15-05-2006, 07:40
|
|
|
חבר מתאריך: 19.04.06
הודעות: 115
|
|
על פקקים ובקבוקים
שלום לך,
יין לא צריך לנוח בשכיבה :+) סוגים שונים של יין צריכים את הזמן להתישנות, בה מתרחשים תהליכים כימיים שונים המעמיקים את טעמו ואיכותו של היין. הסיבה לשכיבה היא, שפקק השעם נושם. אנו רוצים שהיין יעבור תהליך חימצון איטי ומבוקר עם החמצן שבאויר, וכאשר הוא בשכיבה, שים לב ששטח פני היין החשוף לחמצן בצורה איטית, הרבה יותר גדול מאשר כשהוא עומד. זו הסיבה. יש הטוענים שכבר אין צורך בשכיבה, כמו כן יש מי שכבר לא סוגר את בקבוקי היין שהוא מייצר בפקקי שעם. אם תרצה אברר בשבילך מה הענין.
בקשר לבירה אני יכולה רק לנחש - אולי זה לא טוב להשכיב בירה מאותה סיבה - באיזשהוא שלב יעלמו לה כל הגזים? ואולי זה בכדי שלא תקבל שפריץ אדיר כשתפתח אותה?
|