לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > חומרה ורשתות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 06-11-2005, 23:28
  fade fade אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.09.02
שחזור ביוס? איפה עושים??

שלום לכם.

לפני כמה ימים רכשתי הרדיסק חדש ולכבוד כך החלטתי לשדרג את הביוס. תמיד עשיתי את התהליך הזה ללא שום בעיה, אך לא הפעם: באמצע העדכון תוכנת העדכון זרקה שגיאה. החלטתי להפעיל מחדש את המחשב ולנסות שוב, אלא שלמחשב היו תכניות אחרות והוא לא עלה. אין תצוגה על המסך, הוא נדלק (ההרדיסקים, הסידירומים, הפלופי, המעבד, המאווררים... הכל!). הבנתי שהבעיה היא בביוס. יצרתי במחשב אחר דיסקט שאמור להתקין את הביוס מחדש אך ללא הצלחה. הפיתרון היחיד ככל הנראה הוא להוציא את הצ'יפ מהלוח, לשים אותו בלוח אחר, להתקין את הביוס שם ולהחזיר. כפי שהבנתי מדובר בתהליך מאד רגיש שעושים רק במעבדות, אלא שמה נתגלה לי? בKSP, חנות עליה מאז ומתמיד שמחתי - לא עושים דברים כאלו. אז איפה כן!? (באזור ת"א רצוי)

מישהו יודע?
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 07-11-2005, 21:36
  fade fade אינו מחובר  

חבר מתאריך: 20.09.02
מודה לכם על התגובות!
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי fade שמתחילה ב "שחזור ביוס? איפה עושים??"

בשעה טובה הצלחתי להחזיר את המחשב לפעולה!
הפיתרון היה פשוט יחסית, אבל אני שמח שהגעתי אליו לבד.

הורדתי את הביוס מאתר היצרת (ABIT, דגם הלוח AV8), בתוך קובץ EXE היו חמישה קבצים, אחד מהם נקרא RUNME.BAT. יצרתי קובץ AUTOEXEC.BAT בו רשמתי את שם הקובץ RUNME.BAT, הוספתי אותו ואת חמשת הקבצים שהורדתי לתוך דיסקט שפורמט עם קבצי מערכת (למעט קובץ CONFIG.SYS אותו יש למחוק! אם הוא לא מוצג - הוא מוסתר, הציגו ומחקו אותו זה מאד חשוב!), ניקתי את כל הכוננים חוץ מהFLOPPY (קראתי במקום כלשהו שניתוק או אי ניתוק כל מוצרי הIDE והSATA מהמחשב בזמן שחזור ביוס יכול לשחק תפקיד מאד גורלי), הדלקתי את המחשב עם הדיסקט שיצרתי בפנים, כעבור כמה דקות ראיתי שהמחשב הפסיק לקרוא מהדיסקט, הפעלתי מחדש וסוף סוף שמעתי את הצפצוף הרגיל שאומר שהכל תקין. חיברתי מסך ואכן המחשב היה תקין ועם הביוס האחרון

כמובן שאיפסתי את הCMOS מיד בתום התהליך הנ"ל (ע"י הג'אמפר בלוח)

יצאתי בזול אני מאמין...

הזמנתי מתאם לספק כוח (מחיבור של 4 פינים לחיבור SATA), וכשיגיע אלי בדואר (בעוד כמה ימים) אוכל להנות מההרדיסק החדש, לכבודו למעשה רציתי מלכתחילה לעשות את שדרוג הביוס.

איך אומרים: "סוף טוב - הכל טוב".

אבל מהמקרה הזה למדתי שתחום החומרה והטיפול בה מאד לקוי בארצנו, וחבל. אם בשביל להחליף צ'יפ (כן, זה תהליך מאד עדין) אני צריך לשלוח את הלוח לחו"ל (כדי לא להסתכן ולנסות להעביר אותו ללוח זהה אחר כדי לתכנת אותו שם), אז מצבנו גרוע, וצר לי על כך מאד...

בנוגע לדף מHWZONE:
עמוד דומה הטעה אותי. למעשה מלכתחילה ניסיתי להפעיל דיסקט כשהAUTOEXEC מפעיל את הAWDFLASH עם הפרמטרים, אך זה לא עבד. הצלחתי רק כאשר הפנתי את הAUTOEXEC לקובץ RUNME, יש להפעיל.

נערך לאחרונה ע"י fade בתאריך 07-11-2005 בשעה 21:48.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:20

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר