לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ‎print ‎"Hello World!"; if‎ ‎not rules.‎know ‎then rules.‎read(); חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > מחשבים > תכנות ובניית אתרים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 25-12-2005, 13:35
  דניאל 111 דניאל 111 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.07.05
הפיכת מסך

במנוע שאני בונה עכשיו אז אני רוצה שהכדור יעלה כלפי מעלה כלומר לחסר את הY שלו אבל נכון באנרגיית גובה אז האנרגיה של הכדור שנופל (בנדנדה) מחלקים אותה במשקל של הכדור השני?
אז ככה שאם האנרגיה 8 והמשקל 8 הוא יעלה יותר מכדור שהמשקל שלו 1 ניוטון...
כלומר יש לי את האנרגיה אז אני מחלק במשקל של הכדור השני וכל עוד שהY של הכדור השני לא הגיע למה שיצא הY שלו יהיה מינוס 1 אז אם המשקל של הכדור השני 8 אז הכדור השני יצטרך להגיע לY אחד ואם המשקל של הכדור השני 2 ניוטון אז הכדור השני יצטרך להגיע לY ארבע אז בעצם אני רוצה להפוך את המסך כלומר להעלות את הY ולא להוריד אז יש למישהו רעיון? תודה מראש ואם לא הבנתם תגידו אני יסביר שוב...

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 25-12-2005, 13:46
  דניאל 111 דניאל 111 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 03.07.05
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי אקונה מטטה שמתחילה ב "לא הבנתי מילה."

חח שכחתי אז ככה:

נכון יש אנרגיית גובה, אז אני רוצה לעשות מעין נדנדה כזאת שעובדת על זה.
אז נכון שהגוף הראשון נופל אז האנרגיה מועברת לגוף השני, אז נראה לי שהגובה שהגוף השני צריך לעלות זה האנרגיה חלקי המשקל שלו, תקנו אותי אם אני תועה. אז אחרי שיש לי את הגובה שהוא צריך לעלות אני עושה של כל עוד שהY של הגוף השני גדול (כי זה פלאש) מהגובה שאליו הוא צריך לעלות, אני מחסיר מהY שלו 1. אז זה פועל טוב חוץ מהעובדה שאם המשקל של הגוף השני הוא נניח 8, והאנרגיה היא נניח 8, אז הוא צריך להגיע לY אחד. אבל אם המשקל שלו הוא שני ניוטון אז הוא צריך להגיע לוגבה של 4 Y נכון? כך שזה בדיוק ההפך ממה שצריך לקרות. כך שאני צריך להפוך את זה איכשהוא...

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

ישן 25-12-2005, 15:13
  אקונה מטטה אקונה מטטה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.05
בתגובה להודעה מספר 17 שנכתבה על ידי דניאל 111 שמתחילה ב "אהה, עכשיו הבנתי למה חשבת..."

כשגוף נופל יש לו תאוצה (הגרביטציה מוסיפה לו למהירות), וכשהוא עולה הוא עולה בהאטה (תאוטה) ואז שוב נופל..(שוב כוח המשיכה מושך אותו למטה).

ולא הבנתי את המשפט האחרון שלך ממש.. תראה, אתה מגדיר בהתחלה גרביטציה התחלתית, ואחר כך אתה מחשב את מהירות הגוף. איך אתה מחשב את המהירות? מוסיף לה את הגרביטציה. עכשיו צריך לחשב את המיקום על ציר הY, כי הוא מתעדכן כתוצאה מהאצת המהירות. כדי לחשב את המיקום אתה מוסיף לו את המהירות.
ככה אתה עושה באנטר פריים כדי שזה יקרה בכל פריים, ואתה צריך לבדוק מתי הגוף פוגע בנדנדה, ולשנות את הכיוון שלו.

נערך לאחרונה ע"י אקונה מטטה בתאריך 25-12-2005 בשעה 15:31.
ישן 25-12-2005, 17:37
  אקונה מטטה אקונה מטטה אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.07.05
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי דניאל 111 שמתחילה ב "כן המשתנים זה מה שאמרת, אני..."

ואני לא רגיל לעבוד עם set interval.
אני גם חושב שעדיף לך לעבוד עם אנטר פריים פשוט, במקום להגדיר set interval. בקשר לגרביטציה, תגדיר אותו בהתחלה עם שאר המשתנים.

עכשיו תראה..בכל פריים (כשהכדור נופל) המהירות שלו גדלה בגלל כוח המשיכה, אז כדי לחשב את המהירות מוסיפים לה את הגרביטציה. עכשיו צריך לשנות את המיקום על ציר הY בהתאם למהירות, אז מוסיפים למיקום על ציר הY את המהירות (כדי להקטין את המספר שיוצא אפשר לחלק במספר מסויים). עד פה הבנת? ואז אתה בודק אם הגוף פגע בגבול התחתון, אם כן, עושים את אותו דבר לכדור השני. כשהכדור השני יפגע בגבול התחתון, הוא יקרא לכדור הראשון שיקפוץ.

דרך אגב לא ממש הבנתי את כל הקוד בקובץ שלך.

הנה משהו שיעזור לך:
http://www.flashx.co.il/lessons/las2.htm
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 00:10

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר