לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 22-08-2006, 16:55
  g.l.s.h g.l.s.h אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.12.05
מה שיסייע לנו במאבק על הר הבית הוא תחושה שאנחנו צודקים
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי ck5760 שמתחילה ב "לו היית טורחת לקרוא את הכתבה"

ולא נסיון להוכיח שהצד השני טועה...

בינתיים האיסלאמיים מראים דבקות בהר הבית ולא שמים ז*ן על מחקרים בעוד אנחנו לא מראים שום דבקות בהר הבית ולמעשה התומכים הגדולים ביותר לרעיון זה הם נוצרים שמאמינים שגאולת היהודים תקדם את בואו של ישו המשיח...

במספר הזדמנויות כאשר אמרתי לאנשים שכשתפרוץ המלחמה הטוטאלית הגדולה בין האיסלאם ובני התרבות (ז"א שהאיסלאמיסטים ינקטו בכל צעדי האלימות וההרג שביכולתםו הסלמה תהיה מציאות ולא אפשרות) יש מיידית למחוק את הפגודות המצועצעות שעל הר הבית, אנשים שהסכימו איתי על המאפיין הרצחני של האיסלאם, פתאום לא הבינו למה צריך למחוק את שליטת הערבים בהר הבית...

בקיצור: קודם נאמין בצידקתינו - אחר כך נוכיח מי ומה הם הערבים. בינתיים "צידקתינו" היא עבודה של גויים אוהבי ישראל הרבה יותר מאשר של ישראלים...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 22-08-2006, 21:19
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.06
ערב טוב ליהדות חיפה!
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי זוהרת שמתחילה ב "הקטע האריכאולוגי של בית המקדש מאד מעניין , אילו ממצאים יש לגביו?"

לגבי בית שני:
ראשית [ובכוונה אני מציג זאת כ'ראשית'] - הזכרון ההסטורי של העם היהודי לגבי קיום הבית ומרכזיותה של העיר כמוצג בתפילות ובמקורותינו.
מקורות ספרותיים הסטוריים - כמובן ספרי הנביאים ודברי הימים ובפרוט רב יותר - התלמוד. מקורות חיצוניים המתייחסים בדרך זו או אחרת לבית ניתן למצוא בברית החדשה, ב'מלחמות היהודים ברומאים' ובחלק ממגילות מדבר יהודה. אומנם לא מדובר בפפירוסים מצהיבים עם אישורי התוכניות בעיריה והמפרט ההנדסי[כאלו כמעט ואין במחקר ההיסטורי והארכאולוגי] אך מדובר במקורות מקיפים ועם כל ההטיות ונקודות המבט השונות - כולן מאשרות את קיומו ומרכזיותו של הבית השני
מקורות ארכאולוגיים - נא לעיין בספרה הקריא והמקסים של אילת מזר 'המדריך לחפירות הר הבית' [אשר אינו עוסק ממש בהר עצמו אלא בשוליו] ובפרסומים ארכאולוגיים [ממזר הסבא ועד ר.רייך]. גבולות ההר הוגדרו ונחפרו ובשוליו נתגלה אפילו ממצא כתוב [השלט 'והזר הקרב יומת' והכתובת מ'בית התקיעה להכריז']. ככלל הממצאים מהקפו של ההר תואמים למדי את המקורות הכתובים של אותה תקופה.

לגבי הבית הראשון - כאן קיים קושי לזהוי ממצא ארכאולוגי מאחר וכל נסיון חפירה באיזור האמור יעורר סערה פוליטית בקרב בני דודינו חובבי האמת והצדק. מעט מאוד ממצאים חלקיים המכוונים לנוכחות יהודית בהר - נמצא בשפוכת הארכאולוגית שפיזרו אנשי הווקף בנסיונותיהם להשמיד את זכר נוכחותנו ובעלותנו ההסטורית על ההר.
מבחינת מקורות ספרותיים הסטוריים-אנו נותרים בעיקר עם התנ"ך. למרות שרבים נוהגים לזלזל במקור 'שלנו' [אך לקדש כל שיר הלל עצמי שכתב פרעה כלשהו] הרי שבעימותים הבודדים האפשריים עם ממצא ארכאולוגי קיימת התאמה לחלק מהמסופר בספרי מלכים [מסע סנחריב, כתובת ב[י]ת-דוד בתל דן וכו']

בשורה התחתונה: אין לי ספק כי על הר הבית עמדו בתי המקדש. בהמשך לשורה התחתונה - לא נראה לי סביר כי סוס עם שיער אשה ו6 כנפיים ביקר במקום בשלהי ימי הביזנטים מבלי שהדבר יופיע בזכרון ההסטורי של העמים שחיו במקום ובודאי מבלי שאשתו של מוחמד תהיה מודעת לדבר.

אני חושב כי ללא קשר ליחסו האישי של כל אחד לדת ולעבודת הקורבנות - עלינו להכיר במרכזיותו של מקום זה בהסטוריה של עמנו שכן מכך נגזרת הזיקה 'חסרת ההגיון' שלנו לארץ קשה ואהובה זו.

נערך לאחרונה ע"י .ישראלה היפהפיה בתאריך 22-08-2006 בשעה 21:22.
ישן 22-08-2006, 17:51
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
בכלל בכלל לא ברור שהיה מחמד, וגם יש סברה שהוא בכלל לא היה במה שנקרא סעודיה...
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי תוכי.נ שמתחילה ב "לא מדובר בהמצאות"

ישנה תיאוריה רצינית למדי שמדברת על כך שהאסלאם זה בכלל פרוייקט של כמה יהודים ממורמרים
שעשו התאמות לדת שתקלוט לתוכה הרבה בדוים לא-יהודיים (ולכן ישנם יסודות ג'האליים רבים
באסלאם, שהתאימו לחיי הבדוים).
אני צריך לבדוק זאת, אבל נדמה לי שאותה טענה קובעת שהאסלאם בכלל משבטים שחיים בנגב של
ימינו...
סעודיה, אגב, מונעת חפירות ארכאולוגיות בחג'אז - שעלולות להראות מה שווה ההיסטוריוגרפיה
האסלאמית. מאותה סיבה, אגב, מונע הוקף חפירות בהר הבית...

בכל מקרה, כל זה לא משנה. מה שרלוונטי זה ש-ה-ם מאמינים שזה נכון, ועלינו להתמודד עם זה.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:36

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר