לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה  ✡ ברוכים הבאים לפורום יהדות ✡  חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חברה וקהילה > יהדות והלכה
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 03-07-2008, 09:00
צלמית המשתמש של chatulim
  chatulim chatulim אינו מחובר  
מנהלת בע"ח, מטיילים ותרמילאים

חבר מתאריך: 01.01.06
כתבה חתונה אזרחית, בגלל הרבנות

מזל טוב! החלטנו להתחתן. בן זוגי דוד ואני ניגשנו לפתוח תיק נישואין ברבנות כמו כולם. אבל דוד הוא לא כמו כולם: הוא בנה של גיורת. אמו סיימה תהליך גיור בן חמש שנים כשהיה בן 12.

התעודה שקיבלה בתום התהליך מציינת שגיוריה הפכו את בנה דוד ליהודי, משום שהוא לא היה בר מצווה באותה עת. הוא התבקש לטבול במקווה ולאחר מכן ללמוד בבתי ספר דתיים עד גיל 18, וכך עשה. בינתיים הוא קיבל תעודת זהות בה רשום שהוא יהודי והתגייס לצה"ל. אך בגיל 28 כשהגיע הרגע לפגוש את הרבנות שוב, הרבנות שינתה פניה וסירבה לפתוח את תיק הנישואין. "אבד לנו מסמך המעיד שטבלת במקווה ומבחינתנו לא עברת גיור", אמר לו הפקיד. "אז אתם מחפשים את המסמך?", שאל דוד אבל הפקיד לא השיב והביט בו בדממה.

להמשך קריאה לחץ כאן

חזרה לפורום
ישן 20-07-2008, 19:16
צלמית המשתמש של שחף דרור
  משתמשת נקבה שחף דרור שחף דרור אינו מחובר  
מנהלת פורומי הצילום

חבר מתאריך: 12.04.05
שלח הודעה דרך ICQ אל שחף דרור
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי dani90 שמתחילה ב "את בטוחה? זה ההגדרה של ממזר?"

ממזר הוא מי שנולד כתוצאה מגילוי עריות חמור, כלומר גילויי העריות להוציא משכב אישה נידה. בין השאר מדובר על אשת איש שילדה ילד למי שאינו בעלה.

להרחבה:
http://he.wikipedia.org/wiki/ממזר

עריכה: אני ממליצה לקרוא לעומק את הלינק הנ"ל. הנה משפט משם:
"המילה "ממזר" היא התרגום המקובל למילה האנגלית bastard (ומקבילותיה בשפות אירופיות אחרות) אף שיש הבדל מהותי בין המשמעות ההלכתית ובין משמעות זו. בתרבויות נוצריות "ממזר" (כלומר bastard) הוא כל ילד שנולד מחוץ למסגרת נישואים. ילד כזה מכונה גם illegitimate child, מונח שמתורגם בדרך-כלל כ"ילד בלתי חוקי", אם כי האקדמיה ללשון העברית ממליצה על התרגום "ילד שלא מנישואים"."

נערך לאחרונה ע"י שחף דרור בתאריך 20-07-2008 בשעה 19:20.
חזרה לפורום
ישן 03-07-2008, 18:47
צלמית המשתמש של שחף דרור
  משתמשת נקבה שחף דרור שחף דרור אינו מחובר  
מנהלת פורומי הצילום

חבר מתאריך: 12.04.05
שלח הודעה דרך ICQ אל שחף דרור
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי maorhag שמתחילה ב "ממש לא מרגש...עוד סיפור מבית..."

רק תיקון לפרט טכני חשוב: האישה כנראה נשואה עפ"י היהדות.
יש כמה חוקים בסיסיים (מאוד) שאם הם מתקיימים - הזוג נשוי. זה יכול להוות (ואכן מהווה) בעיה גדולה כשזוג מתחתן בנישואין אזרחיים ומחליט להתגרש אח"כ, כמובן ללא הרבנות (כי הם גם לא התחתנו דרכם). אם האישה "תתחתן" שוב - ילדיה יהיו ממזרים, כי היא נחשבת מבחינת ההלכה עדיין נשואה לזה שהיא נישאה לו בנישואין אזרחיים.
זה קורה כי הדרישות לקיום גירושין הרבה פחות בסיסיות מהדרישות לקיום נישואין. (וזה, אגב, גם הבסיס לכל סיפורי בני עקיבא על המדריך שזרק מימיה לקומונרית ואמר לה "הרי את מקודשת לי במימיה זו" והם הפכו לנשואים...)

בעצם התנאי לכך שהנישואין יחשבו לקיימים עפ"י, ההלכה (לא מלכתחילה, אבל בדיעבד זה אכן מחזיק, אין מה לעשות...) הוא האמירות שחייבות להתקיים בנוסח זה או אחר (הוא אומר לה שהיא תהפוך להיות אשתו/שלו/ניסוח-אחר ע"י קבלת הטבעת <או חפץ אחר בעל ערך, ויש גם אלטרנטיבות לעניין החפץ>, היא צריכה להביע הסכמה, וצריכים להיות שני עדים כשרים <כלומר, שאינם קרובי משפחה ושאר התנאים האלה>. אולי פספסתי עוד איזה תנאי, אבל זה בקטנה).
כידוע, בעבר היו נערכים נישואים גם דרך ביאה (הויש, שונאת להישמע כמו המורה לאישות...), ולכן יש שטוענים שאפילו זוג "ידוע בציבור" (חי ביחד הרבה זמן וכולם יודעים עליו) עלול להיחשב נשוי במקרים מסויימים.

בקיצור, המצב לא פשוט כמו שזה נראה.

לגבי הכתבה עצמה - יש באמת בעיה גדולה מאוד בבתי הדין הרבניים. המצב לא פשוט בכלל, וכזכור זה כבר התחיל להתפוצץ בחודשים האחרונים עם הגיור ועם השמיטה וכו'.
אבל האזכור של הרב דרוקמן נשמע לי מאוד לא אמין.
חזרה לפורום
ישן 03-07-2008, 18:57
צלמית המשתמש של ilane
  ilane ilane אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.05.02
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי שחף דרור שמתחילה ב "רק תיקון לפרט טכני חשוב:..."

כבר הרבה מאוד שנים יש את הבעיה הזו(ואחרות) עם הרבנות
התחלתם לשים אליה לב לאחרונה כי הם התחילו לפגוע גם ביהודים אורטודוקסים שאינם חרדים
ההתנהגות הזו כלפי יהודים מזרמים אחרים קיימת כבר שנים ארוכות
מזכיר את מכתבו של מרטין נימלר

תחילה לקחו את הקומוניסטים,
אני לא הרמתי את קולי, כי לא הייתי קומוניסט,
ואז הם לקחו את היהודים, ואני לא הרמתי את קולי, כי לא הייתי יהודי,
ואז הם לקחו את חברי האגודים המקצועיים, ואני לא הרמתי את קולי, כי לא הייתי חבר אגוד מקצועי,
ואז הם לקחו את הקתולים, ואני לא הרמתי את קולי, כי הייתי פרוטסטנטי,
ואז הם לקחו אותי, אך באותה עת כבר לא נותר אף אחד שירים את קולו למעני.

(אני יודע שזה נכתב במקור על הנאצים - בשום פנים אין מבחינתי השוואה לפעולות הנאצים)

It's Never Lupus

חזרה לפורום
ישן 10-07-2008, 18:28
צלמית המשתמש של maorhag
  maorhag maorhag אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.01.06
שלח הודעה דרך MSN אל maorhag
בוא נזכיר לך משהו
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי yishain11 שמתחילה ב "כך או כך"

כפיה דתית טובה גם בלי כוונה
גמרא מסכת ראש השנה דף כ"ח (נדמה לי)
ציטוט:
כפאו ואכל מצה יצא כפאו מאן אילימא כפאו שד והתניא עתים חלים עתים שוטה כשהוא חלים הרי הוא כפקח לכל דבריו כשהוא שוטה הרי הוא כשוטה לכל דבריו אמר רב אשי שכפאוהו פרסיים

מה הכוונה פרסיים? אלא שמי שאתה מכניס לו מצה אפילו בכוח (כופה עליו) בליל פסח ואכל כזית,יצא אפילו אם הוא נגד זה ואפילו יגיד מה שהוא רוצה,וחוץ מזה שאתה מדבר על מי שמחפש להתחכם וילך לחתונה אזרחית,אבל הרוב לא מחפשים את החוכם הזה! תחשוב מה יקרה אם יהיה כאן חתונה אזרחית ורבנית ביחד לכולם,עשית חצי מעם ישראל ממזרים.

חזרה לפורום
ישן 10-07-2008, 23:07
צלמית המשתמש של maorhag

בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי yishain11 שמתחילה ב "עשית מעם ישראל ממזרים???"

בקיצור אתה בעד הפרדת דת ממדינה שזו גישה של מישהו שלא אכפת לו מהדת (חילונים) ומישהו שלא אכפת לו מהמדינה (חרדים) אני אישית מאמין במדינה ולכן מנסה לתקן אותה בפנים ולהוסיף לה דת,המהלך שאתה מציע יהפוך את הכל ולדעתי זה כל המהלך של הדת"ל
ועוד משהו-גם אם לא ממזרים (וכן,יש בעיה כזאת-גם בחתונה רפורמית יש עניין של קניין וזה תקף הלכתית בדיעבד אבל גירושים הם לא יעשו דרך הרבנות...) אז עשית את עם ישראל בועלי פרוצות,וגם מנעת מהם מצווה בדרך (אגב למען הסר ספק זה ממש לא אישי,אני נורא מעריך אותך בכללי על הדעות והתגובות שלך אבל פה אני לא מסכים...)

חזרה לפורום
ישן 11-07-2008, 00:26
צלמית המשתמש של Tallyco
  משתמשת נקבה Tallyco Tallyco אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.05.06
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי maorhag שמתחילה ב "בקיצור אתה בעד הפרדת דת..."

הפרדת הדת והמדינה לא שייכת לאכפתיות מהדת או לא, אלא תגרום לפחות שנאה, ניכור ובידול בחברה. ואני לא יכולה להבין איך אתה יכול לחשוב שלכפות על מישהו דבר מה זה חיובי? אנחנו חיים במדינה חופשית ודמוקרטית. ככזאת - היא לא יכולה להיות דתית בהגדרה, ולא משנה עד כמה תרצה להכפיף את חוקי המדינה להלכה - זה לא יקרה. המקום היחיד שזה עוד קורה בו זה דיני קידושין וגירושין בהם יש מונופול לרבנות האותודוכסית. זה גורם לטקס שאמור להיות כל כך משמעותי וכל כך יפה, להפוך למשהו שהוא חובה, שהרב מכתיב דברים מסויימים ושגורם ללא מעט בעיות כאשר מדובר בגיורים (בחולם). מדוע לא לאפשר בחירה גם בזה? הרי ניתנה לאדם בחירה מהיושב במרומים, מי אתה שתמנע מהאדם את הבחירה הזו? ומי אתה שתגיד לאדם מהי הבחירה הנכונה? ואם אני מוכנה לשלם מחיר על הבחירות שלי (בהנחה שיהיה בכלל מחיר)? הגישה הזו של "נכפה על החילונים וככה יקיימו יותר מצוות" תתפוצץ בפרצוף, ולא ירחק היום. זה גורם בדיוק ההיפך, וראה מה קרה אחרי שש"ס ניסו להעביר מס' חוקים כאלה בכנסת - ראה כמה מנדטים קיבלה שינוי בזמנו.....

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
מיכל - 20.1.13

מאיה - 9.11.14
נטע - 2.4.20

נערך לאחרונה ע"י Tallyco בתאריך 11-07-2008 בשעה 00:29.
חזרה לפורום
ישן 11-07-2008, 09:59
צלמית המשתמש של maorhag

מצטער על טעות קטנה שהיתה לי
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "הפרדת הדת והמדינה לא שייכת..."

אני כתבתי את התגובה לyishain11 וההסבר היה מיועד לו ואם הייתי מדבר עם בנאדם חילוני כמובן שהייתי מדבר אחרת....בכל מקרה תחשבי על הילד שלך שהולך לדחוף אצבע לתנור,לא תעצרי אותו? -אבל הילד מסכן! הוא הרי רוצה לעשות משהו ומונעים ממנו!
-אבל רגע,הילד ימות אם הוא ידחוף אצבע לתנור/שקע חשמל
-אז מה? העיקר שהיתה לו הבחירה לעשות את זה

עכשיו אני יודע שהרבה אנשים פה יקפצו,בעיני התורה היא האמת ומי שרואה זה חכמי ישראל (לא נגיד אפילו אנחנו אלא חכמי ישראל) ואם הם מורים לנו משהו אז זה בגלל שהם רואים את המציאות ואנחנו לא....

חזרה לפורום
ישן 11-07-2008, 12:30
צלמית המשתמש של Tallyco

Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי yishain11 שמתחילה ב "דוגמה פחות קיצונית תעשה את העבודה הרבה יותר טוב"

כן, אבל יש הבדל עצום בין ללכת ערום ברחוב לבין מה שכתבתי, כפי שיש הבדל (וכאן אני עונה למאור) בין לדחוף אצבע לשטקר לחתונה אזרחית. המקרה הראשון אכן פוגע ברגשות אחרים - כל אחד מסיבותיו הוא, דתיות או אחרות. במקרה השני מדובר בסכנת חיים מיידית. לא נראה לי שכל פעם שזוג יהודי מתחתן בחתונה אזרחית יוצא ברק מהשמיים והם מתים. כפיה כפי שאתה מציג אותה היא כפיה של דרך חיים שא-ת-ה רואה כנכונה ואני לא. כאן הבחירה שניתנה לנו. אני עשיתי את הבחירה שלי, ואם יש בכלל דבר כזה שכר ועונש - זו בעייתי האישית בלבד.
ומאור - זה פורום. מה שאתה כותב לאדם מסויים נקרא גם ע"י אחרים. אשמח לקצת יותר קבלה של השונה ממך בדרך החיים והמחשבה, בעיקר כלפי אלו שעושים זאת מבחירה מודעת. ועצוב לי שאתה מדבר בצורה מסויימת לאנשים דתיים ובצורה אחרת לחילונים - אתה לא חושב שזו צביעות?

עריכה: אני לא כופה על איש להתחתן בנישואים אזרחיים (ולצורך העניין - לכשיגיע הרגע אני אתחתן בחתונה דתית, סביר להניח שעם רב של צוהר....) אבל אני לא חושבת שהתרת נישואים אזרחיים ל-מ-י ש-מ-ע-ו-נ-י-ן בכך הם כפיה חילונית מסוג כלשהו....

מיכל - 20.1.13

מאיה - 9.11.14
נטע - 2.4.20

נערך לאחרונה ע"י Tallyco בתאריך 11-07-2008 בשעה 12:38.
חזרה לפורום
ישן 11-07-2008, 12:44
צלמית המשתמש של Tallyco

Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי yishain11 שמתחילה ב "אני לא מדבר על החשיבות של מדינה יהודית"

אבל, אתה חושב שהפרהסיה הישראלית צריכה להיראות בצורה מסויימת, כאשר הציבור עצמו לא חושב כמוך - כלומר, לכפות על ציבור גדול מאוד (רוב הציבור לפי מיטב ידיעתי) את תפיסת עולמך. הבעיה היא שאתה כאדם דתי חושב שהדרך שלך היא היחידה הנכונה, וזה בסדר כי זה חלק מהיותך אדם דתי, אבל אדם לא דתי יהיה פתוח לקבל מגוון דרכי חיים ולא יתערב בדרך החיים שבחרת לעצמך.
ההתנגדות לכפיה הדתית היא כיוון שזו כפיה של מיעוט על רוב - של דרך חיים פוריטנית על דרך חיים מתירנית וגמישה יותר. אני מבינה שלציבור הדתי קשה לראות את החברה החילונית כיום ולקבל אותה כפי שהיא, אבל הייתי מבקשת לעשות מאמץ. אף אחד לא עושה דוקא נגד הציבור הדתי, אלא אנשים רוצים מספר חרויות בסיסיות שהינן בבסיס חופש האדם וחרותו.

מיכל - 20.1.13

מאיה - 9.11.14
נטע - 2.4.20

חזרה לפורום
ישן 11-07-2008, 12:53
צלמית המשתמש של yishain11
  yishain11 yishain11 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.08.05
אני האחרון שלא יקבל את הציבור החילוני ואת הלגיטימיות שלו
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי Tallyco שמתחילה ב "אבל, אתה חושב שהפרהסיה..."

ומקורותיה של הכפיה הזו הן הכנסת וחוקי המדינה, כך שהשאלה כמה מהציבור באמת רוצים אותם לא רלוונטית (ואני גם חושב שההתנגדות קטנה ממה שנדמה). בכל אופן, יש שתי אפשרויות: או שאת מקבלת את עקרון כבוד האדם וחירותו- ואז תתנגדי גם לסוג אחר של כפיה (שכאמור, קיים בכל מקום) או שתקבלי את הרעיון של כפיה באופן כללי, ונוכל להתווכח על איזה מקומות ספציפיים ניתן להכיל אותה.
כפי הבנתי את משתייכת לקבוצה השניה, כשהקריטריון שלך הוא הסכמת הרוב. אני רק רוצה להזכיר כי יש גבול להסכמת הרוב, ולא כל דבר מוכרע על פי הרוב, גם במדינה דמוקרטית. תמיד יש התחשבות במיעוט וברצונותיו. אני מאמין שהצעד הבא- לחבר בין אפשרות הכפיה לבין התחשבות ברצונות הפרט אפשרית ולגיטימית. כמובן שלא תמיד וכמובן שלא בכל מקום, אבל היא בהחלט קיימת.

נערך לאחרונה ע"י yishain11 בתאריך 11-07-2008 בשעה 12:57.
חזרה לפורום
ישן 11-07-2008, 13:01
צלמית המשתמש של Tallyco

Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי yishain11 שמתחילה ב "אני האחרון שלא יקבל את הציבור החילוני ואת הלגיטימיות שלו"

בוא נצא מהויכוח הפילוסופי (אני לא משהו בויכוחים כאלה ) ונחזור לנושא האשכול - לא הבנתי מה הבעיה שלצד נישואין דרך הרבנות יהיו נישואים אזרחיים? זו כפיה של הממסד הרבני אורתודוכסי על ציבור שחלקו נפגע ממנה באופן אישי (לא מאפשרים לזוג להתחתן, מעבירים אותם מסכת ייסורים, או כמו כאן בכתבה - מנסים לכפות עליהם אורח חיים דתי) - כלומר מנסים לשנות להם את דרך החיים. תנסה לחשוב הפוך - מה אם היו אוסרים על חתונות דתיות? זה היה מצב זהה רק מהכיוון ההפוך..... המונופול של הרבנות האורתודוכסית כאן הוא הבעייתי - ואני מאמינה שזה ישתנה בשנים הקרובות, כאשר המונופול של הרבנות המתחרדת יפגע גם בדת"לים....

מיכל - 20.1.13

מאיה - 9.11.14
נטע - 2.4.20

חזרה לפורום

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:07

הדף נוצר ב 0.07 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר