אין לי ממש שאלות ספציפיות על השירות עצמו, כי אני לא ממש יודע מה הולך שם.
אבל יש לי שאלות שיעזרו לי בהתחלה, שקשורות גם לציוד:
1. כשעושים מד"ס (אימונים), מותר ללבוש מה שרוצים?
כלומר, נעלי ספורט (עם גרביים לבנות בלבד, או כל צבע שאתה רוצה?), חולצה, ומכנסים אזרחיות?
אני יכול לבחור איזה מכנסיים/חולצה שאני רוצה, או שחובה להשתמש באלה של הצבא (לפחות ידוע לי על מכנס שהם מחלקים)?
במד'ס תלבש מה שבא לך. חולצה קצרה/ארוכה ומכנס קצר/ארוך אזרחיים. לא צריך ללבוש את מה שהצבא מביא. גרביים? אף אחד לא יכריח אותך ללבוש גרביים לבנות(שאני אומר גרביים לבנות הכוונה פשוט לגרבי ספורט. לא בהכרח בצבע לבן...) אבל גרבי צבא על נעלי מד'ס זה צעירות נטו.
אני הייתי פשוט מביא מכנס קצר למד'סים שאיתו הייתי גם ישן.
2. מתחת למדי ב', אפשר גם גופיות לבנות?
אם לא, אז למה לקנות אותם בכלל (רשום בהרבה רשימות ציוד לקראת גיוס, לקנות גם לבנות, וגם בצבא זית/חאקי)?
בתור קרבי, אסור לך ללבוש שום דבר לבן או בצבע בהיר אחר. גם לא מתחת למדים(אם רואים את זה). למעט, שאתה על מד'ס או החולצה הלבנה מתחת ל א'.
למה אומרים לקנות גם גופיות לבנות? כי אם אתה לא קרבי זה לא יעניין אף אחד איזה צבע אתה לובש.
מספיק שתהיה לך חולצה לבנה אחת כדי ללבוש מתחת לא' וזהו.
3. מתחת למדי א', מה אפשר ללבוש?
חולצה לבנה בלבד.
4. כמו שאמרת, אין בסיס ראשי, הכוונה היא שאתה סוחב את תיק הציוד האישי שלך לכל מקום, בנוסף לצ'ימדן עם המדי ב'? או שבכל בסיס מקבלים מדי ב' אחרים?
אל תדאג. אתה לא תסחב עם כל הציוד שלך עליך לכל מקום. רק במקרים בודדים בכל השירות שלך.
כל פעם שהגדוד עובר בסיס מעמיסים הכל על משאיות ובמכולות(כולל הקיטבגים). בדרך כלל הדבר היחיד שאתה לוקח איתך באוטובוס(הסעה צבאית. לא אוטובוס ציבורי) יהיה הווסט ותיק אישי.
ציוד ב' כולל הרבה יותר מרק מדים. אתה לא תקבל חדש כל פעם שתעברו... רוב הדברים שתחתום עליהם בימים הראשונים בבא'ח ילוו אותך למשך כל השירות.
5. יש מקרים שכל החטיבה עושה מבצעים ביחד, כל הגדודים?
כן.
6. בהרבה דיונים על קניית ציוד ממליצים לא לקנות מריקושט/למטייל וכל הרשתות האלה, שמוכרות ביוקר.
אז אם לא מהם, מאיפה אפשר? אני יודע שיש את אתר
חבילה, אבל אני מעדיף ללכת לחנות פיזית ולקנות שם, גם כדי להרגיש מה אני קונה.
את רוב הדברים שאתה צריך(כמו ביגוד) אפשר למצוא בכל סופר או חנות בגדים שכונתית. גופיה ירוקה או גרביים צבאיות יעלו יותר בחנות כמו ריקושט מאשר בסופרסל...
*ואשמח אם תענה גם על השאלות של Haviv54, ועל עניין היציאות.
היציאות בצפון יותר טובות מעזה(תדירות גבוהה יותר אבל פחות זמן). יציאות זה דבר מאוד נזיל... תלוי בגדוד,במח'ט הגזרה, תלוי במשימות של הפלוגה, תלוי בסד'כ הפלוגתי, תלוי בכוננויות והתרעות שונות...
אם הייתי אמור לצאת 16-5 בעזה אז זה קרה רק פעם אחת... כל פעם הייתה יציאה אחרת. לפעמים 17-4, לפעמים 10-4, לפעמים 18-3, לפעמים 14-3. תלוי מה הולך בגזרה.
עכשיו בצפון אנחנו אמורים לצאת בעיקרון 14-3 אבל לי אישית יצא לצאת עד עכשיו 24-7-7-3-11-3....
אני שמח שאני חובש. זה תחום שאני מתעניין בו אז הלכתי על זה...
עכשיו אני כבר מזמן לא יכול לצאת לקצונת חי'ר כי אני לא מ'כ וכבר לא יכול לצאת למ'כים בגלל הפז'מ. עדיין יש חלון קטן לקצונה רפואית(קא'ר - קצין אירגון רפואה) אבל זה לא משהו שהייתי רוצה לעשות. זה ג'וב...
חובש מוקדם יכול לצאת למ'כים אם הוא מספיק שפיץ ומשם גם לצאת לקציני חי'ר. זה שהוא חובש לא ימנע את זה כי ברגע שחובש עובר קורס מ'כים הוא מפסיק לתפקד בתור חובש ועובר להיות מפקד.
אני לא חושב שמישהו שיצא לחובשים בשלב מאוחר יותר יצא למ'כים. זה יהיה ביזבוז הקצאה לחובש.
ואני יודע שזה נשמע קצת מעצבן, אבל אם תוכל בכל זאת לנדב עוד מידע או טיפים שיעזרו למתגייס טרי, שאולי יעזרו לו לעבור יותר טוב את ההתחלה (טירונות+אימון מתקדם).
ולגבי אימון מתקדם, מה זה בכלל, מה עושים שם?
אימון מתקדם זה השלב שבא אחרי הטירונות. עוד 3-4 חודשים של אימונים ולימוד נושאים בחי'ר ברמה גבוהה יותר ומתקדמת יותר מהטירונות.
יותר קליעה, הרבה(הרבה) יותר שטח, תרגילים מרמת חולייה דרך כיתה ומחלקה ועד פלוגה שלמה שתוקפת יעד, אימוני רק'מ(נגמ'שים או אכזריות), סבך, לש'ב, ועוד...
זה בעצם מה שהופך אותך מרובאי 05 לרובאי 07.
יש גם הבדל בגישה וביחס של המפקדים. פחות דיסטנס ופחות טירטורים ומריחת זמן ויותר התעסקות במה שחשוב.
בגבעתי עושים את האימון מתקדם בבסיס הר קרן. זה לא רחוק מהבא'ח בקציעות אבל המקום חור רציני. הוא עבר שיפוץ ונראה הרבה יותר חדש מהבא'ח אבל יש בו רק אוהלים חול וגדר. (יש גם מבני שירותים ומקלחות, מטבח וחדר אוכל וגם 4 כיתות לימוד אבל זה זניח לעומת כל האוהלים והכלום שתראה שם...). פשוט הלכו לאמצע כל השטחי אש של האזור במקום נידח, אמרו זה מיקום טוב ושמו שם בסיס שתהיה קרוב לשטחי האימונים. פעם זה באמת היה רק מאהל בשטח שגידרו מסביב...(תראה את הסדרה טירונות. רובה מתרחשת בהר קרן הישנה)
סתם משהו על הבסיס: זה הבסיס הכי מואר שהייתי בו בשירות. גם בלילה יש שם אור כמו באמצע היום. אי אפשר למצוא בו אפילו פינה חשוכה אחת... כל התאורת רחוב שחסרה בארץ מצאה את דרכה לאמצע המדבר... מרוב פנסי תאורה, שמסתכלים מרחוק בלילה אתה יכול לבלבל אותו עם כלא קציעות...
תודה