לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 28-11-2010, 20:37
צלמית המשתמש של marin
  משתמש זכר marin marin אינו מחובר  
מנהל בפורום מדע, טכנולוגיה וטבע | ☺
 
חבר מתאריך: 29.10.06
הודעות: 9,713
חנוכה מתקרב ולא התאפקתי - לביבות!!!

אחח, חנוכה זה חג דו פרצופי,
מצד אחד הוא מאוד מנחם במאכלים מלאי הקלוריות והשמן
ומצד שני גורם לביקורתיות עצמית שמובילה לדיאטת כאסח

ולענייננו - הכנתי היום לביבות תפו"א קצת שונות,
ואפילו שעדיין לא חנוכה גם חטאתי בכמה סופגניות

אני מזהיר מראש, כדאי להשתמש במחבת רחבה כמה שיותר,
הדבר גם מפחית את מספר ה"נגלות" שיש לבצע וגם מקטין את זמן ההכנה - מה שמפחית משמעותית את מס' הנודניקים שבאים רק "לטעום" ממה שכבר מוכן

המצרכים לכ15 לביבות בינוניות:
3 תפו"א
בצל גדול
2 ביצים
3 כפות קמח מלא
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
קורט מלח גס - שמשדרג מאוד את הלביבות, יש נק' מלוחות שפשוט מתגעגעים אליהן בביס שאחרי
1/2 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
צ'ילי מתוק (ממש קצת)
חופן פטרוזילה
כף דבש
שמן לטיגון - אני השתמשתי בקנולה

תהליך ההכנה:
מגררים בפומפיה על החלק הגס שלה את תפו"א והבצל לקערה גדולה,
מנקזים חלק מהנוזלים (לא צריך למעוך , גם כך נשתמש במסננת לאחר מכן)
מוסיפים את כל שאר הרכיבים, פרט לדבש - אני הוספתי בתחילה רק ביצה אחת כדי לראות אם זה מתחבר, במידת הצורך מוסיפים גם את הביצה השנייה [בסוף הוספתי גם את השניה].
מערבבים היטב לתערובת הומוגנית פחות או יותר.
כעת מלהיטים במחבת רחבה שמן לטיגון - יש להמתין עד שהשמן יתחמם ממש - אבל שלא יעשן.
בינתיים מעבירים את התערובת מהקערה למסננת ומניחים את המסננת מעל הקערה כדי שהנוזלים המיותרים ינוקזו.
ניתן אף לערבב מעט כדי להחיש את התהליך.

כעת בעזרת כף יוצקים מהתערובת את הלביבות - כדאי לנסות ולשטח אותם כמה שיותר.
אם במקרה התפרקו במחבת, אין בעיה לחבר אותן צ'יק-צ'אק בחזרה - כל עוד הן רכות הן יתחברו היטב .

לאחר הטיגון מעבירים לכלי עם נייר סופג לספיגת השמן העודף.
יוצקים טבעת דבש דקה על כל אחד מהלביבות בעזרת כף, (פשוט "מנזלים" את הדבש מעל)
ו - מגישים מייד לקהל הרעב

עם הצופים הסליחה על החוסר בתמונות - הן פשוט נחטפו!
אבל במקום הנה שיר חמוד שהקשבנו לו כולנו בזמן הקצר שנותר כדי לחסל את הלביבות....
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:07

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר