|
במקור נכתב על ידי dahash
מצטער להגיד את זה, אבל באמת רואים שאין לך שום ידע בסיסי על הצבא, ואתה ממש מושפע ומאמין לכל מה שאנשים אומרים לך.
נבהיר כמה דברים עכשיו: אין שום חטיבה שתתגייס אליה [או חיל]-גולני\גבעתי\צנחנים\כפיר\נחל\שריון\תותחנים,נ''מ\הנד סה קרבית\מג''ב וכו' שלא יהיו בה ערסים,חננות,צהובים,סטלנים [לא בהכרח מסוממים], צפונבונים, פריקים,רוסים,אתיופים ועוד ועוד.....
אתה בולע כל מה שאומרים לך על כל מקום, באמת נראה לך שאפשר להכליל חטיבה שלמה? שלפי מחזורים של פעם אתה יכול לדעת איזה אנשים יתגייסו לאותו מקום?
קח לדוגמא מג''ב, הסטריאוטיפ שלהם שכולם ערסים וגורילות.....מכיר אחד, נפל מקורס טיס אחרי שנה, בנאדם רוסי ובין הלבנים שאני מכיר, ביקש ללכת למג'ב והתקבל לשם.
בטיס יש דרוזי, ביהל''ם יש אתיופי, בגולני יש צפונבוני וכל מה שתרצה.
תתחיל לעשות סדר בעדיפויות שלך, ותחשוב מה באמת מעניין אותך במקום שאליו תתרצה להגיע.
תחשוב כמו נער בוגר, בן 18 [או בקרוב], בלי הגזענות הזאת, ואם אתה מסתגל מהר, לא תהיה לך בעיה בשום מקום.
ואהבתי, "אחרי המון המון נסיונות שכנוע הולכים וחוזרים, החלטתי שאני כנראהב-99% שאני רוצה קרבי קרבי...." זה רק מראה כמה שאתה לא סגור על עצמך, וברגע שמישהו ינסה לשכנע אותך שהכי כדאי לך להשתמט מצה''ל אתה כנראה תהיה בטוח ב99% שזה מה שאתה רוצה.
לפי מה שרשמת זה נראה כאילו אתה לא מחליט שום דבר בעצמך, ופועל רק כדי לרצות את הסובבים אותך, הולך לקרבי כי משכנעים אותך, ולא רוצה ללכת ליחידות מסויימות כי אנשים שאתה מכיר יורדים עליהן, לא מתכוון לפגוע אבל אתה מסתמן כבנאדם ללא עמוד שדרה.........תתחיל לרצות את עצמך ולא אחרים.
|