לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום "סקופים וחדשות". להזכירכם, יש לתת כותרות ענייניות לאשכולות אותם אתם פותחים. אני רואה בפורום מעין "היד פארק" שבו יש מקום לכל הדעות. לדבר אחד לא אסכים - לחריגה מחוקי הפורום. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > סקופים וחדשות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-05-2006, 20:28
  משתמש זכר juda juda אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.10.01
המצטיין המודח באולטימטום לחלוץ: התנצלות או בג"ץ

חננאל דיין, החייל המצטיין שסירב ללחוץ את ידו של הרמטכ"ל דן חלוץ בטקס החיילים המצטיינים ביום העצמאות, מאיים לפנות לבג"ץ אם לא תבוטל הדחתו. עורך דינו: "לא היתה כאן שום עבירה. אין הוראה לפיה החייל היה חייב ללחוץ יד"
סמל חננאל דיין, החייל המודח שסירב ללחוץ את ידו של הרמטכ"ל ביום העצמאות במהלך טקס בבית הנשיא, דורש היום (א') מרב-אלוף דן חלוץ לבטל את הדחתו ולהתנצל בפניו. פרקליטו של החייל, עו"ד עדי קידר, אומר כי אם הרמטכ"ל לא יעשה כן בתוך שלושה ימים, יעתור דיין לבג"ץ נגד ההדחה.

עו"ד קידר שיגר היום מכתב לרמטכ"ל, עם העתקים לראש אגף כוח אדם בצה"ל ולמכותבים נוספים, ובו דרישה לבטל את ההדחה. בנוסף לכך נדרשים המכותבים "לתקן את כל העיוותים שהופיעו בתקשורת בעניין".

קידר: "אם ההדחה לא תבוטל, נעתור לבג"ץ כשבידינו כמה עילות: ראשית, לא היתה פה שום עבירה מבחינה צבאית-משפטית. אין שום הוראה לפיה הוא חייב ללחוץ יד. הוא חייב להצדיע ואת זה הוא עשה. בנוסף לכך, הליך ההדחה היה בלתי תקין - המח"ט הדיח את החייל ללא כל סיבה. צריך היה להעמיד אותו לדין משמעתי".

עוד טוען קידר כי לצה"ל אין זכות להתערב בשלילת פרס ההצטיינות מאחר שלדבריו מדובר בטקס אזרחי המתקיים בבית הנשיא, והפרס ניתן על ידי הנשיא - אי לכך אין לצה"ל כל זכות לשלול אותו.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3248096,00.html

אם יורשה לי, בדיוק על המקרה הזה נאמר-
הזנב מקשקש בכלב...

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 07-05-2006, 22:44
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
איזה נימוקים חסרי שחר...:)
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי המציק שמתחילה ב "ממש לא !"

נורמה צבאית היא הצדעה. לחיצת יד היא בחירה. אם בחרתי שלא ללחוץ ידך, המקסימום שמותר לך
לעשות, זה להיעלב...
החייל הנ"ל לא נבחר להופיע בטקס בגלל יפי מדיו, אלא בגלל שהוא לוחם מצויין. הדבר הזה לא
משתנה, גם אם אתה והרמטכ"ל חושבים שאתם בעלי יכולת לשנות את העבר, עקב עלבונו האישי
של קצין בעל אגו מנופח.
הקוד האתי של צה"ל לא מחייב אותו בשום מקום ללחוץ יד לרמטכ"ל, וכל הדוגמאות המנופחות האלה
(טלאי צהוב וכד') מעידות שגם לך בעצם אין יכולת להסביר את ההיסטריה הצבאית סביב לוחם
מעולה, שלא רצה ללחוץ יד למי שגירש את משפחתו מביתה...
ההשוואה האווילית של זה לסירוב פקודה, מדברת בעד עצמה (החייל כאמור הצדיע - זו הפקודה
היחידה שהיה עליו למלא באותו טקס).

הכל התחיל ונגמר באגו של איש אחד קטן למדי...
ישן 08-05-2006, 00:59
  המציק המציק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 06.04.02
אני מנסה להבין מה בעצם מניע את תגובותיך
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי ori שמתחילה ב "איזה נימוקים חסרי שחר...:)"

אני מתרשם שיש לך קשי בהבנת אנאלוגיות פשוטות או מורכבות כאחד.
לא ברור לי למה אתה מכוון את דבריך כאשר אתה חוזר ומציין חייל לוחם ומצטיין.
אינני חושב שאתה גם מכיר את הקוד האתי, או שאתה חושב שהקוד האתי מתפקידו בעצם לתת לך התייחסות דוגמטית לכל מקרה ומקרה.
הקוד האתי נכתב מתוך כוונה לכלול דפוסי התנהגות נאותה של חייל בצה'ל , גם לאותם תחומים שלכאורה אין להם מענה ברור ויש להפעיל שיקול דעת אישי , כדי לשמור על רמה נאותה של התנהגות.

כאשר אתה רואה סביבך חיילי מילואים , שבאותה עת הם גם אזרחים שפונו מבתיהם , נושאים טלאי צהוב , התופעה מדברת בעד עצמה. ואל תגיד לי שמדובר בדברי עיוולת.
מציע שתצטייד בעובדות כאשר אתה כותב דבר מה.
ישן 08-05-2006, 15:51
צלמית המשתמש של ori
  ori ori אינו מחובר  
אדמין לשעבר

חבר מתאריך: 28.10.01
חוששני שהניסיונות שלך להשתמש במלים גבוהות,לא מצליחים לבטל את חוסר הלוגיקה שבטיעוניך..
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי המציק שמתחילה ב "אני מנסה להבין מה בעצם מניע את תגובותיך"

אני באמת מעריך את ניסיונותיך לצאת לטובת הבלתי-ניתן-להגנה (השחיתות, האנסים, וכעת
הרמטכ"ל-רב-האגו), אבל הטיעונים שלך בתחום זה, עושים אותך לפרקליט גרוע במיוחד...
בתחום האונס טיעונך היה שאונס אינו תופעה שקיימת (ושום פלפול לא יבטל את המשל ההזוי
שהעלית), ושהילדה "קיימה מערכת יחסים מתמשכת" עם 35 מבוגרים...
בתחום השחיתות בישרת לנו ש"אין חדש בפרשת הנדל"ן, והרי ידוע שאם לא התחדש דבר בפרשיית
שחיתות לכאורה, הרי שיש לסגור אותה ולשכוח ממנה...
בתחום הזה אתה מספר לי על הקוד האתי (שבאופן מובהק ברור שאין לך מושג בו, לאור העובדה
שהחלטת שהוא מחייב חייל לנהוג לפי הכללים שאתה תקבע לו לפי כל מקרה ומקרה...). ובכן,
עמיתי-השואף-להיות-מלומד, אין לעניין כאן שום נגיעה לקוד האתי, אלא לפקודות מטכ"ל, והחייל לא
חרג מהן במ"מ. אין שום עילה להענישו, והסיבה היחידה שהדבר נעשה, היא אישית - הרמטכ"ל נעלב.
לא יודע לך מי סיפר לך שהקוד האתי כולל שמירה על האגו הרגיש של קצין בכיר, אבל אני יכול לבשר
לך (אני מבשר לך המון ביומיים האחרונים - ראוי שתשקיע מאמץ לדעת דברים בעצמך...), שאין בו
שום דבר שכזה...

החיבור שלך לטלאי הצהוב מלמד שכרגיל כשאין לך מה לטעון, אתה גולש למשלים הזויים. החייל
הזה הופיע בלבוש צבאי מלא, הצדיע כיאות ופעל לפי כל הנהלים במהלך הטקס. לפני הטקס הוא
כידוע היה לוחם מעולה, ועל כן זכה להבחר כחייל מצטיין. אני מעריך ניסיונותיך הנואשים להגן על
מה שנתפס בעיניך כ"שלטון" בכל מקום (במקרה הנדל"ן וכאן בפרשייה הזו...), אבל ראוי שתעשה
מאמץ להשקיע גם בתוכן ולא במלים היפות (ואם כבר מלים יפות - ראוי גם שתשים לב לכתוב
איוולת בא'...).
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 20:22

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2026 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר