29-12-2005, 17:49
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.11.01
|
|
פ"ש - מיקץ
בפרשתנו פרעה מחפש "איש נבון וחכם" שיפתור את חלומו,ונביא סיפור על איש חכם, הצדיק רבי שלום שבדרון זצ"ל: אחד הבחורים שהשתתף בקביעות בשעורי הערב החל להחסיר מספר ימים, הלך ר’ שלום לבית הבחור, נקש על דלת בית הוריו והנער נראה בפתח.
אמר הרב: שלום עליך יקירי.בימים האחרונים לא ראינו אותך – חששנו אולי חלית, או שמא משהו מציק לך... . ענה התלמיד: מורי ורבי, לא, ב"ה אני מרגיש טוב, אני גם אוהב ללמוד גמרא, זו ההנאה האמיתית שלי, אלא שהשבוע אחסיר. ובשבוע הבא אשוב לספסל הלמודים ביתר שאת.
שאל הרב: מה קרה? מישהו חולה במשפחה? . והתלמיד ענה: לא, חלילה. יש לי סיבה צדדית שמונעת ממני להשתתף בשיעור, אך כמו שכבר אמרתי אני מבטיח להשתתף בשקידה מיד עם סילוק הטרדה.
הסכים הרב ,אך התעקש לדעת את הסיבה ,והבחור נכנע להפצרותיו של ר’ שלום ונאות לספר: . את האמת אספר: השבוע מתקיים המשחק המרכזי ב"כדור רגל" שעות המשחק חופפות לשעות השיעור ואני, כמו שאני, לא מסוגל לוותר על רגעים אלו. אני "מכור" למשחקי כדור, אני אוהב בכל ליבי את המשחק וגיבוריו.
ר’ שלום שמע את הדברים ושתק שתיקה קצרה. אחריה הרים עיניים אוהבות,ושאל מה סוד האושר במשחק הכדור? . "אם הרב רוצה אסביר לו" אמר התלמיד בחיוך, "המשחק כמו שהוא מתחלק לשתי קבוצות ואם נרצה להגדיר את ההצלחה על רגל אחת נאמר – שמי שמבקיע את השער הוא המאושר, זאת אומרת, בצידי המגרש יש שער רחב ממדים ומי שבועט בכדור ומכניסו לשער הוא המנצח. הרגע שהכדור נכנס לשם - הוא הרגע של המשחק".
הבחור סיים את דבריו בהתרגשות, הוא לא האמין שהוא ישב אי פעם ליד ר’ שלום ויספר לו סיפורי "כדור רגל".....
ר’ שלום העמיד פני תם כמי שאינו מבין כלל בכדור ושאל שאלה:מה החכמה הגדולה להכניס כדור לתוך שער?! בוא עמי ואני אראה לך איך שאני בועט לתוך השער עשרים כדורים במהירות הבזק... . הבחור חייך: את העיקר שכחתי לספר לרב!ליד השער עומד שומר והוא משתדל למנוע, והחכמה היא להתגבר עליו.
ואיך, באמת, מצליחים להתגבר עליו. שאל ר’ שלום. . נו זו החכמה במשחק. ומי שמצליח הוא השמח הוא ה---זה הסיפוק הגדול של המשחק.
"אני רוצה להבין" ביקש ר’ שלום "השומר לא הולך לישון? הוא נמצא ליד השער עשרים וארבע שעות ביממה?" . "מה פתאום!", צחק הנער , "ודאי שהוא הולך לישון, הוא עומד שם רק בשעת המשחק,ואח"כ הוא שב לחיי היום יום".
"אם כך" שאל ר’ שלום "אז מה הבעיה, נבוא בלילה כשהשומר הולך ונבקיע את השער ללא שום בעיה".. . הבחור הגביה את קולו: "דווקא משום כך, דווקא בגלל שהשומר מסתלק ואין קושי להכניס את הכדור, אין זו חכמה. החכמה והגבורה היא רק בשעת הקושי, עומדים שם במגרש עוד נערים שמונעים להכניס את הכדור, ולמעשה, כל הקבוצה מונעת מנערי הקבוצה השניה להכניס את הכדור..."
ר’ שלום נעמד על רגליו הביט על הבחור ואמר בקול: "ישמעו נא אזניך מה שפיך מדבר. האם לבוא לשיעור בשבוע הבא זו גבורה?! אתה הרי רוצה ללמוד ובשבוע הבא אין לך שום מניעה לבוא לשיעור, אם כך, החכמה היא לא גדולה במיוחד. החכמה הגדולה היא בשעה שיש מפריע שעומד בשערי בית המדרש ומונע את הכניסה, בשעה זו נקודת האושר – להבקיע את השער..."
"כן, כן, לפום צערא אגרא" תפס הבחור את עומק הדברים ומלמל בחכמה "אבל אני..." . "אל תפר את כללי המשחק. הכנס נא לשערי בית המדרש ברגע הקשה והמשמח" חייך ר’ שלום .
ר’ שלום הושיט לו יד לבבית ונפרד.למחרת הוא הגיע לשיעור.... ר’ שלום עמד לפניו בהערכה...(ספר 'קול חוצב')