29-11-2009, 12:31
|
|
|
|
חבר מתאריך: 01.10.07
|
|
אה.. יש משהו שחשוב שתדע - בצבא אפשר לקבל ה-כ-ל. תתחיל מזה.
חבל שחיכיתי כל כך מאוחר, 7 חודשים.... את הסוויץ' היית צריך לעשות מזמן. ועוד השלמת קורס?
הכי טוב לעשות שינוי בתקופת ההכשרה.
אבל היות ואתה במצב הנוכחי - נתקדם מכאן.
1. למיטב ידיעתי טופס 55 לטובת מעבר לחי"ר מחיל האויר תמיד מתקבל כמעשה מכובד. לא ראיתי אף אחד משחק שעשה את זה, רק הנדסאים רגילים, ואם קיבלת שלישי חזק, כנראה כי השקיעו בך כסף, אבל לא הכל אבוד.
2. הגשת למפקד הישיר שלך, נגיד מ"ע או ממ"ח ולו קיבלו? תעלה יותר גבוה. לפי סדר היררכי, כך שלא תהיה עקיפת סמכות. אם קיבלת תשובה שלילית, אתה פשוט עולה מדרגה. עד שתגיע למפקד הטייסת לדלת פתוחה ואולי אפילו למב"ס - בד"כ זה עוזר, ופעולה על פי נהלים עדיפה על כלא ובעיות. בסוף עוד תמצא עצמך עובד רס"ר.
3. כיוון שהשקיעו בך ואתה בעמדת נחיתות, שקול ברצינות לוותר באופן חלקי על החלום. אמנם לא תהיה לוחם, אבל יש לו מעט תפקידי של תומכי לחימה במערך הטכני של חיל האויר. לחיל האויר יש יחידות לוחמות, מבצעיות ומוטסות וגם שם יש טכנאים. אני אישית הייתי טכנאי ביחידה מסויימת, שבכלל נמצאת בשטח ולא בבסיס, בין חי"רניקים.. נשק, הפגזות ואחוות לוחמים, המון פעילויות מבצעיות ובסה"כ אני מרוצה ומרגיש שנתתי תרומה יפה, אפילו שלא הגרתי אף אחד.
4. בעיות הן גם פתרון. לדעתי זו הברירה האחרונה - אבל ברירה תמיד יש. אם תרצה, תקבל, זכור את זה. זכור גם להתנהג לכולם בכבוד אפילו אם עשית בעיה. אם אתה נפקד, יגיעו המפקדים לביתך - דבר איתם, הסבר להם. אין צורך לחכות ליום ה-44 בתחילה. ודע להתמודד כמו גבר גם עם העונשים והקשיים שיעמדו בפניך.
|