לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 08-10-2005, 23:14
צלמית המשתמש של לידור
  לידור לידור אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 26.10.01
הודעות: 12,156
צילום ראש השנה תשס"ו;רוסטביף לכבוד השנה החדשה

רוסטביף מכינים מנתח מובחר של סינטה או אנטריקוט.
הלכתי על הסינטה.נתח של 1.8 ק"ג בשר טרי מיושן שקניתי אצל הקצב.

המצרכים:

נתח מובחר של סינטה/אנטריקוט במשקל של לפחות 1.5 ק"ג
כמה גבעולי רוזמרין טרי
3-4 תפוזים
פלפל גרוס
בצל אחד גדול פרוס גס
חוט "שמשונית" (או חוט תפירה עבה)


אופן ההכנה

1.מניחים את הנתח על קרש עץ,מנקים אותו משאריות בלתי רצויות

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

2.מעבירים את הנתח למגבת נקיה ושם סופגים את כל הנוזלים שלו שיהיה יבש.
במקביל-פורסים את הבצל ואת התפוז לפרוסות..מרצפים כלי שמתאים לתנור בבצל החתוך.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

3.על משטח העץ פורסים את החוט באורך של כ-40 ס"מ ובמרחק של כ-2 ס"מ האחד מהשני .

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


4.מניחים על החוטים בזהירות את הנתח,מפלפלים עם פלפל שחור גרוס(לא טחון אלא גרוס!) על הנתח מפזרים יפה את פרוסות התפוזים ומעטרים בכמה גבעולי רוזמרין טרי שהילד קטף ליד הבית(ותודה לדידי......)

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


5.קושרים את כל הקונסטרוקציה בזהירות.



תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה




6.והנתח מוכן להיכנס לתנור.

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


7.מעבירים בזהירות את הנתח לכלי שעליו פרוסות הבצל
מחממים מראש תנור ל-225 מעלות.רק כשהוא חם מכניסים לתוכו את הנתח ל-15 דקות .

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


8.אחרי 15 שעה של צליה בחום של 225 מעלות-מורידים ל-160 מעלות וממשיכים לצלות עוד 30 דקות לנתח של 1.5 ק"ג ועוד 20 דקות לנתח שלנו-1.8 ק"ג .
בשום מצב אין לפתוח את התנור באמצע על מנת לא לפגוע בצליה האחידה.


9.הנתח מוכן.....בתאבון !

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה




תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה




ועוד משהו קטן לכבוד ראש השנה
חלה במשקל 1 ק"ג קלועה מ-6 צמות.מצופה בקצח קימל ושומשום .







תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה




תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה


תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #14  
ישן 11-10-2005, 20:34
  אפס שתיים אפס שתיים אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.11.01
הודעות: 597
הבשר נראה נ-ה-ד-ר!!!!
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי לידור שמתחילה ב "בוודאי שהכנתי את הבצק לבד-"

וכמובן, גם החלה מדהימה!

לגבי הבשר, גם אני הייתי צולה אותו טיפה פחות. ובגלל שעשית אותו לפני החג, לדעתי, יכולת לצלות אותו במידה שאתה אוהב ולחמם קצת במחבת סטייקים לחותנת, כדי להרוג סופית את הנתח בשר שלה. הרעיון של תפוזים ברוסט ביף מוצא חן בעיני, אף פעם לא עשיתי את זה, רוזמרין, דווקא כן. לדעתי, אפשר לשים את הבשר בתבנית גדולה יותר ולפזר מסביב תפוחי אדמה קטנים, מה דעתך?

לגבי החלה, הייתי מחליפה את הקמח הלבן בקמח מלא, כמובן. שזה אומר שיתכן וצריך תוספת של קצת מים, לישה והתפחה. את המרגרינה הייתי מחליפה לחצי כוס שמן חמניות או קנולה, שוב, מטעמי בריאות.

ואיזה יין שתיתם עם הבשר הנהדר הזה?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:14

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר