|

03-10-2007, 12:57
|
|
|
|
חבר מתאריך: 10.12.05
|
|
ציטוט:
|
הצבא נותן להם את המיגון הכי טוב שאפשר. קסדה, שכפ"צ, T בטון, חד"בים. אם אדוני המלומד היה מבין מעט בביטחון היה יודע שאם קאסם נופל במבנה הנזק שנגרם מההדף גדול יותר (לכן צריך ליצור מבנה שעשוי כולו כמרחב מוגן עם בטון מזויין ומשך הקמת מבנה כזה הוא לערך שנתיים, אז גם ככה זיקים עובר לעיר הבה"דים)
|
למה לא חשבו על הקמת מבנה שנתיים לפני האירוע? למה הצבא מחכה שעד אשר יקרה משהו?
ציטוט:
|
להגיד "תודה"?????? כנראה אתה מושפע מהתקשורת, מההורים שלך או מתפיסות מעוותות אחרות. חוק שירות חובה! מצלצל מוכר?! עכשיו אני סומך עליך שתענה לעצמך לבד.
|
"אז זהו שלא ?" לא אני זה שמושפע מהתקשורת, הצבא חייב להבין, שעד לא יהיה שינוי משמעותי בצבא והחיילים לא יתחלו לקבל ייחס של בני אדם, אנשים פשוט לא יבאו, חוק גיוס חובה על הנייר בלבד וטוב שכך. וכן, צריך להודות לכל חייל שבא, ולתת לו את המקסימום שאפשר כי במציאות של היום להתנהג כמו שהצבא מתנהג זה הבושה האמתית. בו לרגע נשכח מהדרגות והסמלים ונבין שקודם כול אנחנו בני אדם, ולצערי באמת לא טוב למות בעד ארצנו (לפחות לא במצב הנוכחי).
ציטוט:
|
אתה עברת טירונות במחנה שמונים לא מזמן. לפי איך שזילזת בי (מ"פ) ובמערך שאותו אני מייצג חשבתי שאתה לפחות מח"ט של חטיבת חי"ר. לא תזיק לך קצת צניעות.
|
אני הכי צנוע שבעולם, יחס גורר יחס.
ציטוט:
|
אתה כנראה לא בקיא בפקודות (בצבא אין חוקים) כנראה עוד לא עשית את השינוי התפיסתי בין חייל לאזרח. ומה לעשות אתה גם צעיר.
|
מדומני שצריך להצדיע לסגן אלוף ומעלה, אם אתה הוא, קבל התנצלותי.
ציטוט:
|
אנחנו מלמדים את העקרונות החיילים שכל לובש מדים חייב להכיר. אפשר לפתוח על הנושא דיון אם הטירונות קשה מידי או קלה מידי, אבל אני לא ארד לרמת השיח נמוכה שלך.
|
לרמת השיח הנמוכה שלי? נראה לי שאתה פה רוצה במותם של אנשים (קודם כול) חפים מפשע, רק למען איזה עקרון שלא ברור לי.
ציטוט:
|
שני דברים: א. לדעתי אתה משקר. אין מצב שלא טווחת כל הטירונות, אתה פשוט לא אומר את האמת. ב. לדעתי אתה מוציא את כל המירמור שלך כי שמו אותך בתפקיד מאבטח מתקנים ולפי האופן בו אתה מתבטא כנראה שהנתונים האישיים שלך אכן תואמים לתפקיד הזה. אז תשתה מים קרים ותפסיק לצווח.
|
א. נכון אני משקר טווחתי הרבה מאוד בטירונות.
ב. אני לא מוצא שום מירמור על אף אחד, אומר את הדברים כמו שהם.
ג. אני בניגוד אליך לא נוהג לצווח על אנשים.
ד. נתוני האישיים אינם משקפים את יכולתי האינטלקטואליות, והמחדל הזה נמצא כבר בחקירה, וקצינים בדרגה גבוה ממך הסכימו שזה המצב.
ציטוט:
|
מעניין, אתה יודע מה, כל החיילים שלי אומרים לי שהם סירבו לקבל פרופיל 21. וואו כמה מקורי אתה יכול להיות. כנראה שאתה שקרן עם דיפלומה.
|
נכון, כל החיילים שלך סובלים ממחלת הגלאוקמה ורואים בעין אחד. שאגב, בכל מגל לא נתקלו במקרה הזה ציטוט מפי המ"פ המכובדת שלי.
לגופו של עניין, איני מזלזל במערך מגל, למרות שזה משתמע מהדברים שלי, מה שכן אני מזלזל בו, הוא בדרך שבא אתם עובדים, אתם עושים טירונות, תעשו טירונות, אל תקצינו דבר אחד ומצד שני תזלזלו במשהו אחר. ואל תגיד לי שאתם לא עושים את זה, כי אתם כן, עצם העובדה שכמה פעמים נתנו הקשב לסמלת תוך שאנו קוראים לה "סקמלת". אני מבין שעבודתכם היא קשה יותר מבחינה מנטלית מיחידות חי"ר, ושאתם מתמודדים עם אוכלוסיה קשה, תנאי שירות, בעיות בבית סוציואליות וכלכליות, ושמרחב הבעיות איתם אתם מתמודדים הן מבחינת משמעת והן מבחינה פיזית היא רחבה יותר ממפקדים ביחידות השדה.ולראיה הבנות איתם אתם מתמודדים שסביר להניח היו מצפון תל אביב, אז נכון שלי רעשי הקאסמים אינם מפריעים עוד, אבל עליך, כמ"פ, וכאדם בראש ובראשונה, להבין שהן אינן רגילות למצב שהן נקלעו והיחס אותו הם מקבלות ממש לא יאה למ"פ, במערך מגל.
דוגמא בא מהטירונות שלי,לנו לא היה בר-אור ולא מסע בגלל הבעיות הפיזיות שהקשות שהיו לנו בפלוגה, ולצערי, חלה החובה המוסרית שלי למסכים איתך, והייתי עד לכמה שיחות מזעזעות בין עמיתי לפלוגה, שסיפרו כיצד הצליחו להוריד לעצמם פרופיל רפואי, המציאו בעיות בת"ש כדי לקבל הקלות, ובין היתר אנשים שלא התפנו מהבקום שבועות, וכדי לפנות אותם פשוט נתנו להם בעיות ת"ש, הורדות פרופיל וכדומה. אני לא מאותם החיילים, את הפטורים שמגיעים לי קיבלתי עוד בלשכת גיוס, הבעיות שיש לי בבית לא מוכרת כבעיות ת"ש, ולא ישבתי שבועות בבקום (למען האמת הייתי פחות מחצי מיום) כדי לראות רפואים מומחים העיקר לקבל הורדה בפרופיל, הפרופיל שלי נמוך גם ככה. אני לא מאותם החיילים שכל יום היו רואים את החובש, בכול הטירונות שלי (5 שבועות) ראיתי אותו בדיוק פעם אחת וגם אז הפנה אותי ישר לרופא, בניגוד לאחרים שסתם אותם עם אקמול.
אומנם הסגל שלי בטירונות היה אחלה, וכמו שכתבנו למ"פ שלנו אגיד גם לך

אל תעשה סיפור יותר מידי גדול מזה, הן חוששת לחייהן וזה דבר נורמלי וטבעי לחלוטין, אני מאמין שהמערכת תישאר כמו שהיא עוד כמה שנים טובות, ואתה יכול לישון בשקט.
היום אני לא מאבטח וגם לא עשיתי את התפקיד, למזלי קצין כוח האדם סירב לקלוט אותי בתור התפקיד הזה והיום אני בתפקיד שבאמת מתאים לי, ככה שאין זה ניסיון להוציא את המרמור שלי או מהשיבוץ שלי.
|
|