26-10-2005, 17:03
|
|
|
|
חבר מתאריך: 26.10.01
הודעות: 1,131
|
|
לא מכיר את המסעדה הנ"ל, אבל באופן כללי רוטב לכבד אווז ותפוחים
עושים על בסיס ליקר קלבדוס:
חומרים (ל-4 מנות):
600 גרם כבד אווז
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
מעט קמח
מעט חמאה מלוחה לטיגון
לתפוחים:
4 תפוחים
2 כפות מיץ לימון
1/2 כוס סוכר2
5 גרם חמאה
4 כפות קלבדוס
הכנה:
1. קולפים את התפוחים ופורסים לרבעים, משרים במים עם מיץ לימון.
2. מרתיחים את הסוכר עם כוס מים ומבשלים על להבה גבוהה כ-5 דקות, לקבלת סירופ. מוסיפים את התפוחים ומבשלים כ-10 דקות, עד שהם מתרככים אך לא מאבדים את צורתם. בעזרת כף מחוררת מוציאים ממי הבישול, מוסיפים את החמאה לרוטב ומערבבים.
3. פורסים את הכבד לפרוסות במשקל 70-80 גרם, שתי פרוסות למנה, מתבלים במלח ופלפל ומקמחים בעדינות. מטגנים משני הצדדים במעט חמאה מלוחה.
4. מניחים בכל צלחת אישית שתי פרוסות כבד, מניחים עליהן מהתפוחים, יוצקים קלבדוס, מציתים ומגישים מיד.
|