07-11-2005, 21:36
|
|
|
|
חבר מתאריך: 20.09.02
|
|
|
מודה לכם על התגובות!
בשעה טובה הצלחתי להחזיר את המחשב לפעולה!
הפיתרון היה פשוט יחסית, אבל אני שמח שהגעתי אליו לבד.
הורדתי את הביוס מאתר היצרת (ABIT, דגם הלוח AV8), בתוך קובץ EXE היו חמישה קבצים, אחד מהם נקרא RUNME.BAT. יצרתי קובץ AUTOEXEC.BAT בו רשמתי את שם הקובץ RUNME.BAT, הוספתי אותו ואת חמשת הקבצים שהורדתי לתוך דיסקט שפורמט עם קבצי מערכת (למעט קובץ CONFIG.SYS אותו יש למחוק! אם הוא לא מוצג - הוא מוסתר, הציגו ומחקו אותו זה מאד חשוב!), ניקתי את כל הכוננים חוץ מהFLOPPY (קראתי במקום כלשהו שניתוק או אי ניתוק כל מוצרי הIDE והSATA מהמחשב בזמן שחזור ביוס יכול לשחק תפקיד מאד גורלי), הדלקתי את המחשב עם הדיסקט שיצרתי בפנים, כעבור כמה דקות ראיתי שהמחשב הפסיק לקרוא מהדיסקט, הפעלתי מחדש וסוף סוף שמעתי את הצפצוף הרגיל שאומר שהכל תקין. חיברתי מסך ואכן המחשב היה תקין ועם הביוס האחרון 
כמובן שאיפסתי את הCMOS מיד בתום התהליך הנ"ל (ע"י הג'אמפר בלוח)
יצאתי בזול אני מאמין...
הזמנתי מתאם לספק כוח (מחיבור של 4 פינים לחיבור SATA), וכשיגיע אלי בדואר (בעוד כמה ימים) אוכל להנות מההרדיסק החדש, לכבודו למעשה רציתי מלכתחילה לעשות את שדרוג הביוס.
איך אומרים: "סוף טוב - הכל טוב".
אבל מהמקרה הזה למדתי שתחום החומרה והטיפול בה מאד לקוי בארצנו, וחבל. אם בשביל להחליף צ'יפ (כן, זה תהליך מאד עדין) אני צריך לשלוח את הלוח לחו"ל (כדי לא להסתכן ולנסות להעביר אותו ללוח זהה אחר כדי לתכנת אותו שם), אז מצבנו גרוע, וצר לי על כך מאד...
בנוגע לדף מHWZONE:
עמוד דומה הטעה אותי. למעשה מלכתחילה ניסיתי להפעיל דיסקט כשהAUTOEXEC מפעיל את הAWDFLASH עם הפרמטרים, אך זה לא עבד. הצלחתי רק כאשר הפנתי את הAUTOEXEC לקובץ RUNME, יש להפעיל.
נערך לאחרונה ע"י fade בתאריך 07-11-2005 בשעה 21:48.
|