04-10-2005, 20:02
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.09.04
|
|
|
לגבי המסלול וקצת פרטים
הטירונות אורכה חודשיים והיא מביאה אותך לרמת רובאות 03 (למרות שזה -כביכול -רק 01 יותר מ 02 זה הרבה יותר רציני!). בחטיבה 7 עוד מעט כל הגדודים יעשו מה שנקרא "רצף הכשרה" שזה אומר מעיין 03 מורחב או משהו כזה.
אחרי הטירונות מגיע שלב המקצועות שגם הוא בביסל"ש (קרוב לאילת) כמו הטירונות ועם אותו סגל, בשלב הזה מקבל כל אחד את תפקידו בטנק ובמשך כ-חודשיים הוא לומד אותו עיונית ומעשית. המקצועות הם: תותחן, טען, נהג. התותחן אחראי בסופו של דבר על הפגיעה במטרות, הוא זה שמכוון ע"י שימוש במערכת בקרת האש של הטנק והוא זה שמבצע את הירי. הטען, ייעודו העיקרי לטעון פגזים ולתפעל תקלות שונות והוא גם אחראי על הקשר. אומרים שהוא הפועל השחור של הטנק אבל מצד שני זו עבודה עם המון "ראבק" והיא די מספקת. בנוסף הטען יורה במאג ובמלחמה הוא גם זורק רימונים ויורה במרגמה של הטנק. נהג- נוהג בטנק. עד כמה שזה נשמע פשוט, זה תפקיד חשוב מאוד מאחר והנהג כמעט מנותק לגמרי ממה שקורה בצריח בעיקר בגלל שהוא הכי רחוק מהמפקד. חוץ מלדבר איתו אין למפקד שום שליטה עליו ולכן הוא חייב לדעת להיות עצמאי ולעבוד בהרמוניה עם המפקד. נהג גרוע יכול להרוס מסלולים לכל הצוות...
בתום המקצועות יש מסע כומתה של משהו כמו 30 קילומטר וטקס בלטרון.
השלב הבא הוא שלב הצמ"פ (צוות/מחלקה/פלוגה) שזה בעצם האימון המתקדם של השריון. בו אתה מתחיל לעבוד כמו שריונר. יש לך טנק משלך, צוות ומפקד. ועל הטנק הזה אתה מתאמן, בו אתה מטפל וכו'. עושים כל מיני סוגי מסלולים שבאים להכין את הצוות ללחימה.
הצמ"פ בעיקרון מתקיים ברמת הגולן בחטיבות 7 ו-188 ובבקעה ל 401 . שם גם יושבות החטיבות עצמן.
שינוי שנעשה עכשיו בעיקר בחטיבה 7 אבל יגיע לכל החטיבות הוא שכל ההכשרה כולל הצמ"פ יתבצעו בביסל"ש ולא בגולן. כחלק מ- "רצף ההכשרה". מה שהצבא חושב שיהיה יעיל יותר. (הדעות חלוקות אבל זה מה שקורה עכשיו). בתום הצמ"פ יצאו המתאימים לקורס מפקדים והשאר ימשיכו לפלוגות מבצעיות.
קורס המפקדים אורכו 4 חודשים והוא נערך בשיזפון (קרוב לביסל"ש). הקורס לא קל והוא מעניין למדי.
בסיומו חלק מתפזרים בתפקידים שונים- מפקדים במבצעית, מפקדי טירונים, גננים (מפקדים ב"קורס מפקדי טנקים"- קמ"ט) וחלק יוצאים לקורס קצינים. בגלל זה אומרים שהקידום מאוד מהיר בשריון. אם אתה עושה הכל רצוף אז אתה יכול להיות קצין תוך שנה וחצי!!!(אתה אולי לא יודע עדיין, אבל זה מהר).
בקשר לאיך בוחרים את המקצוע של כל אחד. אני לא יודע, אבל זה קשור לדיעות המפקדים ולהחלטה של מז"י (מפקדת זרוע יבשה) שמקבלת עליך כל מיני נתונים. אומרים שהתותחנים זה אלה עם הראש, לטענים יש "ראבק" ונהגים זה מה שנשאר. אני יכול להגיד לך מניסיון שזה שטויות. כי ראיתי כבר המון אנשים בכל המקצועות שלא עונים בכלל לסטיגמות האלה. מה גם שהחלוקה למקצועות היא על פי מי שמיועד לפי הצבא לצאת לקורס מט"קים. צריכים שיהיו מפקדים מכל המקצועות כדי שלא יהיה מצב שכל התותחנים לדוגמא יוצאים לקורס ואז יש מחסור בתותחנים במחזור הזה.
אני אישית הייתי נהג ועוד חודש אני מסיים את הקמ"ט.
זה המסלול פחות או יותר. אם יש לך עוד שאלות תשאל. אני אשתדל לענות לך.
חג שמח.
|