15-09-2005, 21:33
|
|
|
חבר מתאריך: 08.02.05
|
|
1.
בראשית - תוה"פ(תואר הפועל).
בתחילה - תוה"פ(תואר הפועל).
ראשית - שם נקבה.
תחילה - שם נקבה.
אי-אפשר לשייך מילה שהיא לא מאותו סוג.
זה בדיוק כמו להגיד ש"מכות" זה אותו דבר כמו "להכות", דבר שגוי מיסודו.
2.לפי מה שידוע לי, לא עוצרים ו\או מתעקבים בטעם "טרחא", אם לרבך ידוע אחרת, אשמח לשמוע\לקרוא אודות זה.
3.האומנם הזמן והמרחב "נבראו"?
הזמן והמרחב הם רק הגדרה מדעית, למציאות קיימת.
האם יש לשאול - האם כוח המשיכה "נברא"?
בוודאי שלא, תאוריית כוח המשיכה, היא רק משוואה שנועדה לתאר את המציאות הקיימת.
התורה לא באה לפרט לנו כיצד ומה בדיוק נברא, אלא באה לציין מה עשה ה' בעולם.
כלומר, ה' ברא את השמיים ואת הארץ, הכל-טוב ויפה, אתה לא מצפה שהתורה תתחיל לתת מגילות ומשוואות מדעיות על מה בדיוק עשה ה' בעולם.
בדיוק כמו שאתה לא מעוניין שהתורה לא תתן לך מידע אודות "כוח המשיכה", אין שום צורך לתורה לתת מידע אודות "מרחב וזמן",מכוון שזה רק תיאור של מציאות קיימת, ולא מציאות בפני עצמה!
4.אני לא מבין מדוע אתה מתעקב על-כך שאלוקים נברא?
הרי "בראשית ברא אלוקים את X ואת Y", בעברית אומנם תואר הפועל מגיע אחרי הפועל ולא לפניו, ולכן היה צריך לומר "אלוקים(שם המבצע) ברא(פועל) בראשית(תוה"פ) את....", אבל מסביר את העניין, אם זכרוני אינו מטעה אותי, המלבי"ם, שאומר שבדרך-כלל מלך כשמתעד את דבריו, שם עצמו ראשון, אבל הקב"ה, מלך אשר הוא "רב חסד" וברא העולם רק כדי להטיב לנבראים, שם עצמו אחרי הפועל, משום הצנעה.
5.אלברט איינשטיין היה מגדולי המדענים, אך זה לא מעיד דבר וחצי דבר על חכמתו בדת.
הרי להאמין באלוקים שהוא הטבע, זה למעשה לחמוק מהמצוות ועם זה להאמין באלוקים.
בתקופת אינשטיין, רובם ככולם האמינו באלוקים בלי צל של אמונה, ולכן,כדי לחמוק מהמצוות בדתות השונות, לקח את ה"דת" הפשוטה ביותר: אלוקים הוא הטבע.
אגב,יש לציין, שאיינשטיין האמין באלוקים לפי דת היהדות, רק שהוא תמיד כתב במאמריו שהוא נוטה לכיוון דבריו של שפיונזה.
אשמח לעזור לך בכל-בעייה, המשך יום נעים,
|