לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 05-03-2013, 15:47
  משתמש זכר channb channb אינו מחובר  

חבר מתאריך: 25.08.03
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי rubber_duck שמתחילה ב "חבורה של בכיינים. אני לא חושב..."

פרה חולבת.. רק חבל שלא צורפה קריקטורה מתאימה

על פי פרסומים שראיתי ניתנים כ 63,000 פטורים בשנה על רקע תורתו אומנותו. מתוכם כ 30,000 בחורים (שחלקם בעתיד ילך לצבא וישתלב בשוק העבודה). למעלה מ50% מהנותרים משתלבים בסופו של יום בתפקידים תורנים (חינוך רבנות וכלי קודש). כך שבסופו של יום, על פי הפרסום הנ"ל, יש בין 10-15 אלף אברכים שבאמת עוסקים בתורה לאורך חייהם (מציאותית ומתוך ההכרות שלי עם הציבור אני מאמין שהמספר נמוך יותר).

הציבור החרדי מונה בין 500-800 א' איש (תלוי את מי סופרים). אתייחס לממוצע של 600 א. מתוכם כ 20-25% גברים בגיל עבודה שהם כ 120-150 א' איש. כלומר גם אם ניקח את ההערכות המחמירות 15 א' אברכים מתוך 120 א', הגענו רק ל12.5% מכלל אוכלוסיית הגברים שלא משתלבים בגוף יצרני לשיטתם של המבקרים.

את תרומתם של לומדי התורה לחברה יש להשוות לאוסף מדעי הרוח הנלמדים בציבור החילוני. כמו למשל היסטוריה סוציולוגיה ספרות פילוסופיה ואף משפטים (דיינים ורבנים), ועוד. בהשוואה לנתון זה צריך לקחת בחשבון את המשאבים שמופנים לאקדמיה (מדעי הרוח – לא הנדסה) ולגופים שונים העוסקים בתחומים אלו.

החברה החרדית משלמת מסים עקיפים כמו כל אחד אחר. נטל זה מהווה את הרוב המוחלט של נטל המס במדינת ישראל. כמו כן ברור שישנם חרדים רבים שהשתלבו בכל תחומי התעסוקה במדינה והם משלמים מס הכנסה כמו כל אחד אחר. מתמיה אותי לקרוא שוב ושוב את הטיעון הדמגוגי וחסר הביסוס , לפיו החרדים נצלנים ולא משלמים מסים, שוב ושוב.

אולי הגיע הזמן שמישהו יבדוק כמה עולים לנו הערבים והמתנחלים לשם שינוי. ושלא אובן לא נכון אני נגד ההתקפה על המתנחלים שמובילים כמה פרשנים מטעם עצמם המתיימרים לייצג את הציבור החרדי. אבל אני כן חושב שכדאי שהציבור הד"ל וכמוהו כל ציבור אחר יתבונן היטב במראה לפני שהוא תוקף או מחרים את הציבור החרדי.

נערך לאחרונה ע"י channb בתאריך 05-03-2013 בשעה 15:52.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 05-03-2013, 17:26
  kkr3 kkr3 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 24.02.06
...
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי קגנס שמתחילה ב "איך הצלחת לדחוס כל כך הרבה בורות ורישעות בהודעה אחת?"

החרדים יכולים לחיות בלי תקציבי מדינה, כבר אמרתי, אבל הוא יחיה במעט יותר מצוקה כלכלית, אברך בלי 700 ש"ח לחודש, אולי יוריד את כמות הלחם ליום(בהתחשב למשפחה שמקבלת 2000 כולל תרומות שקל לחודש,לא כולל קצבאות ילדים, שהם בערך 100-200 ש"ח לחודש לכל ילד).
כבר עכשיו הם מוגדרים עניים, אבל מטרת בנט בחבירתו ללפיד, היא להפוך את כל החרדים לעניים, וזה כולל את אלו שעדין לא מוגדרים ככה באופן ישיר, ובאופן שלא מתכוון להפוך את בחורי הישיבות לחילונים.
אמרתי, הציבור החרדי ידע תמיד להסתדר בלי תקציבי המדינה, אבל אם 40-45% מהחרדים העובדים משלמים מיסים למדינה, אל תגיד לי שהציבור הזה שונה מכלל הציבורים(הגם שהוא כבר היום שונה, גפני אומר שהוא הציבור המקופח ביותר מכל תקציב המדינה, אפילו יותר מהערבים, שד"א גם לא משרתים בצבא).
אם בנט(שהוא מייצג את ציבור הדתי לאומי), מוכן למכור את החרדים בשביל איזה שהוא ג'וב ברבנות\מוסדות הדת\להתחבב על פני החילונים, החרדים שהם כח קניה גדול למתנחלים(שגם ככה סובלים מהחרמות, בחו"ל ואפילו בארץ בת"א), יעשו כל שביכולתם למנוע מגע בציפור נפשם(בחורי הישיבות), ואם יעשה כן, לא יהססו להחרים אותם, כפי שבנט לא היסס למכור אותם.
בנוגע לקצבאות הילדים, פשוט מתי שאומרים אין כסף, צריך להראות תשקיף של כל התקציבים, ובין היתר יראו כמה נשפך על ההתנחלויות, שאני לא יודע כמה, אבל כנראה שיש דברים בגו.

צבוע שכמוך מדבר על רשעות?
תראה מה הולך פה אתה לא שם לב?
תראה לאיפה מוליכים את כל העניינים, וזה לא הציבור החרדי עשה,
זה כתבות הולכות ונשנות בכל מדורי החדשות-הדרת נשים, גיוס חרדים, גיור, רבנות, את הכל מקבצים במאמרי שצף קצף על החרדים, בכל אתרי החדשות, ואתה מדבר איתי על רשעות, גועל נפש.
תראה לי יום שאין כתבה פרובוקטיבית בניואנס, בנוסח, בתוכן, באתרי חדשות מובילים(כמו Ynet, nrg, שלהגיד עליהם יהודים זו בושה, שלא נדבר על התגובות, דר שטרימר קטן לעומת המגיבים שם)

נערך לאחרונה ע"י kkr3 בתאריך 05-03-2013 בשעה 17:47.
ישן 05-03-2013, 20:12
  משתמש זכר shruki shruki אינו מחובר  

חבר מתאריך: 23.10.08
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי kkr3 שמתחילה ב "..."

אתה באמת חושב שהחרדים שעובדים מגיעים למדרגות המס? יש לך ספק שהשכר הממוצע של אלו שכן עובדים נמוך בהרבה מהממוצע במשק? כן, גם עם אותם רואי חשבון ועורכי דין ושאר ירקות שאתה מזכיר פה ושם? מכאן שמס הכנסה מעטים מהם באמת משלמים.
מס עקיף על רכישות? אכן, זהו מס שקשה להתחמק ממנו, ואותו הם כן משלמים. אבל אם נזכיר שיש בקרב המגזר הזה לא מעט הון שחור, נגלה שגם בשדה הזה הם לא ממש מהווים חלק משמעותי. וכמובן שגם מס חברות נדיר למצוא שם, ולא מס רווחי הון (כי אין יותר מדי חברות במגזר הזה, וגם לא משקיעים בבורסה).

אז אני לא אומר שהם לא משלמים כלל מיסים, כי זה בלתי אפשרי, אבל אל תתהדר במעט שהם כן משלמים.

ובוא נשים את הקלפים על השולחן- המטרה של בנט היא לא להשמיד את עולם התורה, אוקי? החרדים תמיד הצטיינו באובר דרמטיות. תאמין לי שבנט ישמח אם הם יילכו לישיבות הסדר, נח"ל חרדי, פרוייקט שח"ר למיניהם וכו'.

מה שכן, לדעתי לפחות- השירות הוא החלק הזעום והפחות רלוונטי. ההשתתפות שלהם בכוח העבודה זה מה שחשוב, וגם התלות שלהם בתשלומי העברה. האמת- מצידי, שלא יגוייסו בכפיה. קודם כל שילמדו ויילכו לעבוד, ושייכנסו למעגל העבודה. אני מאמין שהשירות יבוא בטבעיות לאחר מכן, וגם אם לא- לא קריטי.

ישן 06-03-2013, 07:33
  קגנס מנהל קגנס אינו מחובר  
מנהל

חבר מתאריך: 31.07.06
,
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי kkr3 שמתחילה ב "..."

מול מיצג הבורות החוזר אגיב בעובדות יבשות. השכר ההמוצע בישראל הוא למעלה מ7000 שקלים. ובמגזר החרדי, כלומר באותו אחוז קטן יחסית שכן עובד?
בבני ברק, ביתר עלית, רכסים, עמנואל, ואלעד השכר הממוצע לשכיר נופל מחמשת אלפים שקלים ואף בחלק מיישובים חרדיים אלו נופל מארבעת אלפים. דוגמא ידועה אחת לעוני המנוול במגזר החרדי היא מודיעין עלית. עיר של למעלה מחמישים אלף איש שגם המיעוט העובד בה מרוויח בממוצע פחות מ 3600 שקל! מצד שני, העיר הזאת בהחלט מובילה בשיעור הילודה...
לאור הנתונים האלו אתה רוצה לומר לי ששיעור גביית המסים במגזר החרדי מתקרב בכלל לצרכי הרווחה המרובים של אוכלוסיה זו, שלא לדבר על הצרכים שמשותפים לכולם כמו ביטחון. אז מה אתה בא כאן עם כל מיני טענות מגוחכות לקיפוח בשם גפני המניפולטור?
אבל למה לטרוח? אתה עצמך כותב שבלי השנור מהמדינה הרבה מאוד חרדים יחיו בעוני.
ואם כבר בחינוך עסקינן, מוטב שתברר איך הגדיר הילל הזקן את עיקר העיקרים של היהדות. רמז: זה ההיפך מאופן ההתנהלות שלך כאן ביחס לציבור המתנחלים, שבחלקו הגדול אפילו לא קשור לעניין בשום צורה.
ועוד משהו, היות ואני לא עובד בתיקשורת נשגב מבינתי איך הגעת ל"צביעות״ מתוך כך שאני מבקר את הרישעות שבקריאה לפגוע במטה לחמם של אנשים שברובם לא פגעו בך לא במישרין ולא בעקיפין.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:19

הדף נוצר ב 0.09 שניות עם 11 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר