15-05-2005, 17:54
|
|
|
|
חבר מתאריך: 21.10.04
הודעות: 217
|
|
סול - טאפאס בר
אמש, במוצאי שבת קודש, חיפשנו אני וזוגתי שתחיה מקום לשבת בו והתלבטנו בין פאב אפלולי ללגום בו אלכוהול משובח לבין בית קפה בו נוכל גם למלא את כרסנו לכבוד שבוע העבודה והלימודים הממשמש ובא ומסמן תקופה שדופת חגים וחופשות.
עיון קצר בעכבר בעיר ירושלים גילה לנו מקום בשם 'סול' שהתהדר בכינוי 'טאפאס בר', אחרי התלבטות קלה החלטנו שזה בדיוק מה שאנו צריכים ויצאנו לדרכנו. עברנו ליד המקום כמה וכמה פעמים סבבנו סביבו אך לא מצאנו אותו כיוון שבירושלים שלטת מגמה של להמנע משלטים עם שמות רחובות או מספרי בתים, לבסוף שוטר אדיב כיוון אותנו למקום.
המקום בעל תאורה עמומה ונרות בריח וניל המוצבים על השולחנות קידמו את פנינו ומילאו את האוויר בריח מתקתק, התפאורה הושלמה בעזרת ריהוט עץ כהה משולב עור ושירים ממיטב שנות ה 80,רוק אלטרנטיבי ושאר מוזיקה משובחת בעוצמה שאינה מחרישת אזניים.
שמנו פעמינו לקומה השניה והתישבנו בקצה 'המרפסת' בשולחן הצופה אל הבר למטה...
התפריט מחולק לטאפאס בשרי, לטאפאס חלבי, לטאפאס ירקות, לטאפאס פירות ים ולטאפאס דגים, כיוון שאנו משתדלים לא לערב בשר וחלב נפלה ההחלטה על החלק הבשרי ויצאנו לדרך...
קבב טלה בטחינה - שתי קציצות נדיבות, עסיסיות, מתובלות בטוב טעם בפטרוזיליה ובצל קצוץ והכי חשוב, הטחינה בדיוק במידה - לא קמצני ולא מוצף בטחינה (25 ש"ח)
שיפוד אנטריקוט - 4 נתחוני אנטריקוט עשויים מדיום ועוד דקה על האש, משוישי שומן, שיפוד המתכת חימם וצלה אותן גם מבפנים. על השיפוד נחו גם שתי עגבניות קטנות מתוקות ושן שום - אין מה להוסיף - אנטריקוט זה אנטריקוט ! (25 ש"ח)
צ'וריסו טלה - שלוש נקניקיות, צרות יותר מהצ'וריסו המוכרות לי הגיעו עם רוטב אדמדם שכלל עגבניות, פלפלים ודלעת או בטטה (צר לי אך לא זיהיתי בודאות) הנקניקיות היו עשויות טוב ואף זוגתי שתחיה שאינה חסידה של נקניקיות אכלה מהן בהנאה.
עם זאת, לטעמי זו היתה מנה נחמדה אך לא מהבולטות והמשובחות שבערב זה. (25 ש"ח)
כבד עוף בריבת בצלצלי שאלוט - ריבת בצלצלי שאלוט כהה, חמה ומתוקה פיסות הבצלצלים והרוטב החם משתלבים נפלא עם הכבד באחת המנות היות טובות שטעמתי, שתחיה ציינה בסיפוק שריבת הבצלצלים הזו טעימה לעין ערוך מזו שאכלנו ב'מולדן' (שהיתה לא רעה לכשעצמה) הבעיה היחידה במנה היא שלא היה הנמצא לחם לטבול ברוטב שנשאר בצלוחית (לפעמים מותר להניח נימוסים והליכות בצד,בקטן ובמיוחד כשאין ברירה ובלוטות הטעם מרשות להתנהג כמו ילד קטן) (26 ש"ח)
כבד עוף בכוסברה, שום וצ'ילי - מנה מפתיעה, השילוב הנ"ל יוצר תיבול מצוין, הכבד לא יבש והינו עסיסי ונימוח על אף שאינו שוחה ברוטב. למנה חריפות קלילה וניחוח של 'על האש' ללא ספק מדורגת בראש יחד עם הכבד עוף בריבת בצלצלי השאלוט (26 ש"ח)
את הארוחה ליווינו בשני חצאי ברבר מחבית (50 ש"ח)
השירות אדיב ונוח, המנות זורמות לשולחן על פי קצב וזמני הכנתן והצלחות ריקות מפונות, המלצרים מעוטרי חיוך ולזכותם יאמר שאינם מעיקים יתר על המידה.
יש לציין שהמנות הן שבשר נטו, ללא ירקות, ללא ערימות חסה וללא שום דבר שבדרך כלל מסעדנים משתמשים בו על מנת לנפח את המנה.
המחיר 177 ש"ח לא כולל שירות
סול - טאפאס בר
שלומציון המלכה 18, ירושלים
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.rest.co.il/RestsFolder/sol/2c.jpg]
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.
נערך לאחרונה ע"י השף בתאריך 15-05-2005 בשעה 18:23.
|