אגב לכותב מעלי..ישנה אפשרות לאבחן פציעות קרב לפי מדדים אבל האבחנות לא יהיו מלאות, אבל הכיוון הכללי ניתן לראות..משולש קושינג אומר לך משהו?

בכלל, אני לא מסכים מה שאמרת, ירידה דרסטית בלחץ דם בדרך כלל לא קשור לפגיעות ראש, אם כבר עליה בלחץ הדם וירידה בדופק (עליה בICP ירידה בMAP, האוטורגולציה הולך לישון ויש לנו דימום כזה או אחר שתופס מקום וגורם להרניאציה וגירוי לגזע המוח ואז הדופק נכנס למצא פראסימפטטי הפצוע נכנס למצב היפוקסי ואם אתה לא דוחף לו קנה לתוך הנשימה ומכניס לו קצת חמצן למוח הבן אדם אם בכלל יצא מזה יהיה צמח).
כמו שכתבתי, ואני מתעקש על זה. אין אפשרות לאבחן שום פציעה לפי מדדים בלבד. בכוונה לא נכנסתי למושגים רפואיים מפוצצים, למרות שזה נשמע רציני ובעל משמעות, אין לזה קשר למה שכתבתי ואני לא מתכוון להיכנס לזה.
נראה אותך כסמכות רפואית בכירה בשטח שולל פגיעת ראש על פי לחץ דם, סיטורציה ודופק בלבד ומבודד פגיעה אחרת. בלי לראות את הפצוע כמובן.
לגביי סוף הפיסקה שלך - כנראה שלא קראת את הרעיון (של אמיר בלומנפלד, רע"ן טראומה במקח"ר בזמן המלחמה האחרונה, אגב) לפריסת סגל הרפואה ברמת הגדוד (לא בלש"ב!).
ירידה בלחץ דם לא מוסברת ודופק טכיקראדי (בדרך כלל שוק מפוצה הלם דרגה 1 ו-2) יכולה להראות בדרך כלל על פגיעות פנימיות/דימום שקר כלשהו בשק הלב (טמפונדה)/טנשיין פנאומוטורקס וכל השטויות האלה..בדרך כלל יש פראמדיק/רופא שיכול לתת מענה לחלק מהדברים..ולחלק לא..
עוד פעם בדרך כלל. כמו שחזרתי ואמרתי: אין אפשרות לאבחן שום פציעה לפי מדדים בלבד.
והאמת הכי חשוב...צריך לזכור..לכל חברינו פה בפורום.
scoop and run, כלומר, לא סתם אחינו בעזה יודעים מה הם עושים שהם רצים כמו משוגעים ומעיפים את הפצועים שלהם כמו שקים לאלונקה ולבתי החולים.. אין ספק שמפציעות מולטיטראומה חוץ מלשמור על הA, B וחצי C (שזה אומר לשמור על נתיב האוויר של הפצוע, לתת לו חמצן, ולנסות למנוע כמה שיותר מדימומים פורצים ולאזן קצת את משק הנוזלים בגוף) אין לנו הרבה לעשות, הלוואי שכולנו היינו כירורגים.
ואני מכיר מעט מאוד אנשים שרגישים לתרופות הסדציה שאנחנו נותנים בצבא כמו קטמין/דורמיקום
או דופמין/אדרנלין שאנחנו נותנים בשביל לנסות לתת ללב לעבוד עוד קצת (אדרנלין בכלל תרופת הבחירה שלנו נגד האנפליקסיס..תאי MAST לא אוהבים אותו) מה שכן זה בהחלט לא הגיוני שהמערכת תתן לבן אדם קטמין בשביל להרדים אותו..כאילו מה היא תעשה לו אינטובציה בעצמה?! אולי אם היא תתן מורפיום..אבל זה לא יעיל למשל עם הפצוע הוא פצוע קל ופשוט כואב לו, אני לא יכול לחשוב על תרופה כלשהי שתוכל להפיג כאבים ולא טשטש לנו את החייל..
בקיצור אני בעד לקנות כמה שיותר QUICKCLOT מאמריקה ולתת לכל לחייל.. ככה לא נראה חיילים הולכים עם ח.ע. ישנים ולא מטולקים שיקרעו להם בפעם הראשונה שינסו לשים את הח.ע לחברם, שלא לדבר שהרבה פעמים סתם שמים ח.ע.
למה אתה מתייחס לכל מה שנאמר פה כאילו הוא הולך להתרחש בסמטאות רמאללה או שכם? יש גם מלחמות מעבר לגבול, כשלמסוקים לוקח שעה לקבל אישור להיכנס, ובית החולים הקרוב נמצא עשרים וחמש דקות טיסה לפחות, גם זה אם ח"א לא מפעיל וויסות ומטיס פצועים להלל יפה ואפילו לבלינסון במרחק 45 דקות טיסה.
SCOOP AND RUN טוב לשטחים, לא למלחמה. אחרת אתה תעמיס את המסוק עם פצועים, ובמנחת ברמב"ם יוציאו אותם היישר לרבנות הצבאית, לתוך שקיות.
טוב אני נכנס לכל מיני בירבורי שכל...אני רק מנסה להגיד שיש המון דברים בתכנית שבאמת צריך לשבור את הראש איך ליישם אותם בשטח וקודם כל שישקיעו במה שקיים ועובד בצורה נהדרת שיכולה להציל המון חיים במקום לחלום על העתיד...