לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 09-05-2006, 08:38
צלמית המשתמש של לידור
  לידור לידור אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 26.10.01
הודעות: 12,156
מידע מתאים לכם בשר ג'מוס משובח על האש?פשוט כי מהיום הוא כשר.....

היכונו להסתער: בשר הג'מוס הוכרז ככשר



הרב הראשי הספרדי בחן מקרוב ג'מוסים חיים ושלדים, וקבע כי ניתן לתת הכשר לבשר. זאת בעקבות בקשה של שני חוקרים, שהוכיחו כי יהודים נהגו לאכול ג'מוסים גם בעבר. בקרוב: גם חלב באפלו משובח
נטע סלע


בתיאבון: הרבנות הראשית נתנה היום (ב') הכשר לבשר הג'מוס, הקרוי גם באפלו, ובעברית - תאו. את ההכשר נתן הרב הראשי לישראל, הראשון לציון הרב שלמה עמאר, בעקבות פנייתם של חוקרים מאוניברסיטת בר אילן.


הג'מוס הוא מין בקר שבעבר היה נפוץ בישראל, בעיקר באזורי ביצות ונחלים. שרידים של ג'מוסים נמצאו באזורי הנחלים של מישור החוף, טבריה והחולה. יש המזהים את הג'מוס עם התאו המוזכר בתורה ולפי נתונים מתקופת המנדט הבריטי חיו בישראל כ-5,000 ג'מוסים. עד היום ניתן לצפות בבודדים מהם בשמורת החולה, אך מאז לא גודלו ג'מוסים כלל בארץ, גם לא לשחיטה, ולא ניתן לבשר הג'מוס הכשר מטעם הרבנות הראשית.



לצורך קבלת כשרות לא מספיק שלבעל חיים מסוים יהיו הסימנים המצוינים בתורה המעידים על כשורתו. ההלכה דורשת שתהיה גם "מסורת" המעידה שאת אותו בעל חיים נהגו לאכול בעבר יהודים שומרי כשרות.



ד"ר זהר עמר וד"ר ארי זיבוטפסקי, חוקרים באוניברסיטת בר אילן עמלו בשנתיים האחרונות למציאת הוכחות שיביאו למתן כשרות לבשר הג'מוס. השניים הציגו בפני הרב הראשי מקורות הלכתיים והיסטוריים לכך ששחיטת ג'מוסים היתה נהוגה בקהילות ישראל בעבר וכן עדויות שנגבו משוחטים קשישים, ששחטו בעצמם ג'מוסים בירושלים, פתח תקווה, בני ברק ואצבע הגליל.



לאחר מכן נפגש הרב שלמה עמאר עם צוות המחקר ונציגי משרד החקלאות בשמורת החולה, שם צפה מקרוב בעדר הג'מוסים שגדל במקום ובדק באופן אישי את מבנה השיניים והפרסות של שלד ג'מוס שהוצג בפניו. השבוע שוב בחן הרב את הבהמות, שגדלות במושב בצרון ושם הכריז כי לאחר שיסוכמו כל הנתונים שלפניו הוא יעניק את אשרת הכשרות המיוחלת. בעקבות פסיקת הרב, יוכלו מגדלי ג'מוסים לשווק את בשר הבהמה ואת החלב שלהם תחת הכשר רשמי של הרבנות.

החוקרים טוענים כי בשר הג'מוס נחשב כמבוקש מאוד ברחבי העולם ובעל פוטנציאל שיווקי גדול וכי חלב הג'מוסים נחשב למשובח בעיקר לייצור גבינות. בנוסף, מייחסים לו סגולות רפואיות רבות.



שני החוקרים, עמר וזיבוטפסקי, הם אלה שלפני מספר חודשים גידלו את דג השיבוטה ומצאו כי הוא כשר.

YNET
_____________________________________
תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 11:46

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 10 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר