03-04-2007, 12:50
|
|
|
|
חבר מתאריך: 14.05.05
|
|
אכן, הזיה
בתגובה להודעה מספר 42 שנכתבה על ידי דני קריאף שמתחילה ב "עוד חבר שמחזק את מה שכתבנו אז מי פה מספר אגדות?"
לאחר מחשבה שניה,אני סבור כי אכן טעינו. כל זכרונותינו אינן אלא הזיה אחת, הנמשכת כבר 34 שנים.
ברור, שכל סיפורינו אינם אלא תוצר של הזיותינו. שכן, לא יתכן כי כך היו הדברים. עובדה, כי היו שכפצים במלחמת יום כיפור, הרי הצילומים מוכיחים זאת. די בכך , שהיה שכפץ פה ושכפץ שם, כדי ללמד שכל האשכול ההזוי הזה, מביא להטעיית הנוער.
ואם בכך לא די, דומני כי נסיבות המלחמה ההיא, כפי המתואר באשכולות השונים, אינן אלא הזיה.
לא יתכן כי כך היתה המלחמה. שכן זוכר אני, כנער צעיר ונבער מדעת, בקושי סג"מ או סגן, כי זכיתי ,פה ושם, להשתתף בקבוצות פקודות ברפידים (ולמי שאינו יודע, שם ישבה מפקדת אוגדת סיני ע").
היו שם הרבה קצינים בכירים- עטויי דובונים (ומי ששירת אז בסיני אמור לדעת כי דובון היה סמל סטטוס של גנרלים) וכולם תדרכו אותנו, בזחיחות הדעת, על מבצעי גבורה, שצה"ל אמור לבצע כנגד המצרים הפחדנים. כגון, "חתול מדבר" , "נמיה" , "בנדינגו", בהם ינופנפו הכוחות המצרים, ואפילו "שובך יונים" שיביא לבלימה מוחלטת של המצרים. זכור לי אפילו סיור הזוי אחד, שבו התבקשתי ללוות מג"ד מילואים לאיזור החווה הסינית, כאשר במקום פגשנו קצין מטה זחוח דעת שהסביר, כי קיימת כוונה להוריד מהקו שתי סוללות ארטילריה, אחת מדרום הגזרה הצפונית והשניה מצפון הגזרה הדרומית, שכן סוללת ה-175 מ"מ, היושבת בציר מאזניים (אשר הפך להיות במפת סריוס "עכביש") נותנת מענה לכל. כנראה שגם התותח שמוט הקנה שכל העולם ראה, באותה עמדה שרופה שהיתה ידועה בימי כ"עמדת מאזניים", אינו אלא תוצר של הזיה, שכן לא יתכן שהדבר התרחש במציאות. הרי לא כך תכננו גדולי רפידים.
אז דני ידידי, אנא במחילה מכבודך חדל להזות, ואל נא במטותה תטעה את הנוער. במלחמת יום כיפור יצא רכב ישראל ופרשיו בחיל מצוייד ומאורגן. כל חייל מצוייד בשכפ"ץ וכלי נשק מודרני. רק חבל שהיה חם וכולם הניחו את שכפציהם בתחתית הקומנדקאר.
ואם אומר כי סביר להניח כי אלה שקיבלו שכפצים היו אלה שקיבלו גם מעילי דובון, יאמר כי אף כאן אני הוזה.
ואם אהיה רציני, סבורני כי כותרת האשכול צריכה להיות שונה קצת: "האם ידעתם שבמלחמת יום כיפור לא היו למרבית הלוחמים שכפצים" . אכן למתי-מעט היו. חיילי חצר המוות קיבלו, וכך גם חלק מן היחידות הסדירות ובעלי מזל. הצילומים מראים את אותם אנשים. רוב הצילומים מראים את הכלל.
והרי קיים לנו כלל במסורת היהודית: "כלל ופרט, לא בא הפרט אלא ללמד על הכלל". ואידך זיל גמור.
חג שמח לכולם ומועדים לשמחה.
|