לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #5  
ישן 21-11-2005, 18:18
צלמית המשתמש של GrimReaper
  משתמש זכר GrimReaper GrimReaper אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 19.04.04
הודעות: 4,734
אני מעלה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Murhal Poched... שמתחילה ב "קצונה ייעודית בחיל-חימוש"

סיכום של מספר תגובות נפרדות שכתבתי בנושא קצונת חימוש, בפורום הזה ובאחרים .
לא נראה לי שאטרח יותר לכתוב אותן מחדש,כדאי שאנשים ילמדו להשתמש באופציית החיפוש.





חיל חימוש
חיל החימוש אחראי על אחזקת אמצעי לחימה וסיוע לחימה וכולל גם אלמנטים של פיתוח ושיפור אמצעים.
תחומי חימוש ביחידה הינם אחזקת רכב,רק"מ,נשק, אופטיקה, מסגרות כללית ויחודית, ועוד אמצעים שונים. תפקידו של קצין חימוש הוא לפקד על מסגרת החימוש ביחידה, שזה כולל כמובן פיקוד על חיילי החימוש, ניהול וקיום תכניות עבודה,טיפול ואיכות ליחידה, יעוץ מקצועי למפקד היחידה בתחום החימוש, אחריות בנושא חילוצים רכב/רק"מ פגוע ועוד.
תפקיד הליבה הראשון שמיועד לקצינים צעירים הינו מפקד מחלקת החימוש הגדודית- ממח"ג.
מחלקת החימוש בגדוד היא חלק מפלוגת המפקדה של היחידה,ובד"כ זוהי המחלקה הגדולה ביותר.
אחד מן האתגרים שיש לקצין צעיר היא העובדה שחלק גדול מאנשי המקצוע הינם אנשי קבע, אשר במקרים רבים מבוגרים בהרבה מהקצין. בנוסף לממח"ג קיים בגדוד גם קח"ש הגדוד (תפקיד שלישי בד"כ) שעקרונית הוא עצמאי וכפוף לפיקוד המבצעי של הגדוד ולא של למפקדה. תפקיד נוסף אפשרי הינו ע.קח"ש חטיבה מרחבית (סדירה זה בד"כ תפקיד שני קצר) שהינו עוזרו של קח"ש החטיבה ( רס"ן) ומטפל בשלל התחומים בחטיבה כולל לפעמים מפקד סדנא חטיבתית וניהול המחלקות השונת בחימוש חטיבה.
קיימים תפקידים רבים נוספים בחיל על פי סוגי היחידות ורמתן, כולל תפקידים מנהלתיים שפחות מתעסקים בחימוש ויותר בפעולה התקינה של החיל כמו קורסים והכשרות, טיפול באנשי החיל וכו', לבסוף קיימים תפקידים קצונה למהנדסים ביחידות השונת של החימוש בחיל.

לגבי מסלול ההכשרה: הכנה לקצונה בבה"ד 20, קורס קצינים בבה"ד 1 ולבסוף השלמה חיילית בחזרה בבה"ד 20. הכל במצטבר כשישה וחצי חודשים.

שירות בחיל חימוש אינו קל, לא לחייל ולא לקצין. העבודה קשה,מתישה,מלוכלכת וכמעט תמיד זוכה להערכה מועטה בפני החיילים עצמם. אבל להיות חלק מחיל חימוש לאורך זמן, עם דגש ביחידה קרבית, זו חוויה לכל החיים. אנשים מיוחדים שרק בחברות והווי מגיעים לרמת ההישגים שהם משיגים.
רמת הסיכון היא גבוהה יחסית למצטייר מתומכי הלחימה ביחידה, בלחימה ובבט"ש חילי החימוש נמצאים היכן שהם דרושים ולפעמים זה גם תחת אש (פציעות זה לא נדיר). חיילי חימוש גם נמצאים ברמה פלוגתית ביחידות מסויימות וכפופים מקצועית לקח"ש אך פיקודית למ"פ/סמ"פ.

בכל אופן לא תפקיד קל בין מקצועות הקצינים תומכי הלחימה, כדאי להיות בוגר מאד ולהיות מסוגל להתמודד ולהסתדר עם כל סוגי האנשים בחברה הישראלית כולל טיפול פרט באנשים בעייתים.
האם מומלץ? לדעתי כן, אך אני ממש לא אובייקטיבי בנושא.



א

--------------------------------------------------------------
קודם כל רק להבנה, ישנם מספר תפקידים אפשריים כתפקיד ראשון
אבל המודל, כלומר התפקיד שאליו מייעדים בקורס זה ממח"ג- מפקד מחלקת חימוש גדודית.
עקרונית כ"א נע בין 18-20 בגדוד חי"ר עד 28 פלוס מינוס בשיריון/הנדסה. עקרונית את המפקד של כל החיילים במחלקה, אבל יש יחידות שבהן ישנם נוהלי עבודה פנימיים שונים, לדוגמא יש חלוקת עבודה התחומים והקח"ש מתעסק אם אנשי הרק"מ (טנקים/צמ")
אבל בגדול יש לך בין עשרים לשלושים אנשים להתעסק איתם כשבגדוד יכולים להיות בין 5-10 אנשי קבע. אני לדוגמא בתפקיד ראשון הייתי כבר בקבע, לכן התפקיד שלי היה מקביל לסמ"פ והיו לי בפלוגה כשמונים חיילים מתוכם כעשרים אנשי קבע.

לגבי עבודה, נתחיל מזה שאם תעשה קורס יעודי, במסגרתו אתה תעבור קורס יסוד שלפי זכרוני הוא מאחזק נגמ"ש וגם תעבור סיפוחים בגדוד קרבי, כלומר תצבור קצת ניסיון.
אבל יותר מהבנה טכנית זה עניין של מוטיבציה. אני בתפקיד הראשון שלי וכקצין לקחתי החלטה שאני לא מוכן לשלוח חיילים למשימות שאני לא ביצעתי, יודע לבצע, או מוכן לבצע , ככה שניסיתי לקחת חלק בכל סוג פעילות אפילו פעם אחת.
סך הכל תחשוב שאתה חייל שעובד על תקלה בכלי, והקצין שלך עומד מאחוריך עם ידיים בכיסים, זה נראה טוב? על קצין כזה תסמוך?
כמובן שזה לא העיקר, ההגדרה של התפקיד היא יותר מנהל של מומחים מאשר מומחה, אבל עדיין זה חלק חשוב בעיקר כשיש בעיות של כוח אדם, או לדוגמא במבצע או בשבת שאתה לבד עם עוד שניים שלושה חיילים. עוד חלק קשה זה חילוצי רק"מ רכב, שדורשים ניסיון , ובמקרים מסויימים יכולים להיות תחת איום.
חילוצים של טנקים/נגמ"שים כבדים/צמ"ה יכולים להיות גם קשים פיזית, הם דורשים כבלי גרירה ומומחיות בהפעלתם, כמו גם תזמון וניהול נכון של הכלים באירוע.
-----------------------------------------------
יציאות? עקרונית אם תגיע לגדוד בתפקיד הראשון זה חצאים, כלומר שבת כן - שבת לא. אתה כממח"ג עושה שבת ואת הבאה עושה קח"ש הגדוד, לפעמים יכולים להיות שינויים תלוי ביחידה.
אם תגיע לחטיבה מרחבית בתפקיד ראשון (ע.קח"ש/מ"פ אחזקה) בד"כ זה כל שבת שלישית בבסיס, באוגדה כל רביעית, ומעבר לזה תלוי ביחידה. בגדוד לא יהיו לך הרבה חיים פרטיים או לפחות כוח לכאלה.
------------------------------------------------
בכל מקרה, אני אישית די סולד מקצונה יעודית, תמיד חשבתי שהם לא בוגרים מספיק ולא מכירים מספיק את הצבא למרות הסיפוחים (אני יצאתי לקק"צ כסמל בשנתיים וארבע) לפחות זה הרושם שקיבלתי מהם בבה"ד 1 ובהשלמה. אם אתה בוגר מספיק אז אין בעיה, אם לא אולי עדיף שתחווה את הצבא כחייל לפחות שנה וחצי לפני קק"צ.
----------------------------------------


סדר יום?

בגדול
קודם ברמה המקצועית , לחימוש בכל גדוד יש תכנית עבודה שצריך לעמוד בה: שבועית,חודשית,שנתית...
ברמה השבועית למשל צריך לוודא שכל הרכבים,הנגמ"שים ושאר הרק"מ עוברים טיפול שבועי ע"י החיילים בתחום הרלוונטי שלהם, זה כולל גם עבודה מול הפלוגות לוודא שהכלים מגיעים אליך והצוותים (הלוחמים) עומדים במשימות הרמה שלהם.
מוודאים שנשק הגדוד עומד בתכנית שלו (טיפולים חודשיים) ובוחן את כל כלי הנשק בגדוד...
כלומר, בכל תחום של החימוש בגדוד שמבצעים את המטלות המתוכננות, בד"כ את התכנית עצמה כותב/מארגן קח"ש הגדוד והממח"ג מבצע. יכולות לבוא ביקורות מרמה ממונה ואז יש הכנות ועבודה קשה ודחופה יותר להעלות את הרמה ביחידה.
אם זו יחידה מבצעית , אז לפני כל מבצע מכינים את הכלים ופקודה חימושית למבצע (הכנות,שגרת ודרכי חילוץ, כלים ואמצעים) ובד"כ החימוש תופס כוננות במבצע על רכב/נגמ"ש/רק"מ חילוץ למקרה שכלי נתקע או נפגע בפעילות וכמובן שצריך לזווד כלים כולל נשק ומקלעים וכו´. כמו כן אתה אחראי כמובן על חילוץ/תיקון תקלות גם בשגרה המבצעית ללא מבצע מיוחד כי תמיד יש סיורים/מארבים/שיירות וכו´ של הגדוד.
כמו כן אתה בראש וראשונה קצין וחייל בפלוגת המפקדה, וישנם משימות לא בהכרח חימושיות. כמו כל חייל לחייליך ולך יהיו משימות של שמירות, כוננות, קצין תורן, מטבחים, וכו´ וצריך לארגן את זה או בעצמך או ע"י סמל מחלקה או רס"פ של הפלוגה בהתאם למה שיהיה אצלך ביחידה.כמובן שאת מפקד בצה"ל, חלק מהעבודה זה לטפל בחיילים שלך, בעיות ת"ש, לראיין אותם, בעיות רפואה, ציוד וכו´ שלא יחסר להם, אימונים ומטווחים, פעילות חינוך,הסברה והדרכה בטיחותית ומקצועית ועוד.
אני לא אומר שאתה צריך תמיד לעשות הכל לבד, חלק חשוב זה לדעת לבזר סמכויות (לחלק) ויהיו לך אנשי קבע, אבל יקח זמן לדעת מי אמין ועל מי אי אפשר לסמוך, ובסוף האחריות עליך.

בד"כ תחילת העבודה המתוכננת ברוב המקומות היא 8:00 ותלוי ביחידה אם יש מסדר בוקר לכולם או לפי מחלקה, ומנסים בד"כ לסיים את העבודה המתוכננת עד שעות ארוחת ערב (שש שבע) אך כמובן שיש דברים בלתי מתוכננים בלילות בזמן שהיחידה בפעילות.
------------------------
יציאות? אמרתי זה תלוי בתפקיד, אבל ככל שמתקדמים בתפקיד ובדרגה זה משתפר קצת.
תפקיד קצין ראשון, נע בין שנה לגג שנה וחצי, וממח"ג זה כמו שאמרתי, בלי דברים מתוכננים זה חצאים כאשר יכול להיות חמשושים בזמן היציאות, והשעה תלויה בעבודה (באיך שהסתדרת עם הקח"ש)
תפקיד שני , תלוי איפה ? אם ע. קח"ש של חטיבה, זה בד"כ חמשושים וכל שבת שלישית בבסיס. אם תפקיד באוגדה זה בד"כ כל שבת רביעית בבסיס. אם בסדנא או משהו אחר אז חמשושים ושבת ל.....
אפטרים בכל מקום תלוי בעבודה, תפקידים ואיך שמסתדרים עם המפקד הישיר שלך.
תפקיד שלישי, תלוי איפה, אם הגעת לקח"ש גדוד, אז עקרונית חזרת לחצאים, אבל יש עליך יותר אחריות ניהולית ופחות פיקוד לכן יהיה זמן לאפטרים ואולי אפילו רכב צמוד (או מחולק).
------------------------------------
עקרונית אם רוצים להגיע לשטח, צריך מההתחלה להצטיין בקורס ואחר כך התכנון צריך להצטיין מספיק לקבל קח"ש גדוד כבר תפקיד שני, או לעשות תפקיד שני קצר (חצי שנה) וככה לעשות את תפקידי השטח הקשים בשלוש -ארבע שנים הראשונות.
כמובן שיש תפקידים לא בהכרח בשטח, אבל אני אישית סולד מהם וחושב שהם לאנשים בינוניים (סדנאות, מפקדי קורסי חיילים) בתפקיד שלישי למצטיינים ניתן להגיע גם למפקד בקורס קצינים שקצת קל יותר מבחינת שעות וסוג העבודה אבל נחשב יוקרתי ועוזר לדוגמא לפני יציאה לילמודים.
----------------------------------------------
אם יש לך בעיות בבית, אל תשכח שיקח זמן להיות קצין.
בהתחלה אתה תעבור טירונות וקורס בבה"ד 20, ואז תסופח לכמה חודשים לגדוד כמו חייל רגיל ללא זכויות יתר.
רק אחר כך תתחיל את הקורס, ושם היציאות גרועות, בה"ד 1 אצלי היה משהו כמו 21,21,14,21 ימים בבסיס, בהשלמה זה יותר טוב. כמובן שתמיד אתה יכול ליפול מהקורס, ואז אתה תהפוך לחייל רגיל בחימוש ואתה יכול להגיע לכל יחידה שקיימת (תלוי מתי תיפול ואיך) .
מגורים? תלוי איפה... אם אתה בבסיס בנוי, בד"כ יש חדרי קצינים, הקצינים הצעירים יכולים להיות ארבעה בחדר. בקוים זה יכול להשתנות או שיש חדרי קצינים,או לדוגמא באחד המוצבים שהיתי יחד עם אנשי הקבע שלי , תלוי בחברה במחלקה לפעמים גם עם החיילים הפז"מנקים במחלקה .
קח"ש גדוד יכול למצוא עצמו ישן עם עוד קצין בדרגה שלו (מפ"מ/רופא/קמב"ץ) כלומר שניים בחדר וככה זה כמעט עד סא"ל שלהם בד"כ חדר לבד.
_____________________________________
"The Nation that draws too great a distance between its soldiers and its scholars
will have its children taught by cowards and its fighting done by fools." Thucydides

"When a true genius appears in the world, you may know him by this sign, that the dunces are all in confederacy against him."
John Kennedy Toole

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:39

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר