04-02-2006, 20:51
|
|
|
חבר מתאריך: 04.11.01
הודעות: 597
|
|
לכבוד טו' בשבט, עוף בפירות
ולפני המתכון, אני רוצה להגיד משהו לבת שלי, שאליה אני שולחת קישורית עם המתכון: אהובתי, זהו העוף שבעלך ליקק את האצבעות (ממש, לא כמטפורה) כשהוא אכל את זה אצלי, מה דעתך לנסות גם על הדור הבא?
לוקחים 6-8 מנות עוף, אני מעדיפה את המשולשים, ירכיים. מורחים בתערובת של מלח, פלפל, אבקת שום ואבקת צ'ילי, לפי רמת החריפות. לטגן במחבת עם כ-6 כפות שמן, משני הצדדים, עד שהעופות קצת שחומים. לשים בתבנית גדולה.
בשמן שנותר לטגן בבחישה 1 כף סוכר חום ולהוסיף 3 בצלים גדולים חתוכים לאורך ל-2 ואחר כך לפרוסות. לטגן על אש בינונית, לבחוש מדי פעם, עד שהבצלים שקופים - זהובים.
בינתיים, לפזר מסביב לעוף ובין החלקים פרוסות מ-3-4 תפוחי עץ, 2 אגסים, 1/4 ק"ג תמרים חצויים, 100 גרם אגוזי מלך, 50 גרם צימוקים.
כשהבצל מטוגן לפזר אותו מעל העוף והפירות.
לשים בצנצנת בעלת מכסה המתברג היטב: 1 כפית קפה נמס, 2 כפות סוכר חום, 2 כפות רוטב סויה, 1 כף שמן, 1כף חומץ בלסמי, 1/3 כוס קטשופ חריף או רגיל, 1 כף שום כתוש ו-3/4 כוס מים רותחים. לנער היטב את הצנצנת ולשפוך את התכולה מעל כל הכבודה בתבנית.
לכסות את התבנית בנייר כסף ולאפות בתנור בינוני - חם שעה. להוריד את נייר הכסף ולאפות עד שמזהיב. להגיש עם אורז לבן ויין טוב.
|