18-04-2012, 22:49
|
 |
מנהל 20+, מו"ס
|
|
חבר מתאריך: 27.07.05
|
|
ציטוט:
|
במקור נכתב על ידי eshely77
ראשית, אין אספקטים חיוביים בשקר.
אם אתה צריך לשקר כדי ללמד ערכים מסוימים תבדוק מה לא בסדר בערכים שלך.
בטח לא ביחס לשואה, השואה לא יכולה להפוך להיות פולקלור. (בגלל זה לשיטתי סרטים כמו החיים יפים הם רעים ומשרתים מכחישי שואה)
|
תראה, אם אתה לא באמת תקרא את ההודעות שלי ותבין על מה אני מדבר זה יהפוך מהר מאוד לעוד חילופי מהלומות עקרים.
תחזור להודעה שלי, תקרא אותה שוב, תשים לב ללפחות שלושת ההסתייגויות שמניתי ותבין על מה דיברתי.
ציטוט:
|
יש סיכוי שאתה צודק והדגש שניתן ביד ושם הוא לסיפורים המשרתים נרטיב מסוים.
|
לא סיכוי, זאת העמדה הפורמלית והמוצהרת של המוסד, זה לא איזה תיאורית קונספירציה שפיתחתי בפינות אפלות.
ציטוט:
אבל יצא לי פעמיים בחיים להסתובב בספריה שם, ולפגוש חוקרים שעבדו בשביל או ביד ושם.
יש פער גדול בין לא להדגיש סיפור מסוים לבין לצאת באמירה חד משמעית, שהסיפור לא קרה.
אם ניקח את הדוגמה שקרובה ללבך, החלק של הרוויזיוניסטים במרד גטו ורשה.
בלי ספק כאשר יגיעו בני נוער לשמוע הדרכה, הם ילמדו על אי"ל, מרדכי אנילביץ, אנטק צוקרמן ומרק אדלמן. (אדלמן הוא כמובן הכי תותח, גם לוחם, גם סוציאליסט וגם רופא) יש סיכוי שלא יספרו להם בכלל על החלק של הבית"רים במרד.
אבל אני מבטיח לך, שאם תיגש לספריה או לחוקרים בה רובם המוחלט ייתן לך את כל המידע שיש בידיהם. אני משוכנע שבשום שלב הם לא ישמידו מידע או ימציאו תכתובת שלא קיימת שמטרתה יהיה להעלים את החלק הזה בסיפור המרד.
|
נתחיל מהסוף, בהחלט הושמדו פרטי מידע ונעשה מאמץ כביר לא רק להשתיק, אלא גם לערער את האמינות של כל מי שחזר מהגטו ובפיו סיפור אחר, כל אנשי אצ"י הוקעו מהחברה ותויגו כהזויים עד כדי כך שלבסוף הם הפסיקו לנסות לספר את סיפורם. פה אני מפנה אותך (בפעם השלישית כבר לדעתי) לספרו של משה ארנס "דגלים מעל הגטו".
המהלך היה כ"כ מקיף ומוצלח עד שאני בעצמי לא הכרתי בדל מהסיפור עד שקראתי את הספר הנ"ל (אפילו לא בגלל שאני איזה משהו מיוחד, אלא מתוקף הדברים שקרובים ללבי כאמור).
קשה לי להבין איך זה לא לשקר, להגיד שאי"ל היו היחידים שנלחמו זה שקר גס ולהגיד שאנילביץ' היה מפקד המרד זה גם שקר, זה להגיד חד משמעית שאצ"י פשוט לא היו שם.
נחזור להתחלה- לצערי הרב מה שקובע הוא מה שנמצא מעל הדלפק, במערכת החינוך (לפחות עד ללפני 7 שנים) לא היה חצי אזכור של אצ"י והיה הנרטיב המוכר של אי"ל בלבד, אם כשאתה מגיע ליד ושם כל מה שאתה שומע זה אי"ל זה ממש לא משנה מה מופיע בספריה, כמה אנשים אתה מכיר שממש ינברו דווקא בתחום הספציפי הזה ויבלשו אחרי האמת? וכמה מידע אתה חושב שהם ימצאו? (מתוקף הדברים גם אם מחקרים על אצ"י מופיעים שם הרי שהם בטלים בששים בכמויות ובהיקף לעומת אלו של ה"צד השני") ומי אומר שהם בכלל יקבלו את העמדה החדשה, מוזרה וקטנטונת הזאת?
באותה מידה אני יכול להגיד- מה איכפת לך שמערכת החינוך החרדית תמשיך לספר את הסיפור על ה93 כאילו הוא אמת לאמיתה, כל עוד מי שמפקפק יכול לגשת ליד ושם שם יגידו לו שזה לא נכון?

ותודה לדורון
נערך לאחרונה ע"י golani_2 בתאריך 18-04-2012 בשעה 22:52.
|