לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 18-12-2007, 19:14
  vicktoria vicktoria אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.09.07
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי נור שמתחילה ב "כנראה שהתכוון לרפואה. הסבר..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי נור
כנראה שהתכוון לרפואה.
הסבר קליל:
רפואת חירום = תואר ראשון, 3 שנים לימודים, בסופו של דבר יוצאים פאראמדיקים עם תואר ברפואת חירום, לומדים את זה רק באונ' בן גוריון בבית הספר למקצועות הבריאות הקהילתיים שהוא חלק מהפקולטה לרפואה.
לימודי רפואה = 7 שנים, ד"ר, בית ספר לרפואה וכל שאר הדברים שאת בטח מכירה.

בצורה קצת יותר משעשעת, ברפו"ח תמצאי את כל נפלי הרפואה למיניהם, שנפלו בראיון או שהנתונים שלהם היו טובים, אבל קצת פחות טובים מהנתונים האסטרונומיים שצריך בארץ לרפואה, ולכן הם מנסים להתקבל לשם בדלת האחורית (כי אפשר לעבור לרפואה אם הציונים שלך גבוהים מספיק).

אני דברתי איתו על רפואה כללית בעתודה!
אני לא רוצה רפואת חירום, אני רוצה רפואה כללית (אני יכולה להמשיך לרצות..)
אבל אם לא יצא לי אני אהיה פראמדיקית בצבא..
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 23-09-2008, 15:04
  oher22 oher22 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.05.07
הבהרה לכולם
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי vicktoria שמתחילה ב "עתודה ברפואה כללית."

השרשור קצת ישן והגעתי אליו בטעות, ובכל זאת, הייתי חייב להגיב למה שנכתב פה.

לגבי מקצוע רפואת החירום -
רוב הדברים שנכתבו פה הם שטותיים ולא נכונים, וחבל שכאלה שאינם בקיאים בתחום כותבים כל מיני שטויות ומטעים את כולם.

פאראמדיק עוסק ברפואת חירום, ורופא עוסק ברפואה כללית על כל התמחויותיה.
שני המקצועות הם דומים אך שונים, ומקצוע אחד אינו נחות מהשני. אגב, כשאני כותב "פאראמדיק" אני מתכוון אך ורק לבעל תואר ראשון ומעלה ברפואת חירום.

מישהו כתב כאן שפאראמדיק "לא יכול לתת תרופות לחיילים". לא נכון. פאראמדיק מוסמך לתת תרופות כשמדובר בתרופות חירום, כי פאראמדיק עוסק ברפואת חירום (!), ועם כל הכבוד לחייל הסובל מכאבי ראש או כאבי בטן - זהו אינו מצב חירום רפואי, אלא בעיה רפואית שגרתית, ולכן בתחום סמכותו של רופא.

מישהו כתב שבמחלקה לרפואת חירום אפשר למצוא את אלה שלא התקבלו לרפואה כללית. לא נכון.
המחלקה לרפואת חירום היא מחלקה בפני עצמה ולא קשורה למח' לרפואה כללית, ומי שמגיע אליה אמור לעשות זאת כי היא נמצאת בעדיפות הראשונה אצלו, ולא כסוג של "נחמה" בגלל אי-קבלה לרפואה כללית. אז נכון - יש בה (לצערי) גם כאלה שהגיעו אליה לאחר שלא הצליחו להתקבל לרפואה כללית, אבל הם מיעוט, ומיעוט שהיה עדיף לא לקבל אותו ללימודים במחלקה. מניסיון אישי אני יכול לספר, שמועמדים למח' לרפ"ח אשר מעידים על עצמם שהגיעו למחלקה לאחר שלא התקבלו למח' לרפואה כללית - מועמדים כאלה נשלחים בדר"כ לחפש מקצוע אחר.

באופן כללי, מקצועו של הפאראמדיק זוכה למעמד נחות ולא מכובד בארץ. יש הרבה סיבות לכך, והעיקרית שבהן קשורה לארגון ההצלה הרשמי של ישראל (...), שעושה כל מהלך אפשרי על מנת להוריד לתהום את מעמדם ורמת מקצועיותם של הפאראמדיקים בפרט ואנשי רפואת חירום בכלל.

יש כאן בשרשור עוד כמה הודעות ששוות תגובה כדי למנוע הטעייה של הרבים, אבל את זה אפשר להשאיר להזדמנות אחרת.

שנה טובה
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:41

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר