23-09-2008, 15:04
|
|
|
|
חבר מתאריך: 15.05.07
|
|
|
הבהרה לכולם
השרשור קצת ישן והגעתי אליו בטעות, ובכל זאת, הייתי חייב להגיב למה שנכתב פה.
לגבי מקצוע רפואת החירום -
רוב הדברים שנכתבו פה הם שטותיים ולא נכונים, וחבל שכאלה שאינם בקיאים בתחום כותבים כל מיני שטויות ומטעים את כולם.
פאראמדיק עוסק ברפואת חירום, ורופא עוסק ברפואה כללית על כל התמחויותיה.
שני המקצועות הם דומים אך שונים, ומקצוע אחד אינו נחות מהשני. אגב, כשאני כותב "פאראמדיק" אני מתכוון אך ורק לבעל תואר ראשון ומעלה ברפואת חירום.
מישהו כתב כאן שפאראמדיק "לא יכול לתת תרופות לחיילים". לא נכון. פאראמדיק מוסמך לתת תרופות כשמדובר בתרופות חירום, כי פאראמדיק עוסק ברפואת חירום (!), ועם כל הכבוד לחייל הסובל מכאבי ראש או כאבי בטן - זהו אינו מצב חירום רפואי, אלא בעיה רפואית שגרתית, ולכן בתחום סמכותו של רופא.
מישהו כתב שבמחלקה לרפואת חירום אפשר למצוא את אלה שלא התקבלו לרפואה כללית. לא נכון.
המחלקה לרפואת חירום היא מחלקה בפני עצמה ולא קשורה למח' לרפואה כללית, ומי שמגיע אליה אמור לעשות זאת כי היא נמצאת בעדיפות הראשונה אצלו, ולא כסוג של "נחמה" בגלל אי-קבלה לרפואה כללית. אז נכון - יש בה (לצערי) גם כאלה שהגיעו אליה לאחר שלא הצליחו להתקבל לרפואה כללית, אבל הם מיעוט, ומיעוט שהיה עדיף לא לקבל אותו ללימודים במחלקה. מניסיון אישי אני יכול לספר, שמועמדים למח' לרפ"ח אשר מעידים על עצמם שהגיעו למחלקה לאחר שלא התקבלו למח' לרפואה כללית - מועמדים כאלה נשלחים בדר"כ לחפש מקצוע אחר.
באופן כללי, מקצועו של הפאראמדיק זוכה למעמד נחות ולא מכובד בארץ. יש הרבה סיבות לכך, והעיקרית שבהן קשורה לארגון ההצלה הרשמי של ישראל (...), שעושה כל מהלך אפשרי על מנת להוריד לתהום את מעמדם ורמת מקצועיותם של הפאראמדיקים בפרט ואנשי רפואת חירום בכלל.
יש כאן בשרשור עוד כמה הודעות ששוות תגובה כדי למנוע הטעייה של הרבים, אבל את זה אפשר להשאיר להזדמנות אחרת.
שנה טובה
|