22-04-2006, 18:39
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
|
|
|
חחח אני משום מה חשבתי על איזו עוגה
שבדרכ עם אגסים/משמשים/אפרסקים אז שתנסי עם שסק.
חוצ מזה כתבתי בגוגל מתכונים שסק ודגתי את אלו
שסק צלוי עם קרם וניל וקוקוס
קומפוט שסק
ואת זה -
קינוח - שסק טרי ושמן זית עם סורבה יוגורט
רכיבים (4 מנות):
400 מ"ל יוגורט
קליפה מגורדת מלימון אחד
לסירופ:
200 גרם סוכר
200 מ"ל מים
50 גרם גלוקוזה
להגשה:
22 שסקים טריים, קלופים, חצויים ומגולענים
4 כפות שמן זית
אופן הכנה:
לסורבה: מבשלים מים, סוכר וגלוקוזה עד לסירופ אחיד (כ- 5 דקות) ומצננים.
מודדים 200 מ"ל סירופ ומערבבים עם היוגורט וקליפת הלימון. מקפיאים , רצוי במכונת גלידה.
לשסק: טוחנים במעבד מזון 10 שסקים עם מעט מהסירופ עד למחית חלקה, מסננים כדי לקבל קרם חלק. את יתרת חצאי השסק טובלים בתוך הסירופ הנותר ל- 5 דקות.
להגשה: יוצקים לצלחות אישיות, שכבה שטוחה של מחית שסק, מניחים מעל כדור סורבה ומקשטים בחצאי השסק, יוצקים מעל כל כדור סורבה כף אחת של שמן זית ומגישים.
הקומפוט נשמע נחמד לקיץ
פעםםםםםםםם היו לנו 3 עצי שסק
אחד מעפן עם פירות לא מתוקים - פוף נכרת
אחד חבלללללללללז מזמז עם פירות יחסית קטנים אבל מתוקים בטירוף - פוף נעלם לא זוכרת למה עכשיו יש במקומו עץ זיתים
ואחד באמצע , פירות גדולים יש חלק מתוקים וחלק פחות והוא חי עד היום
יאמי
_____________________________________
|