לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 09-02-2005, 23:38
צלמית המשתמש של השף
  השף השף אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 21.10.04
הודעות: 217
צילום קרטושקעס

קרטושקעס, לכל מי שלא יודע, הם תפוחי האדמה שהיינו משליכים למדורה בימי בית הספר היסודי ומוציאים אותם כאשר הם מפוחמים מבחוץ אך רכים וטעימים מבפנים.
עם השנים, הלימודים, העבודה ושאר ירקות הן עברנו למזון מתוחכם יותר בל"ג בעומר, בקמפינג ובכלל (מישהו אמר אנטריקוט ? סינטה ? צ'וריסוס לפתיחה ? ) ותפוחי האדמה המפוחמים נשכחו מלב.
אך לא עוד ! סיר חדש שהיה מונח בביתי זמן רב והבטיח להחזיר עטרה ליושנה מצא את דרכו למגרש הניסויים בערב אחד פנוי. הסיר עשוי חרס, שמים בו את תפוחי האדמה ומניחים על הגז לחמישים-שישים דקות, הופכים את תפוחי האדמה ומשאירים לעוד 20-30 דקות ולבסוף גם הריח, גם הטעם וגם השחור על הידיים ממש כמו פעם (כמעט) רק בלי לאסוף עצים, להצית מדורה, לשמוע את השכנה צועקת לא לשחק באש וכו'...

בתיאבון !

הסיר המדובר :
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תפוחי האדמה :
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

המיקום בסיר, יש לשים לב שלא יונחו ב'קומות' אלא שיגעו בקרקעית הסיר :
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

וכך זה נראה כאשר תפוחי האדמה תופסים צבע וריח ל"ג בעומר מתפשט בבית :
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

וקדימה לאכול, זהירות לא להתלכלך :
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


את הסיר קניתי מזמן ב'כל בו שוחט' בהרצליה, מחירו 69 ש"ח
אסור להרטיב אותו ואם וכאשר אז יש לדאוג לייבוש מוחלט, אין להניחו חם על משטח קר וכאשר מחממים יש להתחיל מאז נמוכה ורק כשמתחמם להגביר את עוצמת הלהבה.
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #3  
ישן 12-02-2005, 01:46
צלמית המשתמש של השף
  השף השף אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 21.10.04
הודעות: 217
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי אבי האומה שמתחילה ב "מז"א לא להרטיב את הסיר?"

אכן הסיר הספציפי הזה עבר גלזורה מבפנים ומבחוץ פרט לתחתיתו (הסיר הקודם בו לא זכיתי להשתמש ונסדק בטרם עת היה ללא גלזורה)
אין לי תשובה מוסמכת מדוע אין להרטיבו אך זה מה שהיה כתב בהוראות התחזוקה המצורפות ואף נאמר לי על ידי המוכרת
אני יכול להניח/לנחש : העניין הוא שכאשר מרטיבים את הסיר, החרס סופג לתוכו מים ואז כאשר מחממים אותו שינוי הטמפרטורה לא יהיה אחיד והסיר יסדק
אגב, גם כאשר שוטפים (ומייבשים כראוי) מומלץ לעשות זאת ביד ולא במדיח ועם חומר ניקוי עדין ובמידה מועטה, שוב על מנת שלא יספוג מחומר הניקוי דבר שעלול להביא לסתימת הנקבוביות ולסדיקת הסיר
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 10:18

הדף נוצר ב 0.25 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2021 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר