27-10-2005, 21:59
|
|
|
חבר מתאריך: 04.11.01
הודעות: 597
|
|
אני עושה את זה קצת אחרת....
שמה בסיר מים עם חומץ ומרתיחה. לפני כן, אני מכינה לי המון ירקות חתוכים, כמו כרובית, קלחי סלרי, גזר, קישואים, כרוב, לפת, ואפשר גם סלק, שצובע את כל העסק בגוון אדמדם. אני שמה את הירקות לחלטיה די קצרה ומוציאה אותם. אח"כ אני מעבירה לצנצנת גדולה ומוסיפה כמה שיני שום, מלח ואבקת עמבה. להשאיר כ-3 ימים.
בשווארמות מוסיפים גם מלח לימון לשימור, שמוסיף לו טעם לוואי שאני לא ממש אוהבת, אבל יש כאלה שזה עושה להם את זה. תחליט לבד.
בעקרון, תלמד מה ואיך טעים לך בדרך של ניסוי וטעיה, בסופו של דבר גיליתי שלרוב, אין נגלה אחת של חמוצים דומה לשניה. לפעמים ירק זה או אחר שולט, לפעמים אני מוסיפה רצועות פלפל שמשנה את הטעם, היחס בין הירקות, שיני שום, לפעמים איזה פלפל חריף מוצא את דרכו בין הירקות ולפעמים פלפלוני שטה מחריפים את כל העסק.
האמת, זה כיף להכין חמוצים וזאת אחת המתנות אוכל שאני אוהבת גם להכין.
|