותם מנטרות שהיו רלוונטיות לאתמול. אני יכול לתת רק דוגמא לגבי הרבה ימנים בפורום וחוסר הבנתם את המצב הנוכחי, חיפוש קצר יגלה בכמה שרשורים שכתבו איך תיכף יפגעו אזרחים לבנונים וישראל תתקפל... מאז נפגעו ונהרגו עשרות (לצערי, אבל במלחמה כמו במלחמה..) וישראל ממשיכה באותו קו...
תתעדכנו, הכעס והתסכול מהשלטון בישראל מעוור אתכם מהמציאות הנוכחית...
לנוח בינתיים אני לא מצליח, הארועים משפיעים על השעון הביולוגי.. אולי בהמשך.
אמיל.

נערך לאחרונה ע"י emile-a בתאריך 15-07-2006 בשעה 19:38.
ישן 15-07-2006, 19:52
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

אין לי כל כוונה להכליל, אלא רק לתאר עמדה נפוצה בקרב רבים מתומכי הנסיגה.
בתגובה להודעה מספר 13 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "[QUOTE=ori]היה לנו ניסיון מר..."

ואגב, לא "האשמתי" את טל בהכללות, אלא קבעתי עובדה פשוטה - הוא טען שאני ימני-דתי-מתיישב,
וכל זאת, רק על בסיס העמדות שלי.
עובדתית תוצאת הנסיגה היא מלחמה. אתה יכול לטעון שהיא הייתה פורצת גם לולא נסוגנו, אבל מה
לעשות שלו פרצה כאשר היו חלשים יותר - תוצאותיה היו קשות פחות? זה עניין חד משמעי, שהויכוח
לגביו הוא פשוט עניין של חוסר יכולת להודות בטעות.
אין ספק שעיקר הנזק בא לאחר הנסיגה - אבל לו פעלו בתקיפות אחרי הנסיגה, הרי שהיו נאלצים
להודות שלא בוצעה באופן נכון (הפקרתו המבחילה של צד"ל, למשל), ועל כן העדיפו להבליג ולטמון
ראשם בחול - כך שהמחיר שמשולם כעת על אותה הפקרות, הוא גדול בהרבה.
כמות הנפגעים בלבנוניים היא נמוכה באופן יחסי לכמות הגיחות ולעוצמתן (וכאן אתה יודע ה-ר-ב-ה
יותר ממני, כמו גם לגבי המאמץ האדיר המושקע בלהימנע מפגיעה בלא מעורבים), ואני ממשיך להגיד
שאם בניין לא נכון יקרוס, וכמה מאות ייהרגו, פתאום כל מרחב הפעולה ייפסק, וניפול שוב למלכודת
הבנות בנוסח ענבי זעם (אחרי האירוע בכנא).
אני אהיה הראשון לצהול אם יתברר שטעיתי ותוצאות המבצע הזה יכללו את שבירת עמוד השדרה של
חזבאללה, אבל אני מטיל ספק בכך. לא בגלל שאני מפקפק שיש ביכולת צה"ל לבצע זאת, אלא בגלל
שאני חש שחולשת ההנהגה הפוליטית שלנו, היא כזו שתמנע מיצוי המבצע (הם כבר מטילים את
האחריות להפסקה אפשרית של המבצע, על "חולשת העורף הישראלי" - אותו עורף שהופקר
במשך שש שנים, לנוכח ההתעצמות החזבאללאית).

מקווה שתצליח לנוח.
ישן 15-07-2006, 23:10
  Tal53 Tal53 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.12.04
אתה רואה רק טקטיקה וגם בזה אתה טועה.
בתגובה להודעה מספר 14 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "אין לי כל כוונה להכליל, אלא רק לתאר עמדה נפוצה בקרב רבים מתומכי הנסיגה."

מכיוון שאתה לא דתי ימני מתנחל, הטיעון שלך להמשך הכיבוש מתבסס על הטקטיקה השגויה שישראל יכולה להגן על עצמה יותר טוב מתוך עזה, הבופור, שכם ואולי גם לא הינו צריכים לצאת מסיני ובירות?

החיים הם קצת יותר מטקטיקה והדבר היחיד שישמור על מדינת ישראל לדורות הבאים היא חברה אזרחית בריאה לצד צבא חזק.

הכיבוש אולי מקרב אותנו אל מקורות הירי אך הוא הופך אותנו לחברת אפרטהייד אוכלת יושביה.
נאאסרלה היה יכול לחטוף את החיילים האלו גם מרצועת הבטחון, רק שאז העולם היה בעדו וחצי מתושבי המדינה לא היו מבינים מה חיפשנו שם.

הנסיגה חיזקה את ישראל, את תושביה, את צדקת הדרך ואת היכולת הצבאית להגיב.

יתכן והיה צריך לעשות זאת קודם, לאחר החטיפה בהר דוב (אלא שאז פרצה האינטפדה), לאחר רצח הירי בלומי מירי "נ"מ" או באחת הפעמים האחרות שהחיזבאלה השתולל. זה לחלוטין לא משנה את העובדה שישראל כרגע הרבה יותר חזקה מבכול תקופת השהות שלנו ברצועת הבטחון.

ישן 15-07-2006, 23:26
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

סתם טיפ - כדי לקיים אסטרטגיה למדינת שיראל, כדי להסתכל גם על מה שמסביב...
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי Tal53 שמתחילה ב "אתה רואה רק טקטיקה וגם בזה אתה טועה."

הטיעון שלי הוא שאני יושב איפה שישיבתי מצילה חיי אזרחים ישראליים. ישיבה בעזה חסכה חיי אדם,
כפי שהוכח בעקבות היציאה הגאונית של אוסלו 1994, והיציאה השנייה ב2005 (שהייתה טקטית יותר
מכפי שאתה מדמיין, בהתחשב בכך שנבעה בסה"כ מרצון של חשוד בפלילים להוריד את הפרקליטות
מהגב שלו...) - שעלו לנו בחיי אדם, ובסיכון מוחשי לחיי אלפי אזרחים.
הדבר היחיד שישמור את ישראל לדורות הבאים, היא שהיא תתקיים - ומה לעשות שהדבר היחיד
שמקיים מדינה הוא שאזרחיה נותרים בחיים, או לא בורחים ממנה...
השיטה שלך אולי עזרה לך להרגיש טוב יותר עם עצמך (למרות שכפי שציינתי, צדקת הדרך נראית טיפה בעייתית, אם אתה מצליח להרגיש צודק יותר בהתחשב בגורלם הנורא של שנואי נפשך
המתיישבים - שלהם אתה מוכן לעשות, מה שלערבים לעולם לא תסכים...), אבל למדינה היא הזיקה
גם טקטקית, ובעיקר אסטרטגית - שכן הפגנת חולשה במזה"ת, היא כרטיס הזמנה למלחמה...

גירוש המתיישבים אולי גורם לך לחשוב שאינך איש אפרטהייד, אבל זה הופך אותך לטרנספר אוכל
עמו (הקבלה לאוכלת יושביה...).

באשר לחיזוק היכולת הצבאית להגיב - אני משוכנע שגם לך אין מושג איך הגעת לתובנה הזו, שכן
מה לעשות שאין שום חיזוק ליכולת להגיב כאשר פתאום העמדות הקודמות שלך, יורות עליך...

אגדת תמיכת העולם בנו, היא בדיחה. הנה, בעזה אנחנו עדיין רופסים, למרות שהבטחתם לנו שאם יירו עלינו אחרי ההתקפלות, ניכנס בהם, והעולם ימחא כפיים. התמיכה בנו בקשר ללבנון, נובעת ממצב של בניית ציר מערבי נגד חזבאללה-איראן-סוריה, ולא בגלל שישבנו במטולה ולא
במארג' עיון...

ישראל חלשה בהרבה מכל תקופת שהותנו, והעובדה שחיכינו עד עכשיו, עלתה לנו בכל הדם שנשפך בשש השנים האחרונות - כאשר רוב תומכי הנסיגה (לא כולם), תמכו ב"אי-חימום הגזרה",
שכן "עכשיו הרבה יותר שקט מאשר בימים שבהם ישבנו בלבנון", וכך ישבנו והבטנו בהתחמשות
חזבאללה, ולא עשינו דבר, עד שצפת ונהריה הפכו למטרה (כן, היה שווה, הא - עכשיו אנחנו מה-זה צודקים...).

שום הרגשת "צדקת-דרך", אינה שווה את חייהם של סבתא ונכדה בן החמש, שום הרגשה.
ישן 15-07-2006, 23:45
  Tal53 Tal53 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.12.04
דמגוג זול שחוגג על הדם (אבל רק שנוח לו)
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "סתם טיפ - כדי לקיים אסטרטגיה למדינת שיראל, כדי להסתכל גם על מה שמסביב..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori

גירוש המתיישבים אולי גורם לך לחשוב שאינך איש אפרטהייד, אבל זה הופך אותך לטרנספר אוכל
עמו (הקבלה לאוכלת יושביה...).

אגדת תמיכת העולם בנו, היא בדיחה. הנה, בעזה אנחנו עדיין רופסים, למרות שהבטחתם לנו שאם יירו עלינו אחרי ההתקפלות, ניכנס בהם, והעולם ימחא כפיים. התמיכה בנו בקשר ללבנון, נובעת ממצב של בניית ציר מערבי נגד חזבאללה-איראן-סוריה, ולא בגלל שישבנו במטולה ולא
במארג' עיון...

ישראל חלשה בהרבה מכל תקופת שהותנו, והעובדה שחיכינו עד עכשיו, עלתה לנו בכל הדם שנשפך בשש השנים האחרונות - כאשר רוב תומכי הנסיגה (לא כולם), תמכו ב"אי-חימום הגזרה",
שכן "עכשיו הרבה יותר שקט מאשר בימים שבהם ישבנו בלבנון", וכך ישבנו והבטנו בהתחמשות
חזבאללה, ולא עשינו דבר, עד שצפת ונהריה הפכו למטרה (כן, היה שווה, הא - עכשיו אנחנו מה-זה צודקים...).

שום הרגשת "צדקת-דרך", אינה שווה את חייהם של סבתא ונכדה בן החמש, שום הרגשה.

תושבי ישראל בורחים ממנה, לא בגלל המצב הבטחוני. רק תביט סביב ותראה איך האליטות האקדמאיות, הכלכליות, התרבותיות עוזבות ולא בגלל הבטחון.

מהו כול הדם שנשפך בשש שנים האחרונות? האם לא היה נשפך אם הינו בלבנון?

צדקת הדרך שלי הכוללת נסיגה לגבולות מוכרים והפסקת הכיבוש על עם אחר לא עלתה בחייהם של סבתא ונכדתה! אני מסרב אפילו להסביר לך עד כמה אתה דמגוג ועלוב במשפט כזה.

האם כל אחד מחיילי וחברי שנהרגו בשטחים נהרג כדי להצדיק את "צדקת הדרך" שלך?

כיצד אתה מודד שיראל יותר חלשה כיום? אולי לפי מטר מרובע?

ותפסיק לספר לי שהנסיגה היתה גחמה פרטית של מישהו, הטיעון הזה איבד את תוקפו לאחר הבחירות האחרונות (כמובן אם אתה מאמין בהליך הדמוקרטי)

ישן 16-07-2006, 00:08
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

גידופים לא יועילו לך. לא המצאת את המוסר, בטח לא כשאתה חוגג חורבנם של אחרים...
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי Tal53 שמתחילה ב "דמגוג זול שחוגג על הדם (אבל רק שנוח לו)"

האליטות התרבותיות זה מושג ראוי להערכה, אבל עם כל הכבוד לנעה תשבי, ואליטות תרבותיות
אחרות שעזיבתן מכאיבה לך - אני מעריך שאנחנו נשרוד זאת (כן, גם את אקי אבני...).
האליטות האקדמיות הנוטשות גם הן נוטשות יותר בשיחות סלון מאשר בפועל. האליטות הכלכליות רק
מוציאות מכאן את הכסף - והדבר נובע אך ורק מהמצב הבטחוני. המדינה הזו, שהם חולבים אותה עד
דק, ואף המציאו מפלגה כדי לשלוט בה ביתר נוחות, היא מקור עושרם. תנוח דעתך שלא ינטשו אותה
לפני שבאמת לא תהיה ברירה, ומסוקי הצי הששי יבואו להושיע את סגל א'...

הדם שנשפך בשש השנים האחרונות הוא תוצאה של נסיגות אוסלו - והמלחמה ביש"ע פרצה בדיוק 4 חודשים אחרי הבריחה מלבנון, כאשר כל הדוברים הפלסטינים טענו בגלוי שהיא לקח מנצחונו של
נצראללה. אחרי כל הנסיגות והדם שהם גרמו, אתה עוד קורא לגירושים נוספים, ועוד מתעטף
באצטלא מוסרית. אין גבול לציניות...

1500 איש נרצחו כאן ב13 השנים האחרונות למען צדקת הדרך שלך, אז נא לא להתחרות במספרים,
צדקת הדרך של מי, עלתה ביותר דם...

ישראל חלשה יותר, שכן היא חוטפת בלי הפסק, עמוק בתוך העורף, ואפילו מנסה לבסס שגרה
של עורף שסופג. שש שנים שבהן אנשים טיפחו כאן את אשליית השקט, עלו לצפת ונהריה
וטבריה וקריית שמונה ועוד עשרות יישובים, בחיי אדם.

הפנטזיות של אנשים כמוך להרגיש מוסריים יותר ע"ח חורבן מפעל חייהם של אנשים אחרים, לא
פחות מוסריים - הם מה שהביאנו למצב הנוכחי, וכל הקללות והגידופים בעולם, לא ינקו אותך
מהאמת הפשוטה הזו. שום צדקת דרך מזוייפת לא תשנה את העובדה שהביאו לפה מחבלים,
חימשו אותם, נתנו להם שטח, גירשו למענם ישראלים מבתיהם - והכל תוך טיעון שזה מה שמוסרי,
וזה מה שיביא שלום ושקט (בלבנון לא חימשנו את חזבאללה, אלא סתם ישבנו מהצד בזמן
שהתחמש, ולא הגבנו, תוך טיפוח אשליית ה"כמה שקט בצפון"...).

הנסיגה הייתה גחמה של חשוד בפלילים. ההצלחה בבחירות בדיעבד (חודשיים לפני קריסת
ההתקפלות), לא מלמדת דבר אודות התמיכה שהייתה לה. מחר יחליט אולמרט לגרש את כל
הערבים. אני מניח שאתה תברך זאת, אם ב-ד-י-ע-ב-ד יקבל לכך אישור, נכון?...
דמוקרט עלק - אני מניח ששרון קיבל מנדט לגירוש, כשהצהיר אחרי בחירות 2003, שדין נצרים
הוא כדין ת"א... דמוקרטיה בעיניך היא דבר שתקף רק כאשר דרכך שולטת. אני מוכן לכל פתרון
שיש לו רוב - אבל לדבר על רוב בדיעבד, זה אפילו לא פארודיה על דמוקרטיה...
ישן 16-07-2006, 00:43

בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "א' הוא לא הודה בטעותו - וב' אין צורך להתנצל. אין שום בושה בלהיות דתי או מתנחל..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ori
עצוב עוד יותר שהגעת לדיון רק כדי להגן על היחיד בו שגידף - וגם זה לא מפתיע (אחרי כן תטען שלאחרים יש שיקולים פוליטיים, ולא לך...) ...

לא טענתי שלי אין שיקולים פוליטיים,וחבל שפתחת את תיבת פנדורה הנ"ל.. ההבדל הוא שלי מותר ולך כמנהל אסור.
כשאתה מגיב מותר לך הכל. כשאתה מנהל שמתנהג אחרת לימנים ושמאלנים אז זה "אסור".
ותיכף תספר איך הגנת על דן כשקראו לו נאצי וחסמת מישהו.. זה כמו שאולמרט יוכיח שהוא לא מושחת ע"י זה שיראה שהוא משלם את החשבונות שלו ואת מס ההכנסה.
אכן לפעמים אתה בסדר ולפעמים אתה מפלה (ויש לי ההכחות ואתה יודע זאת..) אבל חלק מהזמן זה לא מספיק...אתה מפלה . נקודה.
אמיל.

ישן 16-07-2006, 01:04
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

את ה"הוכחות" שלך ראיתי, וגם את ה"הפגנות" שלך...
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי emile-a שמתחילה ב "[QUOTE=ori] עצוב עוד יותר..."

לי אין שום שיקולים פוליטיים כמנהל, וזה שיש לך נטייה לזעוק "קיפוח", מתוך איזושהי אובססיה
משעשעת שפיתחת כלפיי, בהחלט לא צריך לעניין אותי. אני לא מפלה, ואני מניח שאתה יודע זאת,
אבל האובססיה מונעת אותך מלהודות בכך.
אתה כאן מנסה להציג עצמך מעין "רובין הוד של גולשי השמאל המקופחים", אבל בפועל אתה
בסה"כ גולש שהחליט לטפס על גולש אחר שיש לך קשיים להתמודד איתו בדיבורים, אז אתה נטפל
לעובדת היות אותו גולש מנהל, שכן זה הבסיס היחיד שאתה יכול להתעמת איתו (ע"י טענות שהוא
מפלה לרעה את גולשי השמאל המסכנים...)...

את הדיון הזה כבר ניהלנו מספיק פעמים, ואני לא אנהל אותו איתך שוב, אתה רשאי לא להסכים, אבל
דיון לא יתקיים כאן סביב תחושות הקיפוח שאתה מנסה לפזר...
ישן 23-07-2006, 00:41
  מקרוני מקרוני אינו מחובר  

חבר מתאריך: 10.05.02
הנה לכם סוג של "סיכון מחושב" אפשרי...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב ""תקיפה ישראלית משמעותית על העיירה אל-חיאם" (אל ג'זירה)"

נגיד שסוריה מציעה כעת לפתוח מו"מ משולש יחד עם לבנון וישראל בקשר לפירוק החיזבאללה והסכם שלום! תמורת נסיגה מחוות שבעה + ירידה מכל רמת הגולן עד קו הכנרת (בתנאים דומים לאלה שהיו בהצעות של קלינטון בשנת 1999) אלה פחות או יותר הקווים להסכם מסגרת.

התנאי לפתיחת המו"מ - הפסקת אש של שני הצדדים. (ישראל תתעקש על המשך סגר ותקבל זאת)

האם הייתם הולכים על המהלך ונותנים לו צ'אנס ? שוללים על הסף וממשיכים בפירוק החיזבאללה מדרום לבנון והמשכו בשימוש בכוח בינלאומי במתכונת עירק (סכוי לפריצת מלחמת אזרחים ופעולות טרור בכל רחבי המדינה בעידוד סוריה ואירן) ?

זכרו שניהול מו"מ שכזה עשוי לקחת חודשים רבים ועשוי להסתיים גם בלא כלום (למשל אם סוריה תתעקש על זכות במי הכנרת)... במהלכם יוכל החיזבאללה להתארגן מחדש.

כל אחד מוזמן להביע דעה...

אגב אני אומר זאת מכיוון שסוריה הודיעה כי היא מוכנה לפתוח במשא ומתן עם האו"ם על מנת להביא לסיום הלחימה בלבנון בין ישראל לחיזבאללה. כך דיווחה רשת הטלוויזיה הבריטית "סקאיי".

(ynet)

נערך לאחרונה ע"י מקרוני בתאריך 23-07-2006 בשעה 00:47.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 03:55

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר