05-09-2005, 13:52
|
 |
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
|
חייל נהרג בהתהפכות טנק מרכבה סימן 4
שוב מרכבה 4 מתהפך, הפעם התוצאות פחות נעימות, חייל נהרג ושאר אנשי הצוות נפצעו בהתהפכות טנק מרכבה סימן ארבע של פלוגת הצמ"פ מגדוד עשת.
הבוקר בזמן נסיעה אל שטח האימונים של מחנה נחשון, ליד איזור התעשייה מישור אדומים, התהפך אחד הטנקים של פלוגת הצמ"פ, נסיבות התאונה עדיין נחקרות.
על פי הידוע כעת התהפך הטנק תוך כדי תנועה לאחור כששיפר עמדה בקו עמדות במסלול צוות. ב28.4.2003 נהרג סגן גיל שני בנסיבות דומות, טנק מרכבה 2ב מפלוגת הצמ"פ של גדוד 77 בייצע מסלול צוות, בשיפור עמדה ותוך כדי הנסיעה לאחור לא הבחין מפקד הצוות בג'יפ שבו ישב סגן שני, שהיה סמ"פ הפלוגה ושימש כבקר הבטיחות של התרגיל, ודרס אותו. בתחקיר אז נתגלה כי מפקד הטנק תירגל נסיעה לאחור כשהוא עם הראש בפנים ובראות לקויה ביותר.
יש לציין שבשיפורי העמדות בקו יורים בתרגילים הללו הנסיעה לאחור היא מהירה מאד והראות לקויה, אם בשל אבק ואם בשל חוסר זווית ראיה של מפקד הטנק לחלקו האחורי.
בתחילת חודש יולי האחרון התגלתה תקלה חמורה שגרמה להשבתה של חלק ניכר מתוך טנקי המרכבה סימן ארבע של צה"ל. ככל הנראה אין קשר בין אותה תקלה להתהפכות היום.
ב8.11.04 נהרג סמ"ר ניר ליבוביץ מנהריה בעת שהטנק שלו, מסוג מרכבה 3, התהפך בפעילות מבצעית בחרמון
ב13.1.05 אירעה ההתהפכות הראשונה של טנק המרכבה 4 .

^תמונה של מרכבה 4 שהתהפך לא רחוק ממקום התאונה היום.
שטח האימונים בנחשון הוא שטח הררי קשה מאד לתנועה, שם קרתה, לפני שנים, התאונה המפורסמת של טנק המרכבה 2 שתקוע עם התותח בניצב לקרקע.