12-12-2012, 21:39
|
|
מנהל בפורום מדע, טכנולוגיה וטבע | ☺
|
|
חבר מתאריך: 29.10.06
הודעות: 9,713
|
|
ספינג' לחנוכה :)
אז כמו בכל שנה, חנוכה הגיע, וצריך לחדש.
אז אחרי שהכנו אתמול לביבות (מצורף מתכון), הגיע הזמן לנסות בפעם הראשונה להכין ספינג'!
מסתבר שהמתכון (של קארין גורן) ממש פשוט, ויש שאומרים שאפילו פחות משמין מסופגנייה!
מצרכים:
1 קילו קמח (חב')
שקית שמרית
חצי כוס סוכר
חצי כפית מלח
800 מ"ל מים.
לציפוי - סוכר/אבקת סוכר/ריבה/ריבת חלב, או כל תוספת אחרת.
לטיגון - ליטר שמן. כן, זה הרבה אבל הרוב לא באמת נספג אלא משמן לטיגון עמוק.
אופן ההכנה:
מכניסים לקערה גדולה את הקמח והשמרים ומערבבים מעט,
כעת מוסיפים את הסוכר והמלח, ומוסיפים חצי מכמות המים - ומתחילים לערבב.
כשנהיה מעט קשה לערבב מוסיפים את שאר המים, הבצק צריך להיות דביק ועיסתי, כאילו שמנו יותר מידי מים.
לאחר כדקה של לישה, מכסים בניילון נצמד או בשקית ונותנים לבצק לתפוח כשעה.
לאחר שעה של התפחה, נוריד את הבועות ע"י נגיעות קלות בבצק מלמעלה (או בכל דרך אחרת), נכסה שוב ונמתין עוד 20 דק' להתפחה קצרה נוספת.
לקראת תום הזמן, נחמם את השמן במחבת.
נרטיב את הידיים במים, נקרוץ מהבצק כדור בגודל של אגרוף קטן, וביד השניה נצבוט את הבצק כדי שייפרד.
כעת צריך להכין את צורת ה"דונאט" עם החור המוכר,
מלמטה בעזרת האגודלים יוצרים חור ומנסים לשמור על צורה של כעך.
כעת מניחים בזהירות את הספינג' בשמן הרותח, יש להקפיד להניחו מאיתנו והלאה כדי שלא יקפוץ עלינו.
אם לא נשים מספיק שמן בסיר - הספינג' יידבקו לתחתית הסיר, וזה לא יהיה אותו דבר.
לאחר שהספינג'ים הזהיבו לצבע חום, הופכים ובסוף הטיגון מוציאים לצלחת עם נייר מגבת לספיגת עודפי השמן.
כדאי להגיש חם, מצופה בציפוי המועדף, אני העדפתי אבקת סוכר
שיהיה בתיאבון!
ושיהיה לכולם חג חנוכה שמח!
_____________________________________
|